Liity verkostomme!

energia

"Italia on sitoutunut vähentämään nopeasti riippuvuuttamme venäläisestä kaasusta", Draghi sanoo

SHARE:

Julkaistu

on

Sekä komission puheenjohtaja Ursula Von Der Leyen että Italian pääministeri Mario Draghi tuomitsivat yhdessä Vladimir Putinin jatkuvan aggression Ukrainaa vastaan. Heidän on määrä keskustella tästä konfliktista ja EU:n vastauksesta sekä pyrkimyksistä monipuolistaa Euroopan energiavaroja.

"Euroopan unioni on osoittanut poikkeuksellista yhtenäisyyttä ja olemme yhtenäisiä puolustaessamme Ukrainaa Venäjän hyökkäystä vastaan", Draghi sanoi. "Olemme yhtenäisiä Moskovan vastaisten pakotteiden määräämisessä. Olemme yksimielisiä vastattaessamme presidentti Zelenskyyn vetoomukseen, joka on pyytänyt humanitaarista, taloudellista ja sotilaallista apua puolustaakseen maansa Venäjän sotilashyökkäykseltä."

Tämä konferenssi järjestetään vain päivää ennen kuin komission on määrä ilmoittaa ehdotuksesta, jonka tavoitteena on varmistaa puhtaampi, edullisempi ja kestävämpi energia. Ehdotuksella on kaksi pääperiaatetta: päästöjen vähentäminen ja EU:n riippuvuuden vähentäminen kaasuntuonnista. Koska Venäjää vastaan ​​Ukrainan vuoksi asetetut sanktiot vaikuttavat edelleen EU:n kaasun hintoihin, komissio tukee EU:n energiantuotannon lisäämistä uusiutuvien keinojen avulla. 

"Pohjimmiltaan aiomme keskustella monipuolistamisesta, uudelleenorganisoinnista ja korvauksista", Draghi sanoi. "Italia on sitoutunut vähentämään nopeasti riippuvuuttamme Venäjän kaasusta."

Sekä hiilen että kaasun hinnat ovat nousseet tasaisesti, mikä on johtanut joidenkin eurooppalaisten energiantoimittajien maksukyvyttömyyteen ja aiheuttanut valtavia kustannuksia joillekin energiaintensiivisille aloille. Uusi komission ehdotus tarjoaa todennäköisesti valtion tukea energiayhtiöille sekä helpottaa uusiutuvien energialähteiden tuotantoa.

Jaa tämä artikkeli:

Mainos

Nousussa