Liity verkostomme!

energia

Puhdas energia: EU:n pyrkimys uusiutuviin energialähteisiin ja energiatehokkuuteen 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ilmastonmuutoksen torjunta ja energiavarmuuden parantaminen ovat EU:n painopisteitä. Ota selvää, kuinka Euroopan parlamentin jäsenet haluavat lisätä energiatehokkuutta ja uusiutuvan energian käyttöä, Talous.

Vuonna 2018 Euroopan parlamentti hyväksyi lain avuksi torjua ilmastonmuutosta, sekä vähentää EU:n riippuvuutta fossiilisten polttoaineiden tuonnista ja auttaa kotitalouksia tuottamaan omaa vihreää energiaa.

Tämä lainsäädäntöpaketti koostuu kolmesta laista: yksi niistä uusiutuva energia, yksi päällä energiatehokkuuden ja yksi a ohjausmekanismi

Lait voimassa uusiutuvan energian käyttö ja energiatehokkuus ovat parhaillaan tarkistettavana auttaa EU:ta saavuttamaan uudet kunnianhimoiset ilmastotavoitteet Euroopan vihreä sopimus Vuonna 2021. Uusiutuvan energian osuuden lisääminen ja energiatehokkuuden parantaminen auttavat myös Eurooppaa vähentämään riippuvuuttaan fossiilisten polttoaineiden tuonnista, joka tulee suurelta osin Venäjältä.

Uusiutuvan energian osuuden lisääminen

Uusiutuvista lähteistä kulutetun energian osuus on yli kaksinkertaistunut viime vuosina, noin 9.6 prosentista vuonna 2004 22.1 prosenttiin vuonna 2020. Tämä tarkoittaa, että EU saavutti 20 prosentin tavoitteensa vuodelle 2020.

Nykyisten sääntöjen mukaan uusiutuvien energialähteiden osuuden pitäisi olla vähintään 32 prosenttia vuoteen 2030 mennessä, ja tätä tavoitetta tarkistetaan parhaillaan. Eduskunnan energiavaliokunnan jäsenet vaativat heinäkuussa 2022 korotusta 45 prosenttiin.

Lue lisää uusiutuvan energian osuudesta EU-maissa.

Energiatehokkuuden parantaminen

Mainos

Energiatehokkuuden parantamisella voitaisiin vähentää hiilidioksidipäästöjen lisäksi EU:n vuotuista 2 miljardin euron energiantuontilaskua. Tästä syystä EU:n lainsäätäjät työskentelevät vuonna 330 sovitun 32.5 prosentin energiatehokkuustavoitteen vuodelle 2030 päivityksen parissa. Energiatehokkuus tarkoittaa sitä, että käytetään vähemmän energiaa saman tuloksen saavuttamiseksi.

Ehdotetut uudet tavoitteet ovat vähintään 40 prosentin vähennys energian loppukulutuksessa ja 42.5 prosentilla primäärienergian kulutuksessa. Energian loppukulutuksella tarkoitetaan loppukäyttäjien käyttämää energiaa (kuten kotitalouksien sähkönkulutusta), kun taas primäärienergian kulutus edustaa maan kokonaisenergian tarvetta (esimerkiksi sähkön tuottamiseen poltettu polttoaine).

Yksi tärkeä parannuskeino on rakennusten lämmitys ja jäähdytys, joka vastaa 40 prosenttia EU: ssa kulutetusta energiasta. Noin 75% niistä on energiatehokasta.

Tämän asian käsittelemiseksi parlamentti hyväksyi uudet säännöt rakennusten energiatehokkuudesta huhtikuussa 2018. Sääntöjen mukaan EU-maiden tulee laatia kansalliset pitkän aikavälin strategiat asuin- ja ei-asuinrakennusten peruskorjauksen tukemiseksi. Tavoitteena on, että vuoteen 2050 mennessä EU:n rakennukset eivät käytä juuri lainkaan energiaa.

Lisäksi 2017-parlamentissa yksinkertaistetut kodinkoneiden energiamerkit, kuten lamput, televisiot ja pölynimurit, jotta kuluttajat voivat helpommin verrata energiatehokkuuttaan.

Ohjausmekanismi

Vuonna 2018 mepit hyväksyivät myös uudet säännöt ns energia-alan hallintoa. Se on valvontamekanismi, jolla valvotaan maiden etenemistä kohti EU: n energia- ja ilmastotavoitteet vuodelle 2030 ja yhteistyöväline aukon täyttämiseksi, jos jäsenvaltio jää jäljelle.

Mepit keskustelevat ja äänestävät uusiutuvaa energiaa ja energiatehokkuutta koskevista päivityksistä syyskuun täysistunnossa.

Lisää ilmastonmuutoksesta ja EU:sta

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa