Liity verkostomme!

Maatalous

Torjunta-aineet käyttää ekologisia painopistealueilla: Delegoidut säädökset yhteisen maatalouspolitiikan uudistamista siirtyä vastuu jäsenvaltioille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

torjunta-spray-besemerTorjunta-aineiden toimintaverkosto Euroopassa (PAN Europe) on lyönyt Euroopan komission kyvyttömyyttä sopia joukosta delegoituja säädöksiä, joissa vastataan torjunta-aineiden sallimiselle ekologisilla alueilla (EFA). Se, mistä he sopivat, oli kuitenkin se, että jäsenvaltiot saivat päättää päätöksestä, jonka PAN Europe pitää "ei ole kovin vihreänä EU: n lähestymistapana".

Komission jäsenen kollegio on tänään hyväksynyt yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) niin kutsutut delegoidut säädökset, jotka Euroopan parlamentin ja neuvoston on vielä hyväksyttävä / hylättävä.

Nämä delegoidut säädökset olisivat voineet vastata selvästi hyvin yksinkertaiseen kysymykseen: saako viljelijät käyttää torjunta-aineita ekologisesti tärkeillä alueilla? Mutta Euroopan komissio epäonnistui. Sen sijaan Euroopan komissio siirsi vastuun jäsenvaltioille.

Mainos

Jokainen jäsenvaltio voi asettaa torjunta-aineiden kiellon EFA-alueille, mutta ei ole pakollista tekemään niin. Sen sijaan jokaisen jäsenvaltion on tehtävä luettelo viljelykasveista, joita ne aikovat kasvattaa EFA-alueilla.

PAN Europen presidentti François Veillerette sanoi: "EFA: t otettiin käyttöön YMP: ssä biologisen monimuotoisuuden lisäämiseksi jokaisella maatilalla kaikkialla EU: ssa. EFA-yhdisteiden luominen on siten ristiriidassa elintarviketuotannon kanssa ja jopa ristiriidassa torjunta-aineiden käytön kanssa. Mihin YMP: n uudistuksen "vihreä logiikka" meni? "

Vaikka jäsenvaltiot laativat vuonna 1999 julkilausuman, jossa vaaditaan YMP: n tarvetta vähentää torjunta-aineiden käyttöä marraskuussa 2013, 23 jäsenvaltiota lähetti Euroopan komissiolle kirjeen, jossa kehotettiin noudattamaan poliittista sopimusta väittäen "torjunta-aineiden rajoituksista". ja lannoitteiden käyttö tekisi mahdottomaksi perinteisen tuotannon EFA: lla ".

Mainos

Joten vaikka Euroopan kansalaiset ovat saattaneet odottaa saavansa selkeitä vastauksia YMP: n uudistusehdotuksista vastaamalla tärkeimpiin huolenaiheisiin, kuten torjunta-aineiden käyttöön, vastaus on vielä tulossa.

Tausta

(1) Cardiffin maatalousneuvosto hyväksyi vuonna 1999 maatalouden kemianteollisuuden erityiset tavoitteet Neuvoston strategia ympäristönäkökohtien huomioon ottamisesta ja kestävästä kehityksestä yhteisessä maatalouspolitiikassa: "Maataloustuotteiden torjunta-aineiden enimmäismäärien valvontaa koskevien EU: n sääntöjen ja torjunta-aineiden käytöstä aiheutuvien ympäristöriskien (vesikontaminaatio, biologisen monimuotoisuuden heikkeneminen jne.) Vähentämiseksi on lisäksi kehitettävä muita toimenpiteitä herkille alueille. PPP: tä ja biosideja tulisi käyttää vain tarvittaessa ja hyvien kasvinsuojelukäytäntöjen periaatteiden mukaisesti. PPP: n ja biosidien käytöstä ympäristölle aiheutuvia riskejä on edelleen vähennettävä ja edelleen varmistettava, ettei niiden käytössä ole terveysriskejä. "
(2) Eurobarometri 379 / 2013T: n "Eurooppalaiset suuntaukset biologiseen monimuotoisuuteen" mukaan ilman ja veden pilaantuminen ja ihmisen aiheuttamat katastrofit uhkaavat biologista monimuotoisuutta ja toteavat, että syynä on intensiivinen viljely, metsien hävittäminen ja liikakalastus (96). %).
(3) According Eurobarometri-tutkimus 314/2009 on Eurooppalainen suhtautuminen kulutustuotteiden kemikaaleihin: riskikäsitys mahdollisista terveysvaaroista, EU: n kansalaiset pitävät torjunta-aineita kemikaaleina, jotka aiheuttavat eniten vaaraa käyttäjille (70% vastaajista, s.6).
(4) Eurobarometri-tutkimus 354/2010 Ruokariskikysymyksissä EU: n kansalaisten suurin huolenaihe on torjunta-ainejäämien merkitys hedelmissä, vihanneksissa tai viljoissa (72% vastaajista, s.15) ja 4% kasvu vuoden 2005 tutkimuksesta (Eurobarometri-tutkimus 238/2006).

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Maatalous

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Unkarista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytSzegedi tükörponty ' Unkarista suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin (SMM). 'Szegedi tükörponty' on karppilajien kala, joka on tuotettu Szegedin alueella lähellä Unkarin etelärajaa, jossa luotiin kalalammijärjestelmä. Lammien emäksinen vesi antaa kaloille erityisen elinvoimaa ja kimmoisuutta. Näissä lampissa kasvatettujen kalojen hilseilevä, punertava ja maukas liha ja sen raikas tuoksu ilman sivumakuja voidaan katsoa johtuvan suoraan kyseisestä suolaisesta maasta.

Kalan laatuun ja makuun vaikuttavat suoraan suolaiseen maaperään muodostuneiden kalalammien järvipohjan hyvä hapensaanti. Szegedi tükörpontyn liha on proteiinipitoista, vähärasvaista ja erittäin maukasta. Uusi nimitys lisätään luetteloon 1563 tuotteesta, jotka on jo suojattu eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja verkossa laadukkaita tuotteita.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa