Liity verkostomme!

ympäristö

Rivas Vaciamadrid (Espanja) ja Ljubljana (Slovenia) voittaa EU palkintoja kestävän kaupunkiliikenteen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

transport2Euroopan komissio on ilmoittanut voittajat vuoden 2013 kestävän kaupunkiliikenteen suunnitelmapalkinnosta - Rivas Vaciamadrid (Espanja) - ja Euroopan liikkuvuusviikon palkinnon - Ljubljana (Slovenia). Komission varapuheenjohtaja Siim Kallas ja komissaari Janez Potočnik antoivat kaupungille palkinnot eilen (24. maaliskuuta) Brysselissä, Belgiassa.

Liikkuvuudesta ja liikenteestä vastaava komission varapuheenjohtaja Siim Kallas sanoi: "Olen vaikuttunut kaikkien finalistien sitoutumisesta työskennellä eri alueilla kaupunkiliikenteen parantamiseksi. Liikenteen ulkopuolelle katsominen on elintärkeää, jos aiomme vastata kaupunkiemme liikkuvuushaasteisiin. Siksi vahvistamme myös tukemme koordinoidulle toiminnalle, kuten hiljattaisessa kaupunkiliikennettä koskevassa tiedonannossa kuvataan. Rivas Vaciamadrid on erittäin ansaittu voittaja, koska se erottuu liikkumisosastonsa sekä ympäristö-, turvallisuus-, koulutus- ja terveydenhuollon aloilla sekä toimista tieliikenteen turvallisuuden parantamiseksi. "

Ympäristöasioista vastaava komissaari Janez Potočnik sanoi: "Kuten joka vuosi, Euroopan liikkuvuusviikkopalkinnon finalistit nostavat kunnianhimoa ja innovaatioita aina korkeammalle. Olen iloinen nähdessäni tuotetut kampanjaohjelmat, jotka vaikuttavat merkittävästi kestävän elämän edistämiseen EU: ssa. kaupungit ovat välttämättömiä, jos haluamme varmistaa niiden elinkelpoisuuden tuleville sukupolville "

Mainos

Tapaa voittajat

Rivas Vaciamadridin (Espanja) väestöräjähdys on ainutlaatuinen, ja se on kasvanut massiivisesti 500 asukkaasta 1980: ssä 80,000 2013: een vuonna XNUMX. Tämä on asettanut kaupungille poikkeuksellisia haasteita kaupunkiliikenteelle. Autolla tehtyjen matkojen määrän vähentämiseksi Rivas Vaciamadrid on kehittänyt ohjelmia, joilla pyritään parantamaan liikenneturvallisuutta ja vähentämään samalla melua ja ilman pilaantumista. Koulupolut-ohjelmallaan - kunnan laajuisella liikenneturvallisuuskoulutusohjelmalla - kaupunki helpottaa vanhempien ja opettajien keskustelua heidän koulunsa liikkuvuudesta. Rivas Vaciamadrid erottui parhaana esimerkkinä tämän vuoden teemasta (talous-, sosiaali- ja ympäristöpolitiikkakriteerien integrointi): sen kestävä kaupunkiliikennesuunnitelma on seurausta laaja-alaisesta yhteistyöstä liikkumisosaston ja ympäristö-, turvallisuus-, koulutus- ja terveydenhuoltoalojen välillä perustamalla monialaisia ​​työryhmiä.

Lähellä olivat finalistit Strasbourg (Ranska) ja Vitoria-Gasteiz (Espanja). Lue lisää kestävän kaupunkiliikenteen suunnitelmien palkinnon finalisteista tätä.

Mainos

Ljubljana - Slovenian pääkaupunki ja suurin kaupunki - vahvisti sitoutumisensa Euroopan liikkuvuusviikon kampanjaan perustamalla laajan toiminta- ja tapahtumaohjelman, jolla edistetään kestävää matkustamista, ja ottamalla käyttöön pysyviä toimenpiteitä julkisen liikenteen, pyöräilyn ja kävelyn hyväksi. Kaupunki keskittyi johdonmukaisesti vuoden 2013 teemaan - 'Puhdas ilma, se on sinun liikkeesi' - ja onnistuneesti mukana oli useita sidosryhmiä, mukaan lukien tutkimuskeskukset, koulut, päiväkodit, urheiluyhdistykset ja kansalaisjärjestöt. Laajentamalla nykyisiä melun ja ilmanlaadun mittauksia Ljubljana pystyi saamaan paremman yleiskuvan moottoriliikenteen vaikutuksista kansanterveyteen ja elämänlaatuun. Kaupunki käytti myös tilaisuutta tutkia matkakäyttäytymistä ja kerätä tietoja polkupyörän käytöstä. Autovapaan päivän aikana Ljubljana rajoitti autolla pääsyä Slovenska-kadulle, joka on yksi kaupungin pääbulevardeista, johon autoliikenne vaikutti voimakkaasti. Tämä alue suunnitellaan nyt vähitellen jalankulkualueeksi.

Toinen sija Östersund ja Budapest osoittivat sitoutumisensa kestävään kaupunkiliikenteeseen kehittämällä luovia kampanjamuotoja ja ottamalla käyttöön uusia liikenneratkaisuja. Lue lisää EMW-palkinnon finalisteista tätä.

Tausta

Vuosittain Kestävä kaupunkiliikennesuunnitelma Palkinto jaetaan paikallisviranomaisille, jotka ovat erinomaisia ​​esimerkkejä siitä, miten vastata kaupunkiliikenteen haasteisiin kehittämällä ja toteuttamalla kestäviä kaupunkiliikennesuunnitelmia. Joka vuosi on erityinen painopiste, ja vuoden 2013 palkinnoissa tunnustetaan kaupungit, joissa on liikkuvuussuunnitelmia, jotka kuvaavat 'talous-, sosiaali- ja ympäristöpolitiikkakriteerien integrointia'. Vuoden 2013 SUMP Award -palkinto houkutteli 21 hakemusta 11 EU-maasta. Asiantuntijaraati arvioi hakemukset heidän saavutuksistaan ​​ja valitsi voittajakaupungin saamaan 10 000 euron palkinnon tukemaan kestävää kaupunkiliikennettä koskevaa tietoisuuden lisäämistä.

- Euroopan liikkuvuusviikko (EMW) palkinnolla palkitaan paikallisviranomainen, joka edistää aktiivisimmin kestävää matkustamista ja ottaa käyttöön uusia toimenpiteitä siirtymiseksi kohti kestävää kaupunkiliikennettä. Finalistit valittiin kunnianhimoisten ja innovatiivisten kampanjaohjelmiensa perusteella ja johdonmukaisen tavan suhteen, jolla he linkittivät toimintansa vuoden 2013 EMW-teemaan 'Puhdas ilma, se on sinun liikesi!' Voittajakaupunki tekee ammattitaitoisen tuotantoyhtiön kanssa elokuvan kolmen minuutin mainosleikkeestä, jossa korostetaan sen saavutuksia. Yhdessä muiden finalistien ja luetteloon valittujen kaupunkien kanssa voittajakaupunkia mainostetaan myös esimerkkinä parhaista käytännöistä. Riippumaton liikenneasiantuntijapaneeli arvioi kaikki tukikelpoiset hakemukset ennen 10 parhaan paikallisviranomaisen valintaa. Vuoden 2013 EMW-palkinto sai 30 hakemusta 12 maasta.

Lisätietoja

Kestävän kaupunkiliikenteen suunnitelmat

Eurooppalainen liikkujan viikko

Seuraa Varapuheenjohtaja Kallasin Twitter

Ilmastonmuutos

Johtaja Timmermans käy korkean tason keskustelua ilmastonmuutoksesta Turkin kanssa

Julkaistu

on

Johtaja Timmermans otti Turkin ympäristö- ja kaupungistumisministeri Murat Kurumin Brysselissä käymään korkean tason vuoropuhelua ilmastonmuutoksesta. Sekä EU että Turkki kokivat kesän aikana äärimmäisiä ilmastonmuutoksen vaikutuksia, kuten metsäpaloja ja tulvia. Turkissa on myös Marmaranmeren kaikkien aikojen suurin merikotkan puhkeaminen - veden saastumisen ja ilmastonmuutoksen aiheuttama mikroskooppisten levien lisääntyminen. Näiden ilmastonmuutoksen aiheuttamien tapahtumien jälkeen Turkki ja EU keskustelivat aloista, joilla ne voisivat edistää ilmastoyhteistyötään Pariisin sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Varapresidentti Timmermans ja ministeri Kurum keskustelivat näkemyksistä kiireellisistä toimista, joita tarvitaan poistamaan kuilu tarvittavan ja tehtävän välillä päästöjen vähentämiseksi nollaan vuosisadan puoliväliin mennessä ja säilyttämään siten 1.5 asteen tavoite Pariisin sopimuksen ulottuvilla. He keskustelivat hiilen hinnoittelupolitiikasta yhteistä etua koskevalla alalla ottaen huomioon päästökauppajärjestelmän perustamisen Turkkiin ja EU: n päästökauppajärjestelmän tarkistamisen. Sopeutuminen ilmastonmuutokseen oli myös esityslistalla, samoin kuin luontoon perustuvat ratkaisut ilmastonmuutoksen ja biologisen monimuotoisuuden vähenemisen torjumiseksi. Voit katsoa heidän yleisiä lehdistöhuomautuksiaan tätä. Lisätietoja korkean tason vuoropuhelusta tätä.

Mainos

Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

Metaani

EU: n ja Yhdysvaltojen yhteinen lehdistötiedote maailmanlaajuisesta metaanilupauksesta

Julkaistu

on

Euroopan unioni ja Yhdysvallat ovat ilmoittaneet Global Methane Pledge -aloitteesta, joka vähentää maailmanlaajuisia metaanipäästöjä ja joka käynnistetään YK: n ilmastonmuutoskonferenssissa (COP 26) marraskuussa Glasgow'ssa. Presidentti Biden ja Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kehottivat maita liittymään lupaukseen Yhdysvaltojen johtamassa energia- ja ilmastofoorumissa (MEF) ja toivottivat tervetulleiksi ne, jotka ovat jo ilmaisseet tukensa.

Metaani on voimakas kasvihuonekaasu, ja hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin viimeisimmän raportin mukaan sen osuus on noin puolet maailman keskilämpötilan 1.0 celsiusasteen nettonoususta esiteollisen ajan jälkeen. Metaanipäästöjen nopea vähentäminen täydentää hiilidioksidia ja muita kasvihuonekaasuja koskevia toimia, ja sitä pidetään tehokkaimpana yksittäisenä strategiana ilmaston lämpenemisen vähentämiseksi lähitulevaisuudessa ja tavoite rajoittaa lämpeneminen 1.5 asteen ulottuville. 

Maailmanlaajuiseen metaanilupaukseen liittyvät maat sitoutuvat yhteiseen tavoitteeseen vähentää maailmanlaajuisia metaanipäästöjä vähintään 30% vuoden 2020 tasosta vuoteen 2030 mennessä ja siirtyä käyttämään parhaita käytettävissä olevia varastomenetelmiä metaanipäästöjen kvantifioimiseksi keskittyen erityisesti suuripäästöisiin lähteisiin. Lupauksen täyttäminen vähentäisi lämpenemistä vähintään 0.2 celsiusastetta vuoteen 2050 mennessä. Mailla on suuresti erilaisia ​​metaanipäästöprofiileja ja vähennyspotentiaalia, mutta kaikki voivat edistää yhteisen maailmanlaajuisen tavoitteen saavuttamista lisäämällä kotimaista metaanin vähentämistä ja kansainvälisiä yhteistyötoimia. Suurimpia metaanipäästöjen lähteitä ovat öljy ja kaasu, hiili, maatalous ja kaatopaikat. Näillä aloilla on erilaiset lähtökohdat ja vaihteleva potentiaali lyhytaikaiseen metaanipäästöjen vähentämiseen, ja suurimmat mahdollisuudet kohdennettuun lieventämiseen vuoteen 2030 mennessä ovat energia-alalla. 

Mainos

Metaanin vähentäminen tarjoaa muita tärkeitä etuja, kuten parantuneen kansanterveyden ja maatalouden tuottavuuden. Climate and Clean Air Coalitionin (CCAC) ja Yhdistyneiden kansakuntien ympäristöohjelman (UNEP) globaalin metaaniarvioinnin mukaan vuoden 2030 tavoitteen saavuttaminen voi estää yli 200,000 20 ennenaikaista kuolemaa, satoja tuhansia astmaan liittyviä päivystyskäyntejä ja yli 2030 miljoonaa tonnia satotappioita vuodessa vuoteen XNUMX mennessä vähentämällä osittain metaanin aiheuttamaa maanpäällistä otsonisaastetta. 

Euroopan unioni ja kahdeksan maata ovat jo ilmoittaneet tukevansa maailmanlaajuista metaanilupausta. Näihin maihin kuuluu kuusi maailman 15 suurimmasta metaanipäästöstä, ja niiden osuus yhdessä on yli viidennes maailman metaanipäästöistä ja lähes puolet maailmantaloudesta.

Euroopan unioni on toteuttanut toimia metaanipäästöjen vähentämiseksi lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Vuonna 1996 hyväksytty Euroopan komission strategia auttoi vähentämään kaatopaikkojen metaanipäästöjä lähes puoleen. Euroopan unioni hyväksyi lokakuussa 2050 strategian metaanipäästöjen vähentämiseksi kaikilla keskeisillä aloilla, mukaan lukien energia vihreän sopimuksen puitteissa ja tukemaan Euroopan unionin sitoutumista ilmastoneutraalisuuteen vuoteen 2020 mennessä. Metaanipäästöjen vähentäminen kuluvalla vuosikymmenellä on tärkeä osa Euroopan unionin tavoitetta vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Euroopan komissio ehdottaa tänä vuonna lainsäädäntöä metaanipäästöjen mittaamiseksi, raportoimiseksi ja todentamiseksi. , rajoittaa tuuletusta ja soihdutusta ja asettaa vuotojen havaitsemista ja korjaamista koskevat vaatimukset. Euroopan komissio pyrkii myös nopeuttamaan lieventämisteknologioiden käyttöönottoa lisäämällä hiilidioksidintuotantoa Euroopan unionin jäsenvaltioissa ja niiden yhteisen maatalouspolitiikan strategiasuunnitelmia sekä edistämään biometaanin tuotantoa maatalousjätteistä ja -jäämistä. Lopuksi Euroopan komissio tukee Yhdistyneiden kansakuntien ympäristöohjelmaa (UNEP) riippumattoman kansainvälisen metaanipäästöjen seurantakeskuksen (IMEO) perustamisessa, jotta voidaan puuttua maailmanlaajuiseen tietovajeeseen ja avoimuuteen tällä alalla, myös taloudellisella rahoituksella. IMEOlla on tärkeä rooli luodessaan vahva tieteellinen perusta metaanipäästölaskelmille ja pannaan täytäntöön maailmanlaajuinen metaanilupaus.

Mainos

Yhdysvallat pyrkii vähentämään metaania merkittävästi useilla rintamilla. Ympäristönsuojeluvirasto (EPA) julkaisee vastauksena presidentti Bidenin puheenjohtajakauden ensimmäisenä päivänä antamaan toimeenpanomääräykseen uusia määräyksiä öljy- ja kaasuteollisuuden metaanipäästöjen rajoittamiseksi. Samanaikaisesti EPA on ryhtynyt toimiin kaatopaikkojen tiukempien saastumisstandardien täytäntöönpanemiseksi, ja liikenneministeriön putkilinjan vaarallisten materiaalien ja turvallisuushallinto jatkaa toimenpiteitä, jotka vähentävät metaanivuotoja putkilinjoista ja niihin liittyvistä tiloista. Presidentin kehotuksesta ja yhteistyössä Yhdysvaltain maanviljelijöiden ja karjankasvattajien kanssa Yhdysvaltain maatalousministeriö pyrkii merkittävästi laajentamaan ilmastotietoisten maatalouskäytäntöjen vapaaehtoista omaksumista, mikä vähentää tärkeimmistä maatalouden lähteistä peräisin olevia metaanipäästöjä kannustamalla parantamaan lannanhallintajärjestelmiä , anaerobiset keittimet, uudet karjanrehut, kompostointi ja muut käytännöt. Yhdysvaltain kongressi harkitsee lisärahoitusta, joka tukisi monia näistä toimista. Esimerkiksi kongressin käsiteltävänä olevien ehdotusten joukossa on merkittävä aloite orpojen ja hylättyjen öljy-, kaasu- ja kivihiilikaivojen ja -kaivosten sulkemiseksi ja korjaamiseksi, mikä vähentäisi merkittävästi metaanipäästöjä. Lisäksi Yhdysvallat tukee edelleen kansainvälisiä yhteistyössä toteutettavia metaanin lieventämistoimia, erityisesti johtamalla Global Methane Initiative ja CCAC.

Euroopan unioni ja kahdeksan maata ovat jo ilmoittaneet tukevansa maailmanlaajuista metaanilupausta:

  • Argentiina
  • Ghana
  • Indonesia
  • Irak
  • Italia
  • Meksiko
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat

Yhdysvallat, Euroopan unioni ja muut varhaiset kannattajat jatkavat uusien maiden liittymistä maailmanlaajuiseen metaanilupaukseen, kunnes se julkaistaan ​​virallisesti COP 26 -tapahtumassa.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa