Liity verkostomme!

energia

Eurelectric: EU:n sähköntuotanto vihreämpää kuin koskaan ennen

SHARE:

Julkaistu

on

Puhtaan sähkön tuotanto Euroopassa tekee ennätyksiä. Vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla uusiutuvien energialähteiden osuus kaikesta sähköntuotannosta Euroopassa oli yli 50 prosenttia, kun taas ydinvoiman osuus oli vakaa 24 prosenttia – Eurelectricin uusimpien lukujen mukaan. sähkön tietoalusta. Sähkön kysyntä on kuitenkin edelleen vähäistä hitaan kasvun, deindustrialisoitumisen ja leudon sään vuoksi. Sähkön kysynnän lisääminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta voidaan varmistaa jatkuvat investoinnit puhtaaseen tuotantoon.

Euroopan sähköntuotannon hiilidioksidipäästöt vähenevät ennennäkemättömällä vauhdilla. Tuoreimmat luvut alkaen EurelectricELDA:n Electricity Data Platformin mukaan 74 prosenttia EU:ssa vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla tuotetusta sähköstä oli peräisin uusiutuvista ja vähähiilisestä energiasta. Tämä on merkittävä kasvu verrattuna 68 prosentin osuuteen vuonna 2023. Pääsyynä tähän merkittävään tulokseen oli ennennäkemätön uusiutuvan energian virtaus verkkoon yhdistettynä ydinlaivaston vakautukseen.

”Muutoksen vauhti on vaikuttava. Nämä luvut osoittavat, että sähköyhtiöiden hiilidioksidipäästöjen vähentämispyrkimykset ovat vuosia muita sektoreita edellä”, sanoi Eurelectricin pääsihteeri Kristian Ruby.

Vaikka tarjontapuolen luvut ovat lupaavia, samaa ei voida sanoa sähkön kysynnästä. Vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla sähkön kysyntä EU:ssa laski 3.4 % verrattuna vuoden 2022 vastaavaan ajanjaksoon ja on edelleen pysynyt alhaisena vuonna 2024 – 2.6 % alhaisempi kuin vuoden 1 ensimmäisellä puoliskolla. Tämä suuntaus johtuu pääasiassa teollisuuden siirtymisestä ulkomaille ja lämpimistä lämpötiloista , energiansäästöt ja hidas talouskasvu.

”Sähkön kysynnän vuosien pysähtyminen on nyt kääntynyt säännölliseksi laskuksi. Poliittisten päättäjien on kiireesti tuettava sähkön käyttöönottoa tarjotakseen tarvittavat investointisignaalit puhtaaseen tuotantoon”, Kristian Ruby lisäsi. 

Tätä varten Eurelectric pyytää uutta komissiota ehdottamaan Sähköistyksen toimintasuunnitelma toimikautensa ensimmäisen 100 päivän aikana, 35 prosentin ohjeellinen tavoite vuodelle 2030 ja selkeä sähköistämisindikaattori otetaan käyttöön EU-maiden kansallisissa energia- ja ilmastosuunnitelmissa (NECP) edistymisen seuraamiseksi ja saavuttamiseksi kentällä. Toimimattomuus voi johtaa EU:n ilmastotavoitteiden saavuttamatta jättämiseen, uusiutuvan tuotannon supistumiseen ja investointien hidastumiseen energiasiirtymän johtavalle sektorille.

Mainos

Eurelectricin käyttämä Electricity Data Platform, ELDA, on alan vertailukohta luotettavalle sähkötiedolle. Eurelectricin tiedustelutiimi käsittelee tiedot ja validoi alan asiantuntijat, jotka keräävät vuosittain yli 16 miljoonaa yksittäistä datapistettä useista riippumattomista lähteistä, kuten ENTSO-E:stä sekä EU:n virallisista tilastoista. Näin alusta tarjoaa vertaansa vailla olevan ajantasaisuuden ja tarkkuuden sähkötiedoille.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa