Liity verkostomme!

Sähkö yhteenliitettävyys

Uusiutuvien energialähteiden tai sähkön hinnannousun kehitys

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vuosien 2021 ja 2030 välillä energiantuotannon kustannukset nousevat 61%, jos Puola todella noudattaa hallituksen Puolan vuoteen 2040 liittyvää energiapolitiikkaa (PEP2040). Instratin kehittämä vaihtoehtoinen skenaario voi vähentää kustannuksia 31-50 prosenttia PEP2040: een verrattuna. Uusiutuvien energialähteiden kehittämisen tavoitteen lisääminen Puolassa on jokaisen kotitalouden ja yrityksen etu. Muuten se johtaa sähkön hinnan rajuun nousuun, kertoo raportin toinen kirjoittaja Adrianna Wrona.

Joulukuussa 2020 EU: n jäsenvaltiot sopivat korottavansa kansallisia tavoitteita uusiutuvien energialähteiden osuudelle taloudessa ja mukauttamaan ne päivitettyyn tavoitteeseen vähentää päästöjä 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä (verrattuna vuoteen 1990). "Fit for 55" -neuvottelujen edessä Puola näyttää ryhtyvän törmäyskurssiin ehdottamalla uusiutuvien energialähteiden tavoitetta PEP2040: ssä - melkein puolet odotetusta EU: n keskiarvosta.

Instrat Foundation -säätiön uusi mallinnus osoittaa, että voimme saavuttaa 44 GW: n maalla tuulen kapasiteetin, 31 GW: n merituulivoiman tuulen kapasiteetin ja katolle ja maahan asennetun PV: n noin 79 GW, kun otetaan huomioon tiukat kriteerit sijainnille ja nopeudelle uusien kasvien kehittäminen. Tänään julkaistu raportti osoittaa, että vuoteen 70 mennessä on mahdollista saavuttaa yli 2030 prosentin osuus uusiutuvista energialähteistä sähköntuotannossa, kun taas PEP2040 julistaa epärealistisen 32 prosentin arvon.

Olettaen, että Instratin ehdottama uusiutuvien energialähteiden kehitysskenaario toteutetaan, Puola saavuttaisi 65 prosentin vähennyksen hiilidioksidipäästöissä vuonna 2 energiasektorilla vuoteen 2030 verrattuna - Uusiutuvien energialähteiden potentiaali maassamme on riittävä EU: n 2015 ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi ja lähes hiilidioksidipäästöt kokonaan kokonaan vuoteen 2030 mennessä. Valitettavasti tämän näemme - maalla tuulienergian kehityksen estämisen, lain epävakauttamisen ja tukimekanismien äkillisten muutosten muodossa. Kansallista uusiutuvaa energiaa koskevaa tavoitetta olisi nostettava merkittävästi, ja kansallisen lain on tuettava sen saavuttamista - kommentoi analyysin tekijä Paweł Czyżak.

Instratin ehdottama voimarakenne mahdollistaa sähköjärjestelmän tasapainottamisen vuotuisen huippukuormituksen aikana ilman tuuli- ja aurinkotuotantoa eikä rajat ylittäviä yhteyksiä. PEP2040-skenaariossa tämä on kuitenkin mahdollista vain toteuttamalla ydinvoimaohjelma ajoissa, mikä on jo huomattavasti viivästynyt. - Kotimaisten voimalaitosten peräkkäiset seisokit ja epäonnistumiset osoittavat, että Puolan sähköntoimituksen vakaus ei välttämättä ole enää tae. Kansallisen energiaturvallisuuden varmistamiseksi meidän on panostettava tekniikoihin, jotka voidaan rakentaa välittömästi - kuten tuulimyllyt, aurinkosähköasennukset, paristot - luetellaan Paweł Czyżak.

Uusiutuvien energialähteiden roolin kieltäminen sähköntuotannossa ei vain herätä epäilyksiä energiavarmuudesta, vaan myös uhkaa Puolan talouden kilpailukykyä ja tekee meistä riippuvaisia ​​energian tuonnista. Joten mitä pitäisi tehdä? - On välttämätöntä muun muassa vapauttaa maalla sijaitsevien tuulipuistojen kehitys, toteuttaa merituulipuistot ajoissa, lykätä muutoksia prosumerien energiaselvitysjärjestelmään, luoda kannustinjärjestelmä energian varastoinnin kehittämiselle, hyväksyä vetystrategia , lisätä verkkojen nykyaikaistamisen rahoitusta ja ennen kaikkea julistaa kunnianhimoinen uusiutuvien energialähteiden tavoite EU: n päätöslauselmien mukaisesti - toteaa Adrianna Wrona.

Ottaa yhteyttä:

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa