Liity verkostomme!

Lintu- ja luontotyyppidirektiivit

#Bulgarian EU-tuomioistuin tuomitsee Bulgarian hallituksen epäonnistuneesta luonnosta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

red_breasted_goose4Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen mukaan Bulgaria ei pysty suojelemaan luontoa ja asettaa uhanalaiset lajit vaarassa.

Se johtuu siitä, että hallitus ei ole kunnolla suojannut Natura 2000 -alueita Kaliakra-niemellä ja viereisillä rannikkoalueilla, mikä mahdollistaa suuren määrän kehitystyötä.

Alue on osa punarannan hanhen (kuvassa), maailmanlaajuisesti uhanalainen laji, ja se on tuhansien lintujen, kuten valkoisten haikareiden ja suurten valkoisten pelikaanien, muuttoreitillä.

Mainos

Bulgarian viranomaiset ovat hyväksyneet ja rakentaneet alueelle sellaisia ​​hankkeita kuin tuuliturbiinit, golfkenttä, kylpylä ja hotellit, vaikka on todennäköistä, että ne aiheuttaisivat merkittäviä häiriöitä näille suojatuille lajeille. Seurauksena tuomioistuimessa on tänään [torstai 14th Tammikuu] totesi Bulgarian rikkoneen EU: n lintudirektiiviä ja luontotyyppidirektiiviä.

Bulgarian hallitus on myös rikkonut direktiivejä, koska se ei ole nimennyt Kaliakra-aluetta kokonaan suojeltavaksi Natura 2000 -alueeksi. Vaikka hallitus oli nimittänyt rannikon, se ei viime aikoihin asti suojellut kansainvälisesti tärkeille lintukannoille tärkeitä sisämaan maatalousalueita.

Wirder Langhout, BirdLife Europan ja Keski-Aasian luontopoliittinen edustaja, sanoi: ”Tällä tuomiossa Euroopan yhteisöjen tuomioistuin lähettää vahvan viestin Bulgarialle. Natura 2000 -kohteita ei tule bulldozoida ja muuttaa golfkentiksi, ja tuulivoimat eivät voi uhata lintujen tärkeimpiä muuttoreittejä. Jäsenvaltioiden on lopetettava tällaisten kohteiden tuhoamisen salliminen ja kehitettävä uusiutuvaa energiaa luonnon suojelemiseksi. "

Mainos

Bulgarian lintujen suojelujärjestö (BSPB), BirdLife-kumppani Bulgariassa, on taistellut tämän hämmästyttävän villieläinpaikan jatkuvaan pilaantumiseen ja tuhoamiseen yli vuosikymmenen ajan.

BSPB: n suojelujohtaja Stoycho Stoychev kertoi: ”Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen tuomio muistuttaa meitä siitä, että lakia on noudatettava ja pantava täysimääräisesti täytäntöön. Tämä tuomio aiheuttaa Bulgarian hallitukselle voimakkaan ja selkeän tarpeen ryhtyä välittömiin toimiin vaurioituneiden Natura 2000 -alueiden vaikutusten poistamiseksi. On myös tärkeää, että Natura 2000 -alueet suojellaan asianmukaisesti koko maassa ja hallituksen tulee varmistaa, että se ei salli vahingollisia hankkeita Natura 2000 -alueilla, vaan kannustaa sen sijaan kestävää kehitystä, joka on kannattavaa sekä luonnolle että ihmisille. ”

Euroopan komission lintu- ja luontodirektiivien ”kuntotarkastuksen” jatkuessa tämä tapaus osoittaa näiden lakien merkityksen. EU: n pitäisi pystyä toimimaan siellä, missä kansalliset hallitukset epäonnistuvat.

Luonnon monimuotoisuus

Euroopan aika: Kuinka ei tuhlata sitä?

Julkaistu

on

Se on historiallinen hetki Euroopalle. Näin Euroopan komissio nimitti luettelon ehdotetuista toimenpiteistä Euroopan unionin talouden palauttamiseksi ennätykselliselle 750 miljardille eurolle, josta 500 miljardia myönnettiin ilmaiseksi avustuksina ja vielä 250 miljardia lainoina. EU: n jäsenvaltioiden tulisi hyväksyä Euroopan komission suunnitelma "myötävaikuttaa uuden sukupolven parempaan tulevaisuuteen".

Euroopan komission päällikön Ursula von der Leyenin mukaan "Suunnitelman tehokas hyväksyminen on selvä merkki Euroopan yhtenäisyydestä, yhteisvastuullisuudestamme ja yhteisistä painopisteistä". Merkittävä osa elvytystoimenpiteistä on tarkoitettu toteuttamaan "Green Deal", vaiheittainen siirtyminen EU: n maiden ilmastoneutraalisuuteen. Noin 20 miljardia euroa osoitetaan nykyisen InvestEU-ohjelman yhteisrahoitukseen, jonka tavoitteena on tukea kestävän energiateknologian kehittämistä, mukaan lukien hiilen talteenotto- ja varastointihankkeet.

Mainos

Yksi alan lupaavimmista hankkeista toteutetaan parhaillaan Alankomaissa Rein-Meuse-suistossa, joka on ratkaisevan tärkeä Euroopan ja kansainväliselle merenkululle. Smart Delta Resources -konsortio on käynnistänyt kampanjan arvioidakseen kaikkia hiilen talteenotto- ja varastointijärjestelmien rakentamisen näkökohtia niiden myöhempää käyttöä varten. Konsortion on suunniteltu keräävän miljoona hiilidioksiditonnia vuodessa vuodesta 1 lähtien. Kasvua tapahtuu 2023 miljoonaan tonniin vuonna 6.5, mikä vähentää alueen päästöjen kokonaismäärää 2030 prosentilla.

Yksi konsortion jäsenistä on Zeelandin jalostamo (TOTALin ja LUKOILin yhteisyritys, joka toimii Euroopan suurimman integroidun jalostamon Total Antwerpenin jalostamon kanssa). Tämä hollantilainen tehdas on yksi teollisuuden johtajista ilmastoneutraaliuden suhteen. Digitaalinen optimointijärjestelmä keskitisleiden (mukaan lukien meriliikenteessä käytettävä polttoaine, joka täyttää äskettäin voimaan tulleet IMO 2020: n tiukat vaatimukset) sekä äskettäin päivitetyn ja yhden Euroopan suurimmista hydrokrakkauslaitoksista. tehdas.

LUKOILin strategisesta kehittämisestä vastaavan varatoimitusjohtaja Leonid Fedunin mukaan yritys on eurooppalainen ja tuntee näin ollen velvollisuuden noudattaa nykyisiä suuntauksia, mukaan lukien ilmastosuuntaukset, jotka määrittelevät nykyään markkinat.

Mainos

Samaan aikaan Fedunin mukaan ilmastoneutraalisuus Euroopassa saavutetaan vasta vuoteen 2065 mennessä, ja sen saavuttamiseksi on tärkeää, että Pariisin sopimuksen kaikkien osapuolten lainsäädännölliset lähestymistavat yhdenmukaistetaan maailmanlaajuisesti.

Euroopan komission ehdottamista toimenpiteistä jäsenvaltioiden talouksien tukemiseksi voi tulla merkittävä askel tällä tiellä, koska sen ensimmäinen vaihe on kunkin jäsenvaltion energia-alan ja talouden tervehdyttämissuunnitelmien kehittäminen ja sisäinen koordinointi.

Olemassa olevien läpimurtohankkeiden käyttäminen ilmastoneutraalisuuden alalla parhaimpana teollisuuskäytäntönä koko alueella voi auttaa lyhentämään tukitoimenpiteiden toteuttamiseen tarvittavaa aikaa sekä tulla välineeksi vuoropuhelulle ylikansallisissa organisaatioissa ja kansainvälisissä sopimuksissa, kuten Pariisin ilmastosopimuksessa. .

 

Continue Reading

Eläinten kuljetukset

#CrueltyFreeEurope-lausunto eläinkokeiden moratoriumista

Julkaistu

on

Vastauksessaan vetoomus Euroopan parlamentin vetoomusvaliokunnalle pyytäessään lykkäämään eläinkokeita niiden arvon arvioinnin aikana, komissio on jälleen kerran todennut sitoutuneensa lopulliseen tavoitteeseen korvata eläinkokeet kokonaan.

Julmuus vapaa Eurooppa - eläinsuojelujärjestöjen verkosto, jonka tarkoituksena on lopettaa eläinkokeet Euroopan unionissa - suhtautuu myönteisesti tähän sitoutumiseen, mutta uskoo, että nyt on aika laatia etenemissuunnitelma sanojen muuttamiseksi toimintasuunnitelmaksi.

Julkisuuden vapaa Eurooppa -alueen tiedejohtaja Dr. Katy Taylor sanoi: ”EU: n tulisi nyt enemmän kuin koskaan osoittaa kunnianhimoaan kehittää parempaa tiedettä ja siirtyä inhimillisemmälle ja ihmisille tärkeämmälle tutkimukselle ja innovaatiolle. 95% kaikista lääkkeistä, joiden on osoitettu olevan turvallisia ja tehokkaita eläinkokeissa, epäonnistuvat ihmiskokeissa. Tämän epäonnistumisen kustannukset ovat valtavia rahallisesti sekä eläimille että ihmisille. Jos jokin muu järjestelmä epäonnistuisi niin kokonaisvaltaisesti, se olisi varmasti kauan sitten romutettu ja muut parempia ratkaisuja turvattu? "

Mainos

”Vuonna 1993 - 27 vuotta sitten - EU: n viidennessä ympäristöä koskevassa kestävän kehityksen toimintaohjelmassa asetettiin tavoite saavuttaa prioriteettina vuoteen 2000 mennessä kokeellisiin tarkoituksiin käytettävien selkärankaisten eläinten lukumäärän vähentäminen 50 prosentilla. Vuoteen 1997 mennessä tämä toiminta oli hiljaa hylätty, ja eläinkokeiden määrä Euroopassa on edelleen suuri. Joten olemme kuulleet sitoumukset aiemmin. On korkea aika muutokselle. ”

Komission vastaus korostaa myös pyrkimyksiään rohkaista muihin kuin eläimiin tarkoitettujen menetelmien kehittämistä korvaamaan eläintutkimukset. Cruelty Free Europe tunnustaa uraauurtavan työn, joka on tehty Euroopassa ECVAMin kaltaisten organisaatioiden, EPAA: n ja Horizon-rahoituksen kaltaisten yhteistyöiden kautta, mutta sanoo, että tehtävää on vielä paljon enemmän.

Tohtori Taylor jatkoi: ”Ota Horizon-tutkimusohjelma, jossa laskelmiemme mukaan Horizon 2020 -hankkeiden rahoitus, joka vaatii ensisijaisia ​​ja toissijaisia ​​etuja muille kuin eläinmenetelmille, on vain 0.1 prosenttia 80 miljardin euron kokonaisohjelmasta kaudella 2014–2020. Katsotaan, että vaikka 48 Horizon -hanketta väittävät jollain tavoin edistävän ei-eläinkokeita, 300: n alueella mainitaan "eläinmalleja" osana niiden metodologiaa. Jos Eurooppa suhtautuu vakavasti tavoitteeseen korvata eläinkokeet, sen on todella sijoitettava rahansa suun suuntaan. "

Mainos

Marraskuussa 2019 Euroopan komission ja Euroopan parlamentin puheenjohtajille esitettiin vetoomus, jossa EU: ta kehotettiin tekemään järjestelmällinen katsaus kaikista tutkimusalueista, joilla eläimiä käytetään. Tämän vuoden toukokuussa Euroopan parlamentin vetoomusvaliokunta vahvisti vetoomuksen hyväksyttävyyden ja valiokunta käsittelee sitä virallisesti. Yhdessä eurooppalaisten kumppaneidemme kanssa Cruelty Free Europe on kehottanut komissiota sitoutumaan kattavaan suunnitelmaan, joka sisältää tavoitteet ja aikataulut eläinkokeiden lopettamiseksi EU: ssa.

Continue Reading

Eläinten kuljetukset

# EU4AnimalWelfare - EU-foorumin viides kokous - tilannekatsaus saavutuksiin

Julkaistu

on

Maanantaina 17. kesäkuuta terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Vytenis Andriukaitis osallistuu YK: n viidenteen kokoukseen EU: n eläinten hyvinvointialusta.

Kesäkuussa 2017 perustettu foorumi on nyt tunnustettu keskeiseksi foorumiksi jäsenvaltioille ja sidosryhmille tietojen ja hyvien käytäntöjen jakamiseksi. Ennen kokousta komissaari Andriukaitis korosti: "Foorumin saavutukset ovat merkittäviä, ja kiitän foorumin jäsenten työtä ja sitoutumista, jotka ovat ratkaisevasti auttaneet parantamaan miljoonien eläinten eläinten hyvinvointia EU: ssa viime vuosina."

esityslista Tulevan foorumin versio sisältää esitelmiä komission eläinkuljetuksia ja sikojen hyvinvointia käsittelevistä alaryhmistä sekä jäsenten luomien omien aloitteiden saavutuksista. Komissio esittelee myös eläinten hyvinvointistrategian arviointisuunnitelman ja kissojen ja koirien verkkokauppaa koskevan EU: n koordinoidun valvontasuunnitelman tulokset.

Mainos

Kokous järjestetään verkossa tätä ja EbS (osoitteessa 9h30 CET). Lisätietoja tärkeimmistä eläinten hyvinvoinnin saavutuksista tätä. #EU4AnimalWelfare. 

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa