Liity verkostomme!

Maatalous

YMP: n uudistus: "EU: n maatalouspolitiikkaa jatketaan entisellään" EP: n lopullisen äänestyksen jälkeen, sanovat vihreät

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Versoa.Euroopan parlamentti äänesti tänään (20. marraskuuta) vahvistamaan yhteisymmärryksen EU: n yhteisen maatalouspolitiikan uudistamista koskevista lainsäädäntöehdotuksista. Vihreät arvostelivat voimakkaasti lopputulosta, jonka heidän mielestään on paljon huonompi kuin parlamentin aiemmin vuonna äänestämä kanta, eivätkä ne pysty tarjoamaan YMP: n tarvitsemaa perusteellista uudistusta.

Tulosta kommentoi vihreä Euroopan parlamentin jäsen ja Euroopan parlamentin maatalousvaliokunnan varapuheenjohtaja José Bové sanoi: "Parlamentin jäsenet ovat tänään asettaneet lopullisen sinetin tälle epäonnistuneelle YMP: n uudistukselle, joka on ollut valtava menetetty tilaisuus tarkistaa EU: n maatalouspolitiikkaa. EU: n maatalouspolitiikka jatkuu yhtä kestämättömästi kuin ennen seuraavien seitsemän vuoden ajan. Lopullinen lainsäädäntö maatalouden varojen oikeudenmukaisempaa jakoa ei voida taata eikä ympäristöystävällisesti hyödyntää EU: n hallitusten vahvasti aseistettuja parlamentin jäseniä hyväksymään sopimus, joka on parlamentin niukan tavoitteen alapuolella.

"Oleellista on, että ehdotettu suorien tukien rajaaminen viljelijöille on tyhjennetty. Valtavat maatalousyritykset, jotka eivät tarvitse rahoitusta, saavat edelleen suuria palkkatarkastuksia samalla kun ne menettävät YMP: n muut kestävät alueet rahoituksesta. Tämä on pienviljelijöiden ja kansalaisten etujen edessä. Ongelmaa pahentavat säännökset, joiden avulla jäsenvaltiot voivat siirtää menoja maaseudun kehittämisrahastoista suoriin tukiin, vaikka jäsenvaltiossa suorien tukien hinnat olisivat keskimääräistä korkeammat. Tämä olisi merkittävä isku pyrkimyksille edistää kestävää maataloutta ja vilkasta maaseutua. Kansalaisten on painostettava hallituksiaan olemaan siirtämättä rahaa maaseudun kehittämisestä ja tekemään oikeat valinnat harvoille hyville mutta valinnaisille toimenpiteille, joita uusi YMP tarjoaa. "

Mainos

Green maatalouden tiedottaja Martin Häusling lisäsi: "YMP: n" viherryttämistä "koskeviin sääntöihin sisältyy poikkeuksia, eikä niitä sovelleta suurimmalla osalla maatiloja, joten ne eivät onnistu tekemään EU: n maataloudesta todella kestävää. YMP edistää rajallista viljelyn" monipuolistamista "viljelyn sijasta Tärkeä porsaanreikä, jonka neuvosto pitää avoimena, on se, että torjunta-aineita ja lannoitteita voidaan edelleen käyttää ns. ekologisilla painopistealueilla (EFA): tämä tarkoittaa, että viljelijä voi kasvattaa muuntogeenisten muunnettujen soijaa ja käyttää torjunta-aineita ja julistaa tämän edelleen EFA: ksi. Tätä ei voida hyväksyä, ja odotamme selvennystä delegoiduilla säädöksillä, joista komissio ja neuvosto keskustelevat parhaillaan. "

Bové päätteli: "Myös vahingollinen vientitukiväline, joka kaataa EU: n maataloustuotteita haavoittuville markkinoille kehitysmaissa, säilytetään. Veronmaksajien rahojen käyttö vanhentuneen järjestelmän rahoittamiseen lisää kansalaisten epäluottamusta YMP: hen. Meidän on jo aloitettava työ seuraavan uudistuksen pohjalta, jotta voidaan rakentaa tämän uudistuksen luomalle epävakaalle pohjalle luoda todella kestäviä viljelyjärjestelmiä, jotka yhdistävät paremmin viljelijät ja kuluttajat ja jotka eivät tuhoa maataloutta riippuvaa maaperää, vettä ja biologista monimuotoisuutta. "

José Bové kirja kattoa suoria tukia.

Mainos

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Maatalous

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Unkarista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytSzegedi tükörponty ' Unkarista suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin (SMM). 'Szegedi tükörponty' on karppilajien kala, joka on tuotettu Szegedin alueella lähellä Unkarin etelärajaa, jossa luotiin kalalammijärjestelmä. Lammien emäksinen vesi antaa kaloille erityisen elinvoimaa ja kimmoisuutta. Näissä lampissa kasvatettujen kalojen hilseilevä, punertava ja maukas liha ja sen raikas tuoksu ilman sivumakuja voidaan katsoa johtuvan suoraan kyseisestä suolaisesta maasta.

Kalan laatuun ja makuun vaikuttavat suoraan suolaiseen maaperään muodostuneiden kalalammien järvipohjan hyvä hapensaanti. Szegedi tükörpontyn liha on proteiinipitoista, vähärasvaista ja erittäin maukasta. Uusi nimitys lisätään luetteloon 1563 tuotteesta, jotka on jo suojattu eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja verkossa laadukkaita tuotteita.

Mainos

Continue Reading

Maatalous

Vahvistavatko parlamentin jäsenet maatilalta haarukalle -strategiaa?

Julkaistu

on

Tänä torstaina ja perjantaina (9.-10. Syyskuuta) Euroopan parlamentin AGRI- ja ENVI-valiokunnat äänestävät reaktiostaan ​​EU: n maatila-haarukka -strategiaan. Euroopan parlamentin maatalous- (AGRI) ja ympäristö- (ENVI) valiokunnat äänestävät yhteisestä valiokunta-aloitteisesta mietinnöstään maatilalta haarukalle -strategiassa, jossa esitetään, miten EU pyrkii tekemään elintarvikejärjestelmästä oikeudenmukaisen, terveellisen ja ympäristöystävällisen. . Mietinnön tarkistuksista äänestetään torstaina.

Tämän jälkeen molempien valiokuntien jäsenten odotetaan hyväksyvän yhteisen Farm to Fork -strategiaraporttinsa perjantaina ja lähettävän sen täysistuntoon lokakuun alussa pidettävää lopullista äänestystä varten. Tieteelliset todisteet osoittavat, että EU: n elintarvikejärjestelmä ei ole tällä hetkellä kestävä ja että tarvitaan suuria muutoksia ruoan tuottamisessa, kaupassa ja kulutuksessa, jos haluamme kunnioittaa kansainvälisiä sitoumuksiamme ja planeettamme rajoja. Euroopan komission vuonna 2020 esittämä Farm to Fork -strategia keskeisenä osana Euroopan vihreää sopimusta on potentiaalinen muutos tällä alalla. Tämä johtuu siitä, että se murtautuu siilojen läpi ja kokoaa yhteen useita poliittisia aloitteita, joiden tavoitteena on tehdä elintarvikejärjestelmästä kestävämpi.

Maatalouden sidosryhmät ja maatalouden ministerit ovat kuitenkin ottaneet Farm to Fork -strategian vastaan ​​haalean vastaanoton. Tämä johtuu siitä, että ne tukevat synteettisten torjunta -aineiden, lannoitteiden ja antibioottien jatkuvaa käyttöä EU: n maataloudessa - niiden aiheuttamista ympäristöhaitoista huolimatta - ja strategia kyseenalaistaa näiden maatalouskemikaalien laajan käytön. Nyt on Euroopan parlamentin tehtävä vahvistaa oma kantansa strategiaan, joka lähettää vahvan poliittisen signaalin Euroopan komissiolle. Tämä on erityisen ajankohtaista, kun kahden viikon kuluttua järjestettävä YK: n elintarvikejärjestelmien huippukokous ja lokakuussa järjestettävä Farm to Fork -konferenssin toinen painos.

Mainos

"Euroopan parlamentin jäsenet eivät voi hukata tätä kultaista tilaisuutta vahvistaa maatilalta haarukalle -strategiaa ja asettaa se keskeiseksi tavoitteeksi saavuttaa EU: n ilmasto-, biologinen monimuotoisuus- ja kestävän kehityksen tavoitteet vuodeksi 2030", sanoi Jabier Ruiz, elintarvike- ja maatalouspolitiikan virkamies WWF: n Euroopan poliittisesta toimistosta. ”Strategialla on paljon mahdollisuuksia tehdä ruokajärjestelmistämme kestävämpiä, jos ne toteutetaan tarvittavassa mittakaavassa. Parlamentti voi nyt antaa olennaisen sysäyksen tähän. ”

Kaiken kaikkiaan Euroopan parlamentin mietinnössä on tuettava Farm to Fork -strategian kunnianhimoa ja kehotettava Euroopan komissiota kehittämään ja laajentamaan täysin strategian kattamia poliittisia aloitteita. Tarkemmin sanottuna WWF pitää erityisen tärkeänä, että Euroopan parlamentin jäsenet tukevat kompromissitarkistuksia, joissa pyydetään:

Perusta kestävää ruokajärjestelmää koskeva EU: n tuleva lainsäädäntö uusimpaan tieteelliseen tietoon ja ota sidosryhmät mukaan eri näkökulmista laillisen ja osallistavan prosessin varmistamiseksi. Ota käyttöön vankat merenelävien jäljitettävyysmekanismit, jotka antavat täsmällistä tietoa siitä, missä, milloin, miten ja mitä kalaa on pyydetty tai viljelty kaikkien merenelävituotteiden osalta riippumatta siitä, onko kala EU: sta pyydetty vai tuotu, tuore tai jalostettu.

On tunnustettava, että kulutustottumuksia on muutettava koko väestön laajuisesti, mukaan lukien lihan ja erittäin jalostettujen tuotteiden liiallinen kulutus, ja esitettävä proteiinien siirtymisstrategia, joka kattaa sekä kysynnän että tarjonnan ja vähentää ympäristö- ja ilmastovaikutuksia.

Mainos

Kannustetaan toimia alkutuotantotasolla ja toimitusketjun alkuvaiheessa esiintyvän ruokahävikin, mukaan lukien korjaamaton ruoka, hillitsemiseksi ja asetetaan sitovia tavoitteita ruokahävikin vähentämiseksi kaikissa toimitusketjun vaiheissa. Otetaan käyttöön pakollinen due diligence -menettely toimitusketjuille sen varmistamiseksi, että EU: n tuontiin ei liity ainoastaan ​​metsien hävittämistä, vaan myös kaikenlaista ekosysteemin muuttumista ja huonontumista - eikä se aiheuta haitallisia vaikutuksia ihmisoikeuksiin.

Torstaina pidetyn äänestyksen jälkeen AGRI-parlamentin jäsenet kumileimasivat myös kesäkuussa saavutetun poliittisen sopimuksen yhteisestä maatalouspolitiikasta. Tämä on vakiomenettely EU: n päätöksenteossa, eikä odoteta yllätyksiä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa