Liity verkostomme!

Aurinkoenergia

Solar Impulse Foundation julkaisee "Solutions Guide for Cities" -oppaan auttaakseen kaupunkeja saavuttamaan nettollatavoitteet -opas, joka paljastettiin COP27:ssä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ennen kansainvälisen ilmastokonferenssin COP 27 Ratkaisut ja kaupungit teemapäivää Solar Impulse Foundation julkaisee innovatiivisen Solutions Guide for Cities -kokoelmansa cleantech-ratkaisuista, jotka on suunniteltu auttamaan kaupunkikeskuksia rakentamaan nopeasti vankan ilmastonhallintaohjelman. Opas esitellään virallisesti Euroopan komission COP 27 -konferenssin virtuaaliohjelman aikana, ja sitä voidaan seurata suorassa webinaarissa, jossa tutkitaan, kuinka kaupungit voivat avata mahdollisuuksia ekologisessa siirtymisessä.

Lissabon on yksi ensimmäisistä oppaan pilottikaupungeista. Muita kiinnostuneita kaupunkeja ovat Tukholma, Geneve ja Pariisin alue (Île-de-France). Carlos Moedas, Lissabonin pormestari julisti: "Lissabonin pormestarina olen ylpeä ja sitoutunut tukemaan Solar Impulse Foundationin johtamaa Solutions for Cities -aloitetta. Kaupungeilla on ainutlaatuiset mahdollisuudet tarjota kestävää talousmallia, jossa puhdas energia palvelee Lissabon on sitoutunut toteuttamaan tämän kestävän lähestymistavan uusilla teknologioilla ja innovatiivisilla ratkaisuilla. Tämän saavuttamiseksi luotan Solar Impulse Foundationin tukeen ja ystäväni Bertrand Piccardin hellittämättömään päättäväisyyteen.

"Säätiömme on tunnistanut yli 1,400 XNUMX olemassa olevaa teknologista ratkaisua ympäristön suojelemiseksi taloudellisesti kannattavalla tavalla, mutta maailma ei edisty tarpeeksi nopeasti hiilineutraaliuden saavuttamiseksi tarvittavien toteutusten hankkimiseksi", sanoi Bertrand Piccard, perustaja ja puheenjohtaja. Solar Impulse Foundation.

”Kaupungit ovat ensisijaiset taloudellisen toiminnan tuottajat ja samalla ne vastaavat kolmesta neljäsosasta maailman hiilidioksidipäästöistä. Ratkaisuoppaamme kaupungeille osoittaa, kuinka ratkaisuja voidaan toteuttaa kannattavasti, mikä nopeuttaa niiden hiilidioksidipäästöjen vähentämissuunnitelmia."

Solar Impulse Foundationin puhtaiksi ja kannattaviksi arvioimien ja tuottavien ratkaisujen joukosta säätiö valitsi 188 otoksen, jotka ratkaisevat tehokkaasti kaupunkien hiilidioksidipäästöjen keskeisiä haasteita, ja toteutti tosielämän tapaustutkimuksia +130 kunnassa ja 28 maassa. Solar Impulse -tunnistetut ratkaisut kaupungeille sisältävät ympäristöystävällisempiä rakennusmateriaaleja, kuten kierrätysbetoni, joka on valmistettu käsitellystä seoksesta puristetusta kivimurskeesta, tehokkaat biopohjaiset eristyspaneelit, häikäisynesto- ja lämmönhallintalasit ikkunoihin, harmaan veden kierrätys tai kaupunkien kasvillisuuden optimointiohjelmisto, ajoneuvo -verkkoon, maalämpövarastointi ja maalämpö ilma-vesilämpöpumput sekä usein huomiotta jääneet mutta erittäin tehokkaat energiatehokkuustoimenpiteet.

Huolimatta kasvavasta kiireellisyydestä useimmat kaupungit eivät ole aloittaneet nettonolla-suunnittelua, koska niiltä puuttuu analyysi päästöihinsä vaikuttavista keskeisistä sektoreista, niillä ei ole pääsyä tärkeimpiin teknologioihin ja ratkaisuihin, ja niillä on vaikeuksia priorisoida toimiaan. Oppaassa käsitellään näitä ydinkysymyksiä osoittamalla, missä voidaan toteuttaa toimia viiden pääsektorin arvoketjuissa, jotka ovat kiinteästi sidoksissa kaupungin ekosysteemiin: energia- ja sähköverkkorakentaminen ja -rakennukset, liikkuvuus ja logistiikka, jätehuolto sekä vesi- ja kaupunkiinfrastruktuuri.

Siinä käsitellään ja käsitellään lukemattomia "kipukohtia", joita kaupunkien johtajat kohtaavat hallitessaan ekologista muutosta, mukaan lukien merkittävät omaksumisen esteet. Oppaassa hyödynnetään ainutlaatuista "alhaalta ylös -lähestymistapaa", joka hyödyntää cleantech-innovaattorien tietämystä asiakkaidensa käyttöönoton esteistä ja korostaa heidän menestystarinoitaan ilmastotoimien innostamiseksi. "Uskomme, että toimijat, jotka ovat innokkaimpia vauhdittamaan ilmastoratkaisujen käyttöönottoa, voivat tehdä siitä liiketoimintaa", Piccard jatkoi. ”Ymmärrämme kuitenkin, että ratkaisut ja niiden ominaisuudet ovat vain osa arvoitusta. Tavoitteena on nykyaikaistaa lainsäädäntökehystä, jotta syntyy tarve vetää ratkaisuja markkinoille.”

Mainos

Auttaakseen tätä tehtävää Solar Impulse Foundation kutsui muita organisaatioita, joita kutsutaan myös "systeemisiksi mahdollistajiksi", liittymään aloitteeseen ja jakamaan parhaita käytäntöjään siirtyäkseen kaupunkivisiosta ratkaisujen käyttöönottoon. Nämä ryhmät, mukaan lukien muun muassa World Wildlife Foundation, International Council for Local Environmental Initiatives (ICLEI) ja NetZeroCities Climate, ovat työstäneet näitä vaatimuksia useiden vuosien ajan ja auttavat kaupunkeja ottamaan käyttöön oppaan ratkaisuja.

Tietoja Bertrand Piccardista
Uraauurtava henki ja vaikutusvaltainen ääni, joka kannustaa tehokkaiden ratkaisujen toteuttamiseen. Bertrand Piccardia pidetään ensimmäisten joukossa, jo 2000-luvulla, joka pohti ekologiaa kannattavuuden linssin kautta, ja sitä pidetään innovaation ja kestävän kehityksen teemojen mielipidejohtajana. Solar Impulse Foundationin puheenjohtaja, hän edistää laadullista kasvua osoittamalla puhtaiden teknologioiden taloudellisia mahdollisuuksia. Hän tuomitsee edelleen liian usein käytettyjen saastuttavien ja tehottomien järjestelmien järjettömyyden ja kannattaa oikeudellisen kehyksen nykyaikaistamista, jotta voidaan helpottaa tehokkaiden ratkaisujen pääsyä markkinoille. Hänen äänensä kuullaan suurimmissa instituutioissa, kuten Yhdistyneissä Kansakunnissa, Euroopan komissiossa, Maailman talousfoorumissa… ja hänen sitoutumisensa on ansainnut hänelle useita nimityksiä, kuten Maan mestari ja YK:n hyvän tahdon lähettiläs.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa