Liity verkostomme!

energia

Estääkö Hochstein Nord Stream 2: n?

Julkaistu

on

Sotilasjoukkojen aggressiivinen rakentaminen Venäjän rajalle Donbassin kanssa on saanut USA: n keskustelemaan mahdollisuudesta nimittää erityislähettiläs hoitamaan Nord Stream-2 -kaasuputkea, kirjoittaa Louis Auge.

Olemme oppineet, että tämä asema voidaan tarjota entiselle ulkoministeriön kansainvälisen energian koordinaattorille Barack Obaman aikana Amos Hochsteinille. Tämä voi tarkoittaa, että presidentti Biden saattaisi kutsua Nord Streamin vastaiseen aulaan luotettavan Ukrainan neuvonantajansa Amos Hochsteinin (Amos Hochstein, joka oli Yhdysvaltain kansainvälisten energia-asioiden erityislähettiläs, presidentti Barack Obaman alainen energiaministeri).

Hochstein nousi tunnetuksi Ukrainassa vuosina, jolloin Joe Biden oli Yhdysvaltojen varapresidentti. Hänen roolinsa kuvattiin Ukrainan Yläraadan varajäsenen Andriy Derkachin pahamaineisissa "nauhoissa".

Derkach väitti, että Hochstein keksi järjestelmän, jonka Biden ja presidentti Poroshenko panivat myöhemmin täytäntöön. Hänen julkaisemiensa nauhojen mukaan keskusteluissa Poroshenkon kanssa Biden vaati, että Naftogazin johtaja Andrei Kobolev säilyttäisi tehtävänsä. Poroshenko todella jätti Kobolevin asemalleen. Sitten Kobolev vahvisti Amos Hochsteinin NJSC Naftogazin hallintoneuvoston riippumattomaksi johtajaksi. Miksi? Onko mahdollista, että kyseessä olisi ollut piilotettuja taloudellisia etuja, kuten herra Derkach väitti?

Hochstein-järjestelmän mukaisesti venäläistä kaasua ostettiin kaasuputkiyhtiön kautta Slovakiassa. Erityinen, puolitoista kilometriä pitkä putki rakennettiin haaralla suuresta putkesta, jonka kautta venäläinen kaasu meni Eurooppaan. Kaasun niin sanottu "käänteinen toimitus" tapahtui. Kävi ilmi, että venäläinen kaasu ylitti Ukrainan ja Slovakian rajan räätälöidyllä putkella ja palasi Ukrainaan, mutta jo väitetysti 50 dollarin lisämaksulla tuhannelta kuutiometriltä. keräten 1.5 miljardin dollarin tuloja arkkitehdeilleen tästä järjestelmästä toiminnan aikana.

Lisäksi järjestelmän operatiivisia yrityksiä johti Andrei Favorov, Kobolevin vanha tuttava. Tämän järjestelmän avulla Bidenin perhe sai myös rahat, jotka hänen poikansa Hunter Biden sai ukrainalaiselta öljy- ja kaasuyhtiöltä Burismalta jäsenyytensä hallitukseen. Väitetysti Hunter Bidenin saamat palkkiot olivat 3–4 miljoonaa dollaria, josta tänään Amerikassa ei puhuta eikä sitä mainitse maan johtavat tiedotusvälineet.

Mistä Hochstein tuli ja miksi presidentti Biden ylentää hänet Nord Stream 2: n pääedustajan rooliin? Tarina alkoi vuonna 2013, jolloin presidentti Janukovitšin aikana solmittiin esisopimukset johtavien länsimaisten öljy- ja kaasuyhtiöiden Exxon Mobilen, Shellin, Chevronin ja BP: n kanssa liuskekaasukenttien kehittämisestä Donetskin alueella. Havaittiin jättiläinen liuskekenttä, jolla on yli biljoonaa kuutiometriä kaasua - Euroopan neljänneksi suurin.

Kaasukentällä oli valmis infrastruktuuri - nimittäin Ukrainan kaasunsiirtojärjestelmä - ja halpa työvoima varmisti, että louhintakustannuksia voitiin rajoittaa. Vuonna 2013 allekirjoitettiin ensimmäinen 10 miljardin dollarin sopimus Royal Dutch Shellin kanssa. Mutta sitten sota alkoi Donbassissa, ja kaikki nämä jättiläiset lähtivät. Mutta vuonna 2018 tunnettu Burisma-yritys otettiin haltuunsa kehittämään liuskekerrostumia Yuzovskajan alueella Kramatorskin ja Slavyanskin alueella. Mitä peliä amerikkalaiset pelasivat? Donbassin liuskekaasu on paljon halvempaa kuin Yhdysvalloissa tuotettu, mutta silti kalliimpaa kuin venäläinen kaasu. Ukrainan liuskekaasun myymiseksi Eurooppaan on estettävä "Nord Stream-2" -hanke, jotta voidaan tuhota Euroopan ja Venäjän välinen raaka-aineyhteys ja työntää Venäjä pois Euroopan markkinoilta. Työskentelemme pitkään estääkseen teknologisen Euroopan kytkemisen raaka-ainepitoisen Venäjän kanssa.Tässä skenaariossa Euroopasta tulee heti johtava kilpailu maailman taloudellisen määräävän aseman puolesta.

Venäjää ja sen integroitumista Eurooppaan koskevassa geopoliittisessa pelissä "troijalaisen hevosen" rooli on Ukrainalla. Biden on antanut tämän paketin hävittäjän roolin Amos Hochsteinille. On selvää, että Hochstein yrittää estää Nord Streamin kaksinkertaistetulla energialla. Ensimmäisen liuskekaasun tuotantolinjan Donbassissa on jo käynnistänyt Bidenin perheyritys Burisma. Presidentiksi tulonsa jälkeen Biden käyttää jo kaikkia Valkoisen talon vallan vipuja edustaakseen tätä projektia. On selvää, että USA tarvitsee Donbassin alueen. Tiedämme, että Euroopassa on suuria liuskekaasuvarastoja - Norjassa, Puolassa, Ranskassa. Niitä ei kuitenkaan kehitetä ympäristöhaittojen vuoksi.

Kiova ei kuitenkaan välitä näistä ongelmista. Donbassin sotilaallinen konflikti voi saada väestön poistumaan osittain, mikä auttaisi amerikkalaisia ​​estämään Nord Streamin ja auttaisi heitä vakuuttamaan Angela Merkelin hylkäämään Nord Stream. Konfliktin sattuessa suunnitelmana oli osoittaa Venäjän aggressio Ukrainaa vastaan, hyödyntää länsimaisten tiedotusvälineiden arsenaali ja julistaa Venäjä viholliseksi. Merkelillä ei olisi muuta vaihtoehtoa kuin sopia amerikkalaisten kanssa ja tukea Nord Stream -hankkeen jäädyttämistä.

Joten kaikkien näiden amerikkalaisten pakotteiden ja valtavien lausuntojen takana voisi olla rahallinen motiivi? Tällainen teoria saattaa selittää raivon, jolla Yhdysvallat vapautti pakotekoneensa Bidenin järjestelmien pääilmoittajaa, Andriy Derkachia vastaan. Hän oli vastuussa Poroshenkon ja Bidenin keskustelujen nauhoittamisesta.

Poroshenko ja Biden kiistivät näiden nauhojen aitouden väittäen, että ne on valmistettu. Mutta kukaan ei nostanut oikeudenkäyntiä, eikä kukaan tehnyt nauhojen asiantuntijatutkimusta. Elokuussa 2020 Yhdysvaltain kansallisen tiedustelutieto- ja turvallisuuskeskuksen johtaja William Evanina sanoi, että Venäjän viranomaiset "käyttävät useita toimenpiteitä" häpäisemään entistä Yhdysvaltain entistä varapresidentti Joe Bideniä. Esimerkkinä hän mainitsi "venäläistä Ukrainaa edustavan parlamentaarikon" Andriy Derkachin, joka hänen mukaansa levittää korruptiosyytöksiä - muun muassa vuotaneiden puhelinsoittojen avulla "heikentääkseen entisen varapuheenjohtaja Bidenin ja demokraattisen puolueen ehdokkuutta".

Mutta itse asiassa Evanina ei ole koskaan kyseenalaistanut nauhojen aitoutta; hän viittaa niihin vain "vuotaneina puheluina". Keskellä Yhdysvaltain vaalikampanjaa Yhdysvaltain valtiovarainministeriö ilmoitti demokraattisten senaattorien pyynnöstä henkilökohtaisista pakotteista Andriy Derkachia vastaan ​​Yhdysvaltain vaaleihin puuttumisesta. Tammikuussa 2021 - seuraamuksista ilmoitettiin vielä kuutta henkilöä vastaan. He kaikki osallistuivat Rudy Giuliani -elokuvaan korruptiosta Ukrainassa. Onko mahdollista, että heitä on voitu estää estämästä heitä parantamasta profiiliaan ja siten vapauttavan tien status quon jättämiseen ennallaan ilman lisätutkimuksia?

energia

Saksa nopeuttaa tuuli- ja aurinkoenergian laajentumista

Julkaistu

on

By

Saksan hallitus aikoo nopeuttaa tuuli- ja aurinkoenergian kasvua vuoteen 2030 mennessä osana ilmastonsuojeluohjelmaa, Reutersin näkemä lakiluonnos osoitti keskiviikkona (2. kesäkuuta).

Uuden suunnitelman tavoitteena on laajentaa maalla sijaitsevan tuulienergian asennettua tuotantokapasiteettia 95 gigawattia vuoteen 2030 mennessä edellisestä tavoitteesta 71 GW ja aurinkoenergian 150 GW: ksi 100 GW: sta, luonnos osoitti.

Saksan maalla tuulivoiman asentama kapasiteetti oli 54.4 GW ja aurinkoenergia 52 GW vuonna 2020.

Ilmastonsuojeluohjelmassa rahoitetaan ensi vuonna myös noin 7.8 miljardia euroa (9.5 miljardia dollaria), mukaan lukien 2.5 miljardia euroa rakennusten kunnostamiseen ja ylimääräinen 1.8 miljardia euroa sähköautojen ostotukiin.

Suunnitelma sisältää myös tuen kaksinkertaistamisen auttaakseen teollisuutta muuttamaan prosesseja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi, kuten teräksen tai sementin tuotannossa.

Nämä taloudelliset lupaukset voidaan kuitenkin hyväksyä vasta Saksan liittovaltion vaalien jälkeen syyskuussa.

Siirtyminen tapahtui sen jälkeen, kun Saksan perustuslakituomioistuin päätti huhtikuussa, että liittokansleri Angela Merkelin hallitus ei ollut pystynyt määrittelemään, kuinka vähentää hiilidioksidipäästöjä vuoden 2030 jälkeen, kun kantajat haastoivat vuoden 2019 ilmastolain. Lue lisää.

Aikaisemmin tässä kuussa hallitus hyväksyi lakiehdotuksen kunnianhimoisemmista hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteista, mukaan lukien hiilidioksidineutraali vuoteen 2 mennessä ja Saksan hiilipäästöjen vähentäminen 2045 prosentilla vuoteen 65 mennessä vuoden 2030 tasosta verrattuna edelliseen tavoitteeseen, jonka mukaan leikkaus oli 1990 prosenttia.

($ 1 = € 0.8215)

Continue Reading

energia

Komissio ja Breakthrough Energy Catalyst ilmoittavat uudesta kumppanuudesta tukeakseen investointeja puhtaaseen teknologiaan vähähiiliseen teollisuuteen

Julkaistu

on

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Bill Gates ovat ilmoittaneet uraauurtavasta kumppanuudesta Euroopan komission ja Läpimurtoenergia Katalysaattori investointien lisäämiseksi kriittisiin ilmastotekniikoihin, jotka mahdollistavat nollatason talouden. Esitetty kuudennen kerran yhteydessä Mission Innovation Ministerial Uuden kumppanuuden tavoitteena on mobilisoida jopa 820 miljoonaa euroa / miljardi dollaria vuosina 1-2022 tehtäviin uusiin investointeihin laajamittaisten, puhtaita teknologioita koskevien kaupallisten esittelyhankkeiden rakentamiseksi - alentamalla niiden kustannuksia, nopeuttamalla niiden käyttöönottoa ja vähentämällä merkittävästi hiilidioksidipäästöjä2 päästöjä Pariisin sopimuksen mukaisesti. 

Tämän uuden kumppanuuden tarkoituksena on sijoittaa alkuun vaikuttavia EU-pohjaisia ​​hankkeita neljällä alalla, joilla on suuret mahdollisuudet auttaa saavuttamaan Euroopan vihreän sopimuksen taloudelliset ja ilmastotavoitteet: vihreä vety; kestävät lentopolttoaineet; suora ilman talteenotto; ja pitkäaikainen energian varastointi. Näin se pyrkii laajentamaan keskeisiä ilmastotietotekniikoita ja nopeuttamaan siirtymistä kestävälle teollisuudelle Euroopassa.  

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Eurooppalaisen vihreän sopimuksemme avulla Euroopasta haluaa tulla ensimmäinen ilmastoneutraali maanosa vuoteen 2050 mennessä. Lisäksi Euroopalla on loistava tilaisuus tulla ilmastoinnovaatioiden mantereeksi. Tätä varten Euroopan komissio mobilisoi suuria investointeja uusiin ja muuttuviin teollisuudenaloihin seuraavan vuosikymmenen aikana. Siksi olen iloinen voidessani yhdistää voimamme Breakthrough Energyn kanssa. Kumppanuutemme tukee EU: n yrityksiä ja innovaattoreita saamaan hyötyä päästöjä vähentävistä tekniikoista ja luomaan huomisen työpaikkoja. "

A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Continue Reading

energia

EU-toimittajakumppanit "All Things Energy Forum" 02-04 kesäkuu

Julkaistu

on

Huomenna, keskiviikkona 2. kesäkuuta, EU Reporter is All Things Energy Forum 02-04 kesäkuu on kansainvälinen digitaalinen vaihe, jossa yli 140 puhujaa ja 1000 osallistujaa käydään vuorovaikutteisessa vuoropuhelussa. Tämä korkean tason tapahtuma toivottaa yli 30 maata tervetulleeksi käsittelemään kuutta meganilmiötä uudella tavalla yhdistämällä lähestymistapoja ja miettimällä toisiinsa liittyviä vaikutuksia.

Tapahtuma kestää yli kaksi ja puoli päivää. Ensimmäinen päivä (02) isännöi hallituksen ministereitä ja korkean tason teollisuuden ja julkishallinnon johtajia kahdessa johdantokeskustelussa:

 • All Things Energy EU: n vihreä sopimus ja COVID-19: n vaikutus
 • Energiahankkeet Pohjois- ja Itä-Euroopassa Med


Seuraavien kahden päivän aikana, torstaina 03. – perjantaina 04, konferenssissa on yli 100 puhujaa täysistunnossa sekä erikoistuneissa rinnakkaisistunnoissa, joissa käsitellään kaikkia energiaekosysteemin näkökohtia ja haasteita. Esityslistalla ei noudateta klassisia tarjonnan, kysynnän, politiikan, tekniikan, rahoituksen jne. Linjoja. Sen sijaan käytetään uutta yhdistelmälähestymistapaa, jossa keskitytään 1. epidemioiden, 2. taloustieteen, 3. energiakaupan, 4. kansainvälisen ja kansainvälisen politiikka,
5. Energia- / ympäristöpolitiikat ja 6. Häiritsevät tekniikat.


Keskusteltavia aiheita ovat:

 • Uudet energianäkymät: Menestyminen häiritsevässä tilanteessa
 • Uudet alueelliset näkökulmat: Kaasun rooli siirtymässä vähähiiliseen talouteen
 • Mitkä merkittävät tekniikan läpimurrot mullistavat energia-alan
 • Dynaaminen joustavuus: Varautuminen äärimmäisiin sääolosuhteisiin, vesistressiin ja verkkoriskiin
 • Öljyn liiketoiminnan näkymät
 • Hiilivetyjen näkymät
 • Megaprojektit: Globaali vaikutus ja vaikutukset
 • Vesihydraatin uudelleentarkastelu: Voimaa huomisen maailmaan
 • Innovaatioiden edistäminen: Hallitusten rooli energian tulevaisuudessa


Rekisteröidy täällä liittyäksesi ensimmäiseen # ATEForum2021 -versioon: https://www.eventora.com/en/Events/allthingsenergyforum-2020

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa