Liity verkostomme!

ympäristö

EU: n ja Yhdysvaltojen siirtyä kohti sopimus kaupasta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

_71148073_71148072Brysselissä käydyt kauppaneuvottelut ovat 8. marraskuusta lähtien vienyt Euroopan unionin ja Yhdysvaltain hieman lähemmäs kahdenvälisen kaupan vapauttamista koskevaa sopimusta.

EU: n virkamiesten mukaan kauppasuhde Yhdysvaltoihin on jo maailman suurin, arvoltaan yli 2 miljardia euroa (1.7 miljardia puntaa) päivässä.

Kauppaneuvottelut ovat yleensä laaja-alaisia ​​- neuvottelujen molemmat osapuolet uskovat, että kaupan esteiden vähentämisellä on merkittäviä taloudellisia etuja.

Mainos

Euroopan komission tutkimuksessa arvioitiin Euroopan ja Yhdysvaltojen yhdistettyjen voittojen olevan yli 300 miljardia euroa vuodessa.

Näissä neuvotteluissa on laaja valikoima kaupan esteitä.

Kaksinkertainen sääntely

Mainos

Suuri osa siitä, mitä he keskustelevat, on säätö. Jopa 80% voitoista voisi tulla tältä alueelta.

Kyse ei ole vain tarpeettomasta byrokratiasta, joka voidaan yksinkertaisesti poistaa, vaikka sitä saattaa olla jonkin verran.

Ongelmana on, että yritysten on usein noudatettava kahta sääntelyjoukkoa, jos he haluavat myydä tavaroita molemmilla markkinoilla. Tämä tarkoittaa, että kaikki siihen liittyvät kustannukset on maksettava kahdesti.

Määräyksillä on usein sama tavoite - usein turvallisuus. On olemassa erilaisia ​​sääntöjä, esimerkiksi auton valoista, oven lukoista ja monista muista osista.

Jos ne tarkoittavat samaa turvallisuustasoa, kumpikin osapuoli voisi periaatteessa hyväksyä kaiken, mikä on toisen standardin mukainen.

Tämä ajatus - "vastavuoroinen tunnustaminen", kuten sitä kutsutaan - on yksi EU: n omien sisämarkkinoiden pääpiirteistä, joka helpottaa EU-maiden välistä kauppaa.

Joillakin alueilla vastavuoroisesta tunnustamisesta tulee poliittinen miinakenttä.

Geneettisesti muunnettu (GM) ruoka on ilmeinen tapaus, jossa Eurooppa suhtautuu hyvin skeptisesti uusien esimerkkien myyntiin.

Se on erittäin epätoivottu este viennille amerikkalaisten maanviljelijöiden osalta.

GM: stä ei edes keskusteltu tällä viikolla neuvottelijoiden mukaan. Se on vaikeaa, kun he tekevät.

ympäristönäkökohdat

On huolestuttavaa, että sääntelyuudistus voi johtaa siihen, että alhaisimman tason suojasta tulee standardi - "yhdenmukaistaminen alas", kuten sitä on kutsuttu.

Maan ystävät -ympäristöryhmä on sanonut, että neuvottelujen tulos voi olla "vaarallinen ympäristön ja kansanterveyden suojatoimenpiteiden purkaminen".

Molempien osapuolten johtavat neuvottelijat väittivät, ettei sitä tapahtuisi.

Brysselin neuvottelujen jälkeen amerikkalainen pääneuvottelija Dan Mullaney kertoi BBC: lle: "Mikään, mitä teemme tarpeettomien sääntelyesteiden vähentämiseksi, heikentää kansanterveyden ja -turvallisuuden sekä ympäristön ja kuluttajansuojan korkeita vaatimuksia, joita molempien Atlantin puolien kansalaiset odottavat ja nauttivat. "

Toinen kaupan esteen tyyppi on tullit, verot, joita sovelletaan vain tuontituotteisiin. Teknisesti niitä on suhteellisen helppo käsitellä - voit yksinkertaisesti leikata ne.

Poliittisesti se on kuitenkin vaikeampi, koska teollisuuden ja työntekijöiden vastustukset menettävät usein suojelun.

Tässä tapauksessa mahdolliset voitot ovat rajalliset, koska Yhdysvaltojen ja EU: n asettamat keskimääräiset tullit ovat jo suhteellisen alhaiset. Joillekin tavaroille on poikkeuksia, mutta tämä on yleiskuva näistä kahdesta kauppavallasta.

Nämä neuvottelut jatkavat kansainvälisen kaupan mallia, jossa maat ovat yhä enemmän pyrkineet vapauttamaan kauppaa kahdenvälisesti tai pienten ryhmien kesken.

Se on osittain vastaus edistyksen puutteeseen maailmanlaajuisten neuvottelujen yhteydessä Maailman kauppajärjestössä.

He aloittivat 12 vuotta sitten, eivätkä ole vielä saaneet sopimusta. Joten voimme odottaa enemmän näistä kahdenvälisistä aloitteista, vaikka mikään ei ole yhtä tärkeä kuin tämä, kahden suurimman talouden välillä maailmassa.

Continue Reading
Mainos

ympäristö

Taistele meren pilaantumista vastaan: #EUBeachCleanup -kampanja 2021

Julkaistu

on

Virallisesti käynnistettiin 18. elokuuta #EUBeachCleanup -kampanja 2021 saavutti huippunsa 18. syyskuuta maailman rannikon siivouspäivänä. Kesäkuusta lähtien puhdistustoimia on järjestetty sekä rannikko- että sisämaavaltioissa ympäri maailmaa, ja niitä jatketaan lokakuun loppuun asti.

Korkea edustaja / varapuheenjohtaja Josep Borrell (kuvassa) sanoi: ”Toimimme vaikuttavat valtamerihimme. Se on meidän valintamme: joko saastutamme valtameräämme meren roskauksella tai ryhdymme toimiin ja puhdistamme merimme. #EUBeachCleanup on vapaaehtoisten suuri yksilöllinen ja kollektiivinen toiminta ympäri maailmaa pitääkseen rannat puhtaina ja suojellakseen meren elämää. Sitä tarvitaan, se on kiireellistä, jokainen voi osallistua planeettamme ennallistamiseen. ”

Ympäristö-, valtameri- ja kalastusasioista vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius sanoi: ”Biologisen monimuotoisuuden palauttaminen, valtameren suojelu ja kansalaisten voimaannuttaminen ovat kaikki EU: n asialistalla. #EUBeachCleanupin todellinen voima on se, että se yhdistää nämä kaikki ja saa maailmanlaajuista huomiota. Kyse on keskustelun käymisestä ja Euroopan vihreän sopimuksen muuttamisesta maailmanlaajuiseksi siniseksi toiminnaksi. Liity meihin. Yhdessä voimme vaikuttaa. ”

Mainos

Joka vuosi miljoonia tonneja hiekkaa päätyy mereen, ja sillä on suora ja tappava vaikutus villieläimiin. Meren saastuminen alkaa maasta ja on yksi tärkeimmistä merien biologisen monimuotoisuuden köyhtymisen syistä. Tästä syystä EU on vuodesta 2017 lähtien järjestänyt vuosittain #EUBeachCleanup -kampanjan - maailmanlaajuisen tietoisuuden lisäämisen, joka kehottaa joka vuosi voimakkaasti toimintaan ja antaa vauhtia kunnianhimoisten toimenpiteiden hyväksymiselle valtameren suojelemiseksi kansainvälisellä tasolla. Tämän vuoden painos on ennen YK: n biologista monimuotoisuutta koskevan yleissopimuksen (CBD COP15) osapuolten 15. konferenssia lokakuussa ja sen jälkeen Kertakäyttöisiä muovia koskeva EU: n lainsäädäntö tuli voimaan heinäkuussa. Lisätietoja on tässä uutinen.

Mainos
Continue Reading

ympäristö

Eteläisen pallonpuoliskon otsonireikä ylittää Etelämantereen koon

Julkaistu

on

Copernicuksen ilmakehän seurantapalvelu seuraa tarkasti Etelämantereen aluetta seuratakseen tämän vuoden otsonireiän kehitystä etelänavalle, joka on nyt saavuttanut laajemman kuin Etelämanner. Melko tavanomaisen alun jälkeen vuoden 2021 otsonireikä on kasvanut huomattavasti viime viikolla ja on nyt suurempi kuin 75 % otsonireikistä kauden vaiheessa vuodesta 1979 lähtien.

Tutkijat Copernicuksen ilmakehän seurantapalvelu (CAMS) ovat seuranneet tarkasti tämän vuoden Etelämantereen otsonireiän kehitystä. Päällä Kansainvälinen otsonikerroksen säilyttämisen päivä (16. syyskuuta) CAMS saa ensimmäisen tilan päivityksen stratosfäärireiästä, joka ilmestyy vuosittain Austral -kevään aikana, ja otsonikerroksesta, joka suojaa maapalloa auringon säteiden haitallisilta ominaisuuksilta. CAMS: n toteuttaa Euroopan keskitason sääennusteiden eurooppalainen keskus Euroopan komission puolesta EU: n rahoituksella.

Vincent-Henri Peuch, Copernicuksen ilmakehän seurantapalvelun johtaja, sanoi: ”Tänä vuonna otsonireikä kehittyi odotetusti kauden alussa. Se näyttää melko samanlaiselta kuin viime vuonna, joka ei myöskään ollut todella poikkeuksellinen syyskuussa, mutta muuttui sitten yhdeksi pitkäaikaisimmista otsonireikistä tietorekisterissämme myöhemmin kauden aikana. Ennusteemme osoittavat, että tämän vuoden reikä on kehittynyt tavallista suuremmaksi. Pyörre on melko vakaa ja stratosfäärilämpötilat ovat jopa alhaisempia kuin viime vuonna. Tarkastelemme melko suurta ja mahdollisesti myös syvää otsoniaukkoa. ”

CAMSin otsonikerroksen toiminnallinen seuranta käyttää tietokonemallinnusta yhdessä satelliittien havaintojen kanssa samalla tavalla kuin sääennusteet, jotta saadaan kattava kolmiulotteinen kuva otsonireiän tilasta. Tätä varten CAMS yhdistää tehokkaasti erilaisia ​​saatavilla olevia tietoja. Yksi osa analyysistä koostuu otsonipylvään havainnoista auringon spektrin ultraviolettinäkyvässä osassa tehdyistä mittauksista. Nämä havainnot ovat erittäin korkealaatuisia, mutta niitä ei ole saatavilla alueella, joka sijaitsee edelleen polaarisena yönä. Mukana on erilaisia ​​havaintoja, jotka antavat ratkaisevaa tietoa otsonikerroksen pystysuorasta rakenteesta, mutta joilla on rajallinen vaakasuora peitto. Yhdistämällä yhteensä viisi erilaista lähdettä ja tuomalla ne yhteen käyttämällä hienostunutta numeerista malliaan, CAMS voi tarjota yksityiskohtaisen kuvan otsonin jakautumisesta ja yhdenmukaisen sarakkeen, profiilin ja dynamiikan. Lisätietoja liitteenä olevassa lehdistötiedotteessa.

CAMS_Newsflash_Ozone Day_15092021_BEEN.docx
 
Copernicus on osa EU: n rahoittamaa Euroopan unionin avaruusohjelmaa, ja se on sen lippulaiva Maanhavainto -ohjelma, joka toimii kuuden temaattisen palvelun kautta: Atmosphere, Marine, Land, Climate Change, Security and Emergency. Se toimittaa vapaasti saatavilla olevia operatiivisia tietoja ja palveluita, jotka tarjoavat käyttäjille luotettavaa ja ajantasaista tietoa planeetastamme ja sen ympäristöstä. Ohjelmaa koordinoi ja hallinnoi Euroopan komissio, ja se toteutetaan yhteistyössä jäsenvaltioiden, Euroopan avaruusjärjestön (ESA), Euroopan meteorologisten satelliittien hyödyntämisjärjestön (EUMETSAT), Euroopan keskipitkän sääennusteiden keskuksen ( ECMWF), EU: n virastot ja Mercator Océan. ECMWF: llä on kaksi palvelua EU: n Copernicus Earth -ohjelmasta: Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) ja Copernicus Climate Change Service (C3S). Ne osallistuvat myös EU: n yhteisen tutkimusneuvoston (YTK) toteuttamaan Copernicus -hätähallintapalveluun (CEMS). Euroopan keskipitkän aikavälin sääennusteiden keskus (ECMWF) on riippumaton hallitustenvälinen järjestö, jota tukee 34 valtiota. Se on sekä tutkimuslaitos että 24/7 operatiivinen palvelu, joka tuottaa ja levittää numeerisia sääennusteita jäsenvaltioilleen. Nämä tiedot ovat täysin jäsenvaltioiden kansallisten sääpalvelujen saatavilla. ECMWF: n supertietokonelaitos (ja siihen liittyvä tietoarkisto) on yksi suurimmista lajissaan Euroopassa, ja jäsenvaltiot voivat käyttää 25% kapasiteetistaan ​​omiin tarkoituksiinsa. ECMWF laajentaa sijaintiaan eri jäsenvaltioissa joidenkin toimintojen osalta. Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitsevan pääkonttorin ja Italian tietokonekeskuksen lisäksi uudet toimistot, jotka keskittyvät yhteistyössä EU: n kanssa toteutettaviin toimiin, kuten Copernicus, sijaitsevat Bonnissa, Saksassa kesästä 2021 alkaen.

Continue Reading

Ilmastonmuutos

Saksan vaalit: Nälkälakot haluavat lisää toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi

Julkaistu

on

Ryhmä nuoria elää Berliinin nälkälakon kolmatta viikkoa ja väittää, että Saksan poliittiset puolueet eivät puutu riittävästi ilmastonmuutokseen ennen tämän kuun vaaleja, kirjoittaa Jenny Hill, Ilmastonmuutos.

Mielenosoittajat - 18–27 -vuotiaat - ovat luvanneet jatkaa nälkälakkoaan, kunnes kolme johtavaa ehdokasta, jotka kilpailevat Angela Merkelin tilalle, suostuvat tapaamaan heidät.

Berliinin Saksan liittokanslerin lähellä sijaitsevien pientelttojen ja käsinmaalattujen bannerien keskellä on hillitty tunnelma.

Mainos

Kuusi nuorta, jotka ovat olleet nälkälakossa yli kaksi viikkoa, sanovat tuntevansa itsensä heikoksi.

27 -vuotias Jacob Heinze on vanhin mielenosoittajista täällä (järjestäjien mukaan neljä muuta ihmistä on liittynyt nälkälakkoon poissa leiristä). Hän puhuu hitaasti, selvästi vaikeuksissa keskittyä, mutta kertoi BBC: lle, että vaikka hän pelkää "määräämättömän nälkälakonsa" seurauksia, hänen pelkonsa ilmastonmuutoksesta on suurempi.

"Sanoin jo vanhemmilleni ja ystävilleni, että minulla on mahdollisuus, etten tapaa heitä enää", hän sanoi.

Mainos

"Teen tämän, koska hallituksemme eivät pysty pelastamaan nuorta sukupolvea tulevaisuudelta, joka on mielikuvituksen ulkopuolella. Mikä on kauheaa. Me kohtaamme sodan sellaisista resursseista kuin vesi, ruoka ja maa, ja tämä on jo todellisuutta monia ihmisiä maailmassa. "

Saksan vaaleihin on alle kaksi viikkoa. Jacob ja muut mielenosoittajat vaativat, että kolme johtavaa ehdokasta Angela Merkelin tilalle Saksan liittokansleriksi tulevat puhumaan heille.

Ilmastopolitiikan nälkälakko Berliinissä, 2021

Ilmastonmuutos on kiistatta suurin vaalikysymys täällä. Saksan poliitikot ovat saaneet vaikutteita nuorten ilmastonmuutosaktivistien viimeisimmistä katumielenosoituksista viime vuosina, mutta tämän kesän tappavat tulvat maan länsiosassa ovat myös herättäneet yleisön huolta.

Kuitenkin, nälkälakot sanovat, mikään tärkeimmistä poliittisista puolueista - vihreät mukaan lukien - ei ehdota riittäviä toimenpiteitä ongelman ratkaisemiseksi.

"Yksikään heidän ohjelmistaan ​​ei ota huomioon todellisia tieteellisiä tosiasioita tähän mennessä, etenkään käännekohtien vaaraa (suuria peruuttamattomia ilmastonmuutoksia) ja sitä, että olemme hyvin lähellä niiden saavuttamista", tiedottaja Hannah Luebbert sanoo.

Hänen mukaansa mielenosoittajat haluavat Saksan perustavan niin kutsutun kansalaiskokouksen - ryhmän ihmisiä, jotka on valittu heijastamaan kaikkia yhteiskunnan osia - löytääkseen ratkaisuja.

"Ilmastokriisi on myös poliittinen kriisi ja ehkä demokratiamme kriisi, koska neljän vuoden välein järjestettävät vaalit ja lobbaajien ja taloudellisten etujen suuri vaikutus parlamentteissamme johtavat usein siihen, että taloudelliset edut ovat tärkeämpiä kuin sivilisaatiomme, selviytymisemme ", rouva Luebbert sanoo.

"Lobbaajat eivät vaikuta tällaisiin kansalaiskokouksiin, eivätkä poliitikot pelkää, ettei heitä valita uudelleen, vaan ihmiset käyttävät järkevyyttään."

Näkymä ilmastoaktivistien leirille Reichstag -rakennuksen lähellä 12. syyskuuta 2021 Berliinissä, Saksassa.
Nälkälakkojen mukaan kukaan ehdokkaista ei tee tarpeeksi estääkseen ilmaston katastrofin

Nälkälakot sanovat, että vain yksi liittokansleri -ehdokkaista - Annalena Baerbock vihreistä puolueesta - on vastannut, mutta hän puhui heille puhelimitse eikä täyttänyt heidän vaatimustaan ​​julkisesta keskustelusta. Hän on kehottanut heitä lopettamaan nälkälakonsa.

Ryhmä - joka saa yhä enemmän julkisuutta - on luvannut jatkaa, vaikka he tunnustavat perheidensä ja ystäviensä ahdistuksen.

Siitä huolimatta, Jacob sanoo, hänen äitinsä tukee häntä.

"Hän on peloissaan. Hän on todella, todella peloissaan, mutta hän ymmärtää, miksi otan nämä askeleet. Hän itkee joka päivä ja soittaa joka päivä ja kysyy minulta, eikö olisi parempi lopettaa? Ja tulemme aina siihen pisteeseen, että sanomme ei, on välttämätöntä jatkaa ", hän sanoi.

"On todella tarpeen herättää ihmiset ympäri maailmaa."

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa