Liity verkostomme!

Ilmastonmuutos

€ 150 miljoonaa uutta EIP tukee ilmastotoimien Turkissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Gaziantep-560x373Euroopan investointipankki (EIP) uusii tukensa Turkin ilmasto-toimenpiteille myöntämällä 150 miljoonan euron lainan metsien kunnostamis-, metsitys- ja eroosion torjuntatoimille, jotka toteutetaan kaudella 2014–2015.

Tämä on jatkoa EIP: n aikaisemmalle tällaiselle tuelle Turkissa: joulukuussa 100 allekirjoitettu 2012 miljoonan euron toimenpide hankkeelle, jonka metsä- ja vesiteollisuusministeriö toteuttaa tyydyttävästi. Uusi toiminta perustuu edelliseen korostamalla entistä paremmin metsänhoidon parannettua laatua. Turkki on yksi eroosioalttiimmista maista maailmassa sen topografian, ilmaston, maaperän haavoittuvuuden ja taipumuksen mukaan levinneisyysalueiden ja metsien liikakäyttöön. Tukemalla metsitystä ja eroosion torjuntaa, nykyinen toiminta myötävaikuttaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja siihen sopeutumiseen sekä Turkin luonnonvarojen hallintaan, mikä tukee talouskasvua ja vakautta. Sen odotetaan tuovan useita ympäristöhyötyjä, mukaan lukien parannukset metsien terveyteen, maaperän ja vesivarojen suojelemiseen sekä lisääntyneeseen puun ja biomassan saatavuuteen energiaa varten.

Uuden EIP: n rahoituksen odotetaan sisältävän eroosion torjuntaa 155,600 110,000 hehtaarilla, 80,000 XNUMX hehtaarin kunnon kunnostamisen ja uuden metsityksen XNUMX XNUMX hehtaarilla. Siihen sisältyy myös investointeja laitteisiin ja laitteisiin näiden töiden suorittamiseksi ja metsänhoidon laadun parantamisen helpottamiseksi. Toiminta tapahtuu ympäri maata, ja siinä keskitytään erityisesti Anatolian niemimaan eroosioalttiimpiin alueisiin.

Mainos

Ilmastonmuutos

Saksan vaalit: Nälkälakot haluavat lisää toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi

Julkaistu

on

Ryhmä nuoria elää Berliinin nälkälakon kolmatta viikkoa ja väittää, että Saksan poliittiset puolueet eivät puutu riittävästi ilmastonmuutokseen ennen tämän kuun vaaleja, kirjoittaa Jenny Hill, Ilmastonmuutos.

Mielenosoittajat - 18–27 -vuotiaat - ovat luvanneet jatkaa nälkälakkoaan, kunnes kolme johtavaa ehdokasta, jotka kilpailevat Angela Merkelin tilalle, suostuvat tapaamaan heidät.

Berliinin Saksan liittokanslerin lähellä sijaitsevien pientelttojen ja käsinmaalattujen bannerien keskellä on hillitty tunnelma.

Mainos

Kuusi nuorta, jotka ovat olleet nälkälakossa yli kaksi viikkoa, sanovat tuntevansa itsensä heikoksi.

27 -vuotias Jacob Heinze on vanhin mielenosoittajista täällä (järjestäjien mukaan neljä muuta ihmistä on liittynyt nälkälakkoon poissa leiristä). Hän puhuu hitaasti, selvästi vaikeuksissa keskittyä, mutta kertoi BBC: lle, että vaikka hän pelkää "määräämättömän nälkälakonsa" seurauksia, hänen pelkonsa ilmastonmuutoksesta on suurempi.

"Sanoin jo vanhemmilleni ja ystävilleni, että minulla on mahdollisuus, etten tapaa heitä enää", hän sanoi.

Mainos

"Teen tämän, koska hallituksemme eivät pysty pelastamaan nuorta sukupolvea tulevaisuudelta, joka on mielikuvituksen ulkopuolella. Mikä on kauheaa. Me kohtaamme sodan sellaisista resursseista kuin vesi, ruoka ja maa, ja tämä on jo todellisuutta monia ihmisiä maailmassa. "

Saksan vaaleihin on alle kaksi viikkoa. Jacob ja muut mielenosoittajat vaativat, että kolme johtavaa ehdokasta Angela Merkelin tilalle Saksan liittokansleriksi tulevat puhumaan heille.

Ilmastopolitiikan nälkälakko Berliinissä, 2021

Ilmastonmuutos on kiistatta suurin vaalikysymys täällä. Saksan poliitikot ovat saaneet vaikutteita nuorten ilmastonmuutosaktivistien viimeisimmistä katumielenosoituksista viime vuosina, mutta tämän kesän tappavat tulvat maan länsiosassa ovat myös herättäneet yleisön huolta.

Kuitenkin, nälkälakot sanovat, mikään tärkeimmistä poliittisista puolueista - vihreät mukaan lukien - ei ehdota riittäviä toimenpiteitä ongelman ratkaisemiseksi.

"Yksikään heidän ohjelmistaan ​​ei ota huomioon todellisia tieteellisiä tosiasioita tähän mennessä, etenkään käännekohtien vaaraa (suuria peruuttamattomia ilmastonmuutoksia) ja sitä, että olemme hyvin lähellä niiden saavuttamista", tiedottaja Hannah Luebbert sanoo.

Hänen mukaansa mielenosoittajat haluavat Saksan perustavan niin kutsutun kansalaiskokouksen - ryhmän ihmisiä, jotka on valittu heijastamaan kaikkia yhteiskunnan osia - löytääkseen ratkaisuja.

"Ilmastokriisi on myös poliittinen kriisi ja ehkä demokratiamme kriisi, koska neljän vuoden välein järjestettävät vaalit ja lobbaajien ja taloudellisten etujen suuri vaikutus parlamentteissamme johtavat usein siihen, että taloudelliset edut ovat tärkeämpiä kuin sivilisaatiomme, selviytymisemme ", rouva Luebbert sanoo.

"Lobbaajat eivät vaikuta tällaisiin kansalaiskokouksiin, eivätkä poliitikot pelkää, ettei heitä valita uudelleen, vaan ihmiset käyttävät järkevyyttään."

Näkymä ilmastoaktivistien leirille Reichstag -rakennuksen lähellä 12. syyskuuta 2021 Berliinissä, Saksassa.
Nälkälakkojen mukaan kukaan ehdokkaista ei tee tarpeeksi estääkseen ilmaston katastrofin

Nälkälakot sanovat, että vain yksi liittokansleri -ehdokkaista - Annalena Baerbock vihreistä puolueesta - on vastannut, mutta hän puhui heille puhelimitse eikä täyttänyt heidän vaatimustaan ​​julkisesta keskustelusta. Hän on kehottanut heitä lopettamaan nälkälakonsa.

Ryhmä - joka saa yhä enemmän julkisuutta - on luvannut jatkaa, vaikka he tunnustavat perheidensä ja ystäviensä ahdistuksen.

Siitä huolimatta, Jacob sanoo, hänen äitinsä tukee häntä.

"Hän on peloissaan. Hän on todella, todella peloissaan, mutta hän ymmärtää, miksi otan nämä askeleet. Hän itkee joka päivä ja soittaa joka päivä ja kysyy minulta, eikö olisi parempi lopettaa? Ja tulemme aina siihen pisteeseen, että sanomme ei, on välttämätöntä jatkaa ", hän sanoi.

"On todella tarpeen herättää ihmiset ympäri maailmaa."

Continue Reading

Ilmastonmuutos

Ilmakello tikittää nopeasti

Julkaistu

on

Useimmat ovat samaa mieltä siitä, että ilmastonmuutoksen aiheuttaman kasvavan kriisin ratkaisemiseksi on ryhdyttävä kiireellisiin toimiin. Siksi johtajat 196 maasta kokoontuvat Glasgow'ssa marraskuussa suuren ilmakonferenssin nimeltä COP26. Mutta ilmastonmuutokseen sopeutumisella on myös hintansa, kirjoittaa toimittaja ja entinen Euroopan parlamentin jäsen Nikolay Barekov.

Tietoisuuden lisääminen taloudellisista kustannuksista, jotka johtuvat ilmastonmuutokseen sopeutumiseen liittyvien toimenpiteiden toteuttamatta jättämisestä, on tärkeä osa sopeutumispolitiikkaa. Ilmastonmuutoksen seurauksista ja toimenpiteiden laiminlyönnistä aiheutuvat taloudelliset kustannukset ovat Glasgow'n esityslistalla.

COP26 -tavoitteita on neljä, joista kolmas on "rahoituksen hankkiminen".

Mainos
Nikolai Barekov, toimittaja ja entinen Euroopan parlamentin jäsen.

COP26: n tiedottaja kertoi tälle verkkosivustolle: "Jotta tavoitteemme voidaan saavuttaa, kehittyneiden maiden on täytettävä lupauksensa mobilisoida vähintään 100 miljardia dollaria ilmastorahoitukseen vuodessa vuoteen 2020 mennessä."

Tämä tarkoittaa, hän sanoi, että kansainvälisten rahoituslaitosten on tehtävä osansa ja lisäsi: "Tarvitsemme työtä vapauttaaksemme biljoonat yksityisen ja julkisen sektorin rahoituksesta, joita tarvitaan maailmanlaajuisen nettonollan turvaamiseksi."

Ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi jokaisen yrityksen, jokaisen rahoitusyhtiön, jokaisen pankin, vakuutuksenantajan ja sijoittajan on muututtava, COP26: n tiedottaja sanoo. 

Mainos

"Maiden on hallittava ilmastonmuutoksen kasvavat vaikutukset kansalaistensa elämään ja he tarvitsevat rahoitusta sen toteuttamiseksi."

Tarvittavien muutosten laajuus ja nopeus edellyttävät kaikenlaista rahoitusta, mukaan lukien julkisen rahoituksen infrastruktuurin kehittämiseen, ja meidän on siirryttävä vihreämpään ja ilmastonmuutosta kestävämpään talouteen, ja yksityistä rahoitusta teknologian ja innovoinnin rahoittamiseksi sekä miljardeja julkisia varoja biljooniin ilmastoinvestointeihin.

Ilmastoanalyytikot varoittavat, että jos nykyiset trendit jatkuvat, ilmaston lämpenemisen kustannukset tulevat lähes 1.9 biljoonaa dollaria vuodessa eli 1.8 prosenttia Yhdysvaltain BKT: stä vuoteen 2100 mennessä.

EUReporter on tarkastellut, mitä neljä EU -maata, Bulgaria, Romania, Kreikka ja Turkki, tekevät ja tarvitsevat vielä tehdä kattaakseen ilmastonmuutoksen torjunnan kustannukset eli COP26 -tavoitteen kolmannen tavoitteen saavuttamisen.

Bulgarian osalta se sanoo, että se tarvitsee 33 miljardia euroa EU: n vihreän sopimuksen päätavoitteiden saavuttamiseksi seuraavien 10 vuoden aikana. Bulgaria voi olla yksi niistä, jotka kärsivät eniten EU: n talouden hiilestä irtautumisesta. Sen osuus EU: ssa käytetystä hiilestä on 7 prosenttia ja EU: n hiilialan työpaikoista 8 prosenttia. Noin 8,800 ihmistä työskentelee hiilikaivoksessa Bulgariassa, kun taas epäsuorasti kärsivien arvioidaan olevan yli 94,000 600 ja sosiaalikustannukset noin XNUMX miljoonaa euroa vuodessa.

Muualla on arvioitu, että Bulgariassa tarvitaan yli 3 miljardia euroa vain täyttääkseen EU: n yhdyskuntajätevesidirektiivin vähimmäisvaatimukset.

Vihreän sopimuksen toteuttamiseksi Bulgarian on käytettävä vuosittain 5 prosenttia maan BKT: stä.

Romaniaan muutettaessa näkymät ovat yhtä vakavat.

Hiekkapussi EU: n helmikuussa 2020 julkaiseman raportin mukaan Romanian voitaisiin melkein sanoa menestyvän EU: n kilpailussa nollatalletalouteen vuoteen 2050 mennessä. Talousrakenteessa on tapahtunut useita muutoksia vuoden 1990 siirtymisen jälkeen Romaniassa päästöt ovat laskeneet valtavasti, ja se on neljäs EU: n jäsenvaltio, joka on vähentänyt päästöjään nopeimmin verrattuna vuoteen 1990, vaikka se ei ole vielä ennustettavissa ja kestävällä polulla nollan tasolle vuoteen 2050 mennessä.

Raportissa sanotaan kuitenkin, että Romania on Kaakkois -Euroopan tai Keski -Itä -Euroopan maa, jossa on joitakin "parhaita edellytyksiä" energiasiirtymälle: monipuolinen energialähde, josta lähes puolet on jo kasvihuonekaasupäästötöntä, suurin tuulipuisto EU: ssa ja valtava uusiutuvan energian potentiaali.

Raportin kirjoittajat Suzana Carp ja Raphael Hanoteaux lisäävät: ”Romania on kuitenkin edelleen yksi ruskohiilen intensiivisistä maista EU: ssa, ja huolimatta sen hiilen osuudesta seoksessa kuin muualla, energiasiirtymän edellyttämät investoinnit eivät ole aliarvioida. "

Heidän mukaansa tämä tarkoittaa sitä, että Euroopan tasolla romanit maksavat edelleen enemmän kuin eurooppalaiset kollegansa tämän hiili -intensiivisen energiajärjestelmän kustannuksista.

Maan energiaministeri on arvioinut energia-alan siirtymisestä vuoteen 2030 mennessä noin 15-30 miljardin euron kustannukset ja Romanian, raportissa todetaan, että sen BKT on edelleen unionin toiseksi pienin ja siksi todelliset investointitarpeet energiasiirtymä on erittäin korkea.

Raportti ehdottaa tulevaisuutta ajatellen, että yksi tapa kattaa hiilestä irtautumisen kustannukset vuoteen 2030 saakka Romaniassa voisi olla päästökauppajärjestelmän tulojen ”älykäs hyödyntäminen”.

Yksi EU: n jäsenvaltio, johon ilmastonmuutos vaikuttaa jo vakavasti, on Kreikka, jolla odotetaan olevan vielä enemmän haitallisia vaikutuksia tulevaisuudessa. Tämän tosiasian tunnustaminen Kreikan keskuspankki on ollut yksi ensimmäisistä keskuspankeista maailmanlaajuisesti, joka on aktiivisesti osallistunut ilmastonmuutokseen ja investoinut merkittävästi ilmastotutkimukseen.

Se sanoo, että ilmastonmuutos näyttää olevan suuri uhka, koska sen vaikutusten lähes kaikkiin kansantalouden sektoreihin "odotetaan olevan kielteisiä".

Pankki on tunnustanut talouspolitiikan suunnittelun tärkeyden ja julkaissut ”The Economics of Climate Change”, joka tarjoaa kattavan, viimeisimmän katsauksen ilmastonmuutoksen talouteen.

Yannis Stournaras, Kreikan keskuspankin pääjohtaja, toteaa, että Ateena oli ensimmäinen kaupunki Kreikassa, joka kehitti integroidun ilmastosuunnitelman sekä lieventämiseksi että sopeutumiseksi muiden megakaupunkien esimerkkinä ympäri maailmaa.

Michael Berkowitz, Rockefeller -säätiön ”100 Resilient Cities” -johtaja, sanoi, että Ateenan suunnitelma on tärkeä askel kaupungin ”matkalla rakentaa joustavuutta 21. vuosisadan lukemattomien haasteiden edessä”.

”Ilmastonmuutokseen sopeutuminen on tärkeä osa kaupunkien sietokykyä, ja olemme innoissamme saadessamme nähdä tämän vaikuttavan askeleen kaupungissa ja kumppaneissamme. Odotamme innolla yhteistyötä yhteistyössä tämän suunnitelman tavoitteiden saavuttamiseksi. ”

Toinen maa, joka kärsii tänä vuonna pahoin ilmaston lämpenemisestä, on Turkki, ja ympäristö- ja kaupungistumisministeri Erdogan Bayraktar varoittaa, että Turkki on yksi eniten kärsineistä Välimeren maista muun muassa siksi, että se on maatalousmaa ja sen vesivarat vähenevät nopeasti. ”

Koska matkailu on tärkeä tulojensa kannalta, hän sanoo, että "meidän on velvoitettava kiinnittämään tarvittava merkitys sopeutumistutkimuksiin".


Ilmastoasiantuntijoiden mukaan Turkki on kärsinyt ilmaston lämpenemisestä 1970 -luvulta lähtien, mutta vuodesta 1994 lähtien keskimääräiset, korkeimmat päivälämpötilat ja jopa korkeimmat yölämpötilat nousivat pilviin.

Sen ponnistelut ongelmien ratkaisemiseksi nähdään kuitenkin tällä hetkellä pahoinpideltävinä viranomaisina maankäytön suunnittelussa, lakien välisissä ristiriidoissa, ekosysteemien kestävyydessä ja vakuutusjärjestelmissä, jotka eivät heijasta riittävästi ilmastonmuutosriskejä.

Turkin sopeutumisstrategia ja toimintasuunnitelma vaativat epäsuoraa rahoituspolitiikkaa ilmastonmuutokseen sopeutumiseksi ja tukimekanismeja.

Suunnitelmassa varoitetaan, että "Turkissa sopeutumiseen ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ei ole vielä tehty kustannus-hyötylaskentaa sopeutumisesta kansallisella, alueellisella tai alakohtaisella tasolla."

Viime vuosina Yhdistyneet Kansakunnat ja sen tytäryhtiöt ovat tukeneet useita hankkeita, joilla pyritään sopeutumaan ilmastonmuutokseen teknisen avun ja Turkin osuuksien saamiseksi puhtaan teknologian rahastosta25.

Suunnitelmassa kuitenkin sanotaan, että tällä hetkellä tieteelliseen tutkimukseen ja T & K -toimintaan osoitetut varat ilmastonmuutokseen sopeutumistoimissa "eivät ole riittäviä".

Siinä sanotaan: ”Ei ole tehty tutkimusta ilmastonmuutoksen vaikutusten analysoimiseksi ilmastosta riippuvaisille aloille (maatalous, teollisuus, matkailu jne.) Ja sopeutumiskustannusten määrittämiseen.

"On erittäin tärkeää kerätä tietoa ilmastonmuutokseen sopeutumisen kustannuksista ja rahoituksesta sekä arvioida näitä asioita koskeva etenemissuunnitelma kattavammin."

Turkki katsoo, että sopeutumiseen tarvittavat varat olisi myönnettävä tiettyjen kriteerien perusteella, mukaan lukien alttius ilmastonmuutoksen haittavaikutuksille.

”Uusien, riittävien, ennakoitavissa olevien ja kestävien” taloudellisten resurssien luomisen olisi perustuttava ”tasapuolisuuden” ja ”yhteisten mutta eriytettyjen vastuiden” periaatteisiin.

Turkki on myös vaatinut kansainvälistä, monivalinnaista vakuutusmekanismia ilmaston aiheuttamien ääritapahtumien, kuten kuivuuden, tulvien, pakkasen ja maanvyörymien, aiheuttamien vahinkojen korvaamiseksi.

Kun kello tikittää nopeasti Skotlannin maailmanlaajuisen tapahtuman lähestyessä, on selvää, että jokaisella näistä neljästä maasta on vielä tehtävää ilmaston lämpenemisen torjumiseksi aiheutuvien valtavien kustannusten käsittelemiseksi.

Nikolay Barekov on poliittinen toimittaja ja TV -juontaja, TV7 Bulgarian entinen toimitusjohtaja ja entinen Bulgarian parlamentin jäsen ja entinen varapuheenjohtaja Euroopan parlamentin ECR -ryhmässä.

Continue Reading

Ilmastonmuutos

Voivatko Bulgaria, Romania, Kreikka ja Turkki saavuttaa COP26 -ilmastotavoitteet?

Julkaistu

on

Pariisin sopimuksen hyväksymisestä on kulunut yli viisi vuotta, ja COP26 -sopimukseen on enää muutama viikko. - YK: n 26. ilmastonmuutoskonferenssi - joka pidetään Glasgow'ssa 1. – 12. marraskuuta tänä vuonna. Tässä siis oikea -aikainen yhteenveto COP26: n päätavoitteista - kirjoittaa toimittaja ja entinen Euroopan parlamentin jäsen Nikolay Barekov.

Huippukokouksessa pyritään kiinnittämään huomiota planeetan ja ihmisten hyvinvointiin, mikä tarkoittaa fossiilisten polttoaineiden vähentämistä, ilmansaasteiden vähentämistä ja terveyden parantamista maailmanlaajuisesti. Keskitytään hiilen poistamiseen maailmanlaajuisesti ja metsien hävittämisen lopettamiseen.

Nikolay Barekov

Yksi neljästä COP 26 -tavoitteesta on auttaa maita sopeutumaan suojelemaan yhteisöjä ja luontotyyppejä

Mainos

Ilmasto on tietysti jo muuttumassa ja tulee muuttumaan edelleen, vaikka kansakunnat vähentäisivät päästöjä, joilla on joskus tuhoisia vaikutuksia.

Toisella COP2 -sopeutumistavoitteella pyritään kannustamaan ilmastonmuutoksesta kärsiviä maita: suojelemaan ja palauttamaan ekosysteemejä; rakentaa puolustuksia, varoitusjärjestelmiä ja joustavaa infrastruktuuria ja maataloutta, jotta vältetään asuntojen, toimeentulon ja jopa ihmishenkien menetykset

Monien mielestä ruskea kenttä vastaan ​​vihreä kenttä on kysymys, jota ei voida jättää huomiotta, jos lajien väheneminen halutaan estää.

Mainos

Ilmastoasiantuntija Rebecca Wrigley sanoi: "Uudelleenrakentaminen perustuu pohjimmiltaan yhteyksiin - ekologisiin yhteyksiin ja taloudellisiin yhteyksiin, mutta myös sosiaalisiin ja kulttuurisiin yhteyksiin."

Olen tarkastellut ponnisteluja, joita tehdään ja joita on vielä tehtävä neljässä EU -maassa, Bulgariassa, Romaniassa, Kreikassa ja Turkissa.

Bulgariassa Demokratian tutkimuskeskus sanoo, että nopein ja kustannustehokkain tapa saavuttaa Bulgarian talouden täydellinen hiilestä irtautuminen on muuttaa sähkönjakelua. Tämä lisää, että se vaatii ruskohiilivoimalaitosten välittömän (tai nopeimman mahdollisen) sulkemisen ja "maan valtavan uusiutuvan energian potentiaalin vapauttamisen".

Tiedottaja sanoi: "Seuraavat 3-7 vuotta ovat ratkaisevan tärkeitä näiden mahdollisuuksien toteuttamiselle ja Bulgarian vihreän taloudellisen siirtymän aikaansaamiselle ja samalla Bulgarian kansalaisten hyvinvoinnin ja elämänlaadun parantamiselle."

Kesäkuun lopussa Euroopan unionin neuvosto antoi vihreän valon ensimmäiselle eurooppalaiselle ilmastosäädökselle sen jälkeen, kun Euroopan parlamentti oli hyväksynyt lain muutama päivä aiemmin. Laki on suunniteltu vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä 55 prosenttia (verrattuna vuoden 1990 tasoon) vuoteen 2030 mennessä ja saavuttamaan ilmastoneutraalisuuden seuraavien 30 vuoden aikana. 26 jäsenvaltiota äänesti sen puolesta EU: n neuvostossa. Ainoa poikkeus oli Bulgaria.

Maria Simeonova, Eurooppa -neuvosto ulkosuhteista, sanoi: "Bulgarian pidättäytyminen eurooppalaisesta ilmastolaista ei ainoastaan ​​eristä maata jälleen EU: ssa, vaan paljastaa myös kaksi tuttua puutetta Bulgarian diplomatiassa."

Romanian osalta maan ulkoministeriö sanoi, että Keski -Euroopan kansakunta on "liittynyt ilmastonmuutoksen torjuntaan ja tukee alan ensisijaisten tavoitteiden toteuttamista alueellisella, kansainvälisellä ja maailmanlaajuisella tasolla".

Silti Romania on 30. sijalla Germanwatchin, NewClimate Institutein ja Climate Action Networkin kehittämässä ilmastonmuutosindeksissä (CCPI) 2021. Viime vuonna Romania oli sijalla 24.

Instituutin mukaan Romanian uusiutuvien energialähteiden suuresta potentiaalista huolimatta "heikko tukipolitiikka yhdistettynä lainsäädännön epäjohdonmukaisuuksiin vastustaa puhtaan energian siirtymistä".

Lisäksi sanotaan, että Romania ”ei ole menossa oikeaan suuntaan” kasvihuonekaasupäästöjen ja energiankulutuksen vähentämisen suhteen. ”

Etelä-Euroopassa ennätyskuuma kesä on aiheuttanut tuhoisia metsäpaloja, jotka ovat repineet metsien, kotejen läpi ja tuhonneet elintärkeän infrastruktuurin Turkista Kreikkaan.

Välimeren alue on altis ilmastonmuutokselle erityisesti sen vuoksi, että se on herkkä kuivuudelle ja lämpötilan nousulle. Välimeren ilmastoennusteet viittaavat siihen, että alue muuttuu lämpimämmäksi ja kuivemmaksi, kun sääilmiöitä esiintyy useammin.

Tulipaloa kohti keskimäärin poltetun alueen mukaan Kreikalla on Euroopan unionin maista vakavimmat metsäpalovammat.

Kreikka, kuten useimmat EU -maat, sanoo tukevansa hiilineutraaliuden tavoitetta vuodelle 2050, ja Kreikan ilmastonmuutostavoitteet ovat suurelta osin EU: n tavoitteiden ja lainsäädännön muokkaamia. EU: n ponnistelujen jakamisen myötä Kreikan odotetaan vähentävän EU: n ulkopuolisten päästökauppajärjestelmien päästöjä 4% vuoteen 2020 mennessä ja 16% vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2005 tasoon.

Kreikka voi osoittaa parannuksia energiatehokkuuteen ja ajoneuvojen polttoainetalouteen, tuuli- ja aurinkoenergian lisäämiseen, orgaanisista jätteistä peräisin oleviin biopolttoaineisiin, hiilen hinnan asettamiseen ja metsien suojeluun.

Liekit metsäpalot ja ennätykselliset helleaallot itäisellä Välimerellä tänä vuonna ovat korostaneet alueen haavoittuvuutta ilmaston lämpenemisen vaikutuksille.

He ovat myös painostaneet Turkkia muuttamaan ilmastopolitiikkaansa.

Turkki on yksi vain kuudesta valtiosta - mukaan lukien Iran, Irak ja Libya -, jotka eivät ole vielä ratifioineet vuoden 2015 Pariisin ilmastosopimusta, mikä osoittaa maan sitoutumisen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.

Kemal Kılıçdaroglu, johtavan opposition republikaanisen kansanpuolueen (CHP) johtaja, sanoo, että Turkin hallituksella ei ole yleissuunnitelmaa metsäpalojen torjumiseksi, ja toteaa: "Meidän on aloitettava maamme valmistelu uusiin ilmakriiseihin välittömästi."

Turkki, joka on asettanut 21 prosentin päästövähennystavoitteen vuoteen 2030 mennessä, on kuitenkin edistynyt merkittävästi muun muassa puhtaan energian, energiatehokkuuden, jätteetön jättämisen ja metsittämisen aloilla. Turkin hallitus on myös toteuttanut useita pilottiohjelmia ilmaston sopeutumisen ja sietokyvyn parantamiseksi.

Vuoden lopussa Glasgow'ssa pidetyn Yhdistyneiden Kansakuntien COP 26 -konferenssin johtaja on varoittanut, että epäonnistuminen ilmastonmuutoksen torjumisessa aiheuttaa "katastrofaalisia" seurauksia maailmalle.

"En usko, että sillä on muuta sanaa", varoittaa COP26: sta vastaava Britannian ministeri Alok Sharma.

Hänen varoituksensa kaikille konferenssin osallistujille, kuten Bulgarialle, Romanialle, Kreikalle ja Turkille, tulee jatkuvasti kasvavan huolen keskellä ilmastonmuutoksesta.

Päästöt jatkoivat nousuaan viimeisen vuosikymmenen aikana, minkä seurauksena maapallo on nyt noin 1.1 ° C lämpimämpi kuin se oli ennätyslämpimänä.

Nikolay Barekov on poliittinen toimittaja ja juontaja, TV7 Bulgarian entinen toimitusjohtaja ja entinen Bulgarian parlamentin jäsen ja Euroopan parlamentin ECR -ryhmän entinen varapuheenjohtaja.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa