Liity verkostomme!

Terästeollisuus

Maailman ensimmäinen uuden teknologian kokeilu terästehtaan hiilidioksidin kierrätykseen ArcelorMittal Gentissä

SHARE:

Julkaistu

on

ArcelorMittal Gent isännöi ensimmäistä ilmastoteknologiayhtiö D-CRBN:n uuden teknologian teollista kokeilua Mitsubishi Heavy Industriesin valmistaman hiilidioksidin talteenottoyksikön avulla. Se tuottaa erittäin puhdasta hiilidioksidia (CO2) D-CRBN-yksikölle, joka muuntaa ArcelorMittalin tehtaalla talteenotetun CO2:n hiilimonoksidiksi käytettäväksi teräksen ja kemikaalien tuotannossa.

Tämä on D-CRBN:n plasmateknologian ensimmäinen teollinen testaus, joten belgialainen ArcelorMittal Gent on ensimmäinen terästehdas maailmassa, joka on testannut CO2-päästöjä vähentävää prosessia.

Tämä uusi kokeilu laajentaa nykyistä monivuotista hiilidioksidin talteenottokokeilua, joka tapahtuu paikalla testatakseen MHI:n hiilidioksidin talteenottoteknologian (Advanced KM CDR Process™) täysimittaisen käyttöönoton toteutettavuutta.

D-CRBN, Antwerpenissä toimiva yritys, on kehittänyt teknologian, joka käyttää plasmaa hiilidioksidin muuttamiseksi hiilimonoksidiksi. Uusiutuvaa sähköä käyttämällä plasmaa käytetään hiili-happisidoksen katkaisemiseen, jolloin hiilidioksidi muuttuu hiilimonoksidiksi. Hiilimonoksidia voidaan käyttää pelkistimenä teräksenvalmistusprosessissa – korvaamaan osan masuunissa käytetystä koksista tai metallurgisesta hiilestä – tai perusainesosana Gentin Steelanol-tehtaalla, kemikaalien tai vaihtoehtoisten polttoaineiden tuotannossa. 

D-CRBN-prosessi vaatii erittäin puhdasta CO2:ta, jonka voi tuottaa MHI:n hiilidioksidin talteenottoyksikkö, jota tällä hetkellä käytetään masuunien poistokaasujen ja kuuman nauhatehtaan uudelleenlämmitysuunin poistokaasujen talteenottoon Gentissä.

Putkilinja MHI:n hiilidioksidin talteenottoyksikön ja D-CRBN:n yksikön välillä yhdistettiin 1. heinäkuuta, jotta testattiin mahdollisuutta käyttää MHI-teknologialla talteenotettua CO2:ta D-CRBN:n raaka-aineena. Teollisuuspilotti on tärkeä vaihe D-CRBN:n teknologian testauksessa, jotta varmistetaan, että teräksen valmistuksen aikana syntyvän CO2:n mukana tulevat epäpuhtaudet eivät vaikuta haitallisesti prosessiin ja tuotekaasuun.

Mainos

ArcelorMittal noudattaa useita hiilidioksidipäästöjen vähentämisreittejä saavuttaakseen ilmastotavoitteensa, joihin kuuluu ArcelorMittal Europen hiilidioksidipäästöjen vähentäminen 35 % vuoteen 2 mennessä. Yksi näistä reiteistä on Smart Carbon -teräksenvalmistus, jossa käytetään kiertohiiltä masuunissa. hiilidioksidin talteenotto ja varastointi (CCS) tai hyödyntäminen (CCU).

ArcelorMittal Belgiumin toimitusjohtaja Manfred Van Vlierberghe sanoi: "Olemme ylpeitä saadessamme olla osa tätä ainutlaatuista hiilidioksidin talteenotto- ja käyttökokeilua Gentissä, joka on osa strategiaamme kehittää Smart Carbon -teräksenvalmistusreitti Belgian ArcelorMittalissa. Insinööritiimimme on työskennellyt kovasti kumppaneidemme kanssa saavuttaakseen tämän vaiheen – ja olemme innoissamme, että uusi kumppanimme D-CRBN on luonut tämän uuden CCU-teknologian täällä Belgiassa.  

Gill Scheltjens, D-CRBN:n toimitusjohtaja, sanoi: "D-CRBN on innoissaan voidessaan tehdä yhteistyötä ArcelorMittalin ja Mitsubishi Heavy Industriesin kanssa tässä innovatiivisessa hiilidioksidin talteenoton ja käytön (CCU) pilottiprojektissa. Terästuotannon sähköistäminen on haastavaa, mutta D-CRBN:n prosessi, joka kierrättää hiilidioksidipäästöt takaisin hiilidioksidiksi, tarjoaa kustannustehokkaan ja skaalautuvan ratkaisun. Teknologiamme voi sähköistää ja dekarbonoida olemassa olevia masuuneja ja vähentää merkittävästi niiden hiilen käyttöä. CO2:n muuttaminen takaisin hiilidioksidiksi teräksen tuotantoa varten rajoittaa vihreän vedyn tarvetta tulevaisuudessa ja alentaa päästöttömien tuotteiden kustannuksia. Lisäksi osa tuotetusta CO:sta voidaan toimittaa raaka-aineena viereisille kemian yrityksille.

MHI:n GX (Green Transformation) Solutionsin Senior Vice President (CCUS) Tatsuto Nagayasu sanoi: "CCUS:lla tulee olemaan ratkaiseva rooli terästeollisuuden nykyisten omaisuuserien vähentämisessä. Yhteistyömme belgialaisen ArcelorMittalin ja D-CRBN:n kanssa tarjoaa teollisuudelle toisen työkalun hiilijalanjäljen pienentämiseen – päästöjen talteenottamisen, niiden muuntamisen arvokkaaksi raaka-aineeksi ja niiden syöttämisen takaisin prosessiin. Tämä aloite osoittaa sitoutumisemme kestäviin käytäntöihin ja innovatiivisiin ratkaisuihin vihreämpää tulevaisuutta varten.

ArcelorMittal, MHI, BHP ja Mitsubishi Development Pty Ltd (Mitsubishi Development) ilmoittivat toukokuussa 2024 aloittaneensa onnistuneesti pilottihiilen talteenottoyksikön masuunin poistokaasussa ArcelorMittal Gentissä Belgiassa. Lokakuussa 2022 osapuolet ilmoittivat yhteistyöstään MHI:n hiilidioksidin talteenottoteknologian (Advanced KM CDR ProcessTM) monivuotisessa kokeilussa useissa CO2-päästöpisteissä alkaen Gentin teräksentehtaasta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa