Liity verkostomme!

Talous

Siirtyminen kohti vähähiilistä taloutta: EU: n "pitäisi lähettää vahvoja, selkeitä signaaleja markkinoille"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

vihreät_autotJos Euroopan unioni haluaa saavuttaa tavoitteensa siirtää taloutensa vähähiiliseen polkuun, sen on nopeutettava prosessia, Euroopan talous- ja sosiaalikomitea (ETSK) totesi 25. maaliskuuta antamassaan oma-aloitteisessa lausunnossa.

Tämän muutoksen on sisällettävä uusiutuvan energian tuotannon merkittävä laajentaminen ja kivihiilen huomattava vähentäminen. Nopeampi edistys voidaan saavuttaa yhdistämällä selkeä, tehokas sääntelykehys ja markkinalähtöiset välineet, kuten ympäristöverot.

Markkinapohjaisilla välineillä pyritään asettamaan hinta ympäristöä pilaavalle taloudelliselle toiminnalle saastuttaja maksaa -periaatteen mukaisesti, jotta voidaan paljastaa tuotannon ja kulutuksen todelliset kustannukset ja palkita resurssitehokkuus ja kestävä käyttäytyminen. Ympäristön verouudistus siirtää verotuksen työvoimasta resurssien käyttöön.

Mainos

Tämän seurauksena se voi korjata markkinoiden toimintapuutteet, parantaa taloudellista tehokkuutta, auttaa kehittämään uusia teollisuudenaloja, jotka tarjoavat kestäviä ja paikallisia työpaikkoja ja luovat selkeän, ennakoitavan ympäristön ympäristöinnovaatioille. ”Tällä hetkellä markkinaehtoisten välineiden käyttö EU: ssa ei ole riittävän johdonmukaista ja johdonmukaista. Jäsenvaltiot eivät hyödynnä täysimääräisesti mahdollisuuksia, joita siirtyminen vähähiiliseen talouteen voi tarjota Euroopan teollisuuden innovaatioiden ja nykyaikaistamisen sekä työllisyyden lisäämiseksi ", sanoi markkinapohjaisista välineistä kohti resursseja käsittelevän ETSK: n lausunnon esittelijä Martin Siecker. - tehokas ja vähähiilinen talous EU: ssa.

"Energian hinnoittelusta on tullut arka kysymys nykyisen rahoitus- ja talouskriisin takia, ja sen katsotaan olevan pikemminkin elpymisen taakka kuin osa ratkaisua. Tämä ei kuitenkaan ole totta: markkinapohjaisten välineiden käyttäminen siirtymiseen kohti resurssitehokas ja vähähiilinen talous ei ainoastaan ​​luo vihreämpää taloutta, vaan tukee myös talouden elpymistä ", totesi ETSK: n lausunnon apulaisesittelijä Lutz Ribbe.

Nykyään Eurooppa tuo yli 500 miljardin euron arvosta kaasua ja öljyä osittain poliittisesti epävakaista alueista. Polttoaineen tuonnin korvaaminen vähähiilisellä energialla, joka tuotetaan EU: ssa, lisäisi Euroopan talouden sietokykyä ja auttaisi pitämään arvoketjut Euroopassa. Ympäristön verouudistuksesta tulisi tulla kiinteä ja pysyvä osa talouspolitiikan eurooppalaista ohjausjaksoa keskittyen asianmukaisten hiilihintojen käyttöönottoon EU: ssa maailmanlaajuisesti sovitulla tasolla. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä energiatehokkuuden edistämiseen.

Mainos

Jäsenvaltioiden yhteistyö
Komitean mielestä on mahdotonta hyväksyä sitä, että perusteettomasti ympäristölle haitallista toimintaa tuetaan EU: ssa sekä julkisten talousarvioiden että ulkoisten kustannusten kautta, jotka eivät sisälly tuotteiden hinnoitteluun. Tämä käytäntö vääristää tasapuoliset toimintaedellytykset energiantuotannossa sallimalla haitallisten energialähteiden, kuten fossiilisten ja ydinvoimaloiden, saada enemmän tukea kuin puhdasta energiaa.

Yksityisen sektorin investoinnit 
Yksityisen sektorin osallistuminen siirtymiseen kohti kestävämpää energiantuotantoa ja -kulutusta on ensiarvoisen tärkeää, komitea väittää. Tämä voidaan saavuttaa luomalla innovatiivisia rahastoja ja rahoitusvälineitä sekä vihreämpää pankkistandardeja yksityisen rahoituksen siirtämiseksi pois perinteisistä vähähiilisiin ja ilmastoa kestäviin investointeihin.

 

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa