Liity verkostomme!

Maatalous

On aika julkisesti herätä todelliseen #LivestockFarming, sanoo entinen Euroopan parlamentin jäsen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Elintarviketurvallisuusstandardit vuonna 2007. \ T Eurooppaja erityisesti Yhdistyneessä kuningaskunnassa, ovat maailman korkeimpia, ja kuluttajien luottamus elintarvikejärjestelmään ei ole koskaan ollut näin matala, kirjoittaa George Lyon, entinen Euroopan parlamentin jäsen.

Huolimatta halpojen, ravitsevien elintarvikkeiden laajasta saatavuudesta, väärinkäsitykset esimerkiksi eläinten hyvinvoinnista ja antibioottien käytöstä aiheuttavat epäterveellisiä ja epärealistisia odotuksia elintarviketuottajille.

Karja-ala on menettämässä taistelua julkisesta kuvastaan, koska kuluttajia pommitetaan luonnonvaraisten väitteiden kanssa, jotka koskevat nykyaikaisten viljelyjärjestelmien aiheuttamaa vahinkoa ja ehdotusta siitä, että jos vain käännetään kello takaisin kultaiseen aikaan, kaikki olisi hienoa.

Mainos

Näyttää siltä, ​​että olemme unohtaneet, että ennen sodan jälkeistä nykyaikaisten viljelyjärjestelmien kehitystä me kohtasimme säännöllisesti elintarvikepulaa, korkeita hintoja ja huonolaatuista ruokaa.

Se on osoitus nykyaikaisista järjestelmistä, jotka maailman väestön kaksinkertaistumisesta huolimatta ovat Yhdistyneessä kuningaskunnassa elintarvikkeisiin käytettyjen tulojen osuus yli puolet aikaisemmin 60-vuotta.

Ja olemme saavuttaneet tämän tavoitteen täyttämällä joitakin tiukimmista EU: n eläinten terveyttä koskevista politiikoista maailmassa.

Mainos

Meidän on nyt tehtävä enemmän auttaaksemme kuluttajia ymmärtämään karjankasvatuksen todellisuutta ja sen merkitystä kansanterveydelle ja ravitsemukselle.

Ensinnäkin meidän on puututtava siihen väärinkäsitykseen, että laajamittaiset ja intensiiviset maatalouden kompromissit vaikuttavat eläinten hyvinvointiin.

Kuten jokainen viljelijä kertoo, eläinten hyvinvointi on etusijalla heidän etusijallaan, etenkin suurilla tiloilla, sillä yksinkertainen syy, että ilman onnellisia, hyvin hoidettuja eläimiä ei voi elää karjankasvatuksesta.

Toiseksi antibioottien käyttö eläinviljelyssä on liian usein väärässä antimikrobisen resistenssin ja superbugien tärkeimpänä syynä, kun huumeiden vastustuskyvyn suurin tekijä on edelleen antibioottien käyttö. lääketieteen.

Vaikka viljelijät ja eläinlääkärit osallistuvat selvästi siihen, että antibiootteja käytetään vastuullisesti, EU kieltää niiden käytön kasvunedistäjinä eläimissä ja rajoittaa niiden käyttöä lääketieteellisiin tarpeisiin, mikä puolestaan ​​on olennainen osa eläinten hyvinvointia.

 Myös varoaikoja valvotaan tiukasti, jotta estetään eläinlääkkeiden jäämät elintarvikeketjuun.

Sekä eläinten terveyden alan että kotieläintalouden aloilla toteutetaan aloitteita antibioottien vastuullisen käytön edistämiseksi, mikä ansaitsee enemmän huomiota.

Lopuksi keskustelut ja tarkastukset karjankasvatusalan ympäristövaikutuksista ovat usein yleistyneet.

Eläinperäisten elintarvikkeiden kysynnän kasvun edessä monet eurooppalaiset tuottajat ovat edelläkävijöitä karjankasvatus jotta ne voivat tarjota tarvittavan tarjonnan minimoiden niiden ympäristövaikutukset.

Tällainen lähestymistapa tekee eläinviljelystä entistä kestävämmän, koska maanviljelijät ja eläinlääkärit voivat tunnistaa terveyskysymykset aikaisemmin ja tarkemmin säännellä rehua ja vettä sekä antaa tarvittaessa lääkkeitä.

Se tarjoaa myös parhaita käytänteitä koskevia esimerkkejä muille alueille, joilla joko tuottavuus tai kestävyys on alhainen.

Kotieläintuotantojärjestelmät eivät ole yhtäläisiä, mutta Eurooppa johtaa tietä kestävämmän maatalouden kehittämiselle, sillä se lupaa auttaa muita maita siirtymään kohti entistä kestävämpiä käytäntöjä.

Kuluttajille on olemassa ero niiden näkemysten ja nykyaikaisten maatalousjärjestelmien välillä.

Siksi on elintärkeää, että maatalouden teollisuus aloittaa pelin ja pyrkii sulkemaan tämän tiedon puutteen, sillä muuten vaarana on se, että nykyaikaisen maatalouden suuret edut kuluttajille.

Maatalous

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Unkarista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytSzegedi tükörponty ' Unkarista suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin (SMM). 'Szegedi tükörponty' on karppilajien kala, joka on tuotettu Szegedin alueella lähellä Unkarin etelärajaa, jossa luotiin kalalammijärjestelmä. Lammien emäksinen vesi antaa kaloille erityisen elinvoimaa ja kimmoisuutta. Näissä lampissa kasvatettujen kalojen hilseilevä, punertava ja maukas liha ja sen raikas tuoksu ilman sivumakuja voidaan katsoa johtuvan suoraan kyseisestä suolaisesta maasta.

Kalan laatuun ja makuun vaikuttavat suoraan suolaiseen maaperään muodostuneiden kalalammien järvipohjan hyvä hapensaanti. Szegedi tükörpontyn liha on proteiinipitoista, vähärasvaista ja erittäin maukasta. Uusi nimitys lisätään luetteloon 1563 tuotteesta, jotka on jo suojattu eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja verkossa laadukkaita tuotteita.

Mainos

Continue Reading

Maatalous

Vahvistavatko parlamentin jäsenet maatilalta haarukalle -strategiaa?

Julkaistu

on

Tänä torstaina ja perjantaina (9.-10. Syyskuuta) Euroopan parlamentin AGRI- ja ENVI-valiokunnat äänestävät reaktiostaan ​​EU: n maatila-haarukka -strategiaan. Euroopan parlamentin maatalous- (AGRI) ja ympäristö- (ENVI) valiokunnat äänestävät yhteisestä valiokunta-aloitteisesta mietinnöstään maatilalta haarukalle -strategiassa, jossa esitetään, miten EU pyrkii tekemään elintarvikejärjestelmästä oikeudenmukaisen, terveellisen ja ympäristöystävällisen. . Mietinnön tarkistuksista äänestetään torstaina.

Tämän jälkeen molempien valiokuntien jäsenten odotetaan hyväksyvän yhteisen Farm to Fork -strategiaraporttinsa perjantaina ja lähettävän sen täysistuntoon lokakuun alussa pidettävää lopullista äänestystä varten. Tieteelliset todisteet osoittavat, että EU: n elintarvikejärjestelmä ei ole tällä hetkellä kestävä ja että tarvitaan suuria muutoksia ruoan tuottamisessa, kaupassa ja kulutuksessa, jos haluamme kunnioittaa kansainvälisiä sitoumuksiamme ja planeettamme rajoja. Euroopan komission vuonna 2020 esittämä Farm to Fork -strategia keskeisenä osana Euroopan vihreää sopimusta on potentiaalinen muutos tällä alalla. Tämä johtuu siitä, että se murtautuu siilojen läpi ja kokoaa yhteen useita poliittisia aloitteita, joiden tavoitteena on tehdä elintarvikejärjestelmästä kestävämpi.

Maatalouden sidosryhmät ja maatalouden ministerit ovat kuitenkin ottaneet Farm to Fork -strategian vastaan ​​haalean vastaanoton. Tämä johtuu siitä, että ne tukevat synteettisten torjunta -aineiden, lannoitteiden ja antibioottien jatkuvaa käyttöä EU: n maataloudessa - niiden aiheuttamista ympäristöhaitoista huolimatta - ja strategia kyseenalaistaa näiden maatalouskemikaalien laajan käytön. Nyt on Euroopan parlamentin tehtävä vahvistaa oma kantansa strategiaan, joka lähettää vahvan poliittisen signaalin Euroopan komissiolle. Tämä on erityisen ajankohtaista, kun kahden viikon kuluttua järjestettävä YK: n elintarvikejärjestelmien huippukokous ja lokakuussa järjestettävä Farm to Fork -konferenssin toinen painos.

Mainos

"Euroopan parlamentin jäsenet eivät voi hukata tätä kultaista tilaisuutta vahvistaa maatilalta haarukalle -strategiaa ja asettaa se keskeiseksi tavoitteeksi saavuttaa EU: n ilmasto-, biologinen monimuotoisuus- ja kestävän kehityksen tavoitteet vuodeksi 2030", sanoi Jabier Ruiz, elintarvike- ja maatalouspolitiikan virkamies WWF: n Euroopan poliittisesta toimistosta. ”Strategialla on paljon mahdollisuuksia tehdä ruokajärjestelmistämme kestävämpiä, jos ne toteutetaan tarvittavassa mittakaavassa. Parlamentti voi nyt antaa olennaisen sysäyksen tähän. ”

Kaiken kaikkiaan Euroopan parlamentin mietinnössä on tuettava Farm to Fork -strategian kunnianhimoa ja kehotettava Euroopan komissiota kehittämään ja laajentamaan täysin strategian kattamia poliittisia aloitteita. Tarkemmin sanottuna WWF pitää erityisen tärkeänä, että Euroopan parlamentin jäsenet tukevat kompromissitarkistuksia, joissa pyydetään:

Perusta kestävää ruokajärjestelmää koskeva EU: n tuleva lainsäädäntö uusimpaan tieteelliseen tietoon ja ota sidosryhmät mukaan eri näkökulmista laillisen ja osallistavan prosessin varmistamiseksi. Ota käyttöön vankat merenelävien jäljitettävyysmekanismit, jotka antavat täsmällistä tietoa siitä, missä, milloin, miten ja mitä kalaa on pyydetty tai viljelty kaikkien merenelävituotteiden osalta riippumatta siitä, onko kala EU: sta pyydetty vai tuotu, tuore tai jalostettu.

On tunnustettava, että kulutustottumuksia on muutettava koko väestön laajuisesti, mukaan lukien lihan ja erittäin jalostettujen tuotteiden liiallinen kulutus, ja esitettävä proteiinien siirtymisstrategia, joka kattaa sekä kysynnän että tarjonnan ja vähentää ympäristö- ja ilmastovaikutuksia.

Mainos

Kannustetaan toimia alkutuotantotasolla ja toimitusketjun alkuvaiheessa esiintyvän ruokahävikin, mukaan lukien korjaamaton ruoka, hillitsemiseksi ja asetetaan sitovia tavoitteita ruokahävikin vähentämiseksi kaikissa toimitusketjun vaiheissa. Otetaan käyttöön pakollinen due diligence -menettely toimitusketjuille sen varmistamiseksi, että EU: n tuontiin ei liity ainoastaan ​​metsien hävittämistä, vaan myös kaikenlaista ekosysteemin muuttumista ja huonontumista - eikä se aiheuta haitallisia vaikutuksia ihmisoikeuksiin.

Torstaina pidetyn äänestyksen jälkeen AGRI-parlamentin jäsenet kumileimasivat myös kesäkuussa saavutetun poliittisen sopimuksen yhteisestä maatalouspolitiikasta. Tämä on vakiomenettely EU: n päätöksenteossa, eikä odoteta yllätyksiä.

Continue Reading

Maatalous

Maatalous: Komissio toteuttaa toimenpiteitä, joilla lisätään maanviljelijöiden kassavirtaa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt toimenpiteen, jonka avulla viljelijät voivat saada enemmän yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) tukia. Tällä toimenpiteellä tuetaan ja lisätään kassavirtaa viljelijöille, jotka kärsivät COVID-19-kriisistä ja epäsuotuisten sääolosuhteiden vaikutuksista kaikkialla EU: ssa. Esimerkiksi jotkut alueet ovat kärsineet syvästi tulvista.

Toimenpiteen avulla jäsenvaltiot voivat maksaa tulotukea ja tiettyjä maaseudun kehittämisohjelmia viljelijöille, joilla on korkeampi ennakkomaksu, enintään 70 prosenttia (50 prosentista) suorista tuista ja 85 prosenttia (75 prosenttia) maaseudun kehittämistuista. EU: n talousarvion suojaamista koskevat suojatoimet ovat voimassa, joten maksut voidaan maksaa kerran valvontaa ja tarkastuksia on saatu päätökseen ja 16. lokakuuta 2021 alkaen suorien tukien osalta. Euroopan komissio on antanut tukea elintarvikealalle koko COVID-19-kriisin ajan lisäämällä joustavuutta ja erityisiä markkinatoimenpiteitä. Lisää tietoa tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa