Liity verkostomme!

Maatalous

Ympäristö: EU: n uusi toiminta biodiversiteetin suojelemiseksi ongelmallinen tulokaslajeja

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

image_xlargeEuroopan komissio ehdotti tänään uutta lainsäädäntöä ehkäistä ja hallita nopeasti kasvavaa uhkaa tulokaslajeja. Tällä hetkellä yli 12,000 lajia esiintyy Euroopassa, jotka ovat vieraita luonnonympäristöön. Noin 15% näistä ovat invasiivisia ja ne ovat nopeasti kasvava määrä.

Ehdotuksen tarkoituksena on vastata lisääntyvään aiheuttamista ongelmista nämä tulokaslajeja, joita ovat:

  1. Taloudellinen ongelma: Tunkeutuvat vieraat lajit aiheuttavat Euroopassa vuosittain vähintään 12 miljardin euron vahingon ihmisten terveydelle aiheutuvien vaarojen (esim. Aasialainen hornetti ja tiikerihyttys, joiden vaikutukset voivat olla kohtalokkaita), infrastruktuurivaurioiden (esim. Japanilaiset solmuke vahingoittavat rakennuksia) ) ja maatalouden satohäviöt (esim. koi, joka vahingoittaa satoja);
  2. Ekologinen ongelma: Vieraslajit voivat vahingoittaa ekosysteemejä ja aiheuttaa kuolemista sukupuuttoon lajeja, joita tarvitaan tasapainon säilyttämiseksi meidän luontoon. Kiiltotuomi esimerkiksi on vakavasti haitata metsäekosysteemeihin ja harmaa oravia ovat outcompeting punainen oravia. Sen jälkeen elinympäristöjen tuhoutuminen, tulokaslajeja ovat toiseksi suurin syy monimuotoisuuden vähenemisen maailmassa;
  3. Politiikka Ongelma: Monet jäsenvaltiot ovat jo viettää huomattavia resursseja ongelman ratkaisemiseksi, mutta niiden ponnistelut eivät ole tehokkaita, jos niitä käsitellään puhtaasti kansalliselta pohjalta. Giant kaukasianjättiputki hävittämiskampanjan Belgiassa, esimerkiksi heikkenee, jos laji miehittää Viron uudelleen Ranskasta.

Ympäristöasioista vastaava komissaari Janez Potočnik totesi: "Invasiivisten vieraslajien torjunta on erinomainen esimerkki alueesta, jolla Euroopassa on parempi työskennellä yhdessä. Ehdotamamme lainsäädäntö auttaa suojelemaan biologista monimuotoisuutta ja on tarkoitettu keskittymään vakavimpiin uhkiin. Autan parantamaan kansallisten toimenpiteiden tehokkuutta ja saavuttamaan tuloksia kustannustehokkaimmalla tavalla.Odotan innolla yhteistyötä jäsenvaltioiden ja Euroopan parlamentin kanssa tämän lainsäädännön toteuttamiseksi ja tehostamme ponnisteluja tämän vakavan ongelman ratkaisemiseksi kaikkialla Euroopassa "

Mainos

Ehdotus keskukset kierros listan tulokaslajien unionin huolenaihe, joka laaditaan jäsenvaltioiden kanssa käyttäen riskinarviointi ja tieteellisiä todisteita. Valitut lajit on kielletty EU: ssa, eli se ei ole mahdollista tuoda, ostaa, käyttää, vapauta tai myydä niitä. Erityiset toimenpiteet otetaan käsitellä ongelmia, joita kauppiaille, kasvattajille tai lemmikkieläinten omistajille siirtymäkauden aikana.

Ehdotus on kolmenlaisia ​​intervention:

  1. Ehkäisy: jäsenvaltiot järjestävät tarkastukset estämään tahallinen käyttöönotto lajien huolta. Kuitenkin monet lajit tulevat EU tahattomasti, epäpuhtautena tavaroita tai loukkuun konteissa. Jäsenvaltioiden on ryhdyttävä toimiin tunnistaa tällaiset reittejä ja ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin.
  2. Varhaisvaroitus ja nopean toiminnan: Kun jäsenvaltiot havaitsevat lajin unionin huoli siitä, että on vakiintumassa, ne ryhtyvät välittömästi toimiin sen kitkemiseksi.
  3. Että vakiintuneet vieraiden tulokaslajien huolenaihe: jos lajien unionin huolenaihe on jo levinnyt laajalle, jäsenvaltioiden on otettava käyttöön toimenpiteitä, joilla minimoidaan haittaa ne aiheuttavat.

Ehdotuksessa kannustetaan siirtymistä yhdenmukaistettu ja ennaltaehkäisevä lähestymistapa, lisää tehokkuutta ja alentaa vahingoista aiheutuvia kustannuksia toiminnan ajan.

Mainos

Seuraavat vaiheet

Ehdotettu asetus tarkastellaan nyt neuvostossa ja parlamentissa. Jäsenvaltiot osallistuvat täysimääräisesti luettelon laatimiseen ja voivat ehdottaa ehdokkaita luetteloon ottamista varten. Järjestelmä yhdistetään tiedotustekniikkaan - Euroopan vieraslajeja tietoverkko.

Tausta

Tulokaslajit invasions Euroopassa odotetaan edelleen lisääntyvän, kun toimien lisääntymisestä ja laajuus kaupan ja matkustaa, mikä lisää lajien kuljetettuja ympäri maailmaa.

Invasiivisten vieraslajien ehkäisemisestä ja hallinnasta annettu asetus perustuu EU: n resurssitehokkuussuunnitelmaan ja EU: n biologista monimuotoisuutta koskevaan strategiaan vuoteen 2020.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

Audiovisuaalista materiaalia voidaan ladata tästä.

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Maatalous

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Unkarista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytSzegedi tükörponty ' Unkarista suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin (SMM). 'Szegedi tükörponty' on karppilajien kala, joka on tuotettu Szegedin alueella lähellä Unkarin etelärajaa, jossa luotiin kalalammijärjestelmä. Lammien emäksinen vesi antaa kaloille erityisen elinvoimaa ja kimmoisuutta. Näissä lampissa kasvatettujen kalojen hilseilevä, punertava ja maukas liha ja sen raikas tuoksu ilman sivumakuja voidaan katsoa johtuvan suoraan kyseisestä suolaisesta maasta.

Kalan laatuun ja makuun vaikuttavat suoraan suolaiseen maaperään muodostuneiden kalalammien järvipohjan hyvä hapensaanti. Szegedi tükörpontyn liha on proteiinipitoista, vähärasvaista ja erittäin maukasta. Uusi nimitys lisätään luetteloon 1563 tuotteesta, jotka on jo suojattu eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja verkossa laadukkaita tuotteita.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa