Liity verkostomme!

CO2 päästöt

UKIP vaatii Euroopan päästökauppajärjestelmän romuttamista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ets_mythEuroopan päästökauppajärjestelmä (ETS), jonka on tarkoitus olla keskeinen osa EU: n pyrkimyksiä vähentää hiilidioksidipäästöjä, on pyydetty romuttamaan.    

Päästökauppajärjestelmä on maailman suurin päästökauppajärjestelmä, joka kattaa tehtaat ja voimalaitokset kaikkialla EU: ssa, joiden on ostettava lupa saastuttaakseen. Mutta sen on tuhonnut useita skandaaleja hiililuottojen vilpillisestä käytöstä. Italian syyttäjät ovat myös sanoneet, että terroristijärjestöt voisivat ansaita rahaa paljon kritisoidusta järjestelmästä.

Nyt UKIP on vaatinut järjestelmän täydellistä vahvistamista. Sen varajohtaja Paul Nuttall kertoi tälle verkkosivustolle: "Tämä tuhoisa ja korruptoitunut päästökauppajärjestelmä olisi romutettava. Se nostaa energian hintoja, auttaa tuhoamaan terästeollisuuttamme, on avoin petoksille ja antaa väärin kannustimia raskaalle teollisuudelle Kiinassa. Se on Iso-Britannian tuotantopohjan kurkun leikkaaminen ja ammattitaitoisten työntekijöiden asettaminen doleen. Sen on lopetettava. "

Mainos

Skotlantilainen konservatiivi-parlamentin jäsen Ian Duncan, joka on Euroopan parlamentin äskettäin nimitetty esittelijä päästökauppajärjestelmän uudistamista koskevasta lainsäädännöstä, ei enää vaadi sen romuttamista vaan kannatti uudistusta. Hän on kirjoittanut energiavaltuutetulle Miguel Canetelle ja pyytänyt häntä kuvailemaan toimia, joita hän on toteuttanut tämän "vakavan" ongelman ratkaisemiseksi, ja "mitä työtä teet jäsenvaltioiden kanssa petosten ja väärinkäytösten poistamiseksi päästökauppajärjestelmässä". Duncan sanoi: "ETS: n tiedetään altistuneen niin kutsutulle" perinteiselle "petostyypille. On ratkaisevan tärkeää, että uudistettu päästökauppajärjestelmä sulkee porsaanreiät kaikenlaisiin petoksiin, koska kaikenlainen rikollisuus heikentää yleisön luottamusta kaupankäyntiin. ".

Hän lisäsi: "Parlamentin esittelijänä tulevista uudistuksista mielestäni on välttämätöntä, että ryhdytään välittömästi toimiin kaikkien päästökauppajärjestelmän petosten torjumiseksi ja että kaikki tämän kaupan helpottavat oikeudelliset aukot suljetaan kiireellisesti. on tärkeä aloite, mutta se ei saa olla alttiina väärinkäytöksille. "

Hiililuottopetokset ovat monen miljardin euron teollisuus EU: ssa. Rikolliset rekisteröivät kaupan lupia päästää hiiltä, ​​jonka ne sitten tuovat arvonlisäverottomiksi ja myyvät kotimaassaan arvonlisäveron kanssa. Mutta veron maksamisen sijaan viranomaisille ne katoavat ja sijoittavat käteisen muualle. Todisteet epäilyttävästä toiminnasta päästökauppajärjestelmässä paljastettiin vain kolme vuotta päästökauppajärjestelmän käynnistämisen jälkeen vuonna 2005.

Mainos

Päästökauppajärjestelmä luotiin ylä- ja kauppajärjestelmänä eurooppalaisille yksikköoikeuksille. Jokainen EUA: n siirto kirjataan kansalliseen rekisteriin, ennen kuin se tallennetaan keskitetysti Euroopan komissioon. Ajatuksena oli käyttää markkinavoimia saavuttaakseen EU: n tavoite vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 40 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Kuitenkin Euroopan tilintarkastustuomioistuimen heinäkuussa julkaisemassa raportissa todettiin, että hiililuottoveron salliva porsaanreikä petoksia ei ollut täysin suljettu ja päästökauppajärjestelmä "on edelleen alttiina alv-petoksille". Mahdollisen alv-tappion arvioitiin olevan noin 500 miljoonaa euroa.

Päästökauppajärjestelmä on kestänyt useita vahingollisia skandaaleja kymmenen vuoden olemassaolonsa aikana, mukaan lukien käytettyjen luottojen jälleenmyynti, tietojenkalasteluhuijaukset ja verkkovarkaudet. Vaikka markkinoiden suojaamiseksi on ryhdytty toimiin, tilintarkastustuomioistuimen mukaan ongelmat, kuten päästökauppajärjestelmän tilien avaamisen valvonta, tapahtumien seuranta ja markkinoiden valvonta, on vielä ratkaistava. EU: n tasolla ei ole erityistä elintä, joka vastaisi markkinoiden valvonnasta, ja tilintarkastustuomioistuin totesi, että yhteistyö kansallisten sääntelyviranomaisten ja Euroopan komission välillä on ollut riittämätöntä. EU: n poliisivirasto Europol työskentelee hollantilaisen EU: n rikosoikeudellisen yhteistyön viraston Eurojustin kanssa "järjestäytyneiden rikollisten rakenteiden" tunnistamiseksi ja häiritsemiseksi.

Silti eräs EU: n sisäpiiriläinen sanoi: "Järjestelmä on täynnä petoksia. Markkinoiden manipuloinnin mahdollisuus on erityisen valtava, koska todellista fyysistä hyödykettä ei toimiteta."

Äskettäisessä Euroopan parlamentissa pidetyssä EU: n päästökauppajärjestelmää ja hiililuottopetoksia koskevassa konferenssissa kerrottiin, että "on havaittu selvää mutaatiota palvelupohjaisiin petoksiin, koska petokset ovat osoittaneet kiinnostusta aineettomiin esineisiin ja laajentaneet rikollista toimintaansa ympäristöön ja energiaan. markkinoilla ".

Euroopassa on kuusi laillista "kaupankäyntialustaa" EUA: n tai hiililuottojen kaupalle, mukaan lukien Lontoon Euroopan ilmastopörssi. Tähän mennessä on käynyt kauppaa yli 2 miljardilla EUA: lla, joiden arvo on noin 90 miljardia euroa, mutta päästökauppajärjestelmän petoksia ei havaita ensimmäistä kertaa. Vuonna 2010 yli 100 ihmistä pidätettiin kaikkialla Euroopassa, myös Isossa-Britanniassa, vilpillisestä päästökauppajärjestelmästä, jonka arvioidaan olevan 5 miljardia euroa.

Joulukuussa 2010 Italian Guardia di Finanza järjesti 150 yritystä Italiassa kahdeksalla eri alueella. Tämä tapahtui vain muutama viikko sen jälkeen, kun Italian sähköpörssi (GME) lopetti kaiken hiililuottojen kaupan suuren "epänormaalin" määrän vuoksi. liiketoimet ". Mahdollisen alv-tappion arvioitiin olevan 500 miljoonaa euroa. Hakkerit käynnistivät vuonna 2011 hyökkäyksen kauppaa käyttäville alustoille kaikkialla Euroopassa. He varastivat 3.3 miljoonaa hiililuotoa 50 miljoonan euron arvosta. Hakkerit käynnistivät vuonna 2011 hyökkäyksen kauppaa käyttäville alustoille kaikkialla Euroopassa. He varastivat 3.3 miljoonaa hiililuotoa 50 miljoonan euron arvosta. EU: n terrorismin torjunnan koordinaattori Gilles Kerchove ja Euroopan komissio kieltäytyivät kommentoimasta.

CO2 päästöt

Komissio hyväksyy 88.8 miljoonan euron budjettilisän Tanskan järjestelmälle, jolla tuetaan maatalouden kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on havainnut, että 88.8 miljoonan euron (660 miljoonan Tanskan kruunun) budjetin lisäys, joka myönnetään elvytys- ja sopeutumiskehyksen kautta olemassa olevalle Tanskan järjestelmälle maatalouden kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi, on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. . RRF: n kautta rahoitettava korotettu budjetti, kun komissio on myönteisesti arvioinut Tanskan elvytys- ja sopeutumissuunnitelman ja neuvosto on hyväksynyt sen (SA.63890), kohdennetaan olemassa olevalle tanskalaiselle järjestelmälle (SA. 58791), jonka komissio on jo hyväksynyt 21. toukokuuta 2021.

Toimenpide on voimassa 31. joulukuuta 2026 saakka, ja sen alkuperäinen budjetti oli 238 miljoonaa euroa (1.8 miljardia Tanskan kruunua). Tämän järjestelmän ensisijaisena tavoitteena on myötävaikuttaa Tanskan tavoitteeseen vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 70 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoteen 1990 verrattuna vuoden XNUMX tasoon. Tuki auttaa poistamaan hiilipitoisen viljelymaan tuotannosta ja sen jälkeen muuttamaan maata luontoalueiksi palauttamalla sen luonnollinen hydrologia poistamalla viemärit ja kastelemalla maa uudelleen. Nykyinen järjestelmä arvioitiin sen perusteella, noudattaako se järjestelmää EU: n suuntaviivat maa- ja metsätalousalan sekä maaseudun valtiontuille, jotka mahdollistavat tuen tietyn taloudellisen toiminnan - tässä tapauksessa maatalouden kasvihuonekaasupäästöjen - vähentämisen helpottamiseksi. Komissio on nyt päätellyt, että nykyiselle Tanskan järjestelmälle RRF: n kautta myönnetty lisärahoitus ei muuta järjestelmän alkuperäistä arviointia, joka on edelleen EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. Kaikista RRF: n yhteydessä esitettyihin kansallisiin elvytyssuunnitelmiin sisältyvistä investoinneista ja uudistuksista, joihin sisältyy valtiontukea, on ilmoitettava komissiolle ennakkohyväksyntää varten, ellei niitä koske jokin valtiontukien ryhmäpoikkeussäännöistä, erityisesti yleisestä ryhmäpoikkeusasetuksesta. (GBER) ja maatalouden osalta maatalouden ryhmäpoikkeusasetus (ABER).

Komissio arvioi tällaiset toimenpiteet ensisijaisena asiana ja on antanut jäsenvaltioille ohjeita ja tukea kansallisten suunnitelmien valmisteluvaiheessa helpottaakseen RRF: n nopeaa käyttöönottoa. Samanaikaisesti komissio varmistaa päätöksessään, että sovellettavia valtiontukisääntöjä noudatetaan säilyttääkseen tasapuoliset toimintaedellytykset sisämarkkinoilla ja varmistaakseen, että RRF-varoja käytetään tavalla, joka minimoi kilpailun vääristymät ja älä syrjäytä yksityisiä investointeja.

Mainos

Ei-luottamuksellinen toisinto päätöksestä on saatavilla tunnuksella SA.63890 vuonna valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos
Continue Reading

CO2 päästöt

Ilmastotoimet: Tiedot osoittavat, että uusien autojen hiilidioksidipäästöt vähenivät voimakkaasti vuonna 2 sähköajoneuvojen markkinaosuuden kolminkertaistuessa uusien tavoitteiden saavuttamisen yhteydessä

Julkaistu

on

Alustavat seurantatiedot, julkaistu 29. kesäkuuta, osoittaa, että keskimääräinen CO2 uusien autojen päästöt, jotka on rekisteröity EU: ssa, Islannissa, Norjassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa vuonna 2020, ovat laskeneet 12% vuoteen 2019 verrattuna. Tämä on ylivoimaisesti suurin vuotuinen päästövähennys sen jälkeen, kun hiilidioksidistandardeja alettiin soveltaa vuonna 2. tiukempia autojen hiilidioksidipäästönormeja 2010. tammikuuta 2 alkaen. Vuosina 1--2020 Asetus asettaa EU: n koko laivaston CO: n2 päästötavoitteet 95 gCO2 / km vasta rekisteröityneille autoille ja 147 g CO2 / km vasta rekisteröityneille pakettiautoille. Tärkein syy tähän jyrkkään CO-vähenemiseen2 päästöt olivat sähköajoneuvojen rekisteröintien osuuden nousu, joka kolminkertaistui 3.5 prosentista vuonna 2019 yli 11 prosenttiin vuonna 2020.

Huolimatta uusien autojen kokonaismarkkinoiden kutistumisesta COVID-19-pandemian vuoksi, vuonna 2020 rekisteröityjen sähköautojen kokonaismäärä kasvoi edelleen ja oli ensimmäistä kertaa yli miljoona vuodessa. Myös EU: ssa, Islannissa, Norjassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa myytyjen uusien pakettiautojen keskimääräiset hiilidioksidipäästöt laskivat hieman vuonna 1. Alustavat tiedot osoittavat, että hiilidioksidipäästönormeja koskeva eurooppalainen lainsäädäntö on edelleen tehokas väline henkilö- ja pakettiautojen hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä ja että siirtyminen sähköliikkuvuuteen on käynnissä.

Ajoneuvojen valmistajilla on kolme kuukautta aikaa tarkistaa tiedot ja ne voivat ilmoittaa komissiolle, jos heidän mielestään tietojoukossa on virheitä. Lopulliset tiedot, jotka julkaistaan ​​lokakuun 2021 lopussa, ovat komission perusta määritettäessä, noudattavatko valmistajat erityisiä päästötavoitteitaan ja onko ylimääräisistä päästöistä maksettava sakkoja. Nykyisten hiilidioksidipäästöstandardien tarkistus niiden mukauttamiseksi EU: n uusiin uusiin ilmastotavoitteisiin tulee olemaan osa komission 2 ehdotusta, jotka on määrä hyväksyä 55. heinäkuuta. Katso lisätietoja tätä.

Mainos

Continue Reading

CO2 päästöt

Hiilivuoto: Estä yrityksiä välttämästä päästösääntöjä

Julkaistu

on

Euroopan parlamentti keskustelee tuontitavaroiden hiiliverosta, jotta yritykset eivät pääse liikkumaan EU: n ulkopuolelle päästöstandardien välttämiseksi, mikä tunnetaan hiilivuotona. yhteiskunta.

Kun Euroopan teollisuus kamppailee toipumalla Covid-19-kriisistä ja kauppakumppaneilta tulevan halvan tuonnin aiheuttamasta taloudellisesta paineesta, EU yrittää noudattaa ilmastositoumuksiaan pitäen työpaikat ja tuotantoketjut kotona.

Ota selvää, kuinka EU: n elvytyssuunnitelmassa painotetaan kestävän ja ilmastoneutraalin Euroopan luomista.

Mainos

EU: n hiilimaksu hiilivuodon estämiseksi

Ilmastoa kunnianhimoisemmat maat voivat heikentää EU: n pyrkimyksiä vähentää hiilidioksidipäästöjään Euroopan vihreän diilin puitteissa ja tulla kestäväksi joustavaksi ja ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä. Tämän lieventämiseksi EU ehdottaa hiilirajan mukauttamismekanismia (CBAM), jolla sovellettaisiin hiiliveroa tiettyjen tavaroiden tuontiin EU: n ulkopuolelta. Parlamentin jäsenet esittävät ehdotuksia maaliskuun ensimmäisessä täysistunnossa. Kuinka eurooppalainen hiilivero toimisi?  

  • Jos tuotteet tulevat maista, joiden säännöt ovat vähemmän kunnianhimoisia kuin EU, maksu peritään, jotta tuonti ei ole halvempaa kuin vastaava EU: n tuote. 

Kun otetaan huomioon riski siitä, että saastuttavammat alat siirtävät tuotannon maihin, joissa kasvihuonekaasupäästöjen rajoitukset ovat löyhemmät, hiilen hinnoittelun nähdään olevan olennainen täydennys EU: n nykyiseen päästöoikeuksien järjestelmään, EU: n päästökauppajärjestelmään. Mikä on hiilivuoto?  

Mainos
  • Hiilivuoto on kasvihuonekaasupäästöjen siirtyminen EU: n ulkopuolelle tiukempien normien välttämiseksi. Koska tämä yksinkertaisesti siirtää ongelman muualle, parlamentin jäsenet haluavat välttää ongelman hiilirajan säätömekanismin (CBAM) avulla. 

Parlamentin tavoitteena on torjua ilmastonmuutosta vaarantamatta yritystämme epäterveen kansainvälisen kilpailun vuoksi, joka johtuu ilmastotoimien puutteesta tietyissä maissa. Meidän on suojeltava EU: ta ilmastopolkumyynniltä ja samalla varmistettava, että yrityksemme tekevät myös tarvittavat toimet osallistuakseen ilmastonmuutoksen torjuntaan. Yannick Jadot johtava Euroopan parlamentin jäsen

Nykyiset hiilen hinnoittelutoimenpiteet EU: ssa

Nykyisessä päästökauppajärjestelmässä (ETS), joka tarjoaa taloudellisia kannustimia päästöjen vähentämiseksi, voimalaitoksilla ja teollisuudella on oltava lupa kutakin tuottamaansa hiilidioksiditonnia kohti. Näiden lupien hintaa ohjaa kysyntä ja tarjonta. Viime talouskriisin vuoksi lupakysyntä on laskenut, ja myös niiden hinta on niin alhainen, että se estää yrityksiä investoimasta vihreään teknologiaan. Tämän ongelman ratkaisemiseksi EU uudistaa päästökauppajärjestelmää.

Mitä parlamentti pyytää

Uuden mekanismin olisi oltava yhdenmukainen Maailman kauppajärjestön sääntöjen kanssa ja kannustettava EU: n ja sen ulkopuolisten teollisuudenalojen hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. Siitä tulee myös osa EU: n tulevaisuutta teollisuusstrategia.

Vuoteen 2023 mennessä hiilirajan mukauttamismekanismin tulisi kattaa energia- ja energiaintensiiviset teollisuudenalat, jotka edustavat 94 prosenttia EU: n teollisuuden päästöistä ja saavat edelleen huomattavia ilmaisia ​​päästöoikeuksia parlamentin jäsenten mukaan.

Heidän mukaansa se olisi suunniteltava yksinomaan ilmastotavoitteiden ja maailmanlaajuisten tasapuolisten toimintaedellytysten saavuttamiseksi, eikä sitä tulisi käyttää protektionismin lisäämisen välineenä.

Parlamentin jäsenet tukevat myös Euroopan komission ehdotusta käyttää mekanismin tuottamia tuloja uudet omat varat varten EU: n talousarvioja pyytää komissiota varmistamaan näiden tulojen käytön täydellinen avoimuus.

Komission odotetaan esittävän ehdotuksen uudesta mekanismista vuoden 2021 toisella neljänneksellä.

Lisätietoja EU: n vastaukset ilmastonmuutokseen.

Lue lisää 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa