Liity verkostomme!

ympäristö

Euroopan komissio suhtautuu myönteisesti #Euroopan kemianteollisuusvaliokunnan lausuntoon, joka koskee # tuotteisiin tarkoitettujen mikroplastisten aineiden rajoittamista

SHARE:

Julkaistu

on

In puitteissa EU: n muovistrategiaEuroopan kemikaalivirasto (ECHA) on arvioinut Euroopan komission pyynnöstä tarkoituksellisesti lisättyjen mikroplastisten aineiden aiheuttamia terveys- ja ympäristöriskejä ja päätellyt, että EU: n laajuinen rajoitus olisi perusteltua. kosmetiikkateollisuus maatalouteen ja rakentamiseen.

Siinä tarkastellaan saatavilla olevia tieteellisiä tietoja mikroplastisten aineiden vaaroista, tunnistetaan niiden käyttötavat ja päästöt ja pyritään arvioimaan niiden riskejä näillä alueilla. Ympäristö-, kalastus- ja meriasiasioista vastaava komissaari Karmenu Vella sanoi: ”Olen iloinen nähdessäni, että tuotteisiin tarkoituksella lisättyjen mikroplastisten aineiden rajoittaminen etenee. EU on ensimmäinen, joka käsittelee kaikkia tuotteisiin tarkoituksellisesti lisättyjä mikroplastisia materiaaleja eikä vain kosmetiikassa käytettäviä mikrohelmiä. Tämä on osa kokonaisvaltaista lähestymistapaa, jolla pyritään puuttumaan mikrobiologisiin aineisiin, jotka voivat mahdollisesti vahingoittaa meren elämää, ja astua ruokaketjuun, mutta ei vielä tuntemattomia vaikutuksia ihmisten terveyteen. "

Sisämarkkinoista, teollisuudesta, yrittäjyydestä ja pk-yrityksistä vastaava komission jäsen Elżbieta Bieńkowska sanoi: "EU on sitoutunut vähentämään mikromuoveja, ja ECHA: n tutkimus on tärkeä ensimmäinen askel tuotteissa tarkoituksella käytettävien mikromuovien torjumiseksi. Mikromuovien korvaamiseen on käytettävissä vaihtoehtoja - tarvitsemme tiivistä yhteistyötä teollisuuden kanssa todellisen kiertomuovitalouden saavuttamiseksi.

Rajoituksen soveltamisalaan kuuluvilla mikromuoveilla on laaja valikoima kuluttajien ja ammattilaisten sovelluksia useilla aloilla. Niitä käytetään kosmeettisissa valmisteissa, pesuaineissa ja huoltotuotteissa, maaleissa, musteissa ja pinnoitteissa, rakennusmateriaaleissa ja lääkkeissä sekä muissa maataloudessa ja puutarhaviljelyssä sekä öljy- ja kaasualoilla käytettävissä tuotteissa. kemikaaliviraston komiteat tarkastavat sen, mukaan lukien julkinen kuuleminen kuuden kuukauden ajan. Alojen, joihin rajoitus vaikuttaa, tulisi seurata prosessia tarkasti ja toimittaa panoksensa julkisen kuulemisen aikana. ECHA: n komiteat muotoilevat lausuntonsa ja lähettävät ne Euroopan komissiolle, odotettavissa keväällä 6.Euroopan komissio voi sitten ehdottaa REACH-asetuksen muuttamista.

Lisätietoa on saatavilla tätä

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa