Liity verkostomme!

energia

"Olemme liian riippuvaisia ​​Venäjästä energiatarpeisiimme", Timmermans ehdottaa uutta energiapakettia

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komissio ehdotti tiistaina (8. maaliskuuta) REPower EU:ta, suunnitelmaa EU:n riippuvuuden vähentämiseksi venäläisestä kaasusta. REPower EU pyrkii tekemään Euroopan energiasta turvallisempaa, edullisempaa ja vihreämpää. Keskeisenä tavoitteena on nopeuttaa Euroopan energiansietokykyä.

"On täysin selvää, että olemme liian riippuvaisia ​​Venäjästä energiatarpeisiimme", varapresidentti Frans Timmerman sanoi. ”Vastaus tähän turvallisuutemme huolenaiheeseen on uusiutuvassa energiassa ja toimitusten monipuolistamisessa. Uusiutuvat energialähteet antavat meille vapauden valita puhtaita, halpoja, luotettavia ja omia energialähteitämme.” 

Vaikka Venäjän hyökkäys Ukrainaan on jo jätetty julkaistavaksi, se on antanut uutta sysäystä tarpeelle turvata Euroopan energiatulevaisuus. Ajatuksena on, että Venäjä ei pystyisi "sulkemaan hanaa", jos se ei enää hallitse energiavirtaa Eurooppaan. 

"Ainoa tapa, jolla meitä ei voida painostaa olemasta Putinin asiakas, on olla enää hänen asiakkaansa keskeisten energiavarojen suhteen", Timmermans sanoi Strasbourgissa maanantaina. "Ainoa tapa saavuttaa se on nopeuttaa siirtymistämme uusiutuviin energialähteisiin."

Komission raportin mukaan vihreät keinot, joilla Eurooppa tuottaisi tätä energiaa, alentaisivat valtavasti kuluttajien energiakustannuksia ja loisivat työpaikkoja. Raportissa todetaan, että tällaisen vihreän energian muuttuvat kustannukset ovat erittäin alhaiset, mikä tarkoittaa, että kustannukset ovat vähemmän alttiina vaihteluille, toisin kuin kaasun hinnat. 

Ehdotus kannustaa välittömiin toimiin, kuten nopeuttamaan tuulipuistojen lupamenettelyä, rakentamaan lisää aurinkopaneeleja ja lisäämään lämpöpumppujen tuotantoa. Timmermans kannusti myös kansalaisia ​​auttamaan muuttamalla energiankulutustattumuksiaan. 

Timmermansin ehdotus sisältää säännöksiä, jotka auttaisivat kuluttajia, joilla on tällä hetkellä vaikeuksia maksaa energiasta kaasun korkeiden hintojen keskellä. Toimenpiteisiin voisi kuulua se, että EU-valtiot voivat asettaa hintoja heikossa asemassa oleville kuluttajille, kotitalouksille ja mikroyrityksille kuluttajien ja talouden suojelemiseksi. Komissio vahvistaa myös harkitsevansa tilapäisiä verotustoimenpiteitä odottamattomiin voittoihin ja päättää poikkeuksellisesti kerätä osan näistä tuotoista jaettavaksi uudelleen kuluttajille. Näiden toimenpiteiden on oltava oikeasuhteisia, ajallisesti rajoitettuja ja niiden on vältettävä kohtuuttomia markkinoiden vääristymiä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa