Liity verkostomme!

Ydinenergia

Ydinvoima: Pitkän aikavälin ratkaisu Euroopan energiatarpeisiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmä (ECR) on ilmaissut tukevansa Euroopan komission ehdotusta ydinenergian ja fossiilisten kaasujen sisällyttämisestä niin sanottuun "taksonomiaan", jossa määritellään vihreiden investointien kriteerit. ”Ilman ydinenergian edistämistä skenaario korkeasta energian hinnasta voi pahentua tulevaisuudessa. Mitä tulee päästöjen tehokkaaseen vähentämiseen, vain ydinenergia tarjoaa realistisen mahdollisuuden saavuttaa tarvittava energiavakaus”, ECR:n ympäristövaliokunta Koordinaattori Alexandr Vondra sanoi. "Ilman ydinvoimaa Green Deal ei toimi. Siitä tulee työlästä ja kallista laajalle väestönosalle."

Heidän tuellaan ECR-ryhmä ei aio antaa komissiolle tyhjää shekkiä. Paholainen on yksityiskohdissa: Maakaasu voi toimia hyödyllisenä siltateknologiana vain, jos sen käyttöehdot eivät ole liian tiukat, mutta realistiset ja toimivat.

ECR-koordinaattori budjettivaliokunnassa Bogdan Rzońca sanoi: "Ilmastoystävällisen energiasiirtymän on tarjottava kasvumahdollisuuksia ja oltava toteutettavissa kaikilla Euroopan alueella. Muuten koko siirtymäprojekti voi vaarantua.

"Kaasu ja ydinvoima voivat tuottaa vakaan ja kohtuuhintaisen energiansaannin ja vähentää nopeasti päästöjä, jos ne saavat tarvittavan pääoman asianmukaisesti."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa