Liity verkostomme!

Eläinten hyvinvointi

Antwerpenin eläintarha suojella koala karhuja ja pienentää hiilijalanjälkeä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Zoo_Koala_Aankomst_JonasVerhulstJohtava belgialainen eläintarha osallistuu vasta uhanalaisten lajien suojelemiseen ja vähentää samalla sen hiilijalanjälkeä.

Antwerpenin eläintarhasta on tullut vain kymmenes koko Euroopassa ja toiseksi Belgiassa koalakarhujen pitäminen.

Kahden lempeän marsupialin, joita kutsutaan Goonawarra ja Guwara, uusi koti on hiljattain kunnostettu flaamilainen puutarha eläintarhassa.

Mainos

Nämä kaksi eläintä ovat entisiä Planckendaelin asukkaita, joissa he osoittautuivat hyväksi jalostuspariksi. Parin jälkeläinen, Oobi Ooobi, syntynyt vuonna 2014, jää Planckendaeliin, mutta on nyt tarpeeksi vanha seisomaan omilla jalkoillaan ja saattaa pian pystyä liittymään vanhempiensa luo Antwerpenin asuinpaikkaan.

Planckendael oli toistaiseksi ainoa belgialainen eläintarha, jossa oli koaloja asukkaidensa keskuudessa.

Antwerpenin eläintarha on tiiviisti mukana kansainvälisessä jalostusohjelmassa, ja tiedottaja sanoi: "Koalat ovat kaikkea muuta kuin helppoja vieraita. He ovat ujo, herkkä stressille ja hermostuneille syöjille. Koalat syövät vain eukalyptusta ja he pitävät vain 100: sta 800 lajista. Eukalyptus sisältää paljon kuituja ja aineita, jotka ovat myrkyllisiä muille eläimille.

Mainos

"Antwerpen ja Planckendael kuitenkin kasvattavat omaa eukalyptustaan ​​ja vähentävät sen vuoksi hiilijalanjälkeään arviolta vähintään 16,048 XNUMX kilometriä."

Hän lisäsi, ”Koalas on uhanalainen osissa Australiaa. Eukalyptusmetsien pirstoutumisen vuoksi koalas asuvat liian kaukana toisistaan ​​eivätkä enää pysty lisääntymään.

”He kuolevat sairauksiin, koirit hyökkäävät niitä tai autoja. Muilla alueilla koala-alueiden väestö on liian suurta, mikä aiheuttaa ruokapulaa. ”

Arvioiden mukaan noin 80,000 XNUMX koalaa elää edelleen luonnossa - yksi syy siihen, miksi koalas on äskettäin lisätty Australian uhanalaisten lajien luetteloon.

Koalasin uusi naapuri Antwerpenissä on ”rento” puinen kenguru, Lilly.

Tiedottaja lisäsi: ”Puukengurut ovat yksinäisiä eläimiä, jotka elävät puissa. He tulevat maahan maahan syömään herkkua, mutta siellä on hyvin kömpelöitä, kun he pääsevät sinne. He eivät hyppää kuin muut kengurut, ja kävelevät sen sijaan kaikin varjoin kuin apinat. Puukenguruilla on kuitenkin erinomaiset kiipeilytaidot. "

Koalas asuu nyt kunnostetussa flaamilaisessa puutarhassa, jonka alkuperäinen veden ominaisuus on nykyaikaistettu. Eläintarha lisäsi kasvillisuuteen erityisen kasvin houkutellakseen perhosia, mikä lisätodisteena kertoi, että eläintarhan biologinen monimuotoisuus "on edelleen ensisijainen tavoite".

Vuonna 1898 rakennettu “Melkerij”, pieni linna koalas-asunnon vieressä, rakensi aikaisemmin eläintarhan oman lehmänlauman tuottamaa maitoa. Tämä maito oli tarkoitettu eläintarhan nisäkkäille, ja Antwerpenin ihmiset sekä eläintarhassa nyt saatavilla olevat pirtelöt ja jäätelöt ovat nyökkäys Melkerijin menneisyyteen meijerinä.

Samaan aikaan eläintarha on nyt avannut täysin kunnostetun jättiläisriuttiakvaarion, jonka kokonaiskustannukset ovat noin 6 miljoonaa euroa.

Sen sanotaan olevan yksi suurimmista riuttaakvaarioista Euroopassa, jolla on vähintään 4,000 kalaa ja runsaasti trooppisia korallia. Tarkkailuikkuna, joka kattoi 4 metriä ja leveys 8 metriä ja paksuus 13 senttimetriä, toi Antwerpeniin meritse Amerikasta.

Kaikkiaan riuttaakvaario painaa 925,000 22 kg ja noin XNUMX tonnia terästä myötävaikuttaa rakenteen kokonaislujuuteen.

Vuodesta 1911 rakennetussa rakennuksessa sijaitsevassa akvaariossa asuu 4,000 kalaa, jotka edustavat noin 40 erilaista lajia sinisistä laikkuisista säteistä, harmaasta piikkisäkeestä ja marmorisammasta moniin värikkäisiin korallikalaihin. Mukautetun kaarevan akryylilasi-ikkunan on myös kestettävä vähintään 300,000 XNUMX litran Pohjanmeren veden paine.

Akvaarion "kuorrutus kakkuun", edustajan mukaan, on sen vaikuttava koralliriutta - noin 20 tonnia Indonesian ja Turkin kuukiveä muodostavat taustan riutalle ja sen asukkaille.

Pehmeät korallit, monien pienien polyyppien pesäkkeet, olivat riutan ensimmäisiä asukkaita ja nyt, äiti selkärangattomat, kuten gorgonians, anemones ja muut riutta-organismit, ovat liittyneet niihin.

Koralliriuttoja uhkaa maailmanlaajuinen lämpeneminen, meriveden happamoituminen, invasiiviset kalastustekniikat, matkailu ja väestötiheys, ja Antwerpen aikoo auttaa torjumaan tätä perustamalla oman korallitarhan.

Kuraattori ja meribiologi Philippe Jouk sanoi: ”Luomme oman ekosysteemin, oman värikkään riutan. Me jatkamme aivojamme saavuttaaksemme optimaalisen tasapainon erinomaisella tuloksella. ”

Eläintarha on jopa järjestänyt VIP-akvaarioillallisen, jossa voit ruokailla ja viettää iltakävelyä kalojen keskuudessa.

Antwerpenin pormestari Bart De Wever avasi äskettäin akvaarion täydellä sukellusvälineellä sukeltamalla siihen saadakseen todellisen lähikuvan merieläinten, trooppisten kalojen ja korallien kanssa.

Itse akvaariossa on rikas menneisyys. Se avattiin tammikuussa 1911 ja oli arkkitehti Emile Thielensin viimeinen saavutus eläintarhassa, kun hän kuoli 12 kuukautta myöhemmin.

Vuosina 1890–1910 jotkut sen silmiinpistävimmistä rakennuksista, joista jokainen oli Thielensin suunnittelema, pystytettiin eläintieteellisten puutarhojen reunaan. Thielens suunnitteli myös ainutlaatuisen rakenteen akvaarion kanssa luolaksi kreikkalaisen temppelin alapuolella, ensimmäinen rakennus tehtiin teräsbetonista Belgiassa.

Akvaarion kunnostaminen merkitsee Antwerpenin eläintarhan "dramaattista muutosta", joka jatkuu.

Eläintarhan edustaja sanoi: ”Palauttaessaan menneisyyden loiston, kaikki asiaankuuluva moderni kehitys otetaan huomioon. Tämä edellyttää suurempia näyttelyitä ja parempaa vierailijakokemusta. Esimerkiksi eläintarha on aloittanut uuden Savannah-rakennuksen, jossa puhvelilla ja kauniilla lintuilla on johtava rooli. ”

Lisäkysymyksen antoi Toerisme Vlaanderenin toimitusjohtaja Peter De Wilde, joka sanoi: “Antwerpenin eläintarha on ja on edelleen yksi ehdottomimmista nähtävyyksistämme Flanderissa. Huipputekninen akvaario houkuttelee epäilemättä enemmän kotimaisia ​​ja ulkomaisia ​​vierailijoita eläintarhaan ja myös Antwerpeniin. ”

eläinkokeet

Euroopan parlamentti äänestää eläimettömästä tutkimuksesta, testauksesta ja koulutuksesta

Julkaistu

on

Jokainen, joka tuntee Ralphin, testikanin maskotin, joka on Draize -silmien ärsytystestin kohteena kosmetiikkalaboratorioissa ja kärsii sokeudesta, ihmettelee, kuinka tällainen julmuus on edelleen hyväksyttävää kehittyneen tieteen ja tekniikan aikakaudella. The Pelasta Ralph video levisi ympäri maailmaa ja siitä tuli todennäköisesti syy siihen, miksi Meksiko liittyi hiljattain osavaltioiden joukkoon, joka kielsi eläinkokeet kosmetiikassa. Niin teki EU myös vuonna 2013. EU aikoo mennä vielä pidemmälle hyväksymällä tällä viikolla päätöslauselman "koordinoidusta unionin tason toiminnasta, jolla helpotetaan siirtymistä innovointiin ilman eläinten käyttöä tutkimuksessa, testauksessa ja koulutuksessa" ( 15. syyskuuta), Kirjoittaa Eli Hadzhieva.

Vaikka EU kannustaa käyttämään muita kuin eläinmenetelmiä, kuten uutta elin-sirutekniikkaa, tietokonesimulaatioita ja ihmissolujen kolmiulotteisia viljelmiä, tutkimukset osoittavat, että arkaaiset menetelmät, kuten ”3 prosentin tappava annos”, tappavat puolet miljoonista koe -eläimistä on edelleen laajalti käytössä. Lisäksi todisteet osoittavat yhä enemmän, että jotkut eläimet, kuten kanit ja jyrsijät, ovat täysin erilaisia ​​lajeja kuin ihmiset, jotta niitä voidaan pitää luotettavina välittäjinä ihmisten terveyden suojelemiseksi kemiallisilta riskeiltä. Esimerkiksi aamupahoinvoinnin, leukemian ja hepatiitti B: n hoitoon tarkoitetut lääkkeet, kuten talidomidi, TGN50 tai fialuridiini, osoittautuivat täysin turvallisiksi eläimille, mutta ihmiset eivät voineet sietää niitä.

Euroopan komission mukaan eurooppalainen kestävän kehityksen kemikaalistrategia lisäsi tukea muiden kuin eläinten menetelmien (NAM) käytölle kemikaalien riskinarvioinnissa, erityisesti useiden Horisontti 2020 -hankkeiden yhteydessä (ASPIS-klusteri, johon kuuluu RISK-HUNT3R, ONTOX- ja PrecisionTOX -hankkeet), tulevat REACH- ja kosmetiikka -asetuksen tarkistukset, eurooppalaisen kumppanuuden uusi hanke, joka koskee vaihtoehtoisia lähestymistapoja NAM: ien käyttöön riskinarvioinnissa, PARC, jonka tavoitteena on siirtyä seuraavan sukupolven riskinarviointiin ja strategiseen tutkimus- ja innovaatio -ohjelmaan . Myös muiden kuin eläinten ja innovatiivisten kemikaaliturvallisuuden lähestymistapojen maailmanlaajuinen hyväksyminen on OECD: n asialistalla.

Mainos

Web-seminaari, jonka järjestivät 9. syyskuuta EU: n ToxRisk ja PATROLS, kaksi EU: n H2020-ohjelmasta rahoitettua monen sidosryhmän hanketta, havainnollistivat nykyisten in vitro (koeputkikokeet) ja in silico (tietokonesimuloidut kokeet) vaarojen havaitsemisen rajoituksia esittelemässä uutta työkalupakkia kemikaalien ja nanomateriaalien arvioimiseksi ilman eläimiä. EU-ToxRisk-projektikoordinaattori Bob van der Water Leidenin yliopistosta korosti visiotaan "ajaa toksikologian paradigman muutosta kohti eläimetöntä, mekanismipohjaista integroitua lähestymistapaa kemikaaliturvallisuuden arviointiin" vakiintuneen NAM-työkalupakin avulla, joka perustuu in vitro ja in vitro silico -työkaluja ja uuden sukupolven NAM -työkalupakkiosia. Hän korosti kehittyneitä uusia testausjärjestelmiä, kuten CRISPR-pohjaisia ​​fluoresoivia reporttereita kantasoluissa, kantasoluista johdettua monen maksan solumallia, sairaita maksan mikrokudoksia ja neljän elimen sirua samalla kun hän korosti, että NAM: t olisi nopeasti sisällytettävä sääntelyyn testauskehyksiä.

Shareen Doak, PATROLS -koordinaattori Swansean yliopistosta korosti tietämystä puutteista realististen suunniteltujen nanomateriaalialtistusten (ENM) pitkäaikaisista vaikutuksista ihmisille ja terveydelle. "Nämä menetelmät on räätälöity ymmärtämään paremmin ihmisten ja ympäristön vaarat, ja ne tulisi toteuttaa osana EU: n turvallista ja kestävää suunnittelustrategiaa eläinkokeiden tarpeen minimoimiseksi", hän sanoi.

”Suurin haaste on NAM: ien hyväksyminen ja toteuttaminen. Normaalit validointivaatimukset ovat liian pitkiä ja NAM: ien sovellettavuusalue on määritettävä uusien kehittyvien tekniikoiden perusteella ”, hän lisäsi.

Mainos

Aiemmassa lausunnossaan ASPIS-klusteri ilmaisi tukensa Euroopan parlamentin päätöslauselmaesitykselle, jossa se kuvataan "oikea-aikaiseksi nopeuttaa siirtymistä eläimistä vapaaksi ja täyttää EU: n tavoite johtaa seuraavan sukupolven riskinarviointiin Euroopassa ja maailmanlaajuisesti" suhtautumalla myönteisesti EU: n pyrkimyksiin, "jotka muuttuvat sääntely- ja teollisuuskäytännöiksi, jotka suojelevat paremmin ihmisten terveyttä ja ekosysteemejä ja mahdollistavat vaarallisten aineiden tunnistamisen, luokittelun ja lopulta poistamisen ympäristöstä".

Verkkoseminaarin moderaattori Tilly Metz (vihreät, Luxemburg), joka myös varjostaa Euroopan parlamentin päätöslauselmaa, sanoi toivovansa, että lopullinen päätöslauselma sisältää seuraavat elementit: ”Konkreettiset vaiheet eläinkokeiden lopettamiseksi, tarkat etenemissuunnitelmat ja tutkimukset, EU: n virastojen, kuten Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen ja Euroopan kemikaaliviraston, koordinoimaa lähestymistapaa ja uusien kehittyneiden menetelmien nopea käyttöönotto.

Tämä antaa paljon ajattelemisen aihetta päätöksentekijöille Ralphille ja hänen eläin- ja ihmisystävilleen. On aika, että sanat muuttuvat teoiksi ja sääntely-ympäristö kehittyy uusien todellisuuksien mukaisesti kentällä ja antaa samalla hengitystilaa näille lupaaville ja turvallisille eläimistä vapaille tekniikoille omaksumalla ja käyttämällä dynaamista lähestymistapaa. Tämä ei ainoastaan ​​salli meidän saavuttaa vihreän sopimuksen saastuttamattomia tavoitteita, vaan tarjoaa myös "myrkyttömän ympäristön" sekä eläimille että ihmisille.

Continue Reading

Eläinten hyvinvointi

Antibioottien käyttö eläimillä vähenee

Julkaistu

on

Antibioottien käyttö on vähentynyt ja on nyt vähäisempää elintarviketuotantoeläimissä kuin ihmisillä, sanoo PDF-kuvake viimeisin raportti julkaisema Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA), Euroopan lääkevirasto (EMA) ja Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskus (ECDC).

Yhden terveyden lähestymistapaa noudattaen kolmen EU: n viraston raportti esittää tietoja antibioottien kulutuksesta ja antibioottien kehityksestä mikrobilääkeresistenssin (AMR) Euroopassa vuosina 2016--2018.

Ruoantuotantoon tarkoitettujen eläinten antibioottien käytön merkittävä väheneminen viittaa siihen, että maakohtaiset toimenpiteet käytön vähentämiseksi ovat osoittautuneet tehokkaiksi. Polymyksiineiksi kutsuttujen antibioottien luokan, joka sisältää kolistiinia, käyttö lähes puolittui vuosien 2016 ja 2018 välillä elintarviketuotantoeläimissä. Tämä on positiivinen kehitys, koska polymyksiinejä käytetään myös sairaaloissa monilääkeresistentteillä bakteereilla infektoituneiden potilaiden hoidossa.

Mainos

Kuva EU: ssa on erilainen - tilanne vaihtelee huomattavasti maittain ja antibioottiluokittain. Esimerkiksi aminopenisilliinejä, kolmannen ja neljännen sukupolven kefalosporiineja ja kinoloneja (fluorokinoloneja ja muita kinoloneja) käytetään enemmän ihmisillä kuin elintarviketuotantoeläimillä, kun taas polymyksiinejä (kolistiini) ja tetrasykliinejä käytetään enemmän elintarviketuotantoeläimissä kuin ihmisillä .

Yhteys antibioottien käytön ja bakteeriresistenssin välillä

Raportti osoittaa, että karbapeneemien, kolmannen ja neljännen sukupolven kefalosporiinien ja kinolonien käyttö ihmisillä liittyy resistenssiin näille antibiooteille Escherichia coli ihmisten infektiot. Samanlaisia ​​assosiaatioita havaittiin elintarviketuotantoeläimille.

Mainos

Raportissa tunnistetaan myös yhteydet eläinten mikrobilääkkeiden kulutuksen ja elintarviketuotantoeläinten bakteerien AMR: n välillä, mikä puolestaan ​​liittyy ihmisten bakteerien AMR: ään. Esimerkki tästä on Kampylobakteeri spp. bakteerit, joita esiintyy elintarviketuotantoon käytettävissä eläimissä ja jotka aiheuttavat elintarvikkeilla tarttuvia infektioita ihmisillä. Asiantuntijat löysivät yhteyden näiden bakteerien vastustuskyvystä eläimillä ja samojen bakteerien resistenssin välillä ihmisillä.

AMR: n torjunta yhteistyöllä

AMR on merkittävä maailmanlaajuinen kansanterveysongelma, joka aiheuttaa vakavan taloudellisen taakan. EFSA: n, EMA: n ja ECDC: n yhteistyön avulla toteutettu yhden terveyden lähestymistapa ja tässä raportissa esitetyt tulokset edellyttävät jatkuvia toimia AMR: n torjumiseksi kansallisella, EU: n ja maailmanlaajuisella tasolla terveydenhuollon aloilla.

Lisätietoja

Continue Reading

Eläinten hyvinvointi

Häkkikauden lopetus - historiallinen päivä eläinten hyvinvoinnille

Julkaistu

on

Věra Jourová, arvoista ja avoimuudesta vastaava johtaja

Euroopan komissio ehdotti tänään (30. kesäkuuta) lainsäädännöllistä vastausta Eurooppalaisen kansalaisaloitteen (End the Cage Age) lopettamiseen, jota tuki yli miljoona eurooppalaista 18 eri valtiosta.

Komissio hyväksyy lainsäädäntöehdotuksen vuoteen 2023 mennessä useiden tuotantoeläinten häkkien kieltämiseksi. Ehdotuksessa poistetaan häkkijärjestelmien käyttö vaiheittain ja lopulta kielletään kaikki aloitteessa mainitut eläimet. Siihen kuuluvat eläimet, jotka jo kuuluvat lainsäädännön piiriin: munivat kanat, emakot ja vasikat; ja muut mainitut eläimet, mukaan lukien: kanit, kananpoikien, kerrosten kasvattajat, broilerien kasvattajat, viiriäiset, ankat ja hanhet. Näiden eläinten osalta komissio on jo pyytänyt EFSA: ta (Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen) täydentämään olemassa olevaa tieteellistä näyttöä häkkien kieltämisen edellytysten määrittämiseksi.

Osana Farm to Fork -strategiaansa komissio on jo sitoutunut ehdottamaan eläinten hyvinvointilainsäädännön tarkistamista, mukaan lukien kuljetus ja kasvatus, joka on parhaillaan kuntotarkastuksessa, ja saatettava päätökseen kesään 2022 mennessä.

Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides sanoi: "Tämä on historiallinen päivä eläinten hyvinvoinnille. Eläimet ovat tuntevia olentoja, ja meillä on moraalinen, yhteiskunnallinen vastuu varmistaa, että eläimet maatilalla heijastavat tätä. Olen päättänyt varmistaa, että EU pysyy eläinten hyvinvoinnin eturintamassa globaalilla tasolla ja että täytämme yhteiskunnalliset odotukset. "

Lainsäädännön rinnalla komissio etsii erityisiä tukitoimenpiteitä keskeisillä liittyvillä politiikan aloilla. Erityisesti uusi yhteinen maatalouspolitiikka tarjoaa taloudellista tukea ja kannustimia - kuten uusi ekosysteemiväline - auttaakseen maanviljelijöitä siirtymään eläimille sopivampiin tiloihin uusien standardien mukaisesti. On myös mahdollista käyttää Just Transition -rahastoa ja elvytys- ja sopeutumisvälinettä tukemaan maanviljelijöitä sopeutumisessa häkittömiin järjestelmiin.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa