Liity verkostomme!

ympäristö

Euroopan tilintarkastustuomioistuin mainitsee komission laittoman puunkorjuustrategian epäonnistuneena

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20141124LaitonLoggingUSMomiiEuroopan tilintarkastustuomioistuimen raportin mukaan EU: n strategia laittoman puunkorjuun torjumiseksi on "epäonnistunut" puutteellisen täytäntöönpanon ja hoidon takia. Neljä maata (Kreikka, Unkari, Romania ja Espanja) eivät ole vielä panneet täysimääräisesti täytäntöön EU: n puutavara-asetusta, joka otettiin käyttöön laittoman puutavaran pääsyn estämiseksi EU: n markkinoille. 

Laittoman puunkorjuun uskotaan aiheuttavan noin viidenneksen ihmisen aiheuttamista kasvihuonekaasupäästöistä - enemmän kuin kaikista maailman aluksista, lentokoneista, junista ja autoista. Se on myös eksistentiaalinen uhka metsästä riippuvaisille alkuperäiskansoille ja biologiselle monimuotoisuudelle.

Mutta 12 vuotta kaupan lopettamista koskevan toimintasuunnitelman käynnistämisen jälkeen EU: n 300 miljoonan euron avustusohjelman tulokset 35 kumppanimaalle ovat tilintarkastajien kertomuksen mukaan olleet "niukkoja", ja kauppaketjun kysynnässä ja tarjonnassa on ongelmia. Koska valvontaketju on vain yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki sisämarkkinoilla, laitonta puuta voitaisiin silti tuoda EU: hun näiden neljän maan kautta ”, kertomuksen yksi tarkastajista Karel Pinxten sanoi.

Mainos

"EU: n pitäisi järjestää talonsa." "EU ei voi jatkaa laittoman puun sallimista markkinoillaan samalla kun se ajaa muita maita puuttumaan ongelmaan perusteellisesti", lisäsi WWF: n vanhempi metsäpolitiikkavirkailija Anke Schulmeister. Euroopan komission kertomuksessa antamassa vastauksessa todettiin: "Komissio tunnustaa tarpeen kehittää tarkempia tavoitteita, välitavoitteita ja yhteisen etenemissuunnitelman sekä tarpeen seurata järjestelmällisemmin ... täytäntöönpanoa. Jatkuvan arvioinnin suositukset auttavat varmasti tässä työssä. "

Raportti reagoi nopeasti Yhdistyneen kuningaskunnan liberaalidemokraatista vastaavan Euroopan parlamentin jäsenen Catherine Bearderin mukaan: "Olen erittäin vihainen siitä, että Eurooppa ei pysty toteuttamaan puolta kansainvälisissä ja EU: n sopimuksissa laittoman puunkorjuun torjumiseksi.

"Metsäkadot aiheuttavat enemmän maailmanlaajuisia kasvihuonekaasupäästöjä kuin koko EU yhdessä. Jos komissio suhtautuu vakavasti ilmastonmuutoksen torjumiseen, sen on ryhdyttävä toimiin laittoman puutavaran tuonnin lopettamiseksi EU: hun. Kuinka voimme saada kehitysmaat vakuuttamaan ongelmista laiton puunkorjuu, jos emme täytä tarjouksemme puolta? "

Mainos

Euroopan parlamentin jäsen järjesti keskiviikkona (21. lokakuuta) parlamentissa laittoman puunkorjuun konferenssin, jossa kuultiin, että metsät ja metsämaisemat, erityisesti trooppisilla alueilla, ovat tärkeitä maailmanlaajuisten hiilibudjettien sääntelyssä ja ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, mutta niitä heikennetään edelleen merkittävä osuus.

Nämä samat metsät tarjoavat monia muita välttämättömiä ei-hiili-etuja, kuten biologinen monimuotoisuus, elintarvikkeiden / energian / materiaalien, lääkkeiden, tautien lieventäminen, veden laatu ja tulvien torjunta, sanottiin. Vuoteen 2030 mennessä metsämaisemien ennallistamisella ja kestävällä hoidolla voitaisiin myös hyödyntää paremmin biologista monimuotoisuutta, jotta voidaan ylläpitää tai lisätä niiden kykyä absorboida ja varastoida hiiltä uusista ilmasto-olosuhteista huolimatta vastaamalla paikallisen ja globaalin yhteiskunnan tarpeisiin. EY: n rahoittama biologisen monimuotoisuuden rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä (ROBIN) -hanke on tuottanut uusia näkemyksiä ja todisteita Latinalaisen Amerikan trooppisten metsämaisemien tarjoamista hiili- ja ei-hiilihyödyistä.

Maatalous

Maatalous: Vuosittainen EU: n luomupäivä

Julkaistu

on

Euroopan parlamentti, neuvosto ja komissio juhlivat 24. syyskuuta EU: n luomupäivän viettoa. Kolme toimielintä allekirjoittivat yhteisen julistuksen, jonka mukaan 23. syyskuuta on EU: n luomupäivä. Tämä seuraa Toimintasuunnitelma luonnonmukaisen tuotannon kehittämiseksi, Komissio hyväksyi 25. maaliskuuta 2021, ja se ilmoitti luovansa päivän luomutuotannon tietoisuuden lisäämiseksi.

Allekirjoitus- ja lanseerausseremoniassa maatalouskomissaari Janusz Wojciechowski sanoi: ”Tänään juhlimme luomutuotantoa, kestävää maataloustyyppiä, jossa elintarviketuotanto tapahtuu sopusoinnussa luonnon, biologisen monimuotoisuuden ja eläinten hyvinvoinnin kanssa. 23. syyskuuta on myös syksyinen päiväntasaus, jolloin päivä ja yö ovat yhtä pitkiä, ja se symboloi maatalouden ja ympäristön välistä tasapainoa, joka sopii ihanteellisesti luomutuotantoon. Olen iloinen siitä, että voimme yhdessä Euroopan parlamentin, neuvoston ja tämän alan keskeisten toimijoiden kanssa käynnistää tämän vuotuisen EU: n luomupäivän, joka on loistava tilaisuus lisätä tietoisuutta luonnonmukaisesta tuotannosta ja edistää sen keskeistä roolia siirtymässä kestävään ruokajärjestelmät. ”

Luonnonmukaisen tuotannon kehittämistä koskevan toimintasuunnitelman yleistavoite on lisätä merkittävästi luomutuotteiden tuotantoa ja kulutusta, jotta voidaan edistää maatilalta haarukalle -strategian ja biologisen monimuotoisuuden strategian tavoitteiden saavuttamista, kuten lannoitteiden, torjunta -aineiden käytön vähentämistä. ja mikrobilääkkeet. Luomuala tarvitsee oikeat työkalut kasvaakseen toimintasuunnitelman mukaisesti. Rakennettu kolmen akselin ympärille - lisäämällä kulutusta, lisäämällä tuotantoaja parantaa alan kestävyyttä entisestään -, esitetään 23 toimenpidettä alan tasapainoisen kasvun varmistamiseksi.

Mainos

Toiminnot

Kulutuksen lisäämiseksi toimintasuunnitelma sisältää toimia, kuten luomutuotannosta tiedottaminen ja siitä tiedottaminen, luomutuotteiden kulutuksen edistäminen ja luomumateriaalien käytön lisääminen julkisissa ruokaloissa julkisten hankintojen avulla. Lisäksi luonnonmukaisen tuotannon lisäämiseksi Yhteinen maatalouspolitiikka (CAP) on edelleen keskeinen väline luomuviljelyyn siirtymisen tukemisessa. Sitä täydennetään esimerkiksi tiedotustilaisuuksilla ja verkostoitumisella parhaiden käytäntöjen ja sertifioinnin jakamiseksi viljelijäryhmille eikä yksittäisille henkilöille. Lopuksi, luonnonmukaisen maatalouden kestävyyden parantamiseksi komissio käyttää vähintään 30 prosenttia maatalous-, metsätalous- ja maaseutututkimuksen ja -innovaation talousarviosta luonnonmukaiseen alaan liittyviin tai olennaisiin aiheisiin.

Tausta

Mainos

Luomutuotannolla on useita tärkeitä etuja: luomupelloilla on noin 30% enemmän biologista monimuotoisuutta, luonnonmukaisesti tuotetuilla eläimillä on parempi eläinten hyvinvointi ja he käyttävät vähemmän antibiootteja, luomuviljelijöillä on korkeammat tulot ja ne ovat kestävämpiä, ja kuluttajat tietävät tarkalleen, mitä he saavat kiitosta EU: n luomumerkki.

Lisätietoja

Toimintasuunnitelma luomualan kehittämiseksi

Maasta haaraan -strategia

biodiversiteettistrategian

Luomuviljely yhdellä silmäyksellä

Yhteinen maatalouspolitiikka

Continue Reading

koulutus

EU ilmoittaa 25 miljoonalla eurolla koulutukseen kriisitilanteissa ja 140 miljoonalla eurolla kestävien ruokajärjestelmien tutkimuksen tukemiseen

Julkaistu

on

Puhuessaan Global Citizen Live Tapahtumassa Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ilmoitti, että Euroopan unioni lupaa 140 miljoonaa euroa kestävien ruokajärjestelmien tutkimuksen tukemiseen ja elintarvikkeiden nälän torjumiseen CGIARja lisäksi 25 miljoonaa euroa Koulutus ei voi odottaa.  

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: ”Meidän on yhdistettävä voimamme koronaviruksen voittamiseksi ja maailman rakentamiseksi uudelleen. Eurooppa tekee osansa. Eurooppalaiset ovat alusta alkaen toimittaneet 800 miljoonaa rokotetta maailmalle, vaikka meillä ei olisi tarpeeksi itsellemme. Meidän on nyt tehostettava toimia, jotta voimme lopettaa tämän pandemian maailmanlaajuisesti, lopettaa nälän ja antaa lapsille kaikkialla maailmassa yhtäläiset mahdollisuudet. Team Europe on jo sitoutunut lahjoittamaan 500 miljoonaa rokoteannosta haavoittuvassa asemassa oleville maille ensi kesään mennessä. Lisäksi Euroopan komissio sitoutuu tänään 140 miljoonalla eurolla parantamaan maailmanlaajuista elintarviketurvaa ja vähentämään äärimmäistä köyhyyttä, ja 25 miljoonaa euroa koulutukseen ei voi odottaa, mikä tukee konfliktien ja kriisien läpi elävien lasten koulutusta kaikkialla maailmassa. ”

Kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari Jutta Urpilainen sanoi: "Meidän on yhdistyttävä saadaksemme kestävän kehityksen tavoitteet takaisin raiteilleen. Kuten edelleen todistamme, emme voi koskaan pitää pääsyä koulutukseen itsestäänselvyytenä. Team Europe on tähän mennessä osallistunut yli 40 prosenttiin Koulutus ei voi odottaa, ja EU: n uusi 25 miljoonan euron rahoitus tukee sitä edelleen haavoittuvimpien lasten tavoittamiseen ja palauttamiseen koulutukseen. Lisäksi luomme CGIARille 140 miljoonan euron huomattavan tuemme ansiosta mahdollisuuksia nuorille ja naiset, kun ne vastaavat tämän päivän keskeiseen haasteeseen edistää kestäviä ruokajärjestelmiä. Koordinoidut maailmanlaajuiset toimet ovat ratkaisevia elintarvikejärjestelmien ympäristön, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävän muutoksen aikaansaamiseksi. ” 

Mainos

Lue koko lehdistötiedote, The presidentti von der Leyenin lausunto ja tietosivu Team Europen COVID-19-maailmanlaajuisesta vastauksesta.

Mainos
Continue Reading

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa