Liity verkostomme!

Maatalous

Tonnikalan kalastuskauden 2015: EU hyötyy elpymisen varastosta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

tyynenmeren-tonnikalanTärkeimmät Tonnikala kalastuskausi alkaa 26 toukokuu 24 kesäkuu; tämä on silloin, kun suuria aluksia, kurenuotta, saavat kalastaa tonnikalaa Välimerellä ja Itä-Atlantilla.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa sitten perustamisen Tonnikalan elvytyssuunnitelman 2006, on selvästi lisääntynyt kiintiön että Euroopan unioni saa kalastaa (yli 9,372 tonnia). Tämä johtuu asteittaisesta kannan elpymistä, on osoituksena tieteellistä näyttöä, mikä johti kasvua 20% koko tonnikalakiintiöstä.

Ympäristö-, meriasioista ja kalastuksesta vastaava komissaari Karmenu Vella sanoi: "Tonnikala, symboloiva kalakanta, joka on lähestymässä romahtamista, on palannut elämään. Ensimmäistä kertaa lähes vuosikymmenen ajan kalastajamme voivat hyötyä kiintiön korottamisesta. Kestävyys ja hyvä hoito tuottavat tulosta . Meidän on jatkettava tällä reitillä. "

Mainos

Jotta elpyminen, EU on toistanut sitoumuksensa täysimääräisesti täytäntöön kansainvälisen valvonta- toimenpiteet tonnikalan kalastuksessa. Myös tiukkaa valvontaa ja tarkastusta ohjelma on otettu käyttöön, jotta vältetään liikakalastus, jota koordinoi Euroopan kalastuksenvalvontavirasto (EFCA) ja asianomaisten jäsenvaltioiden.

Nämä korkeat ohjaus standardit edellyttävät, että huomattava määrä tarkastajia, valvonta-aluksiin ja ilma-laukeavat koko vuoden. Lisääntynyt valvonta tapahtumafrekvenssiä kurenuotta kalastuskausi ja altaaseenpanoilmoitukseen aikana pyydettyjen kalojen elossa kurenuotta- ja ansoja. Jälkimmäisessä tiukkoja menettelyjä noudatetaan tarkistaa kalamäärät put häkeissä kasvatustarkoituksiin.

Euroopan komissio seuraa myös saaliita jatkuvasti, myös satelliittipohjaisen alusten seurantajärjestelmän avulla. Tämän tarkoituksena on varmistaa, että kaikkia sääntöjä ja erityisesti yksittäisten alusten kiintiöitä noudatetaan täysimääräisesti.

Mainos

Tonnikalan kalastusta säätelee Kansainvälinen Atlantin tonnikalojen suojelukomissio (ICCAT), jossa EU ja sen jäsenvaltiot ovat jäseniä. Tiivis yhteistyö EFCA: n, jäsenvaltioiden ja muiden ICCAT-sopimuspuolten kanssa tarkoittaa, että kaikki tarvittavat toimenpiteet toteutetaan kannan elvytyssuunnitelman ja sen pitkän aikavälin kestävyyden tukemiseksi.

Jäsenvaltiot osallistuvat aktiivisesti tonnikalan kalastus- ovat Espanja, Ranska, Italia, Kroatia, Kreikka, Portugali, Malta, ja Kypros. 8 mailla EU: n kiintiö, Espanjassa ja Ranskassa, jolla on suurin osakkeita.

Tausta

Vuonna 2006 ICCAT hyväksyi 15-vuotinen elvytyssuunnitelma Tonnikala Itä-Atlantilla ja Välimerellä, joka on säännöllisesti muokattu perustuu kalakantojen arviointiin, ohjaus kokemuksia ja uusia teknologioita.

Vuonna 2010, 2012 ja 2014 merkittäviä toimenpiteitä on otettu käyttöön täytäntöön kestävää hoitoa varastossa. Viimeisimmässä vuosikokouksessaan marraskuussa 2014 ICCAT vahvisti 20% vuotuinen kasvu Tonnikala (BFT) suurin sallittu saalis (TAC) seuraavien kolmen vuoden aikana. Tämän seurauksena, EU: n kiintiö kasvoi 7,938.65 t 2014 ja 9,372.92 in 2015 (20%).

Katso myös: MEMO / 15 / 5033

Maatalous

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Unkarista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytSzegedi tükörponty ' Unkarista suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin (SMM). 'Szegedi tükörponty' on karppilajien kala, joka on tuotettu Szegedin alueella lähellä Unkarin etelärajaa, jossa luotiin kalalammijärjestelmä. Lammien emäksinen vesi antaa kaloille erityisen elinvoimaa ja kimmoisuutta. Näissä lampissa kasvatettujen kalojen hilseilevä, punertava ja maukas liha ja sen raikas tuoksu ilman sivumakuja voidaan katsoa johtuvan suoraan kyseisestä suolaisesta maasta.

Kalan laatuun ja makuun vaikuttavat suoraan suolaiseen maaperään muodostuneiden kalalammien järvipohjan hyvä hapensaanti. Szegedi tükörpontyn liha on proteiinipitoista, vähärasvaista ja erittäin maukasta. Uusi nimitys lisätään luetteloon 1563 tuotteesta, jotka on jo suojattu eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja verkossa laadukkaita tuotteita.

Mainos

Continue Reading

Maatalous

Vahvistavatko parlamentin jäsenet maatilalta haarukalle -strategiaa?

Julkaistu

on

Tänä torstaina ja perjantaina (9.-10. Syyskuuta) Euroopan parlamentin AGRI- ja ENVI-valiokunnat äänestävät reaktiostaan ​​EU: n maatila-haarukka -strategiaan. Euroopan parlamentin maatalous- (AGRI) ja ympäristö- (ENVI) valiokunnat äänestävät yhteisestä valiokunta-aloitteisesta mietinnöstään maatilalta haarukalle -strategiassa, jossa esitetään, miten EU pyrkii tekemään elintarvikejärjestelmästä oikeudenmukaisen, terveellisen ja ympäristöystävällisen. . Mietinnön tarkistuksista äänestetään torstaina.

Tämän jälkeen molempien valiokuntien jäsenten odotetaan hyväksyvän yhteisen Farm to Fork -strategiaraporttinsa perjantaina ja lähettävän sen täysistuntoon lokakuun alussa pidettävää lopullista äänestystä varten. Tieteelliset todisteet osoittavat, että EU: n elintarvikejärjestelmä ei ole tällä hetkellä kestävä ja että tarvitaan suuria muutoksia ruoan tuottamisessa, kaupassa ja kulutuksessa, jos haluamme kunnioittaa kansainvälisiä sitoumuksiamme ja planeettamme rajoja. Euroopan komission vuonna 2020 esittämä Farm to Fork -strategia keskeisenä osana Euroopan vihreää sopimusta on potentiaalinen muutos tällä alalla. Tämä johtuu siitä, että se murtautuu siilojen läpi ja kokoaa yhteen useita poliittisia aloitteita, joiden tavoitteena on tehdä elintarvikejärjestelmästä kestävämpi.

Maatalouden sidosryhmät ja maatalouden ministerit ovat kuitenkin ottaneet Farm to Fork -strategian vastaan ​​haalean vastaanoton. Tämä johtuu siitä, että ne tukevat synteettisten torjunta -aineiden, lannoitteiden ja antibioottien jatkuvaa käyttöä EU: n maataloudessa - niiden aiheuttamista ympäristöhaitoista huolimatta - ja strategia kyseenalaistaa näiden maatalouskemikaalien laajan käytön. Nyt on Euroopan parlamentin tehtävä vahvistaa oma kantansa strategiaan, joka lähettää vahvan poliittisen signaalin Euroopan komissiolle. Tämä on erityisen ajankohtaista, kun kahden viikon kuluttua järjestettävä YK: n elintarvikejärjestelmien huippukokous ja lokakuussa järjestettävä Farm to Fork -konferenssin toinen painos.

Mainos

"Euroopan parlamentin jäsenet eivät voi hukata tätä kultaista tilaisuutta vahvistaa maatilalta haarukalle -strategiaa ja asettaa se keskeiseksi tavoitteeksi saavuttaa EU: n ilmasto-, biologinen monimuotoisuus- ja kestävän kehityksen tavoitteet vuodeksi 2030", sanoi Jabier Ruiz, elintarvike- ja maatalouspolitiikan virkamies WWF: n Euroopan poliittisesta toimistosta. ”Strategialla on paljon mahdollisuuksia tehdä ruokajärjestelmistämme kestävämpiä, jos ne toteutetaan tarvittavassa mittakaavassa. Parlamentti voi nyt antaa olennaisen sysäyksen tähän. ”

Kaiken kaikkiaan Euroopan parlamentin mietinnössä on tuettava Farm to Fork -strategian kunnianhimoa ja kehotettava Euroopan komissiota kehittämään ja laajentamaan täysin strategian kattamia poliittisia aloitteita. Tarkemmin sanottuna WWF pitää erityisen tärkeänä, että Euroopan parlamentin jäsenet tukevat kompromissitarkistuksia, joissa pyydetään:

Perusta kestävää ruokajärjestelmää koskeva EU: n tuleva lainsäädäntö uusimpaan tieteelliseen tietoon ja ota sidosryhmät mukaan eri näkökulmista laillisen ja osallistavan prosessin varmistamiseksi. Ota käyttöön vankat merenelävien jäljitettävyysmekanismit, jotka antavat täsmällistä tietoa siitä, missä, milloin, miten ja mitä kalaa on pyydetty tai viljelty kaikkien merenelävituotteiden osalta riippumatta siitä, onko kala EU: sta pyydetty vai tuotu, tuore tai jalostettu.

On tunnustettava, että kulutustottumuksia on muutettava koko väestön laajuisesti, mukaan lukien lihan ja erittäin jalostettujen tuotteiden liiallinen kulutus, ja esitettävä proteiinien siirtymisstrategia, joka kattaa sekä kysynnän että tarjonnan ja vähentää ympäristö- ja ilmastovaikutuksia.

Mainos

Kannustetaan toimia alkutuotantotasolla ja toimitusketjun alkuvaiheessa esiintyvän ruokahävikin, mukaan lukien korjaamaton ruoka, hillitsemiseksi ja asetetaan sitovia tavoitteita ruokahävikin vähentämiseksi kaikissa toimitusketjun vaiheissa. Otetaan käyttöön pakollinen due diligence -menettely toimitusketjuille sen varmistamiseksi, että EU: n tuontiin ei liity ainoastaan ​​metsien hävittämistä, vaan myös kaikenlaista ekosysteemin muuttumista ja huonontumista - eikä se aiheuta haitallisia vaikutuksia ihmisoikeuksiin.

Torstaina pidetyn äänestyksen jälkeen AGRI-parlamentin jäsenet kumileimasivat myös kesäkuussa saavutetun poliittisen sopimuksen yhteisestä maatalouspolitiikasta. Tämä on vakiomenettely EU: n päätöksenteossa, eikä odoteta yllätyksiä.

Continue Reading

Maatalous

Maatalous: Komissio toteuttaa toimenpiteitä, joilla lisätään maanviljelijöiden kassavirtaa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt toimenpiteen, jonka avulla viljelijät voivat saada enemmän yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) tukia. Tällä toimenpiteellä tuetaan ja lisätään kassavirtaa viljelijöille, jotka kärsivät COVID-19-kriisistä ja epäsuotuisten sääolosuhteiden vaikutuksista kaikkialla EU: ssa. Esimerkiksi jotkut alueet ovat kärsineet syvästi tulvista.

Toimenpiteen avulla jäsenvaltiot voivat maksaa tulotukea ja tiettyjä maaseudun kehittämisohjelmia viljelijöille, joilla on korkeampi ennakkomaksu, enintään 70 prosenttia (50 prosentista) suorista tuista ja 85 prosenttia (75 prosenttia) maaseudun kehittämistuista. EU: n talousarvion suojaamista koskevat suojatoimet ovat voimassa, joten maksut voidaan maksaa kerran valvontaa ja tarkastuksia on saatu päätökseen ja 16. lokakuuta 2021 alkaen suorien tukien osalta. Euroopan komissio on antanut tukea elintarvikealalle koko COVID-19-kriisin ajan lisäämällä joustavuutta ja erityisiä markkinatoimenpiteitä. Lisää tietoa tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa