Liity verkostomme!

Sähkö yhteenliitettävyys

EPO-IEA -tutkimus: Akkuinnovaatioiden nopea kasvu on avainasemassa puhtaan energian siirtymässä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

  • Sähkön varastointikeksintöjen vuotuinen kasvu on ollut 14% viimeisen vuosikymmenen aikana, toteaa Euroopan patenttiviraston (EPO) ja Kansainvälisen energiajärjestön (IEA) yhteinen tutkimus

  • Paristojen ja muun energian varastointimäärän on kasvettava viisinkertaiseksi vuoteen 2040 mennessä, jotta maailma saadaan ilmastolle ja kestävän energian tavoitteille

  • Sähköajoneuvot ovat nyt tärkein akkuinnovaatioiden ajuri

  • Ladattavien litium-ioniakkujen kehitys on keskittynyt useimpiin uusiin keksintöihin

    Mainos
  • Aasian mailla on vahva johtoasema akkutekniikan maailmanlaajuisessa kilpailussa

  • Euroopan vihreän sopimuksen tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan nopeutettua innovaatiota puhtaan energian siirtymisen eteenpäin viemiseksi Euroopassa

 Sähkön varastointikapasiteetin parantaminen on avainasemassa siirtymässä puhtaaseen energiateknologiaan. Vuosien 2005 ja 2018 välillä paristojen ja muun sähkön varastointitekniikan patentointitoiminta kasvoi keskimääräinen vuosivauhti 14% maailmanlaajuisesti, neljä kertaa nopeampi kuin kaikkien tekniikan alojen keskiarvo, todettiin tänään Euroopan patenttiviraston (EPO) julkaisemassa yhteisessä tutkimuksessa ja Kansainvälinen energiajärjestö (IEA).

Mainos

Raportti, Paristojen ja sähkön varastoinnin innovaatiot - globaali analyysi, joka perustuu patenttitietoihin, osoittaa, että paristot muodostavat lähes 90 prosenttia kaikesta sähkön varastointialan patentointitoiminnasta innovaatioiden kasvu johtuu pääasiassa kulutuselektroniikkalaitteissa ja sähköautoissa käytettävien ladattavien litiumioniakkujen kehityksestä. Erityisesti sähköinen liikkuvuus edistää uusien kehitystä litium-ioni- kemiat, joiden tarkoituksena on parantaa tehoa, kestävyyttä, lataus- / purkausnopeutta ja kierrätettävyyttä. Tarve vauhdittaa myös tekniikan kehitystä integroida suurempia määriä uusiutuvaa energiaa, kuten tuuli- ja aurinkoenergiaa sähköverkkoihin.

Tutkimus osoittaa myös, että Japani ja Etelä-Korea ovat saavuttaneet vahvan johtoaseman akkuteknologiassa maailmanlaajuisesti ja että tekninen kehitys ja massatuotanto yhä kypsemmällä teollisuudella ovat johtaneet paristojen hintojen merkittävään laskuun viime vuosina - lähes 90% vuodesta 2010 sähköajoneuvojen litiumioniakkujen osalta ja noin kahdella kolmasosalla saman ajanjakson aikana kiinteät sovellukset, mukaan lukien sähköverkkojen hallinta.

Paremman ja halvemman sähkövaraston kehittäminen on suuri haaste tulevaisuudelle: IEA: n kestävän kehityksen skenaarion mukaan maailman saavuttamiseksi ilmasto- ja kestävän energian tavoitteet Lähes 10 000 gigawattituntia paristoja ja muita energian varastointimuotoja tarvitaan maailmanlaajuisesti vuoteen 2040 mennessä - 50 kertaa nykyisten markkinoiden koko. Tehokkaat varastointiratkaisut ovat tarpeen puhtaan energian siirtymisen eteenpäin viemiseksi Euroopan vihreän sopimuksen tavoitteen saavuttamiseksi: maanosan muuttamiseksi ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

"Sähkön varastointiteknologia on kriittinen, kun on kyse sähköisen liikkuvuuden kysynnän tyydyttämisestä ja siirtymisestä kohti uusiutuvaa energiaa, jota tarvitaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ", sanoi EPO: n puheenjohtaja António Campinos. "Sähkön varastointiin liittyvien innovaatioiden nopea ja jatkuva kasvu osoittaa, että keksijät ja yritykset kohtaavat energiasiirtymän haasteen. Patenttitiedot osoittavat, että vaikka Aasialla on vahva johtoasema tässä strategisessa teollisuudessa, Yhdysvallat ja Eurooppa voivat luottaa rikkaaseen innovaatioekosysteemiin, mukaan lukien suuri määrä pk-yrityksiä ja tutkimuslaitoksia, auttamaan heitä pysymään kilpailussa seuraavan sukupolven paristojen puolesta. "

"IEA: n ennusteiden mukaan energian varastoinnin on kasvettava räjähdysmäisesti tulevina vuosikymmeninä, jotta maailma voi saavuttaa kansainväliset ilmastotavoitteet ja kestävän energian tavoitteet. Nopeutettu innovaatio on välttämätöntä kasvun saavuttamiseksi ”, sanoi IEA: n pääjohtaja Fatih Birol. "Yhdistämällä IEA: n ja EPO: n toisiaan täydentävät vahvuudet tämä raportti tuo uutta valoa tämän päivän innovaatiotrendeihin auttaakseen hallituksia ja yrityksiä tekemään älykkäitä päätöksiä energia tulevaisuutemme puolesta."

Sähköajoneuvojen nousu lisää litiumionien innovaatioita

Raportti, joka esittelee sähkön varastointiin liittyvien innovaatioiden tärkeimmät suuntaukset vuosien 2000 ja 2018 välillä mitattuna kansainvälisillä patenttiperheillä, havaitsee sen litium-ioni (Li-ion) -tekniikka, joka on hallitseva kannettavassa elektroniikassa ja sähköajoneuvoissa, on ruokkinut suurimman osan akkuinnovaatioista vuodesta 2005. Vuonna 2018 litiumionikennojen kehitys oli vastuussa 45 prosentista akkukennoihin liittyvästä patentoinnista verrattuna vain 7 % muuhun kemiaan perustuvien solujen osalta.

Vuonna 2011 sähköajoneuvot ohittivat kulutuselektroniikan suurimpana kasvutekijänä litiumioniakkuihin (Katso kaavio: Akkujen sovelluksiin liittyvien IPF: ien määrä). Tämä suuntaus korostaa autoteollisuuden jatkuvaa työtä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ja vaihtoehtoisten puhtaiden energiateknologioiden kehittämiseksi. Sähköajoneuvojen akkujen tehokkuuden ja luotettavuuden varmistaminen on ratkaisevan tärkeää kannustettaessa kuluttajia ottamaan ne käyttöön vuoden 2020 jälkeen, minkä jälkeen fossiilisia polttoaineita käyttäville ajoneuvoille sovelletaan tiukempia EU: n laajuisia päästötavoitteita.

Euroopan maista peräisin olevien keksintöjen osuus on suhteellisen vaatimaton kaikilla litiumioniteknologian aloilla, mutta se on kaksi kertaa suurempi nousevilla aloilla verrattuna vakiintuneisiin, esimerkiksi tuottamalla 11% keksinnöistä sekä litiumraudofosfaatissa että LFP: ssä. Litium-nikkeli-koboltti-alumiinioksidi (NCA), joita molempia pidetään lupaavina vaihtoehdoina nykyisille litiumionikemioille.

Sähköautojen akkujen parannukset ovat myös tuottaneet positiivisia heijastusvaikutuksia kiinteisiin sovelluksiin, mukaan lukien sähköverkon hallinta.

Raportti osoittaa myös, että akkukennojen valmistuksen patentoiminen ja kennoihin liittyvä tekninen kehitys on kasvanut kolminkertaiseksi viime vuosikymmenen aikana. Näiden kahden alan osuus oli lähes puolet (47%) kaikesta akkukennoihin liittyvästä patentointitoiminnasta vuonna 2018, mikä on selkeä osoitus alan kypsyydestä ja tehokkaan massatuotannon kehittämisen strategisesta merkityksestä.

Lisäksi muita varastointitekniikoita, kuten superkondensaattoreita ja redox-virtausakkuja, on myös kehittymässä nopeasti, ja niiden avulla voidaan puuttua joihinkin litiumioniakkujen heikkouksiin.

Aasian yritykset johtavassa asemassa

Tutkimus osoittaa sen Japani on selkeä johtoasema akkutekniikan maailmanlaajuisessa kilpailussa 40.9%: n osuus kansainvälisistä patenttiperheistä akkuteknologiassa vuosina 2000-2018, jota seuraa Etelä-Korea 17.4%: n osuudella, Eurooppa (15.4%), Yhdysvallat (14.5%) ja Kiina (6.9%). Aasialaiset yritykset ovat yhdeksän paristoon liittyvien patenttien kymmenestä ensimmäisestä ja kaksi kolmasosaa 25 parhaasta, joihin kuuluu myös kuusi yritystä Euroopasta ja kaksi Yhdysvalloista. Viisi suurinta hakijaa (Samsung, Panasonic, LG, Toyota ja Bosch) tuottivat yhdessä yli neljänneksen kaikista IPF: istä vuosina 2000-2018. Euroopassa sähkön varastointiin liittyvää innovaatiota hallitsee Saksa, joka yksin muodostaa yli puolet kansainvälisistä Euroopasta peräisin olevista akkutekniikoista. (Katso kaavio: Eurooppalaisten IPF-akkujen maantieteellinen alkuperä akkutekniikassa, 2000--2018).

Akkuteknologian innovaatiot keskittyvät edelleen suurelta osin rajoitettuun ryhmään erittäin suuria yrityksiä, mutta Yhdysvalloissa ja Euroopassa pienillä yrityksillä, yliopistoilla ja julkisilla tutkimusorganisaatioilla on myös merkittävä rooli. Yhdysvalloissa pk-yritysten osuus on 34.4% ja yliopistojen / tutkimusorganisaatioiden osuus 13.8% IPF-ilmoituksista. Euroopassa luvut ovat vastaavasti 15.9% ja 12.7%, toisin kuin Japani (3.4% / 3.5%) ja Korean tasavalta (4.6% / 9.0%).

Lisätietoja

Lue tiivistelmä

Lue koko tutkimus

Huomautuksia toimittajalle

Tietoja kansainvälisistä patenttiperheistä

Tämän raportin patenttianalyysi perustuu kansainvälisten patenttiperheiden (IPF) käsitteeseen. Jokainen IPF edustaa ainutlaatuista keksintöä ja sisältää vähintään kahdessa maassa jätetyt tai julkaistut tai alueelliselle patenttivirastolle jätetyt ja julkaisemat patenttihakemukset sekä julkaistut kansainväliset patenttihakemukset. IPF: t edustavat keksintöjä, joita keksijä pitää tarpeeksi tärkeinä suojan hakemiseksi kansainvälisesti, ja vain suhteellisen pieni prosenttiosuus sovelluksista täyttää tämän kynnyksen. Tätä käsitettä voidaan siten käyttää vankkana perustana vertailla kansainvälisiä innovaatiotoimintoja, koska se vähentää ennakkoluuloja, joita saattaa syntyä verrattaessa patenttihakemuksia eri kansallisten patenttitoimistojen välillä.

Tietoja EPO: sta

Lähes 7 000 työntekijää Euroopan patenttivirasto (EPO) on yksi Euroopan suurimmista julkisten palvelujen tarjoajista. EPO: n pääkonttori sijaitsee Münchenissä, ja sillä on toimistot Berliinissä, Brysselissä, Haagissa ja Wienissä. Tarkoituksena on vahvistaa yhteistyötä patenttien alalla Euroopassa. EPO: n keskitetyn patenttien myöntämismenettelyn avulla keksijät voivat saada korkealaatuista patenttisuojaa jopa 44 maassa, kattamalla noin 700 miljoonan ihmisen markkinat. EPO on myös maailman johtava viranomainen patenttitiedoissa ja patenttien etsinnässä.

Tietoja Kansainvälisestä energiajärjestöstä
- Kansainvälinen energiavirasto (IEA) on globaalin energia-alan vuoropuhelun ydin, joka tarjoaa arvovaltaista analyysiä, tietoja, poliittisia suosituksia ja reaalimaailman ratkaisuja auttaakseen maita luomaan turvallista ja kestävää energiaa kaikille. IEA: n lähestymistapa on kaikki polttoaineet ja kaikki tekniikat, ja se kannattaa politiikkaa, joka parantaa energian luotettavuutta, kohtuuhintaisuutta ja kestävyyttä. IEA tukee puhtaan energian siirtymistä kaikkialla maailmassa auttaakseen saavuttamaan globaalit kestävyystavoitteet.

Tiedotusvälineet ottavat yhteyttä Euroopan patenttivirastoon

Luis Berenguer Giménez

Viestinnän pääjohtaja / tiedottaja

Tel .: + 49 89 2399 1203
[sähköposti suojattu]

 

 

Jaa tämä artikkeli:

Sähkö yhteenliitettävyys

Komissio hyväksyy Kreikan toimenpiteet PPC: n kilpailijoiden sähkön saatavuuden lisäämiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tehnyt EU: n kilpailusääntöjen nojalla oikeudellisesti sitoviksi Kreikan ehdottamat toimenpiteet, jotka mahdollistavat sen, että Kreikan valtion omistaman sähkön vakiintuneen valtion Power Corporationin (PPC) kilpailijat voivat ostaa enemmän sähköä pidemmällä aikavälillä. Kreikka toimitti nämä toimenpiteet poistaakseen vääristymän, joka johtui PPC: n yksinomaisesta pääsystä ruskohiilellä tuotetulle energialle, jonka komissio ja unionin tuomioistuimet olivat todenneet luovan epätasa-arvoiset mahdollisuudet Kreikan sähkömarkkinoille. Ehdotetut korjaustoimenpiteet raukeavat, kun nykyiset ruskohiililaitokset lakkaavat toimimasta kaupallisesti (mitä odotetaan tällä hetkellä vuoteen 2023 mennessä) tai viimeistään 31. joulukuuta 2024.

Sen maaliskuuta 2008 tehty päätöskomissio totesi, että Kreikka oli rikkonut kilpailusääntöjä antamalla PPC: lle etuoikeutetut ruskohiilen käyttöoikeudet. Komissio kehotti Kreikkaa ehdottamaan toimenpiteitä rikkomisen kilpailunvastaisten vaikutusten korjaamiseksi. Sekä unionin yleisessä tuomioistuimessa että Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa tehtyjen valitusten ja aikaisempien korjaustoimenpiteiden täytäntöönpanoon liittyvien vaikeuksien vuoksi tällaisia ​​korjaavia toimenpiteitä ei ole toteutettu toistaiseksi. Kreikka toimitti 1. syyskuuta 2021 muutetun version korjaustoimenpiteistä.

Komissio on tullut siihen tulokseen, että ehdotetuilla toimenpiteillä puututaan täysin komission vuoden 2008 päätöksessä havaitsemaan rikkomukseen, kun otetaan huomioon Kreikan suunnitelma poistaa käytöstä kaikki nykyinen ruskohiilellä tuotettu tuotanto vuoteen 2023 mennessä Kreikan ja EU: n ympäristötavoitteiden mukaisesti. Kilpailupolitiikasta vastaava johtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Päätös ja Kreikan ehdottamat toimenpiteet mahdollistavat PPC: n kilpailijoiden suojautumisen paremmin hintavaihtelulta, mikä on elintärkeää niiden kilpailulle sähkön vähittäismarkkinoilla. tarjota kuluttajille vakaita hintoja. Toimenpiteet toimivat käsi kädessä Kreikan suunnitelman kanssa poistaa käytöstä erittäin saastuttavat ruskohiilivoimalaitoksensa estämällä näiden laitosten käyttöä täysin Euroopan vihreän sopimuksen ja EU: n ilmastotavoitteiden mukaisesti. ”

Täydellinen lehdistötiedote on saatavana verkossa.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Sähkö yhteenliitettävyys

Komissio hyväksyy Ranskan 30.5 miljardin euron järjestelmän uusiutuvista energialähteistä tuotetun sähkön tuotannon tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti ranskalaisen tukijärjestelmän uusiutuvan sähköntuotannon tukemiseksi. Toimenpide auttaa Ranskaa saavuttamaan uusiutuvaa energiaa koskevat tavoitteensa vääristämättä kilpailua tarpeettomasti, ja se edistää Euroopan tavoitetta saavuttaa ilmastoneutraaliisuus vuoteen 2050 mennessä.

Kilpailupolitiikasta vastaava varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager totesi: "Tämä avustustoimenpide stimuloi tärkeimpien uusiutuvien energialähteiden kehitystä ja tukee siirtymistä ympäristön kannalta kestävään energiansaantiin EU: n vihreän kaupan tavoitteiden mukaisesti. Edunsaajien valinta tarjouskilpailulla varmistaa parhaan vastineen veronmaksajien rahoille säilyttäen kilpailun Ranskan energiamarkkinoilla. ” 

Ranskan järjestelmä

Ranska ilmoitti komissiolle aikomuksestaan ​​ottaa käyttöön uusi järjestelmä uusiutuvista energialähteistä tuotetun sähkön tukemiseksi, nimittäin aurinko-, maatuuli- ja vesivoimaloiden maalla toimiville toimijoille. Järjestelmä myöntää tukea näille operaattoreille, jotka on myönnetty kilpailuttamalla. Toimenpide sisältää erityisesti seitsemän tarjouskilpailua yhteensä 34 GW: n uusiutuvien energialähteiden kapasiteetista, joka järjestetään vuosina 2021--2026: (i) aurinko maan päällä, (ii) aurinko rakennuksissa, (iii) maalla tuuli, (iv) vesivoimalaitokset, (v) innovatiivinen aurinko, (vi) oma kulutus ja (vii) teknologianeutraali tarjous. Tuki annetaan palkkiona sähkömarkkinahinnan lisäksi. Toimenpiteen alustava kokonaisbudjetti on noin 30.5 miljardia euroa. Järjestelmä on avoinna vuoteen 2026 saakka, ja tukea voidaan maksaa enintään 20 vuoden ajan sen jälkeen, kun uusi uusiutuva energialaitos on kytketty verkkoon.

Mainos

Komission arvio

Komissio arvioi toimenpidettä EU: n valtiontukisääntöjen ja erityisesti 2014 suuntaviivat valtiontuesta ympäristönsuojelulle ja energian.

Komissio katsoi, että tuki on välttämätöntä uusiutuvien energialähteiden kehittämiseksi edelleen Ranskan ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi. Sillä on myös kannustava vaikutus, koska hankkeita ei muuten toteutettaisi ilman julkista tukea. Lisäksi tuki on oikeasuhteista ja rajoitettu välttämättömään vähimmäismäärään, koska tuen taso määritetään tarjouskilpailujen avulla. Lisäksi komissio totesi, että toimenpiteen myönteiset vaikutukset, erityisesti myönteiset ympäristövaikutukset, ovat suuremmat kuin mahdolliset kielteiset vaikutukset kilpailun vääristyminä. Lopuksi Ranska sitoutui myös toteuttamaan jälkikäteen arviointi uusiutuvien energialähteiden järjestelmän ominaisuuksien ja toteutuksen arvioimiseksi.

Mainos

Tämän perusteella komissio päätteli, että Ranskan järjestelmä on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen, koska se helpottaa uusiutuvan sähkön tuotannon kehittämistä eri tekniikoista Ranskassa ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä Euroopan vihreä sopimus vääristämättä kilpailua.

Tausta

Komission vuosi 2014 Suuntaviivat valtiontuesta ympäristönsuojelulle ja energia sallia jäsenvaltioiden tukea tietyin ehdoin sähkön tuotantoa uusiutuvista energialähteistä. Näiden sääntöjen tarkoituksena on auttaa jäsenvaltioita saavuttamaan EU: n kunnianhimoiset energia- ja ilmastotavoitteet mahdollisimman pienellä kustannuksella veronmaksajille ja ilman kohtuutonta kilpailun vääristymistä sisämarkkinoilla.

- Uusiutuvan energian direktiivi vuonna 2018 asetettiin EU: n laajuinen sitova uusiutuvan energian tavoite, joka on 32 prosenttia vuoteen 2030 mennessä Eurooppalainen vihreän kaupan tiedonanto Vuonna 2019 komissio vahvisti ilmastotavoitteitaan asettamalla tavoitteeksi kasvihuonekaasupäästöjen puuttumisen vuonna 2050. Äskettäin hyväksytty Euroopan ilmastolaki, joka vahvistaa vuoden 2050 ilmastoneutraaliustavoitteen ja ottaa käyttöön välitavoitteen vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä, on perusta "kunnossa vuoteen 55' komission 14. heinäkuuta 2021 hyväksymät lainsäädäntöehdotukset. Näistä ehdotuksista komissio on esittänyt muutos uusiutuvaa energiaa koskevaan direktiiviin, jossa asetetaan korkeampi tavoite tuottaa 40 prosenttia EU: n energiasta uusiutuvista lähteistä vuoteen 2030 mennessä.

Ei-luottamuksellinen toisinto päätöksestä on saatavilla tunnuksella SA.50272 vuonna valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu verkkosivuilla, kun luottamuksellisuusasiat on ratkaistu. Uudet julkaisut valtiontukipäätöksistä Internetissä ja virallisessa lehdessä on lueteltu Kilpailun viikoittaiset e-uutiset.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Sähkö yhteenliitettävyys

Uusiutuvien energialähteiden tai sähkön hinnannousun kehitys

Julkaistu

on

Vuosien 2021 ja 2030 välillä energiantuotannon kustannukset nousevat 61%, jos Puola todella noudattaa hallituksen Puolan vuoteen 2040 liittyvää energiapolitiikkaa (PEP2040). Instratin kehittämä vaihtoehtoinen skenaario voi vähentää kustannuksia 31-50 prosenttia PEP2040: een verrattuna. Uusiutuvien energialähteiden kehittämisen tavoitteen lisääminen Puolassa on jokaisen kotitalouden ja yrityksen etu. Muuten se johtaa sähkön hinnan rajuun nousuun, kertoo raportin toinen kirjoittaja Adrianna Wrona.

Joulukuussa 2020 EU: n jäsenvaltiot sopivat korottavansa kansallisia tavoitteita uusiutuvien energialähteiden osuudelle taloudessa ja mukauttamaan ne päivitettyyn tavoitteeseen vähentää päästöjä 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä (verrattuna vuoteen 1990). "Fit for 55" -neuvottelujen edessä Puola näyttää ryhtyvän törmäyskurssiin ehdottamalla uusiutuvien energialähteiden tavoitetta PEP2040: ssä - melkein puolet odotetusta EU: n keskiarvosta.

Instrat Foundation -säätiön uusi mallinnus osoittaa, että voimme saavuttaa 44 GW: n maalla tuulen kapasiteetin, 31 GW: n merituulivoiman tuulen kapasiteetin ja katolle ja maahan asennetun PV: n noin 79 GW, kun otetaan huomioon tiukat kriteerit sijainnille ja nopeudelle uusien kasvien kehittäminen. Tänään julkaistu raportti osoittaa, että vuoteen 70 mennessä on mahdollista saavuttaa yli 2030 prosentin osuus uusiutuvista energialähteistä sähköntuotannossa, kun taas PEP2040 julistaa epärealistisen 32 prosentin arvon.

Olettaen, että Instratin ehdottama uusiutuvien energialähteiden kehitysskenaario toteutetaan, Puola saavuttaisi 65 prosentin vähennyksen hiilidioksidipäästöissä vuonna 2 energiasektorilla vuoteen 2030 verrattuna - Uusiutuvien energialähteiden potentiaali maassamme on riittävä EU: n 2015 ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi ja lähes hiilidioksidipäästöt kokonaan kokonaan vuoteen 2030 mennessä. Valitettavasti tämän näemme - maalla tuulienergian kehityksen estämisen, lain epävakauttamisen ja tukimekanismien äkillisten muutosten muodossa. Kansallista uusiutuvaa energiaa koskevaa tavoitetta olisi nostettava merkittävästi, ja kansallisen lain on tuettava sen saavuttamista - kommentoi analyysin tekijä Paweł Czyżak.

Mainos

Instratin ehdottama voimarakenne mahdollistaa sähköjärjestelmän tasapainottamisen vuotuisen huippukuormituksen aikana ilman tuuli- ja aurinkotuotantoa eikä rajat ylittäviä yhteyksiä. PEP2040-skenaariossa tämä on kuitenkin mahdollista vain toteuttamalla ydinvoimaohjelma ajoissa, mikä on jo huomattavasti viivästynyt. - Kotimaisten voimalaitosten peräkkäiset seisokit ja epäonnistumiset osoittavat, että Puolan sähköntoimituksen vakaus ei välttämättä ole enää tae. Kansallisen energiaturvallisuuden varmistamiseksi meidän on panostettava tekniikoihin, jotka voidaan rakentaa välittömästi - kuten tuulimyllyt, aurinkosähköasennukset, paristot - luetellaan Paweł Czyżak.

Uusiutuvien energialähteiden roolin kieltäminen sähköntuotannossa ei vain herätä epäilyksiä energiavarmuudesta, vaan myös uhkaa Puolan talouden kilpailukykyä ja tekee meistä riippuvaisia ​​energian tuonnista. Joten mitä pitäisi tehdä? - On välttämätöntä muun muassa vapauttaa maalla sijaitsevien tuulipuistojen kehitys, toteuttaa merituulipuistot ajoissa, lykätä muutoksia prosumerien energiaselvitysjärjestelmään, luoda kannustinjärjestelmä energian varastoinnin kehittämiselle, hyväksyä vetystrategia , lisätä verkkojen nykyaikaistamisen rahoitusta ja ennen kaikkea julistaa kunnianhimoinen uusiutuvien energialähteiden tavoite EU: n päätöslauselmien mukaisesti - toteaa Adrianna Wrona.

Ottaa yhteyttä:

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa