Liity verkostomme!

energia

Goethe-Institut Brysselin tapahtumat

SHARE:

Julkaistu

on

POWER – Näyttely ja keskustelut

10 - 13, CIVA | Avajaisvastaanotto 2023 klo 02

Öljy- ja kaasuputkista kodin lämmitykseen, tuuliturbiineista kierrätyskeskuksiin, infrastruktuuri on nykyisten systeemimuutoskeskustelujen ytimessä. Ne jakavat vallan termin molemmissa merkityksissä. VOIMA »: energiana ja politiikkana. Näyttely yhdistää historiallisia viittauksia, nykykäytäntöjä ja ennusteita tulevaisuuteen arkkitehtuurin, maisemasuunnittelun, taiteen ja filosofian näkökulmista. Näyttelyn ohella POWER Talks tarjoaa konferensseja, näytöksiä ja sukupolvien välisiä työpajoja.

Halaqat – Esitys ja elokuva

Kieli, ei hätää - Esitys

27. lokakuuta 2023, Beursschouwburg

Tasapainoillaan (mahdottomien) käännösten langalla, Kieli: ei hätää kokoaa yhteen tarinoita arabiaksi, hepreaksi, hollanniksi ja englanniksi. Miten ihmisen suhde äidinkieleensä muuttuu, kun hän alkaa hallita muita kieliä? Mitä valtasuhteita syntyy monikielisyydestä? Tämä palestiinalaisen taiteilijan Marah Hajin esitys tutkii kielen roolia rajojen ja liikkeen ymmärtämisessä. Vuonna 2022 Marah Haj osallistui Halaqatin esittävän taiteen residenssiin.

Mainos

Damaskoksen taivaan alla – Esittely ja Q&A-istunto

30. lokakuuta 2023, Bozar | Saksan suurlähetystön tuella

Tiivis ryhmä nuoria syyrialaisia ​​naisia ​​ryhtyy radikaaliin projektiin: tuottaa näytelmä, joka paljastaa heidän maansa naisvihakulttuurin. Kun yksi osallistujista yhtäkkiä hylkää projektin, muut joutuvat kohtaamaan henkilökohtaisesti tuomitsemansa ongelmat. Elokuvantekijät Heba Khaled, Talal Derki ja Ali Wajeeh seurasivat tätä ryhmää. Vuonna 2023 heidän elokuvansa esiteltiin Panorama Documente Berlinalen luokkaan. Näytöstä seuraa verkkokeskustelu ohjaaja Heba Khaledin kanssa.

Muut Halaqat-tapahtumat

Lähikuva palestiinalaisnäyttelijä Hiam Abbassista on suunniteltu joulukuulle 2023 yhteistyössä Elokuvassa (tarkat päivämäärät varmistuvat). Muita tapahtumia järjestetään Marokossa, Egyptissä, Jordaniassa ja Espanjassa. Kaikki tiedot ovat saatavilla osoitteessa Halaqat kalenteri .

Straub & Huillet: Uit ontzetting / Hämmästyksestä - Elokuva

5 alkaen helmikuuhun 2023 asti CINEMATEK | Avajaisvastaanotto 2024 klo 5

Danièle Huillet'n ja Jean-Marie Straubin töitä pidetään yhtenä modernin elokuvan ainutlaatuisimmista ja tinkimättömimmistä teoksista, ja niillä on edelleen erittäin kaunis estetiikka. Heidän elokuvansa ovat jatkuvasti haastaneet sodanjälkeisen Euroopan politiikan ja tuominneet, kuinka tietyt menneisyyden tapahtumat jatkuvat nykyisessä väkivallassa. Saksan-, ranskan- ja italiankielisistä elokuvista koostuva ensimmäinen täydellinen retrospektiivi heidän filmografiansa Belgiassa saa erityisen resonanssin maassa, joka on aina tottunut monikielisyyteen. Avajaisissa ovat läsnä Barbara Ulrich-Straub ja Christophe Clavert, jotka ovat aiemmin tehneet yhteistyötä Jean-Marie Straubin kanssa.

Afrikka on/tulevaisuudessa – Festivaali

8.–11, La Bellone & Cinema Galeries

Vuoden seitsemäs painos Afrikka on/tulevaisuudessa keskittyy erilaisiin verkkodynamiikkaan ja -suhteisiin. Miten muodostamme yhteisön? Kuinka huolehtia siitä itsestäsi ja muista? Millä keinoin ja mihin tarkoituksiin? Koska yhteisöllinen hoito on tietoa ja sen jakamista ja sitä kautta sen säilyttämistä ja kehitystä. Tämä afrikkalaiselle nykyaikaisuudelle ja afrofuturismille omistettu festivaali tarjoaa joukon keskusteluja, työpajoja, näytöksiä ja esityksiä. Goethe-Institut Brussels tukee sitä musiikillisilla panoksilla suoraan Saksasta.

Elämisen tulevaisuus – Konferenssi

8. ja 9. joulukuuta 2023, iMAL & Bozar | Yhteistyössä EUNIC-verkoston kanssa

Etsiminen koneesta, joka pystyy ylittämään ihmiset, ravistelee yhteiskuntaa kaikilla alueilla geopolitiikasta työhön, sosiaaliasioihin, terveyteen ja kulttuuriin. Joissakin kunnissa on jo tehty kokeita sopimusten laatimisesta tai kysymyksiin vastaamisesta vastaavien virkamiesavustajien kanssa. Mutta olemmeko valmiita uskomaan niin herkkiä tehtäviä roboteille? ? Kolmas painos Elämisen tulevaisuus , oikeutettu Hienosäätäjät , keskittyy sosiaalisiin kysymyksiin, jotka liittyvät asuin-, työ- ja asuintilojemme automatisointiin. The Koodit ja algoritmit -näyttely, osana konferenssia, on saatavilla iMALissa 17. marraskuuta alkaen.

Tämä on valikoima tapahtumia. Tietoa muista ohjelman toiminnoista löydät sivuiltamme tapahtumakalenteri .

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa