Liity verkostomme!

energia

Ainutlaatuinen: Von der Leyen lentää Bakuun sinetöimään kaasusopimuksen Azerbaidžanin kanssa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU Reporter voi paljastaa, että sopimus Euroopan kaasuntuonnin lisäämiseksi Azerbaidžanista on lähellä. Komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin odotetaan lentävän Bakuun heti maanantaina sinetöimään sopimuksen. Sen tarkoituksena on vähentää EU:n riippuvuutta Venäjän energiasta ja lievittää odotettavissa olevaa kaasupulaa tänä talvena, kirjoittaa poliittinen toimittaja Nick Powell.

Euroopan unionin energian toimitusvarmuuden etsintä on ottamassa tärkeän askeleen eteenpäin sopimuksella, joka olennaisesti velvoittaa Azerbaidžanin toimittamaan - ja Euroopan ostamaan - niin paljon kaasua kuin putkiverkon kautta voidaan kuljettaa. Euroopan komissio on halunnut omaksua prosessin johtoaseman, koska se näkee jäsenvaltioiden välisen yhteistyön parhaana keinona selviytyä Venäjän toimitusten vähenemisen aiheuttamasta kaasupulasta.

Tätä yleiseurooppalaista lähestymistapaa symboloi presidentti von der Leyen, joka lentää Bakuun allekirjoittamaan sopimuksen presidentti Alijevin kanssa. Komission lähteiden mukaan hänen on määrä saapua sinne maanantaina.

Komissio on jakanut asianosaisille hallituksille luonnoksen yhteisymmärryspöytäkirjaksi Azerbaidžanin kanssa. Siinä todetaan, että "osapuolet pyrkivät tukemaan kahdenvälistä maakaasukauppaa, mukaan lukien vienti Euroopan unioniin eteläisen kaasukäytävän kautta, vähintään 20 miljardia kuutiometriä kaasua vuosittain vuoteen 2027 mennessä kaupallisen kannattavuuden ja markkinoiden kysynnän mukaisesti. ”.

Eteläisen kaasukäytävän kapasiteetin lisäämiseksi on laadittu kiireellisiä suunnitelmia. Eteläisen kaasukäytävän putkilinjat kulkevat Azerbaidžanin, Georgian, Turkin ja Kreikan halki, ja yksi haara kulkee Adrianmeren yli Italiaan ja toinen toimittaa kaasua Bulgarialle. Turkin putkilinja kasvaa 16 miljardista kuutiometristä vuodessa 31 miljardiin ja Trans-Adrianmeren reitti 10 miljardista 20 miljardiin.

Energiakomissaari Kadri Simson, jota odotetaan myös Bakussa tässä kuussa, on aiemmin todennut, että Azerbaidžan on "vauhdittanut ja tukenut" EU:ta ja on "luotettava ja luotettava kumppani". Komissio on myös laatinut "kaasun kysynnän vähentämissuunnitelman", joka auttaa Eurooppaa selviytymään ensi talvesta.

Vuonna 2021 Venäjältä Euroopan unioniin pumpattiin 155 miljardia kuutiometriä kaasua, mikä on 40 % EU:n suosikkipolttoaineen kulutuksesta. Toivotaan, että toisaalta taloustoimet ja toisaalta sopimus Azerbaidžanin kanssa sekä toimitukset EU:n ja EU:n ulkopuolisista lähteistä Pohjanmereltä sekä nesteytetty maakaasu kauempaakin mahdollistavat selviytymisen. yli kahden kolmasosan menetys Venäjän kaasutoimituksista.

Mainos

Vähennys on tietysti seurausta Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ja EU:n vastauksesta, mutta se ei ole suora seuraus pakotteista, jotka eivät rajoita kaasun tuontia. Toisin kuin öljy, joka on ratkaisevan tärkeä Venäjän ulkomaisille tuloille ja Eurooppa-neuvoston tavoitteeksi vähentää tuontia rajusti vuoden loppuun mennessä, kaasu on Venäjän käsissä taloudellinen ase.

Se voi kestää kaasutulojen menetyksiä, jotka ovat viidennes öljyn tuotannosta. Venäjä vähentää selvästi toimituksia estääkseen EU-maita täydentämästä varastojaan. Venäjän pyrkimyksiin antaa EU:n kansalaisille kylmä talvi ja aiheuttaa pettymystä solidaarisuudesta Ukrainaa kohtaan otetaan vastaan ​​kiireellisesti Moskovan strategian turhauttamiseksi.

Hätähuippukokous pidetään 28. heinäkuuta. Paluu Bakusta sopimukseen on suuri sysäys presidentti von der Leyenin pyrkimyksille pitää jäsenvaltiot yhtenäisinä komission ponnistelujen takana kohdata Venäjä aiheuttamatta enemmän taloudellista kipua ja sosiaalisia ongelmia kuin kansalliset. hallitukset uskovat maansa selviytyvän.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa