Liity verkostomme!

IAEA

IAEA:n johtaja toivoo palaavansa Ukrainaan "pian" ydinvoimalaneuvottelujen vuoksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Rafael Grossi (Kuvassa)Kansainvälisen atomienergiajärjestön (IAEA) johtaja sanoi tiistaina (18. lokakuuta), että hän odottaa palaavansa Ukrainaan "pian". Tämä tapahtui huolimatta neuvotteluista turvavyöhykkeen luomisesta Zaporizhzhian ydinvoimalan ympärille.

Grossi toimi välittäjänä Moskovan ja Kiovan välille ydinturvallisuusvyöhykkeen perustamisessa laitoksen ympärille. Sivustolla on ollut sähkökatkoksia viime viikkoina pommitusten seurauksena.

IAEA ilmoitti aiemmin olevansa syvästi huolissaan kahden ukrainalaisen työntekijän pidätyksestä Zaporizhzhiasta, joka sijaitsee yhdellä neljästä Ukrainan alueesta, jotka Venäjä väittää miehittäneensä, mutta miehittää vain osittain.

Vieraillessaan Argentiinassa hän sanoi, että on mahdollista, että hän palaa Ukrainaan tai Venäjälle.

"Tämä tarkoittaa, että saan vastauksia ja vastauksia molemmilta puolilta. Etsin jatkuvasti uusia tapoja edetä. Täytyy varmaan jossain vaiheessa palata.

Nämä neuvottelut ovat avainasemassa poistamaan huolet, jotka ovat lisääntyneet elokuusta lähtien Zaporizhzhian (Euroopan suurimman ydinvoimalan) lähellä tapahtuvan pommituksen vaarasta ja muista mahdollisista uhista. Sekä Venäjä että Ukraina syyttävät toisiaan pommituksesta.

YK:n ydinasevalvontajärjestö IAEA totesi, että vaikka Venäjän erillisiä uhkauksia ydinaseiden käytöstä Ukrainassa ei voida sulkea pois, se ei ollut "välitön mahdollisuus".

Mainos

"En usko, että Venäjä voisi käyttää ydinaseita välittömästi. Hän totesi, että vaikka mitään ei voida sulkea pois, hän ei ole mukana maan päätöksentekoprosessissa. Hän uskoo kuitenkin, että tällainen liike olisi äärimmäistä.

Grossilta kysyttiin meneillään olevista neuvotteluista Iranin ydinsopimuksen elvyttämiseksi. Hän sanoi, että neuvottelut ovat "umpikujassa" ja että IAEA:lla ei ollut keskeistä tietoa viime viikkojen tarkastuksia koskevien rajoitusten vuoksi.

Sukunimi viikko, Yhdysvallat totesi, että Iranin vuoden 2015 ydinsopimuksen elvyttäminen "ei ollut tämänhetkinen painopisteemme", lisäten, että Teheran ei ollut osoittanut suurta kiinnostusta sopimuksen elvyttämiseen ja että Washington keskittyi tukemaan. Iranilaiset mielenosoittajat.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa