Liity verkostomme!

energia

NaturaSì ja Aspiag Service osallistuvat SUPER-HEERO-hankkeeseen, joka on eurooppalainen projekti energiatehokkuuden parantamiseksi supermarketeissa

Julkaistu

on

Supermarketit NaturaSì ja Aspiag Service Padovassa, Italiassa, ovat vahvistaneet osallistumisensa pilottiyksiköihin SUPER-HEERO-hankkeeseen, joka on Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta rahoitettu eurooppalainen projekti, jonka tavoitteena on lisätä energiatehokkuuteen liittyviä investointeja pieniin ja keskisuuriin supermarketteihin. Kaksi erilaista myymälää on jo tunnistettu asentamaan älykkäät mittarit ja arvioimaan energiankulutusta suunnitellessaan energiatehokkuutta ja teknisiä jälkiasennustoimia. Älykkäät mittarit toimitetaan ja asennetaan ilmaiseksi, ja ne pysyvät supermarketin omistuksessa projektin lopussa.

Lisäksi pilottiyksiköille esitellään joukko innovatiivisia rahoitusjärjestelmiä, kanta-asiakasohjelmia ja asiakaspalkintoja, joiden avulla ne voivat rahoittaa tarvittavat energiatehokkuustoimenpiteet. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, supermarketit otetaan mukaan sarjaan tiedotus- ja viestintätapahtumia sekä ilmaiseen mainoskampanjaan, joka parantaa niiden asemaa sekä kansallisella että EU: n tasolla. Energiatehokkuusinvestoinnit ovat tärkeitä ympäristölle ja sopivat odotetuille paluu- ja takaisinmaksuaikoille. Vähittäiskaupassa on kuitenkin edelleen vaikea houkutella yksityistä rahoitusta energiansiirtoprosessin edistämiseksi laajamittaisesti, ja supermarketit ovat hyvä esimerkki tästä. Supermarketin kokonaiskäyttökustannuksista energia voi olla 10–15 prosenttia, mikä on valtava yritykselle, jolla on tiukat marginaalit.

SUPER-HEERO pyrkii tarjoamaan toistettavan rahoitusjärjestelmän pieniin ja keskisuuriin supermarketteihin tehtäviin energiatehokkuusinvestointeihin, joka perustuu kolmeen menetelmään:
• Kansalaisten rahoitus joukkorahoituksen, osuuskuntamallien ja pelistrategioiden avulla perustuu kanta-asiakasohjelmiin.
• Strategiset kumppanuudet energiatehokkuusinvestointeja taloudellisesti tukevien ESCO: n ja laitosten kanssa. Tämä perustuu etuihin, jotka aiheutuvat suuren energiankäyttäjien saamisesta mukaan supermarkettien osuuskuntaohjelman kautta.
• Teknologian tarjoajien sitoutuminen suorituskykyyn perustuviin järjestelmiin, joiden avulla ne voivat hyötyä tuotteistaan ​​ja tekniikoistaan. Tämä saavutetaan innovatiivisella kiertoliiketoiminnalla, kuten leasing-tekniikalla ja tekniikalla palveluna, jotta tekniikka olisi edullisempaa ja helpompaa saada supermarketeille ja vastaaville yrityksille.

Näillä menetelmillä SUPER-HEERO tarjoaa välineen supermarketeille saada kaivattua rahoitusta, joka mahdollistaa energiatehokkuustrategioiden toteuttamisen ja vapauttaa yli 40 prosentin potentiaaliset energiansäästöt. Tämä puolestaan ​​tuottaisi taloudellisia, sosiaalisia ja ympäristöllisiä hyötyjä. SUPER-HEERO SUPER-HEERO -hanke, joka aloitettiin kesäkuussa 2020, tähtää investointien käynnistämiseen supermarkettien energiatehokkuuteen sidosryhmien ja paikallisyhteisöjen avulla.

Projektin lähestymistapa perustuu kolmeen päävälineeseen: suunniteltuihin energiatehokkuussopimuksiin (EPC), tuote- ja palvelumalleihin teknologian tarjoajien sitoutumiselle sekä yhteisöpohjaiseen joukkorahoitukseen ja yhteistyöaloitteisiin. Tämän aloitteen uutuus perustuu innovatiiviseen konseptiin, jonka mukaan se hyödyntää kanta-asiakasohjelmia ja tarjoaa uuden tavan supermarkettien operaattoreille ja heidän ostajilleen työskennellä yhdessä energiatehokkuuden parantamiseksi.

energia

Yhdysvaltojen ja Saksan yhteinen julkilausuma Ukrainan tukemisesta, Euroopan energiaturvallisuudesta ja ilmastotavoitteista

Julkaistu

on

Yhdysvallat ja Saksa ovat antaneet yhteisen julkilausuman Saksan liittokansleri Angela Merkelin äskettäisen Washingtonin-vierailun jälkeen tapaamaan kahdenvälisesti Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin. Lausunnossa käsitellään kiistanalaista Nordstream 2 -hanketta, joka on jakanut mielipiteitä EU: ssa.

"Yhdysvallat ja Saksa tukevat vakaasti Ukrainan suvereniteettia, alueellista koskemattomuutta, itsenäisyyttä ja valittua eurooppalaista tietä. Sitoudumme tänään (22. heinäkuuta) vetäytymään takaisin Venäjän aggressiota ja pahanlaatuista toimintaa vastaan ​​Ukrainassa ja sen ulkopuolella. Yhdysvallat lupaus tukea Saksan ja Ranskan pyrkimyksiä rauhan luomiseen Itä-Ukrainaan Normandian muodon kautta.Saksa tehostaa ponnistelujaan Normandian muodon puitteissa helpottamaan Minskin sopimusten täytäntöönpanoa.Yhdysvallat ja Saksa vahvistavat sitoutumisensa ilmastokriisin torjumiseen ja ryhtyä päättäväisiin toimiin päästöjen vähentämiseksi 2020-luvulla pitääkseen 1.5 celsiusasteen lämpötilaraja tavoitettavissa.

"Yhdysvallat ja Saksa ovat yhdistäneet päättäväisyytensä vaatia Venäjää vastuuseen aggressiostaan ​​ja pahanlaatuisesta toiminnastaan ​​määräämällä kustannuksia pakotteiden ja muiden välineiden avulla. Sitoudumme työskentelemään yhdessä äskettäin perustetun Yhdysvaltain ja EU: n Venäjää koskevan korkean tason vuoropuhelun kautta, ja kahdenvälisillä kanavilla sen varmistamiseksi, että Yhdysvallat ja EU ovat valmiita, mukaan lukien asianmukaiset välineet ja mekanismit, reagoimaan yhdessä Venäjän aggressioon ja pahanlaatuisiin toimiin, mukaan lukien Venäjän pyrkimykset käyttää energiaa aseena. aseiden kanssa tai syyllistyä aggressiivisiin toimiin Ukrainaa vastaan, Saksa ryhtyy toimiin kansallisella tasolla ja vaatii tehokkaita toimenpiteitä Euroopan tasolla, mukaan lukien pakotteet, Venäjän vientikapasiteetin rajoittamiseksi Eurooppaan energia-alalla, mukaan lukien kaasu, ja / tai muilla aloilla Tämän sitoumuksen tarkoituksena on varmistaa, että Venäjä ei käytä väärin putkijohtoa, Nord Stream 2 mukaan lukien, aggressiivisuuden saavuttamiseksi. poliittiset tavoitteet käyttämällä energiaa aseena.

"Tuemme Ukrainan sekä Keski- ja Itä-Euroopan energiavarmuutta, mukaan lukien EU: n kolmannessa energiapaketissa vahvistetut monimuotoisuuden ja toimitusvarmuuden keskeiset periaatteet. Saksa korostaa, että se noudattaa sekä kolmannen energiapaketin kirjainta että henkeä. Saksan lainkäyttövaltaan kuuluvalla Nord Stream 2: lla on varmistettava eriyttäminen ja kolmansien osapuolten pääsy tähän. Tähän sisältyy arvio kaikista riskeistä, joita hankkeen toteuttajan sertifiointi aiheuttaa EU: n energian toimitusvarmuudelle.

"Yhdysvallat ja Saksa ovat yhtä mieltä siitä, että Ukrainan ja Euroopan etujen mukaista on, että Ukrainan kautta kulkeva kaasukuljetus jatkuu vuoden 2024 jälkeenkin. Tämän uskomuksen mukaisesti Saksa sitoutuu hyödyntämään kaikkia käytettävissä olevia vipuvaikutuksia jopa 10 Ukrainan Venäjän kanssa tekemän kaasunsiirtosopimuksen, mukaan lukien erityislähettilään nimittäminen näiden neuvottelujen tukemiseksi, aloitettavaksi mahdollisimman pian ja viimeistään 1. syyskuuta. Yhdysvallat sitoutuu tukemaan näitä pyrkimyksiä täysimääräisesti.

"Yhdysvallat ja Saksa ovat päättäväisesti sitoutuneita torjumaan ilmastonmuutosta ja varmistamaan Pariisin sopimuksen onnistumisen vähentämällä omia päästöjämme netto-nollan mukaisesti viimeistään vuoteen 2050 mennessä ja kannustamalla vahvistamaan muiden maiden ilmastotavoitteita. suurten talouksien kanssa, ja yhteistyössä politiikkojen ja tekniikoiden kanssa maailmanlaajuisen nollatason siirtymisen nopeuttamiseksi. Siksi olemme käynnistäneet Yhdysvaltojen ja Saksan ilmasto- ja energiakumppanuuden. Kumppanuus tukee Yhdysvaltojen ja Saksan yhteistyötä kehitettäessä toimivia etenemissuunnitelmia kunnianhimoisen tavoitteemme saavuttamiseksi. päästöjen vähentämistavoitteet; kotimaisten politiikkojen ja prioriteettien koordinointi alakohtaisissa hiilipäästöjen vähentämistä koskevissa aloitteissa ja monenvälisillä foorumeilla; investointien aktivointi energiansiirtymässä; kriittisten energiatekniikoiden, kuten uusiutuvan energian ja varastoinnin, vedyn, energiatehokkuuden ja sähköisen liikkuvuuden, kehittäminen, esittely ja laajentaminen

"Osana Yhdysvaltojen ja Saksan ilmasto- ja energia-alan kumppanuutta olemme päättäneet perustaa pylvään tukemaan nousevien talouksien energiamuutoksia. Tähän pilariin keskitytään tukemaan Ukrainaa ja muita Keski- ja Itä-Euroopan maita. Nämä ponnistelut paitsi myötävaikuttaa ilmastonmuutoksen torjuntaan, myös tukee Euroopan energiavarmuutta vähentämällä Venäjän energian kysyntää.

"Näiden ponnistelujen mukaisesti Saksa sitoutuu perustamaan ja hallinnoimaan vihreää rahastoa Ukrainalle tukemaan Ukrainan energiamuutosta, energiatehokkuutta ja energiavarmuutta. Saksa ja Yhdysvallat pyrkivät edistämään ja tukemaan vähintään miljardin dollarin investointeja Vihreä rahasto Ukrainalle, mukaan lukien kolmannet osapuolet, kuten yksityisen sektorin yksiköt. Saksa antaa alkurahoituksen rahastolle vähintään 1 miljoonaa dollaria ja pyrkii laajentamaan sitoumuksiaan tulevina varainhoitovuosina. Rahasto edistää rahaston käyttöä uusiutuva energia; helpottaa vedyn kehitystä; lisätä energiatehokkuutta; nopeuttaa siirtymistä kivihiilestä ja edistää hiilineutraaliutta.Yhdysvallat aikoo tukea aloitetta ohjelmien lisäksi teknisen tuen ja rahaston tavoitteiden mukaisen poliittisen tuen avulla. markkinoiden yhdentymisen, sääntelyn uudistamisen ja uusiutuvien energialähteiden kehittämisen tukeminen Ukrainan energia-alalla.

"Lisäksi Saksa jatkaa kahdenvälisten energiahankkeiden tukemista Ukrainan kanssa, erityisesti uusiutuvien energialähteiden ja energiatehokkuuden sekä hiilen siirtymätukien alalla, mukaan lukien erityislähettilään nimittäminen 70 miljoonan dollarin erityisrahoituksella. Saksa on myös valmis käynnistää Ukrainan joustavuuspaketti Ukrainan energiavarmuuden tukemiseksi. Tähän sisältyy pyrkimyksiä turvata ja lisätä kapasiteettia Ukrainaan suuntautuville kaasunvirtauksille tavoitteena suojella Ukrainaa täysin mahdollisilta tulevilta Venäjän yrityksiltä katkaista kaasun toimituksia maahan Se sisältää myös teknistä apua Ukrainan integroitumiseksi Euroopan sähköverkkoon, joka perustuu EU: n ja Yhdysvaltain kansainvälisen kehityksen viraston käynnissä olevaan työhön ja koordinoidusti niiden kanssa.Lisäksi Saksa helpottaa Ukrainan liittymistä Saksan kyberkapasiteetin kehittämisjärjestelyyn , tukemaan ponnisteluja Ukrainan energia-alan uudistamiseksi ja auttamaan vaihtoehtojen tunnistamisessa t o Ukrainan kaasunsiirtojärjestelmien nykyaikaistaminen.

"Yhdysvallat ja Saksa ilmaisevat vahvan tukensa Three Seas -aloitteelle ja sen ponnisteluille infrastruktuurin liitettävyyden ja energiavarmuuden vahvistamiseksi Keski- ja Itä-Euroopassa. Saksa sitoutuu laajentamaan sitoutumistaan ​​aloitteeseen silmällä pitäen tukemaan Kolmen meren maiden hankkeita Seas-aloite alueellisen energiaturvallisuuden ja uusiutuvien energialähteiden alalla.Lisäksi Saksa tukee EU: n talousarviosta yhteistä etua koskevia hankkeita energia-alalla EU: n talousarviosta, jonka rahoitusosuus on enintään 1.77 miljardia dollaria vuosina 2021--2027. investoimalla Three Seas Initiative -ohjelmaan ja kannustaa edelleen jäsenten ja muiden konkreettisia investointeja. "

Robert Pszczel, Venäjän ja Länsi-Balkanin vanhempi virkamies, Naton päämajan julkisen diplomatian osasto (PDD), ei ollut liian vaikuttunut sopimuksesta:

Continue Reading

energia

Yhdysvallat ja Saksa ilmoittavat lähipäivinä Nord Stream 2 -putkilinjan kaupasta - lähteet

Julkaistu

on

By

Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeen logo näkyy putkessa Tšeljabinskin putkivalssaamossa Tšeljabinskissa, Venäjällä, 26. helmikuuta 2020. REUTERS / Maxim Shemetov / File Photo

Yhdysvaltojen ja Saksan odotetaan julkistavan lähipäivinä sopimuksen, joka ratkaisee heidän pitkäaikaisen kiistansa Venäjän 11 ​​miljardin dollarin Nord Stream 2 -maakaasuputkesta, asiaan perehtyneet lähteet sanoivat maanantaina (19. heinäkuuta), kirjoittaa Andrea Shalal.

Presidentti Joe Biden ja Saksan liittokansleri Angela Merkel eivät onnistuneet ratkaisemaan erimielisyyksiä merenalaisen putken suhteen, kun he tapasivat viime viikolla, mutta olivat yhtä mieltä siitä, että Moskovan ei pidä sallia käyttää energiaa aseena naapureitaan vastaan. Lue lisää.

Yhdysvaltojen ja Saksan viranomaisten keskustelujen jälkeen Yhdysvaltojen ja Saksan viranomaisten keskustelu Yhdysvaltojen huolesta siitä, että 98-prosenttisesti valmis putki lisää EU: n riippuvuutta Venäjän kaasusta, saattaa viedä Ukrainalta kauttakulkumaksut, jotka se kerää kaasupumpun kautta. nykyinen putki.

Sopimus estäisi Yhdysvaltojen nykyisin luopuvien pakotteiden jatkamisen putken takana olevalle Nord Stream 2 AG: lle ja sen toimitusjohtajalle.

Yksityiskohtia ei ollut heti saatavissa, mutta lähteiden mukaan kauppa sisältäisi molempien osapuolten sitoumukset varmistaa investointien lisääminen Ukrainan energia-alalle uuden putkilinjan negatiivisten laskujen kompensoimiseksi, mikä tuo arktisen alueen kaasua Itämeren alle.

"Se näyttää hyvältä", sanoi yksi lähteistä, joka puhui nimettömänä, koska neuvottelut ovat edelleen kesken. "Odotamme näiden keskustelujen saavuttavan ratkaisun lähipäivinä."

Toisen lähteen mukaan molemmat osapuolet olivat lähellä sopimusta, joka vaimentaisi Yhdysvaltojen ja Ukrainan lainsäätäjien esiin tuomia huolenaiheita.

Valtiosihteeri Antony Blinkenin vanhempi neuvonantaja Derek Chollet tapaa tiistaina ja keskiviikkona Kiovassa Ukrainan korkeiden virkamiesten vahvistamaan Yhdysvaltain ja Ukrainan välisten suhteiden strategista arvoa, ulkoministeriö ilmoitti maanantaina.

Erään lähteen mukaan Yhdysvallat oli innokas varmistamaan, että Ukraina tukee odotettua sopimusta Saksan kanssa.

Bidenin hallinto totesi toukokuussa, että Nord Stream 2 AG ja sen toimitusjohtaja käyttäytyivät seuraamuksiin. Mutta Biden luopui pakotteista antaakseen aikaa sopia sopimukselle ja jatkaakseen entisten presidentti Donald Trumpin hallinnon aikana huonosti kuluneiden suhteiden rakentamista Saksaan. Lue lisää.

Sen lisäksi, että Saksa on vakuuttanut halukkuutensa "kääntää kaasua Ukrainaan", jos Venäjä koskaan keskeyttää toimitukset Itä-Eurooppaan, lähteiden mukaan sopimus sisältäisi molempien maiden lupauksen investoida Ukrainan energianmuutokseen, energiatehokkuuteen ja energiaan turvallisuus.

Ei ollut heti selvää, ilmoittivatko molemmat maat merkittävistä valtion investoinneista vai pyrkivätkö ne hyödyntämään yksityisiä investointeja Ukrainaan.

Continue Reading

energia

Parlamentin jäsenet vaativat Euroopan komissiota tunnustamaan ydinvoima kestäväksi

Julkaistu

on

Lähes 100 parlamentin jäsentä on pyytänyt komissiota seuraamaan tieteen ja sisällyttämään ydinvoiman kestävän rahoituksen taksonomiaan. Mukaan a kirjain lähetetään komissaareille, he kehottavat heitä olemaan riittävän rohkeita "valitsemaan tietä, jota heidän tieteelliset asiantuntijansa ovat nyt neuvoneet, nimittäin sisällyttämään ydinvoima taksonomiaan".

"EU: lla on vain 30 vuotta aikaa vapauttaa taloutensa kestävällä tavalla. Tämän saavuttaminen tarkoittaa yksinomaan tieteeseen perustuvien politiikkojen toteuttamista ”, sanoi FORATOMin pääjohtaja Yves Desbazeille. ”Meidän on pystyttävä käyttämään kaikkia energialähteitä, jotka voivat auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme. Siksi jäsenvaltioita, jotka haluavat investoida vähähiiliseen ydinvoimaan, ei pitäisi estää tekemästä sitä vain siksi, että toiset vastustavat poliittisesti ydinvoimaa. "  

Kirjeessään parlamentin jäsenet kiinnittävät huomiota siihen, että ydinalan tieteellisessä arvioinnissa todetaan, että '' nykyinen oikeudellinen kehys tarjoaa riittävän suojan kansanterveyden ja ympäristön kannalta '', eli ydin täyttää taksonomian vaatimukset. Siksi se pyytää komissiota ottamaan tämän tieteellisen työn vakavasti eikä syrjimään ydinvoimaa.  

Vaikka he arvostavat tätä aihetta ympäröivää poliittista painostusta, he ilmaisevat toivovansa, että komissio on "tarpeeksi rohkea luomaan EU: n säädöksiä, jotka eivät tuota aktiivisesti haittaa ydinvoima- tai muulle fossiilittomalle tekniikalle tehtäviin investointeihin".

Tietoja FORATOMista: Euroopan atomienergiafoorumi (FORATOM) on Euroopan ydinvoimateollisuuden Brysselissä toimiva ammattiliitto. FORATOMin jäsenyys koostuu 15: n kansallisista ydinvoimayhdistyksistä, ja näillä yhdistyksillä FORATOM edustaa lähes 3,000-eurooppalaisia ​​alan yrityksiä, jotka tukevat 1,100,000-työpaikkoja.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa