Liity verkostomme!

energia

Globaali energia-alan kannalta hämmennys on ilmeinen

Julkaistu

on

Energian maailmanlaajuinen kysyntä kasvaa ennennäkemättömällä nopeudella, ja energiayhtiöt yhdessä monien muiden yritysten kanssa hyvin erilaisilla sektoreilla asettavat itsensä vastaamaan. Me kaikki haluamme runsasta, halpaa ja puhdasta energiaa, joka saadaan mahdollisimman vähän ympäristöä häiritsevällä tavalla ja samalla tarjoamalla mahdollisimman paljon hyötyä paikallisyhteisöille, kansallisille hallituksille ja osakkeenomistajille, kirjoittaa Colin Stevens.

Se on pelottava haaste, ja yksin tällä sektorilla on jo laaja ja erittäin merkittävä sosiaalinen, ympäristöön liittyvä ja taloudellinen jalanjälki.

Silti on olemassa yhä esimerkkejä parhaista käytännöistä. Yhä useammat yritykset muuttavat prioriteetteja käyttämällä liiketoimintatietoja säästääkseen kustannuksia ja samalla myös ympäristötietoisia.

Monien ympäristöystävällisempien yritysten joukossa on öljyjätti LUKOIL, yksi maailman suurimmista energiantuottajista, joka työllistää yli 100,000 30 ihmistä XNUMX maassa. LUKOIL tekee varmasti osansa ympäristön kestävyyden edessä.

Se julkaisee vuosittain vastuullisuusraportin, joka antaa yksityiskohtaista tietoa osallistumisestaan ​​YK: n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja osoittaa, kuinka se toteuttaa vuosittain yrityksen strategiaa tällä alalla.

LUKOIL on itse asiassa julkaissut tällaisia ​​raportteja vuodesta 2005 ja ilmoittanut osakkeenomistajille ja muille ympäristö-, sosiaali- ja taloudellisesta toiminnastaan.

Nämä osoittavat esimerkiksi, kuinka yritys on sitoutunut parantamaan teollisuuden turvallisuutta, vähentämään työtapaturmia, varmistamaan tuotantolaitostensa onnettomuuden ja vähentämään jatkuvasti ympäristövaikutuksiamme.

Konserni pyrkii myös saavuttamaan luonnonvarojen rationaalisemman käytön, olipa se sitten luonnon tai ihmisen.

Tunnustus sen ponnisteluista tällä alalla tuli vuonna 2019, jolloin LUKOIL äänestettiin viiden parhaan joukkoon ympäristön avoimuuden arvioinnissa Euraasian öljy- ja kaasuyhtiöiden keskuudessa.

Venäjän WWF ja CREON-analyyttinen ryhmä arvioivat 20 venäläisen yrityksen, 14 yrityksen Kazakstanista ja 2 yrityksen Azerbaidžanista mahdolliset ympäristövaikutukset ja tietojen avoimuuden.

WWF / CREON-lainauksen mukaan LUKOIL oli yksi ensimmäisistä venäläisistä yrityksistä, joka hyväksyi teollisuuden turvallisuus-, työ- ja ympäristönsuojelupolitiikan ja että konserni oli toteuttanut yli 900 ympäristötoimenpidettä, jotka vaihtelivat ilman päästöjen vähentämisestä vesivarojen tehokkaaseen käyttöön.

"Yritys julkaisee kestävän kehityksen raporttinsa vuosittain ja osoittaa maksimaalisen avoimuuden vuorovaikutuksessa kansalaisyhteiskunnan, paikallisten yhteisöjen ja alkuperäiskansojen kanssa keskustellessaan tulevista ja olemassa olevista hankkeista", se sanoi.

LUKOILin viimeisimmässä kestävyysraportissa korostetaan esimerkiksi sitä, missä määrin se ajaa vastuullista sosiaalipolitiikkaa työntekijöitään ja heidän elintasoaan kohtaan alueilla, joilla se toimii. Esimerkiksi vuonna 2019 LUKOIL-konsernin työntekijöiden osuus työehtosopimuksista oli 88.9%; noin 258,000 9 sen henkilökunnasta sai koulutusta ja ulkopuolisen sosiaalituen osuus oli noin XNUMX miljardia ruplaa.

LUKOIL tunnustaa myös globaalien ilmastonmuutoksen ehkäisytoimenpiteiden tarpeen tärkeyden ja tukee Venäjän osallistumista yhteisiin toimiin kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Se näkee myös energiatehokkuuden parantamisen yhtenä tärkeimmistä tekijöistä vähentää toimintansa ympäristövaikutuksia.

Yksi LUKOILin kestävän kehityksen strategian avaintekijöistä on varmistaa korkeatasoinen työterveys ja -turvallisuus. Ympäristönsuojelu on toinen painopiste, ja pelkästään tällä alalla kustannukset ovat noin 36 miljardia ruplaa vuonna 2019.

Yrityksen edustaja sanoi: "Yrityksen lähestymistapa kestävän kehityksen hallintaan perustuu etujemme ja suunnitelmiemme yhdenmukaistamiseen YK: n julistaman kestävän kehityksen perusperiaatteiden, yleismaailmallisten arvojen ja kansallisten kehitystavoitteiden kanssa."

Lisäkommentti tulee sen hallituksen puheenjohtajalta Ravil Maganovilta, joka sanoi, että LUKOIL on "jatkanut liiketoimintansa vakaana kehittämistä ja antanut vahvan panoksen YK: n kestävän kehityksen tavoitteisiin".

Ryhmä tukee viimeisimmän kestävän kehityksen raportin mukaan "täysin YK: n kestävän kehityksen toimintaohjelmaa 2030" ja tunnustaa, että YK: n tavoitteet "ovat elintärkeitä ihmisyhteiskunnan vauraan tulevaisuuden varmistamiseksi".

Mutta se myöntää myös, että "tarvitaan enemmän ponnisteluja sen varmistamiseksi, että myönteiset muutokset, jotka tuetaan useiden tavoitteiden tueksi, ovat kestäviä.

"Siksi jatkamme ohjelmien toteuttamista, joiden tarkoituksena on sekä parantaa yrityksidemme operatiivista suorituskykyä että varmistaa toiminta-alueilla asuvien ihmisten hyvinvointi."

Raportin lopuksi todetaan: "Olemme yksilöineet 11 globaalia tavoitetta ja 15 tavoitetta, joita pidämme toiminnan kannalta olennaisimpina ja joihin voimme osallistua. Saavutimme hyvää menestystä vuonna 2019, mutta paljon on vielä tehtävää."

LUKOILin uuden kestävyysraportin odotetaan julkaistavan heinäkuussa.

LUKOILin lisäksi on runsaasti muita esimerkkejä siitä, mitä yritykset tekevät ympäristön kestävyyden edistämiseksi, mukaan lukien Johnson & Johnson, viimeksi otsikoissa sen osuudesta pandemian torjunnassa.

Yli 20 vuoden ajan se on ottanut johtoaseman ympäristövastuullisten henkilökohtaisten hygieniatuotteiden valmistuksessa. Sillä on myös aloitteita, jotka vähentävät jätettä valmistuksen ja jakelun aikana käyttämällä kestäviä tuotteita ja pakkausmenetelmiä mahdollisuuksien mukaan.

Autoyritysten uskotaan olevan suurimpia saastuttajia. Ford kuitenkin muuttaa tätä kertomusta kymmenellä osalla ympäristöpolitiikkaa, jonka he ovat toteuttaneet vuosien ajan. Yhtiö käyttää kestäviä kankaita ajoneuvoissaan, kun taas 80% Focus- ja Escape-ajoneuvoista ovat kierrätettäviä. Yhtiö keskittyy myös polttoainetehokkuuteen, erityisesti kuusivaihteiseen vaihteistoon ja tarjoaa puhtaan diesel-kuorma-auton.

Disney, toinen esimerkki, käyttää nollaa suoraa kasvihuonekaasupäästöpolitiikkaa kaikissa tiloissaan, kun taas tietokonejätti Hewlett-Packard on yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka on ilmoittanut kasvihuonekaasupäästöistään. He ovat myös käynnistäneet suunnitelmia, joiden tarkoituksena on vähentää päästöjä ja vähentää myrkyllisiä aineita, joita käytetään sen tuotteiden valmistuksessa, kuten patruunat.

Ebay on toinen yritys, joka keskittyy ympäristön kestävyyteen. Yritys on mahdollistanut ihmisten vaihdon tai uudelleenkäytön tavaroiden heittämisen sijaan, kun taas Google on osoittanut sitoutumisensa vihreään tekemiseen esimerkiksi aloitteiden virransa avulla uusiutuvilla energialähteillä, isännöimällä viljelijöiden markkinoita sekä kestävillä ruoanlaittoseminaareilla vuohet leikata ruohoa.


Muualla Viatris on maailmanlaajuinen terveydenhoitoyritys, joka perustettiin marraskuussa 2020 ja jonka työntekijöitä on yli 40,000 XNUMX. Euroopassa se on yksi johtavista lääkeyhtiöistä. Euroopan johtaja Viatris Eric Bossan kertoi tälle verkkosivustolle: "Kestävyys meille viittaa yleisen suorituskykymme pitkäaikaiseen kestävyyteen.

"Viatris antaa ihmisille maailmanlaajuisesti mahdollisuuden elää terveellisemmin kaikissa elämän vaiheissa. Osana tätä sitoutumista ylläpidämme kestävää ja vastuullista toimintaa ja pyrimme ahkerasti vähentämään ympäristövaikutuksia."

Bossan lisäsi: "Meillä on integroitu lähestymistapa vedenkäytön, ilmapäästöjen, jätteiden, ilmastonmuutoksen ja energiavaikutusten hallintaan. Joitakin esimerkkejä ponnisteluistamme ovat: kasvattimme uusiutuvan energian käyttöä 485% viimeisten viiden vuoden aikana, ja kaikki vanhan yrityksen Mylanin sivustot Irlannissa - maassa, jossa meillä on eniten sivustoja Euroopassa - käyttävät 100% uusiutuvaa energiaa. "

energia

Yhdysvaltojen ja Saksan yhteinen julkilausuma Ukrainan tukemisesta, Euroopan energiaturvallisuudesta ja ilmastotavoitteista

Julkaistu

on

Yhdysvallat ja Saksa ovat antaneet yhteisen julkilausuman Saksan liittokansleri Angela Merkelin äskettäisen Washingtonin-vierailun jälkeen tapaamaan kahdenvälisesti Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin. Lausunnossa käsitellään kiistanalaista Nordstream 2 -hanketta, joka on jakanut mielipiteitä EU: ssa.

"Yhdysvallat ja Saksa tukevat vakaasti Ukrainan suvereniteettia, alueellista koskemattomuutta, itsenäisyyttä ja valittua eurooppalaista tietä. Sitoudumme tänään (22. heinäkuuta) vetäytymään takaisin Venäjän aggressiota ja pahanlaatuista toimintaa vastaan ​​Ukrainassa ja sen ulkopuolella. Yhdysvallat lupaus tukea Saksan ja Ranskan pyrkimyksiä rauhan luomiseen Itä-Ukrainaan Normandian muodon kautta.Saksa tehostaa ponnistelujaan Normandian muodon puitteissa helpottamaan Minskin sopimusten täytäntöönpanoa.Yhdysvallat ja Saksa vahvistavat sitoutumisensa ilmastokriisin torjumiseen ja ryhtyä päättäväisiin toimiin päästöjen vähentämiseksi 2020-luvulla pitääkseen 1.5 celsiusasteen lämpötilaraja tavoitettavissa.

"Yhdysvallat ja Saksa ovat yhdistäneet päättäväisyytensä vaatia Venäjää vastuuseen aggressiostaan ​​ja pahanlaatuisesta toiminnastaan ​​määräämällä kustannuksia pakotteiden ja muiden välineiden avulla. Sitoudumme työskentelemään yhdessä äskettäin perustetun Yhdysvaltain ja EU: n Venäjää koskevan korkean tason vuoropuhelun kautta, ja kahdenvälisillä kanavilla sen varmistamiseksi, että Yhdysvallat ja EU ovat valmiita, mukaan lukien asianmukaiset välineet ja mekanismit, reagoimaan yhdessä Venäjän aggressioon ja pahanlaatuisiin toimiin, mukaan lukien Venäjän pyrkimykset käyttää energiaa aseena. aseiden kanssa tai syyllistyä aggressiivisiin toimiin Ukrainaa vastaan, Saksa ryhtyy toimiin kansallisella tasolla ja vaatii tehokkaita toimenpiteitä Euroopan tasolla, mukaan lukien pakotteet, Venäjän vientikapasiteetin rajoittamiseksi Eurooppaan energia-alalla, mukaan lukien kaasu, ja / tai muilla aloilla Tämän sitoumuksen tarkoituksena on varmistaa, että Venäjä ei käytä väärin putkijohtoa, Nord Stream 2 mukaan lukien, aggressiivisuuden saavuttamiseksi. poliittiset tavoitteet käyttämällä energiaa aseena.

"Tuemme Ukrainan sekä Keski- ja Itä-Euroopan energiavarmuutta, mukaan lukien EU: n kolmannessa energiapaketissa vahvistetut monimuotoisuuden ja toimitusvarmuuden keskeiset periaatteet. Saksa korostaa, että se noudattaa sekä kolmannen energiapaketin kirjainta että henkeä. Saksan lainkäyttövaltaan kuuluvalla Nord Stream 2: lla on varmistettava eriyttäminen ja kolmansien osapuolten pääsy tähän. Tähän sisältyy arvio kaikista riskeistä, joita hankkeen toteuttajan sertifiointi aiheuttaa EU: n energian toimitusvarmuudelle.

"Yhdysvallat ja Saksa ovat yhtä mieltä siitä, että Ukrainan ja Euroopan etujen mukaista on, että Ukrainan kautta kulkeva kaasukuljetus jatkuu vuoden 2024 jälkeenkin. Tämän uskomuksen mukaisesti Saksa sitoutuu hyödyntämään kaikkia käytettävissä olevia vipuvaikutuksia jopa 10 Ukrainan Venäjän kanssa tekemän kaasunsiirtosopimuksen, mukaan lukien erityislähettilään nimittäminen näiden neuvottelujen tukemiseksi, aloitettavaksi mahdollisimman pian ja viimeistään 1. syyskuuta. Yhdysvallat sitoutuu tukemaan näitä pyrkimyksiä täysimääräisesti.

"Yhdysvallat ja Saksa ovat päättäväisesti sitoutuneita torjumaan ilmastonmuutosta ja varmistamaan Pariisin sopimuksen onnistumisen vähentämällä omia päästöjämme netto-nollan mukaisesti viimeistään vuoteen 2050 mennessä ja kannustamalla vahvistamaan muiden maiden ilmastotavoitteita. suurten talouksien kanssa, ja yhteistyössä politiikkojen ja tekniikoiden kanssa maailmanlaajuisen nollatason siirtymisen nopeuttamiseksi. Siksi olemme käynnistäneet Yhdysvaltojen ja Saksan ilmasto- ja energiakumppanuuden. Kumppanuus tukee Yhdysvaltojen ja Saksan yhteistyötä kehitettäessä toimivia etenemissuunnitelmia kunnianhimoisen tavoitteemme saavuttamiseksi. päästöjen vähentämistavoitteet; kotimaisten politiikkojen ja prioriteettien koordinointi alakohtaisissa hiilipäästöjen vähentämistä koskevissa aloitteissa ja monenvälisillä foorumeilla; investointien aktivointi energiansiirtymässä; kriittisten energiatekniikoiden, kuten uusiutuvan energian ja varastoinnin, vedyn, energiatehokkuuden ja sähköisen liikkuvuuden, kehittäminen, esittely ja laajentaminen

"Osana Yhdysvaltojen ja Saksan ilmasto- ja energia-alan kumppanuutta olemme päättäneet perustaa pylvään tukemaan nousevien talouksien energiamuutoksia. Tähän pilariin keskitytään tukemaan Ukrainaa ja muita Keski- ja Itä-Euroopan maita. Nämä ponnistelut paitsi myötävaikuttaa ilmastonmuutoksen torjuntaan, myös tukee Euroopan energiavarmuutta vähentämällä Venäjän energian kysyntää.

"Näiden ponnistelujen mukaisesti Saksa sitoutuu perustamaan ja hallinnoimaan vihreää rahastoa Ukrainalle tukemaan Ukrainan energiamuutosta, energiatehokkuutta ja energiavarmuutta. Saksa ja Yhdysvallat pyrkivät edistämään ja tukemaan vähintään miljardin dollarin investointeja Vihreä rahasto Ukrainalle, mukaan lukien kolmannet osapuolet, kuten yksityisen sektorin yksiköt. Saksa antaa alkurahoituksen rahastolle vähintään 1 miljoonaa dollaria ja pyrkii laajentamaan sitoumuksiaan tulevina varainhoitovuosina. Rahasto edistää rahaston käyttöä uusiutuva energia; helpottaa vedyn kehitystä; lisätä energiatehokkuutta; nopeuttaa siirtymistä kivihiilestä ja edistää hiilineutraaliutta.Yhdysvallat aikoo tukea aloitetta ohjelmien lisäksi teknisen tuen ja rahaston tavoitteiden mukaisen poliittisen tuen avulla. markkinoiden yhdentymisen, sääntelyn uudistamisen ja uusiutuvien energialähteiden kehittämisen tukeminen Ukrainan energia-alalla.

"Lisäksi Saksa jatkaa kahdenvälisten energiahankkeiden tukemista Ukrainan kanssa, erityisesti uusiutuvien energialähteiden ja energiatehokkuuden sekä hiilen siirtymätukien alalla, mukaan lukien erityislähettilään nimittäminen 70 miljoonan dollarin erityisrahoituksella. Saksa on myös valmis käynnistää Ukrainan joustavuuspaketti Ukrainan energiavarmuuden tukemiseksi. Tähän sisältyy pyrkimyksiä turvata ja lisätä kapasiteettia Ukrainaan suuntautuville kaasunvirtauksille tavoitteena suojella Ukrainaa täysin mahdollisilta tulevilta Venäjän yrityksiltä katkaista kaasun toimituksia maahan Se sisältää myös teknistä apua Ukrainan integroitumiseksi Euroopan sähköverkkoon, joka perustuu EU: n ja Yhdysvaltain kansainvälisen kehityksen viraston käynnissä olevaan työhön ja koordinoidusti niiden kanssa.Lisäksi Saksa helpottaa Ukrainan liittymistä Saksan kyberkapasiteetin kehittämisjärjestelyyn , tukemaan ponnisteluja Ukrainan energia-alan uudistamiseksi ja auttamaan vaihtoehtojen tunnistamisessa t o Ukrainan kaasunsiirtojärjestelmien nykyaikaistaminen.

"Yhdysvallat ja Saksa ilmaisevat vahvan tukensa Three Seas -aloitteelle ja sen ponnisteluille infrastruktuurin liitettävyyden ja energiavarmuuden vahvistamiseksi Keski- ja Itä-Euroopassa. Saksa sitoutuu laajentamaan sitoutumistaan ​​aloitteeseen silmällä pitäen tukemaan Kolmen meren maiden hankkeita Seas-aloite alueellisen energiaturvallisuuden ja uusiutuvien energialähteiden alalla.Lisäksi Saksa tukee EU: n talousarviosta yhteistä etua koskevia hankkeita energia-alalla EU: n talousarviosta, jonka rahoitusosuus on enintään 1.77 miljardia dollaria vuosina 2021--2027. investoimalla Three Seas Initiative -ohjelmaan ja kannustaa edelleen jäsenten ja muiden konkreettisia investointeja. "

Robert Pszczel, Venäjän ja Länsi-Balkanin vanhempi virkamies, Naton päämajan julkisen diplomatian osasto (PDD), ei ollut liian vaikuttunut sopimuksesta:

Continue Reading

energia

Yhdysvallat ja Saksa ilmoittavat lähipäivinä Nord Stream 2 -putkilinjan kaupasta - lähteet

Julkaistu

on

By

Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeen logo näkyy putkessa Tšeljabinskin putkivalssaamossa Tšeljabinskissa, Venäjällä, 26. helmikuuta 2020. REUTERS / Maxim Shemetov / File Photo

Yhdysvaltojen ja Saksan odotetaan julkistavan lähipäivinä sopimuksen, joka ratkaisee heidän pitkäaikaisen kiistansa Venäjän 11 ​​miljardin dollarin Nord Stream 2 -maakaasuputkesta, asiaan perehtyneet lähteet sanoivat maanantaina (19. heinäkuuta), kirjoittaa Andrea Shalal.

Presidentti Joe Biden ja Saksan liittokansleri Angela Merkel eivät onnistuneet ratkaisemaan erimielisyyksiä merenalaisen putken suhteen, kun he tapasivat viime viikolla, mutta olivat yhtä mieltä siitä, että Moskovan ei pidä sallia käyttää energiaa aseena naapureitaan vastaan. Lue lisää.

Yhdysvaltojen ja Saksan viranomaisten keskustelujen jälkeen Yhdysvaltojen ja Saksan viranomaisten keskustelu Yhdysvaltojen huolesta siitä, että 98-prosenttisesti valmis putki lisää EU: n riippuvuutta Venäjän kaasusta, saattaa viedä Ukrainalta kauttakulkumaksut, jotka se kerää kaasupumpun kautta. nykyinen putki.

Sopimus estäisi Yhdysvaltojen nykyisin luopuvien pakotteiden jatkamisen putken takana olevalle Nord Stream 2 AG: lle ja sen toimitusjohtajalle.

Yksityiskohtia ei ollut heti saatavissa, mutta lähteiden mukaan kauppa sisältäisi molempien osapuolten sitoumukset varmistaa investointien lisääminen Ukrainan energia-alalle uuden putkilinjan negatiivisten laskujen kompensoimiseksi, mikä tuo arktisen alueen kaasua Itämeren alle.

"Se näyttää hyvältä", sanoi yksi lähteistä, joka puhui nimettömänä, koska neuvottelut ovat edelleen kesken. "Odotamme näiden keskustelujen saavuttavan ratkaisun lähipäivinä."

Toisen lähteen mukaan molemmat osapuolet olivat lähellä sopimusta, joka vaimentaisi Yhdysvaltojen ja Ukrainan lainsäätäjien esiin tuomia huolenaiheita.

Valtiosihteeri Antony Blinkenin vanhempi neuvonantaja Derek Chollet tapaa tiistaina ja keskiviikkona Kiovassa Ukrainan korkeiden virkamiesten vahvistamaan Yhdysvaltain ja Ukrainan välisten suhteiden strategista arvoa, ulkoministeriö ilmoitti maanantaina.

Erään lähteen mukaan Yhdysvallat oli innokas varmistamaan, että Ukraina tukee odotettua sopimusta Saksan kanssa.

Bidenin hallinto totesi toukokuussa, että Nord Stream 2 AG ja sen toimitusjohtaja käyttäytyivät seuraamuksiin. Mutta Biden luopui pakotteista antaakseen aikaa sopia sopimukselle ja jatkaakseen entisten presidentti Donald Trumpin hallinnon aikana huonosti kuluneiden suhteiden rakentamista Saksaan. Lue lisää.

Sen lisäksi, että Saksa on vakuuttanut halukkuutensa "kääntää kaasua Ukrainaan", jos Venäjä koskaan keskeyttää toimitukset Itä-Eurooppaan, lähteiden mukaan sopimus sisältäisi molempien maiden lupauksen investoida Ukrainan energianmuutokseen, energiatehokkuuteen ja energiaan turvallisuus.

Ei ollut heti selvää, ilmoittivatko molemmat maat merkittävistä valtion investoinneista vai pyrkivätkö ne hyödyntämään yksityisiä investointeja Ukrainaan.

Continue Reading

energia

NaturaSì ja Aspiag Service osallistuvat SUPER-HEERO-hankkeeseen, joka on eurooppalainen projekti energiatehokkuuden parantamiseksi supermarketeissa

Julkaistu

on

Supermarketit NaturaSì ja Aspiag Service Padovassa, Italiassa, ovat vahvistaneet osallistumisensa pilottiyksiköihin SUPER-HEERO-hankkeeseen, joka on Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta rahoitettu eurooppalainen projekti, jonka tavoitteena on lisätä energiatehokkuuteen liittyviä investointeja pieniin ja keskisuuriin supermarketteihin. Kaksi erilaista myymälää on jo tunnistettu asentamaan älykkäät mittarit ja arvioimaan energiankulutusta suunnitellessaan energiatehokkuutta ja teknisiä jälkiasennustoimia. Älykkäät mittarit toimitetaan ja asennetaan ilmaiseksi, ja ne pysyvät supermarketin omistuksessa projektin lopussa.

Lisäksi pilottiyksiköille esitellään joukko innovatiivisia rahoitusjärjestelmiä, kanta-asiakasohjelmia ja asiakaspalkintoja, joiden avulla ne voivat rahoittaa tarvittavat energiatehokkuustoimenpiteet. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, supermarketit otetaan mukaan sarjaan tiedotus- ja viestintätapahtumia sekä ilmaiseen mainoskampanjaan, joka parantaa niiden asemaa sekä kansallisella että EU: n tasolla. Energiatehokkuusinvestoinnit ovat tärkeitä ympäristölle ja sopivat odotetuille paluu- ja takaisinmaksuaikoille. Vähittäiskaupassa on kuitenkin edelleen vaikea houkutella yksityistä rahoitusta energiansiirtoprosessin edistämiseksi laajamittaisesti, ja supermarketit ovat hyvä esimerkki tästä. Supermarketin kokonaiskäyttökustannuksista energia voi olla 10–15 prosenttia, mikä on valtava yritykselle, jolla on tiukat marginaalit.

SUPER-HEERO pyrkii tarjoamaan toistettavan rahoitusjärjestelmän pieniin ja keskisuuriin supermarketteihin tehtäviin energiatehokkuusinvestointeihin, joka perustuu kolmeen menetelmään:
• Kansalaisten rahoitus joukkorahoituksen, osuuskuntamallien ja pelistrategioiden avulla perustuu kanta-asiakasohjelmiin.
• Strategiset kumppanuudet energiatehokkuusinvestointeja taloudellisesti tukevien ESCO: n ja laitosten kanssa. Tämä perustuu etuihin, jotka aiheutuvat suuren energiankäyttäjien saamisesta mukaan supermarkettien osuuskuntaohjelman kautta.
• Teknologian tarjoajien sitoutuminen suorituskykyyn perustuviin järjestelmiin, joiden avulla ne voivat hyötyä tuotteistaan ​​ja tekniikoistaan. Tämä saavutetaan innovatiivisella kiertoliiketoiminnalla, kuten leasing-tekniikalla ja tekniikalla palveluna, jotta tekniikka olisi edullisempaa ja helpompaa saada supermarketeille ja vastaaville yrityksille.

Näillä menetelmillä SUPER-HEERO tarjoaa välineen supermarketeille saada kaivattua rahoitusta, joka mahdollistaa energiatehokkuustrategioiden toteuttamisen ja vapauttaa yli 40 prosentin potentiaaliset energiansäästöt. Tämä puolestaan ​​tuottaisi taloudellisia, sosiaalisia ja ympäristöllisiä hyötyjä. SUPER-HEERO SUPER-HEERO -hanke, joka aloitettiin kesäkuussa 2020, tähtää investointien käynnistämiseen supermarkettien energiatehokkuuteen sidosryhmien ja paikallisyhteisöjen avulla.

Projektin lähestymistapa perustuu kolmeen päävälineeseen: suunniteltuihin energiatehokkuussopimuksiin (EPC), tuote- ja palvelumalleihin teknologian tarjoajien sitoutumiselle sekä yhteisöpohjaiseen joukkorahoitukseen ja yhteistyöaloitteisiin. Tämän aloitteen uutuus perustuu innovatiiviseen konseptiin, jonka mukaan se hyödyntää kanta-asiakasohjelmia ja tarjoaa uuden tavan supermarkettien operaattoreille ja heidän ostajilleen työskennellä yhdessä energiatehokkuuden parantamiseksi.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa