Liity verkostomme!

energia

Yhdysvallat ja Saksa löysivät Nord Stream 2 -putkijärjestelyn venäläisen "aggressiivisuuden" torjumiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Työntekijät nähdään Nord Stream 2 -kaasuputken rakennustyömaalla lähellä Kingiseppiä, Leningradin alue, Venäjä, 5. kesäkuuta 2019. REUTERS / Anton Vaganov / Tiedosto Kuva

Yhdysvallat ja Saksa ovat julkistaneet sopimuksen Nord Stream 2 -kaasuputkesta, jonka nojalla Berliini sitoutui vastaamaan kaikkiin Venäjän yrityksiin käyttää energiaa aseena Ukrainaa ja muita Keski- ja Itä-Euroopan maita vastaan, kirjoittaa Simon Lewis, Andrea Shalal, Andreas Rinke, Thomas Escritt, Pavel Polityuk, Arshad Mohammed, David Brunnstrom ja Doyinsola Oladipo.

Sopimuksen tarkoituksena on lieventää kriittisten mielestä 11 miljardin dollarin putken strategiset vaarat, nyt 98% valmis, rakennetaan Itämeren alle kaasun kuljettamiseksi Venäjän arktiselta alueelta Saksaan.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat vastustaneet putkistoa, joka antaisi Venäjän viedä kaasua suoraan Saksaan ja mahdollisesti katkaista muut kansat, mutta presidentti Joe Bidenin hallinto on päättänyt olla yrittämättä tappaa sitä Yhdysvaltain sanktioilla.

Mainos

Sen sijaan se on neuvotellut Saksan kanssa sopimuksen, joka uhkaa aiheuttaa kustannuksia Venäjälle, jos se pyrkii käyttämään putkea vahingoittamaan Ukrainaa tai muita alueen maita.

Mutta näillä toimenpiteillä ei näyttänyt olevan juurikaan rauhaa Ukrainassa vallinneisiin pelkoihin. Ukraina ilmoitti pyytäneensä neuvotteluja sekä Euroopan unionin että Saksan kanssa. Sopimus kohtaa myös poliittisen opposition Yhdysvalloissa ja Saksassa.

Yhteisessä julkilausumassa, jossa esitettiin kaupan yksityiskohdat, Washington ja Berliini olivat "yhdessä päättäneet pitää Venäjää vastuullisena sen aggressiosta ja pahasta toiminnasta asettamalla kustannuksia pakotteiden ja muiden välineiden avulla".

Mainos

Jos Venäjä yrittää "käyttää energiaa aseena tai tehdä lisää aggressiivisia tekoja Ukrainaa vastaan", Saksa ryhtyy toimiin yksin ja vaatii toimia EU: ssa, mukaan lukien pakotteet, rajoittamaan Venäjän vientikykyä Eurooppaan energia-alalla, "lausunnossa sanottiin.

Siinä ei eritelty Venäjän erityisiä toimia, jotka saisivat aikaan tällaisen siirron. "Päätimme olla toimittamatta Venäjälle etenemissuunnitelmaa sen suhteen, miten he voivat välttää sitoutumisensa vetäytymiseen", kertoi vanhempi ulkoministeriön virkamies toimittajille nimettömänä.

"Pyrimme myös saamaan kaikki tulevat Saksan hallitukset vastuuseen sitoumuksistaan, jotka he ovat tehneet tässä", virkamies sanoi.

Sopimuksen mukaan Saksa "käyttää kaikkia käytettävissä olevia vipuvaikutuksia" pidentääkseen 10 vuodella Venäjän ja Ukrainan välistä kaasunsiirtosopimusta, joka on merkittävien tulojen lähde Ukrainalle ja päättyy vuonna 2024.

Saksa maksaa myös vähintään 175 miljoonaa dollaria uuteen miljardin dollarin vihreään rahastoon Ukrainalle, jonka tarkoituksena on parantaa maan energiaomavaraisuutta.

Ukraina lähetti Brysseliin ja Berliiniin muistutuksia, joissa vaadittiin neuvotteluja, ulkoministeri Dmytro Kuleba sanoi tweetissään ja lisäsi putken "uhkaa Ukrainan turvallisuutta". Lue lisää.

Kuleba antoi julkilausuman myös Puolan ulkoministerin Zbigniew Raun kanssa ja lupasi toimia yhdessä Nord Stream 2: n vastustamiseksi.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskiy sanoi odottavansa "rehellistä ja vilkasta" keskustelua Bidenin kanssa putkilinjasta, kun nämä kaksi tapaavat Washingtonissa ensi kuussa. Valkoinen talo ilmoitti vierailusta keskiviikkona, mutta lehdistösihteeri Jen Psaki sanoi, että ilmoituksen ajoitus ei liittynyt putkisopimukseen.

Saksan liittokansleri Angela Merkel puhui puhelimitse Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa tunteja ennen sopimuksen julkaisemista, Saksan hallitus sanoi, että Nord Stream 2 ja Ukrainan kautta kulkeva kaasukuljetus olivat aiheita.

Putki oli ollut riippuvainen Yhdysvaltojen ja Saksan suhteista sen jälkeen, kun entinen presidentti Donald Trump sanoi, että se voi muuttaa Saksan "Venäjän panttivangiksi", ja hyväksyi joitain pakotteita.

Saksan ulkoministeri Heiko Maas sanoi Twitterissä olevansa "helpottunut siitä, että olemme löytäneet rakentavan ratkaisun".

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov, joka kysyi aiemmin keskiviikkona ilmoitetuista sopimuksen yksityiskohdista, sanoi, että Venäjälle kohdistuvien pakotteiden uhka ei ollut "hyväksyttävä" Interfax-uutistoimiston mukaan.

Jo ennen sopimuksen julkistamista vuotaneet sopimuksen yksityiskohdat herättivät kritiikkiä joiltakin lainsäätäjiltä sekä Saksassa että Yhdysvalloissa.

Republikaanien senaattori Ted Cruz, joka on pysäyttänyt Bidenin suurlähettiläskandidaatit huolestuneisuutensa vuoksi Nord Stream 2: sta, sanoi, että ilmoitettu sopimus olisi "Putinin sukupolvien geopoliittinen voitto ja katastrofi Yhdysvalloille ja liittolaisillemme".

Cruz ja jotkut muut lainsäätäjät käytävän molemmin puolin ovat raivoissaan demokraattisen presidentin suhteen siitä, että hän luopui kongressin määräämistä pakotteista putkilinjaa vastaan ​​ja työskentelevät tapojen puolesta pakottaa hallinnon käsi pakotteisiin kongressin avustajien mukaan.

Senaatin ulkosuhdekomiteassa toimiva demokraattinen senaattori Jeanne Shaheen sanoi, ettei hän ole vakuuttunut siitä, että sopimus lieventäisi putkilinjan vaikutuksia. Hänen mukaansa "antaa Kremlille valtuudet levittää pahan vaikutusvaltaansa koko Itä-Eurooppaan".

"Olen skeptinen siitä, että riittääkö, kun pöydän avainpelaaja - Venäjä - kieltäytyy pelaamasta sääntöjen mukaan", Shaheen sanoi.

Saksassa ympäristöystävällisen Vihreät-puolueen huippujäsenet kutsuivat ilmoitettua sopimusta "katkeraksi takaiskuiksi ilmastonsuojelulle", mikä hyödyttäisi Putinia ja heikentäisi Ukrainaa.

Bidenin hallintoviranomaiset väittävät, että putkilinja oli niin lähellä valmistumistaan ​​aloittaessaan virkansa tammikuussa, ettei heillä ollut mitään tapaa estää sen valmistumista.

"Varmasti olemme sitä mieltä, että edellinen hallinto olisi voinut tehdä enemmän", Yhdysvaltain virkamies sanoi. "Mutta tiedät, että teimme parhaan huonosta kädestä."

Sähkö yhteenliitettävyys

Komissio hyväksyy Kreikan toimenpiteet PPC: n kilpailijoiden sähkön saatavuuden lisäämiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tehnyt EU: n kilpailusääntöjen nojalla oikeudellisesti sitoviksi Kreikan ehdottamat toimenpiteet, jotka mahdollistavat sen, että Kreikan valtion omistaman sähkön vakiintuneen valtion Power Corporationin (PPC) kilpailijat voivat ostaa enemmän sähköä pidemmällä aikavälillä. Kreikka toimitti nämä toimenpiteet poistaakseen vääristymän, joka johtui PPC: n yksinomaisesta pääsystä ruskohiilellä tuotetulle energialle, jonka komissio ja unionin tuomioistuimet olivat todenneet luovan epätasa-arvoiset mahdollisuudet Kreikan sähkömarkkinoille. Ehdotetut korjaustoimenpiteet raukeavat, kun nykyiset ruskohiililaitokset lakkaavat toimimasta kaupallisesti (mitä odotetaan tällä hetkellä vuoteen 2023 mennessä) tai viimeistään 31. joulukuuta 2024.

Sen maaliskuuta 2008 tehty päätöskomissio totesi, että Kreikka oli rikkonut kilpailusääntöjä antamalla PPC: lle etuoikeutetut ruskohiilen käyttöoikeudet. Komissio kehotti Kreikkaa ehdottamaan toimenpiteitä rikkomisen kilpailunvastaisten vaikutusten korjaamiseksi. Sekä unionin yleisessä tuomioistuimessa että Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa tehtyjen valitusten ja aikaisempien korjaustoimenpiteiden täytäntöönpanoon liittyvien vaikeuksien vuoksi tällaisia ​​korjaavia toimenpiteitä ei ole toteutettu toistaiseksi. Kreikka toimitti 1. syyskuuta 2021 muutetun version korjaustoimenpiteistä.

Komissio on tullut siihen tulokseen, että ehdotetuilla toimenpiteillä puututaan täysin komission vuoden 2008 päätöksessä havaitsemaan rikkomukseen, kun otetaan huomioon Kreikan suunnitelma poistaa käytöstä kaikki nykyinen ruskohiilellä tuotettu tuotanto vuoteen 2023 mennessä Kreikan ja EU: n ympäristötavoitteiden mukaisesti. Kilpailupolitiikasta vastaava johtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Päätös ja Kreikan ehdottamat toimenpiteet mahdollistavat PPC: n kilpailijoiden suojautumisen paremmin hintavaihtelulta, mikä on elintärkeää niiden kilpailulle sähkön vähittäismarkkinoilla. tarjota kuluttajille vakaita hintoja. Toimenpiteet toimivat käsi kädessä Kreikan suunnitelman kanssa poistaa käytöstä erittäin saastuttavat ruskohiilivoimalaitoksensa estämällä näiden laitosten käyttöä täysin Euroopan vihreän sopimuksen ja EU: n ilmastotavoitteiden mukaisesti. ”

Mainos

Täydellinen lehdistötiedote on saatavana verkossa.

Mainos
Continue Reading

Biopolttoaineet

Komissio hyväksyy biopolttoaineiden verovapautuksen yhden vuoden jatkamisen Ruotsissa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ruotsin biopolttoaineiden verovapautustoimenpiteen jatkamisen. Ruotsi on vapauttanut nestemäiset biopolttoaineet energia- ja hiilidioksidiverosta vuodesta 2002 lähtien. Toimenpidettä on jo jatkettu useita kertoja, viimeksi vuonna lokakuu 2020 (SA.55695). Komissio hyväksyy tänään tekemällään päätöksellä verovapautuksen jatkamisen vielä yhdellä vuodella (1. tammikuuta-31. joulukuuta 2022). Verovapautustoimenpiteen tavoitteena on lisätä biopolttoaineiden käyttöä ja vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä liikenteessä. Komissio arvioi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen, erityisesti Suuntaviivat valtiontuelle ympäristönsuojelulle ja energialle.

Komissio totesi, että verovapautukset ovat välttämättömiä ja tarkoituksenmukaisia ​​kotimaisten ja tuontibiopolttoaineiden tuotannon ja kulutuksen stimuloimiseksi vääristämättä kohtuuttomasti kilpailua sisämarkkinoilla. Lisäksi järjestelmä edistää sekä Ruotsin että koko EU: n pyrkimyksiä saavuttaa Pariisin sopimus ja siirtyä kohti vuoden 2030 uusiutuvan energian ja hiilidioksidin tavoitteita. Elintarvikepohjaisille biopolttoaineille annettavan tuen olisi oltava edelleen rajallista Uusiutuvien energialähteiden käyttöä koskeva direktiivi. Lisäksi poikkeus voidaan myöntää vain, jos toimijat osoittavat noudattavansa kestävyyskriteerejä, jotka Ruotsi saattaa osaksi kansallista lainsäädäntöä tarkistetun uusiutuvan energian direktiivin mukaisesti. Tämän perusteella komissio päätteli, että toimenpide on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. Lisätietoja on saatavilla komissiosta kilpailu verkkosivuilla, Valtiontukirekisterissä numerolla SA.63198.

Mainos

Continue Reading

energia

Bidenin hallinto pyrkii leikkaamaan julkisen maan aurinko- ja tuuliprojektien kustannuksia

Julkaistu

on

By

Aurinkopaneelit nähdään Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Aurinkopaneelit näkyvät Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. Kuva otettu 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Bidenin hallinto aikoo tehdä liittovaltioista halvempia pääsyä aurinko- ja tuulivoiman kehittäjille sen jälkeen, kun puhdas sähköteollisuus väitti tänä vuonna edunvalvonnassa, että vuokrakorot ja -maksut ovat liian korkeita investointien saamiseksi ja voivat torpedoida presidentin ilmastonmuutosta koskevan esityksen, kirjoittaa Nichola sulhanen että Valerie Volcovici.

Washingtonin päätös tarkistaa liittovaltion maapolitiikkaa uusiutuviin energialähteisiin liittyvissä hankkeissa on osa presidentti Joe Bidenin hallituksen laajempaa pyrkimystä torjua ilmaston lämpenemistä edistämällä puhtaan energian kehittämistä ja estämällä poraus ja hiilikaivos.

"Ymmärrämme, että maailma on muuttunut siitä, kun viimeksi katsoimme tätä, ja päivityksiä on tehtävä", Janea Scott, Yhdysvaltain sisäasiainministeriön maa- ja mineraalivastaavan sihteeri, sanoi Reutersille.

Mainos

Hän sanoi, että hallinto tutkii useita uudistuksia helpottaakseen liittovaltion alueiden kehittämistä aurinko- ja tuulivoimaloille, mutta ei kertonut yksityiskohtia.

Pyrkimys helpottaa pääsyä laajoille liittovaltion alueille korostaa myös uusiutuvan energian teollisuuden kireää tarvetta uudelle viljelyalueelle: Bidenin tavoitteena on hiili -hiili -energian poistaminen vuoteen 2035 mennessä, mikä edellyttää Alankomaita suurempaa aluetta pelkästään aurinkoteollisuudelle, tutkimusyhtiön Rystad Energy mukaan.

Kyseessä on liittovaltion aurinko- ja tuulivuokrasopimusten vuokra- ja palkkiojärjestelmä, jonka tarkoituksena on pitää hinnat lähellä olevien maatalousmaan arvojen mukaisina.

Mainos

Tämän politiikan mukaisesti, jonka presidentti Barack Obaman hallinto toteutti vuonna 2016, jotkut suuret aurinkoenergiahankkeet maksavat 971 dollaria hehtaarilta vuodessa vuokria ja yli 2,000 XNUMX dollaria vuosittain megawattia tehokapasiteettia kohti.

Hyödyllinen mittakaavahanke, joka kattaa 3,000 hehtaaria ja tuottaa 250 megawattia tehoa, joka on noin 3.5 miljoonan dollarin välilehti vuosittain.

Tuuliprojektien vuokrat ovat yleensä alhaisempia, mutta kapasiteettimaksu on korkeampi kuin 3,800 dollaria liittovaltion maksuaikataulun mukaan.

Uusiutuvan energian teollisuus väittää, että sisäministeriön asettamat maksut ovat ristiriidassa yksityisten maanvuokrien kanssa, jotka voivat olla alle 100 dollaria hehtaarilta, eivätkä ne sisällä maksuja tuotetusta sähköstä.

Ne ovat myös korkeampia kuin liittovaltion vuokrat öljyn ja kaasun porausvuokrauksista, joiden hinta on 1.50 dollaria tai 2 dollaria vuodessa hehtaaria kohden, ennen kuin ne korvataan 12.5 prosentin tuotantomaksuilla, kun öljy alkaa virrata.

"Ennen kuin nämä liian raskaat kustannukset on ratkaistu, kansakuntamme todennäköisesti jää käyttämättä mahdollisuuksiaan toteuttaa kotimaisia ​​puhtaan energian hankkeita julkisilla maillamme - ja työpaikkoja ja taloudellista kehitystä", sanoi Gene Grace, yleinen neuvonantaja puhtaan energian kauppakonsernille American Clean Power Association.

Uusiutuvan energian teollisuus on historiallisesti luottanut yksityiseen pinta -alaan suurten projektien rakentamiseen. Mutta suuret katkeamattoman yksityisen maan alueet ovat vähissä, mikä tekee liittovaltion maista parhaita vaihtoehtoja tulevalle laajentumiselle.

Tähän mennessä sisäministeriö on sallinut alle 10 GW aurinko- ja tuulivoimaa sen yli 245 miljoonan hehtaarin liittovaltion maille, mikä on kolmannes siitä, mitä näiden kahden teollisuuden odotettiin asentavan maanlaajuisesti juuri tänä vuonna, Energy Information Administrationin mukaan .

Aurinkoteollisuus aloitti asiasta lobbauksen huhtikuussa, kun Large Scale Solar Association, joidenkin kansakunnan parhaiden aurinkokehittäjien - mukaan lukien NextEra Energy, Southern Company ja EDF Renewables - koalitio, jätti vetoomuksen Interior's Bureau of Land Managementille alemmat vuokrat yleishyödyllisissä hankkeissa kansakunnan rakkuloisissa aavikoissa.

Ryhmän tiedottaja sanoi, että teollisuus keskittyi alun perin Kaliforniaan, koska siellä asuu joitakin lupaavimmista aurinkoketjuista ja koska maa suurten kaupunkialueiden, kuten Los Angelesin, ympärillä oli paisunut arvioita koko maakunnille, jopa aavikon pinta -alalle, joka ei sovellu maataloudelle.

NextEran virkamiehet (NEE.N), Eteläinen (POIKA)ja EDF ei kommentoinut, kun Reuters otti yhteyttä.

Kesäkuussa Bureau alensi vuokria kolmessa Kalifornian läänissä. Mutta aurinkoenergian edustajat kutsuivat toimenpidettä riittämättömäksi ja väittivät, että alennukset olivat liian pieniä ja että megawattikapasiteetti pysyi voimassa.

Sekä aurinkoyhtiöiden että BLM: n asianajajat ovat keskustelleet asiasta puhelimissa sen jälkeen, ja lisäneuvottelut on määrä järjestää syyskuussa aurinkokonsernia edustavan asianajajan Peter Weinerin mukaan.

"Tiedämme, että BLM: n uusilla ihmisillä on ollut paljon lautasillaan", Weiner sanoi. "Arvostamme todella heidän huomioimistaan."

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa