Liity verkostomme!

ympäristö

Kysymyksiä ja vastauksia EU ratifioinnista toisen velvoitekauden Kioton pöytäkirjan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

web_vindkraft_31. Mitä Euroopan komissio ehdottaa?

Komissio on jättänyt ehdotuksen niin kutsutun Dohan tarkistuksen ratifioimiseksi Kioton pöytäkirja. Dohan muutos, josta sovittiin YK: n ilmastokonferenssissa Dohassa, Qatarissa joulukuussa 2012, sisältää useita muutoksia Kioton pöytäkirjaan, jolla perustetaan toinen sitoumuskausi, jolla on oikeudellisesti sitovat päästösitoumukset vuosille 2013–2020. Kun neuvosto on hyväksynyt sen (Euroopan parlamentin suostumuksella), ehdotettu ratifiointipäätös antaisi EU: n oikeudellisesti sitovien sitoumusten toisen Kioton kauden aikana voimaan kansainvälisessä oikeudessa, kun Dohan muutos on saanut riittävät ratifioinnit voimaantuloon.

Dohan muutos tehdään EU: n puolesta komission ehdottamalla ratifiointipäätöksellä. Koska Kioton pöytäkirja on kuitenkin sopimus, jonka osapuolia ovat sekä EU että sen jäsenvaltiot, jokaisen jäsenvaltion on myös ratifioitava Dohan muutos omasta puolestaan. Tämä koskee myös Islantia, jonka kanssa EU ja sen jäsenvaltiot aikovat yhdessä täyttää sitoumuksensa.

Mainos

Kun kaikki kotimaiset ratifiointiprosessit on saatu päätökseen, Euroopan unioni, sen jäsenvaltiot ja Islanti tallettavat ratifiointiasiakirjansa YK: lle samanaikaisesti varmistaakseen, että voimaantulo tapahtuu kaikille samanaikaisesti. Esittämällä ehdotuksensa nyt komissio pyrkii siihen, että EU, sen jäsenvaltiot ja Islanti tallettavat ratifiointiasiakirjat vuoden 2015 alkuun mennessä.

Komissio on myös ehdottanut muutosta EU: n valvontamekanismiasetukseen1 kasvihuonekaasujen osalta useiden toiseen sitoumuskauteen liittyvien teknisten kysymysten toteuttaminen.

2. Muuttavatko ehdotukset jäsenvaltioiden tavoitteita tai velvoitteita vuoden 2009 ilmasto- ja energiapaketin nojalla?

Mainos

Ei. Valmistellessaan EU: n, sen jäsenvaltioiden ja Islannin yhdessä tekemää yhteistä sitoumusta neuvosto päätti maaliskuussa 2012, että yhteinen sitoumus olisi määritettävä ”kasvihuonekaasupäästöjen” perusteella sallittujen kokonaispäästöjen perusteella. Ilmasto- ja energiapaketti ", mikä heijastaa EU: n yksipuolista sitoumusta vähentää päästöjään 20 prosentilla vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä. Neuvosto totesi myös, että tällä lähestymistavalla" yksittäisten EU: n jäsenvaltioiden päästövähennysvelvoitteet eivät saa ylittää niiden EU: n lainsäädännössä sovitut velvoitteet ”.

Komissio on laatinut ehdotuksensa tältä pohjalta. Ehdotus ei siis muuta EU: n lainsäädännössä ilmasto- ja energiapaketin nojalla asetettuja tavoitteita ja velvoitteita.

3. Eikö EU noudata jo toisia sitoumussääntöjä? Miksi ratifiointi on tarpeen?

Kyllä, EU ja sen jäsenvaltiot toteuttavat ilmasto- ja energiapaketin perusteella jo 20 prosentin päästövähennyksiä vuoteen 2020 mennessä. Tämä antoi heille mahdollisuuden suostua toteuttamaan lieventämissitoumuksensa Kioton pöytäkirjan toisella sitoumuskaudella sen alusta 1. päivään mennessä. Tammikuu 2013.

Ratifiointi on kuitenkin tarpeen Dohan tarkistuksen voimaantulon oikeudellisesti sitovina sitoumuksina.

Mahdollistamalla Euroopan sitoumusten voimaantulo oikeudellisesti sitovina kansainvälisen oikeuden sitoumuksina saadaan voimakas signaali EU: n ja sen jäsenvaltioiden sitoutumisesta sääntöihin perustuvaan monenväliseen järjestelmään ilmastonmuutoksen torjumiseksi kansainvälisellä tasolla sekä nyt että muualla maailmassa. uuden kansainvälisen ilmastosopimuksen, joka pitäisi saada päätökseen vuoteen 2015 mennessä.

4. Mitä yhteinen täyttyminen tarkoittaa?

'Yhteinen toteutus' on Kioton pöytäkirjan tekninen termi. Se tarkoittaa, että useat osapuolet voivat sopia päästösitoumustensa toteuttamisesta yhdessä.

Kun yhteinen sitoumus on saavutettu, kaikkien "yhteiseen toteuttamiseen" osallistuvien osapuolten katsotaan noudattavan Kioton pöytäkirjan päästövelvoitteita. Vain jos yhteistä sitoumusta ei saavuteta, kumpikin osapuoli tulee vastaamaan omasta päästötasostaan ​​'yhteisen täyttämisen ehtojen' mukaisesti.

5. Mitä tapahtuisi, jos jäsenvaltio tai Islanti ei saavuttaisi EU: n lainsäädännön ja Kioton pöytäkirjan mukaista kansallista tavoitettaan?

Kansalliset päästötavoitteet on määritelty EU: n lainsäädännössä vuoden 2009 ponnistelujen jakamista koskevalla päätöksellä.2 Jos jäsenvaltio ei saavuta tätä tavoitetta, se voi olla EU: n lainsäädännön rikkomista, mikä tarkoittaa, että komissio voi aloittaa ns. Rikkomusmenettelyn.

Niin kauan kuin Euroopan unionin, sen jäsenvaltioiden ja Islannin yhteinen vähennysvelvoite saavutetaan, Kioton pöytäkirjan mukaisessa vaatimustenmukaisuuden arvioinnissa ei oteta huomioon, ovatko yksittäiset jäsenvaltiot saavuttaneet kansalliset tavoitteensa.

Yksittäinen jäsenvaltio ei noudata Kioton pöytäkirjaa vain, jos:

1. EU: n, sen jäsenvaltioiden ja Islannin välistä yhteistä sitoutumista ei saavuteta; ja

2. Yksittäinen jäsenvaltio ei noudata kansallista tavoitettaan; ja

3. Jäsenvaltio ei osta riittävästi kansainvälisesti voimassa olevia Kioton päästöyksiköitä korvaamaan kotimaisten päästövähennysten puute.

Lisäksi EU ja kukin yhteisen täyttösopimuksen jäsenistä, mukaan lukien jäsenvaltiot, noudattavat sääntöjä yhdessä, jos EU: n, sen jäsenvaltioiden ja Islannin välistä yhteistä sitoumusta ei saavuteta.

Kioton toisen sitoumuskauden vaatimustenmukaisuuden arviointi suoritetaan vasta vuonna 2023. Siihen saakka EU, sen jäsenvaltiot ja Islanti seuraavat päästötrendinsä ja ennusteitaan vuoteen 2020 asti varmistaakseen, että ne pysyvät tiellä tavoitteidensa saavuttamiseksi. Kun koko toisen sitoumuskauden päästöt on määritetty (vuoteen 2023 mennessä), kaikille osapuolille on lisäaika ostamaan päästöyksiköitä vaatimustenvastaisuuden välttämiseksi.

6. Mitä tapahtuisi, jos EU, jäsenvaltiot ja Islanti eivät pystyisi täyttämään yhteistä sitoumustaan?

Jos EU: n, sen jäsenvaltioiden ja Islannin yhteistä sitoumusta, eli päästöjen 20 prosentin vähennystä vuoteen 2020 mennessä, ei saavuteta, toisen sitoumuskauden lopussa tehdyssä vaatimustenmukaisuuden arvioinnissa pohditaan, olisiko EU: lla, sen jäsenvaltioilla ja Islannilla ollut noudattaneet päästötasoja omien vastuidensa mukaisesti. Yksilölliset päästötasot on määriteltävä yhteisen täyttämisen ehdoissa yhdessä ratifioinnin kanssa juuri tätä tarkoitusta varten.

7. Miksi EU toteuttaa yhdessä Islannin kanssa?

Euroopan talousalueen jäsenenä Islanti on jo mukana EU: n kasvihuonekaasupäästökauppajärjestelmässä. Vuonna 2009 Islanti ilmoitti aikovansa yhdessä EU: n ja sen jäsenvaltioiden kanssa täyttää sitoumuksensa toisella sitoumuskaudella. Neuvosto oli tyytyväinen tähän pyyntöön ja päätyi siihen, että Islannin olisi sisällytettävä yhteinen toteutus toisella sitoumuskaudella. Neuvosto pyysi komissiota myös valmistelemaan asiaa koskevat ehdotukset.

8. Mikä on Islannin tavoite?

Islannin tavoite asetetaan sopimuksessa, josta on vielä neuvoteltava Islannin kanssa.

9. Riippuuko Islannin yhteinen toteutuminen Islannin liittymisestä EU: hun?

Ei. Islanti on kiinnostunut EU: n ja sen jäsenvaltioiden kanssa toteutettavasta yhteisestä toteutuksesta riippumatta siitä, liittyykö se EU: hun vai ei. Islannin ja EU: n liittymisneuvottelujen keskeyttämisellä ei siis ole vaikutusta EU: n, sen jäsenvaltioiden ja Islannin yhdessä Kioton pöytäkirjan toisen sitoumuskauden aikana yhdessä tekemän sitoumuksen täyttämiseen.

10. Mitä ratifiointiprosessi sisältää?

Ratifiointiprosessi, joka johtaa Dohan muutoksen oikeudellisesti sitovaan voimaan EU: lle, sen jäsenvaltioille ja Islannille, sisältää 30 kotimaista ratifiointiprosessia, koska kummankin osapuolen on ratifioitava Dohan muutos.

Islannin kanssa Islannin tavoitteesta tehtävä sopimus on tehtävä ennen kuin EU: n ratifiointipäätös voidaan virallisesti hyväksyä, koska se on sisällytettävä siihen. Kun kaikki kotimaiset ratifiointiprosessit on saatu päätökseen, EU, sen jäsenvaltiot ja Islanti tallettavat ratifioimiskirjansa samanaikaisesti YK: lle.

Kun 144 Kioton pöytäkirjan osapuolta on tallettanut ratifioimiskirjansa, Dohan muutos tulee voimaan jo ratifioineiden osapuolten osalta.

11. Kuinka monta muuta osapuolta osallistuu toiseen sitoutumisjaksoon?

Kaikki Kioton pöytäkirjan 192 osapuolta ovat sopineet Dohan tarkistuksesta, jolla perustetaan toinen sitoumuskausi. Kuitenkin vain Kioton pöytäkirjan liitteessä B luetellut kehittyneet maat sitoutuvat pöytäkirjan mukaisiin päästösitoumuksiin.

Kolmekymmentäkahdeksan kehittyneitä maita, mukaan lukien EU, sen jäsenvaltiot ja Islanti, ovat ottaneet toiselle kaudelle oikeudellisesti sitovat päästösitoumukset, joiden keskimääräinen vähennys on vähintään 18 prosenttia vuoden 1990 tason alapuolella.

Kehittyneiden maiden osapuolia, joilla on sitoumus toiselle kaudelle, on yksi enemmän kuin ensimmäisen sitoumuskauden aikana. Neljä osapuolta, joilla ei ollut sitoutumista ensimmäisellä kaudella, - EU: n jäsenvaltiot Kypros ja Malta sekä Valko-Venäjä ja Kazakstan - ovat ottaneet yhden toisen jakson ajaksi. Japani, Uusi-Seelanti ja Venäjän federaatio, joilla oli sitoumuksia ensimmäiseltä kaudelta, eivät kuitenkaan ole ottaneet sitoumuksia toiselta kaudelta. Tämä tarkoittaa, että toinen sitoumuskausi kattaa huomattavasti pienemmän osan - noin 14-15% - maailman päästöistä kuin ensimmäinen.

Kioton pöytäkirja ei kuitenkaan ole ainoa väline päästöjen torjunnassa. Yli 70 kehittynyttä ja kehitysmaata, joilla ei ole sitoumuksia toisen Kioton kauden aikana, mukaan lukien Kiina, Yhdysvallat, Yhdysvallat, Intia, Japani ja Venäjä, ovat sitoutuneet vapaaehtoisiin toimiin päästöjen rajoittamiseksi tai vähentämiseksi vuoteen 2020 mennessä.

12. Mikä on EU: n osuus globaaleista kasvihuonekaasupäästöistä?

EU: n osuus maailman kasvihuonekaasupäästöistä on tällä hetkellä noin 11 prosenttia. Tähän sisältyvät metsien ja maatalousmaan päästöt tai ne absorboivat ne.

13. Mitkä ovat tärkeimmät muutokset muutetussa Kioton pöytäkirjassa?

Tärkeimmät muutokset ovat toisen sitoumuskauden ja kaudelle merkittyjen uusien päästösitoumusten asettaminen.

EU: n aloitteesta tehty uusi muutos antaa osapuolille mahdollisuuden vahvistaa päästösitoumuksiaan ilman virallista ratifiointiprosessia. Lisäksi Dohan muutos sisältää säännön, jolla varmistetaan, että toisen jakson sitoumukset eivät ole yhtä kunnianhimoisia kuin ensimmäisen kauden sitoumukset.

14. Mitä komission teknisiä kysymyksiä koskevassa ehdotuksessa käsitellään?

Päästöyksikköjen hallinnointiin kirjanpitotarkoituksessa toisella sitoumuskaudella liittyy useita teknisiä kysymyksiä, jotka on pantava täytäntöön EU: n ja jäsenvaltioiden rekisterijärjestelmän kautta. Ehdotettu päätös teknisistä kysymyksistä muodostaa oikeusperustan nykyisen rekisteriasetuksen muuttamiselle3 ja toteuttaa nämä tekniset kysymykset, jotta varmistetaan täysin toimiva kirjanpitojärjestelmä toisella sitoumuskaudella. Se edellyttää Euroopan parlamentin ja neuvoston hyväksyntää yhteispäätösmenettelyn kautta.

15. Milloin toinen sitoumuskausi tulee voimaan?

Dohan muutos, jolla vahvistetaan toinen sitoumuskausi, tulee voimaan 90. päivänä sen jälkeen, kun Kioton pöytäkirjan 144 osapuolesta 192 on tallettanut ratifioimiskirjansa YK: lle.

16. Onko joku osapuolista jo ratifioinut Dohan muutosta?

Tähän mennessä kolme osapuolta on ratifioinut: Barbados, Yhdistyneet arabiemiirikunnat ja Mauritius.

Katso myös IP / 13 / 1035

Ilmastonmuutos

Copernicus: Kesä metsäpaloja näki tuhoa ja ennätyspäästöjä pohjoisella pallonpuoliskolla

Julkaistu

on

Copernicuksen ilmakehän seurantapalvelu on seurannut tarkasti kesän äärimmäisiä maastopaloja pohjoisella pallonpuoliskolla, mukaan lukien voimakkaat kuumat paikat Välimeren altaan ympärillä sekä Pohjois -Amerikassa ja Siperiassa. Voimakkaat tulipalot johtivat uusiin ennätyksiin CAMS -tietokannassa.Heinä- ja elokuussa saavutettiin suurimmat hiilidioksidipäästöt.

Tutkijat Copernicuksen ilmakehän seurantapalvelu (CAMS) on seurannut tiiviisti kesää, joka on aiheuttanut vakavia metsäpaloja, jotka ovat vaikuttaneet moniin eri maihin pohjoisella pallonpuoliskolla ja aiheuttaneet ennätykselliset hiilidioksidipäästöt heinä- ja elokuussa. CAMS, jonka Euroopan keskipitkän aikavälin sääennusteiden eurooppalainen keskus toteuttaa Euroopan komission puolesta EU: n rahoituksella, raportoi, että tämän vuoden boreaalisten tulipalojen aikana vaikutus ei koskenut vain suuria osia pohjoisesta pallonpuoliskosta, vaan myös tulipalot, niiden pysyvyys ja voimakkuus olivat huomattavia.

Boreal -tulikauden lähestyessä CAMS -tutkijat paljastavat, että:

Mainos
  • Kuivat olosuhteet ja helleaallot Välimerellä ovat aiheuttaneet tulipalopisteen, jossa on monia voimakkaita ja nopeasti kehittyviä tulipaloja koko alueella, mikä aiheutti suuria määriä savua.
  • Heinäkuu oli maailmanlaajuisesti ennätyskuukausi GFAS -tietojoukossa, jossa oli 1258.8 megatonnia hiilidioksidia2 vapautettiin. Yli puolet hiilidioksidista johtui Pohjois -Amerikan ja Siperian tulipaloista.
  • GFAS: n tietojen mukaan elokuu oli ennätyskuukausi myös tulipaloissa, mikä vapautti arviolta 1384.6 megatonnia hiilidioksidia2 maailmanlaajuisesti ilmakehään.
  • Arktiset maastopalot vapauttivat 66 megatonnia hiilidioksidia2 kesäkuusta elokuuhun 2021.
  • Arvioitu CO2 Venäjän metsäpalojen päästöt koko kesäkuusta elokuuhun olivat 970 megatonnia, Sahan tasavallan ja Chukotkan osuus 806 megatonnia.

CAMS: n tutkijat käyttävät satelliittitarkkailuja aktiivisista tulipaloista lähes reaaliajassa arvioidakseen päästöjä ja ennustaa syntyvän ilmansaasteen vaikutuksia. Nämä havainnot antavat tulipalon säteilytehoksi (FRP) tunnetun tulipalon lämpötehon mittauksen, joka liittyy päästöihin. CAMS arvioi päivittäiset maailmanlaajuiset palopäästöt Global Fire Assimilation System (GFAS) -järjestelmällä käyttäen NASA: n MODIS -satelliittimittarien FRP -havaintoja. Erilaisten ilmakehän epäpuhtauksien arvioituja päästöjä käytetään CAMS -ennustejärjestelmän pintarajoituksena, joka perustuu ECMWF -sääennustejärjestelmään, joka mallinnetaan ilmakehän epäpuhtauksien kuljetusta ja kemiaa ennustaakseen, miten maailmanlaajuinen ilmanlaatu vaikuttaa viiteen päivää eteenpäin.

Boreaalinen tulipalokausi kestää tyypillisesti toukokuusta lokakuuhun, ja huippuaktiviteetti tapahtuu heinäkuun ja elokuun välillä. Tänä kesänä metsäpalot, eniten kärsineet alueet olivat:

Välimeren

Mainos

Monet kansat sisään Itä- ja Keski -Välimeri kärsivät voimakkaista maastopaloista heinä- ja elokuussa satelliittikuvista selvästi näkyvät savuhiukkaset ja CAMS -analyysit ja ennusteet itäisen Välimeren alueen ylittämiseksi. Koska Kaakkois -Euroopassa oli pitkäaikaisia ​​helleaalto -olosuhteita, CAMS -tiedot osoittivat Turkin päivittäisen palon voimakkuuden saavuttaneen suurimman tason GFAS -aineistossa, joka on peräisin vuodelta 2003. Turkin tulipalojen jälkeen alueen muut maat kärsivät tuhoisista maastopaloista, mukaan lukien Kreikka , Italia, Albania, Pohjois -Makedonia, Algeria ja Tunisia.

Tulipalot iskivät myös Iberian niemimaalle elokuussa, ja ne koskivat laajoja osia Espanjaa ja Portugalia, erityisesti suurta aluetta Navalacruzin lähellä Avilan maakunnassa, Madridin länsipuolella. Laajat maastopalot rekisteröitiin myös Algerista itään Pohjois -Algeriassa..

Siperia

Vaikka Koillis-Siperian Saha-tasavalta kokee tyypillisesti jonkin verran maastopaloja joka kesä, vuosi 2021 on ollut epätavallinen, ei vain kooltaan, vaan myös voimakkaiden palojen jatkuvuus kesäkuun alusta lähtien. Uusi päästöennätys oli 3rd Alueen elokuu ja päästöt olivat myös yli kaksinkertaiset edelliseen kesäkuusta elokuuhun. Lisäksi tulipalojen päivittäinen voimakkuus ylitti keskimääräisen tason kesäkuusta lähtien ja alkoi laantua vasta syyskuun alussa. Muita Siperian alueita ovat olleet Tšukotkan autonominen alue (mukaan lukien napapiirin osat) ja Irkutskin alue. CAMS -tutkijoiden havaittu lisääntynyt aktiivisuus vastaa alueen korkeampia lämpötiloja ja vähentynyttä maaperän kosteutta.

Pohjois-Amerikka

Pohjois -Amerikan länsiosissa on palanut laajat metsäpalot heinä- ja elokuussa useilla Kanadan maakunnilla sekä Tyynenmeren luoteisosassa ja Kaliforniassa. Pohjois-Kaliforniassa riehunut niin kutsuttu Dixie Fire on nyt yksi suurimmista osavaltion historiassa koskaan kirjattu. Jatkuvan ja voimakkaan palotoiminnan aiheuttama saastuminen vaikutti tuhansien alueen ihmisten ilmanlaatuun. CAMSin maailmanlaajuiset ennusteet osoittivat myös sekoitusta savua Siperiassa ja Pohjois-Amerikassa polttavista pitkäaikaisista metsäpaloista, jotka matkustivat Atlantin yli. Kirkas savupilvi nähtiin liikkuvan Pohjois -Atlantin halki ja saavuttamassa Britannian saarten länsiosat elokuun lopussa ennen kuin se ylitti muun Euroopan. Tämä tapahtui, kun Saharan pöly kulki vastakkaiseen suuntaan Atlantin yli, mukaan lukien osa Välimeren eteläosien yli, mikä johti ilmanlaadun heikkenemiseen. 

Mark Parrington, vanhempi tutkija ja metsäpalojen asiantuntija ECMWF: n Copernicus -ilmakehän seurantapalvelussa, sanoi: ”Olemme koko kesän seuranneet maastopalotoimintaa pohjoisella pallonpuoliskolla. Epätavallisia olivat tulipalojen määrä, niiden polttoalueiden koko, niiden voimakkuus ja myös sinnikkyys. Esimerkiksi Koillis -Siperian Sahan tasavallan maastopalot ovat palaneet kesäkuusta lähtien ja alkoivat väistyä vasta elokuun lopulla, vaikka olemme havainneet joitakin jatkuvia tulipaloja syyskuun alussa. Se on samanlainen tarina Pohjois -Amerikassa, Kanadan osissa, Tyynenmeren luoteisosassa ja Kaliforniassa, jotka ovat kokeneet suuria metsäpaloja kesäkuun lopusta heinäkuun alkuun asti ja ovat edelleen käynnissä. ”

”On huolestuttavaa, että ilmaston lämpenemisen aiheuttamat kuivemmat ja kuumemmat alueolosuhteet lisäävät kasvillisuuden syttyvyyttä ja paloriskiä. Tämä on johtanut erittäin voimakkaisiin ja nopeasti kehittyviin tulipaloihin. Vaikka paikalliset sääolot vaikuttavat todelliseen palokäyttäytymiseen, ilmastonmuutos auttaa tarjoamaan ihanteellisen ympäristön maastopaloille. Lisää tulipaloja ympäri maailmaa odotetaan myös tulevina viikkoina, kun Amazonin ja Etelä -Amerikan tulikausi kehittyy edelleen ”, hän lisäsi.

Lisätietoja metsäpaloista pohjoisella pallonpuoliskolla kesällä 2021.

Pääset CAMS Global Fire Monitoring -sivulle tästä.

Lisätietoja palonvalvonnasta CAMS -järjestelmässä Wildfire Q & As.

Copernicus on osa EU: n rahoittamaa Euroopan unionin avaruusohjelmaa, ja se on sen lippulaiva Maanhavainto -ohjelma, joka toimii kuuden temaattisen palvelun kautta: Atmosphere, Marine, Land, Climate Change, Security and Emergency. Se toimittaa vapaasti saatavilla olevia operatiivisia tietoja ja palveluita, jotka tarjoavat käyttäjille luotettavaa ja ajantasaista tietoa planeetastamme ja sen ympäristöstä. Ohjelmaa koordinoi ja hallinnoi Euroopan komissio, ja se toteutetaan yhteistyössä jäsenvaltioiden, Euroopan avaruusjärjestön (ESA), Euroopan meteorologisten satelliittien hyödyntämisjärjestön (EUMETSAT) ja Euroopan keskipitkän sääennusteiden keskuksen ( ECMWF), EU: n virastot ja Mercator Océan.

ECMWF: llä on kaksi palvelua EU: n Copernicus Earth -ohjelmasta: Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) ja Copernicus Climate Change Service (C3S). Ne osallistuvat myös EU: n yhteisen tutkimusneuvoston (YTK) toteuttamaan Copernicus -hätähallintapalveluun (CEMS). Euroopan keskipitkän aikavälin sääennusteiden keskus (ECMWF) on riippumaton hallitustenvälinen järjestö, jota tukee 34 valtiota. Se on sekä tutkimuslaitos että 24/7 operatiivinen palvelu, joka tuottaa ja levittää numeerisia sääennusteita jäsenvaltioilleen. Nämä tiedot ovat täysin jäsenvaltioiden kansallisten sääpalvelujen saatavilla. ECMWF: n supertietokonelaitos (ja siihen liittyvä tietoarkisto) on yksi suurimmista Euroopassa ja jäsenvaltiot voivat käyttää 25% kapasiteetistaan ​​omiin tarkoituksiinsa.

ECMWF laajentaa sijaintiaan jäsenvaltioissaan joidenkin toimintojen vuoksi. Isossa-Britanniassa sijaitsevan pääkonttorin ja Italiassa sijaitsevan tietokonekeskuksen lisäksi uudet toimistot, joissa keskitytään EU: n yhteistyössä toteutettavaan toimintaan, kuten Copernicus, sijaitsevat kesästä 2021 Bonnissa, Saksassa.


Copernicuksen ilmakehän seurantapalvelun verkkosivusto.

Copernicuksen ilmastonmuutospalvelun verkkosivusto. 

Lisätietoja Copernicuksesta.

ECMWF: n verkkosivusto.

Twitter:
@CopernicusECMWF
@CopernicusEU
@ECMWF

#EUSpace

Continue Reading

Ilmastonmuutos

Johtaja Timmermans käy korkean tason keskustelua ilmastonmuutoksesta Turkin kanssa

Julkaistu

on

Johtaja Timmermans otti Turkin ympäristö- ja kaupungistumisministeri Murat Kurumin Brysselissä käymään korkean tason vuoropuhelua ilmastonmuutoksesta. Sekä EU että Turkki kokivat kesän aikana äärimmäisiä ilmastonmuutoksen vaikutuksia, kuten metsäpaloja ja tulvia. Turkissa on myös Marmaranmeren kaikkien aikojen suurin merikotkan puhkeaminen - veden saastumisen ja ilmastonmuutoksen aiheuttama mikroskooppisten levien lisääntyminen. Näiden ilmastonmuutoksen aiheuttamien tapahtumien jälkeen Turkki ja EU keskustelivat aloista, joilla ne voisivat edistää ilmastoyhteistyötään Pariisin sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Varapresidentti Timmermans ja ministeri Kurum keskustelivat näkemyksistä kiireellisistä toimista, joita tarvitaan poistamaan kuilu tarvittavan ja tehtävän välillä päästöjen vähentämiseksi nollaan vuosisadan puoliväliin mennessä ja säilyttämään siten 1.5 asteen tavoite Pariisin sopimuksen ulottuvilla. He keskustelivat hiilen hinnoittelupolitiikasta yhteistä etua koskevalla alalla ottaen huomioon päästökauppajärjestelmän perustamisen Turkkiin ja EU: n päästökauppajärjestelmän tarkistamisen. Sopeutuminen ilmastonmuutokseen oli myös esityslistalla, samoin kuin luontoon perustuvat ratkaisut ilmastonmuutoksen ja biologisen monimuotoisuuden vähenemisen torjumiseksi. Voit katsoa heidän yleisiä lehdistöhuomautuksiaan tätä. Lisätietoja korkean tason vuoropuhelusta tätä.

Mainos

Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa