Liity verkostomme!

energia

#FORATOM korostaa ydinalan keskeistä roolia kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden saavuttamisessa

Julkaistu

on

FORATOM on tyytyväinen Euroopan komission ehdotukseen lisätä vuoteen 2030 mennessä hiilidioksidipäästöjen vähennystavoite vähintään 2 prosenttiin. Tämä on välttämätöntä, jos EU haluaa saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 55 mennessä. Ydinsektori on valmis toimimaan omalta osaltaan tarjoamalla vakaan vähähiilisen sähkön sekä muiden energiansiirtolaitteiden (esim. Vety) toimitukset.

FORATOM on tunnistanut sähköalan hiilipäästöjen vähentämisestä kaksi haastetta: toimitusvarmuuden ja kustannusten varmistaminen.

"On selvää, että tukemalla energiayhdistelmää, jossa yhdistyvät sekä ydinvoima että vaihtelevat uusiutuvat energialähteet, EU: lla on pääsy vähähiiliseen sähkön toimitukseen 24/7", sanoi FORATOMin pääjohtaja Yves Desbazeille. "Tällainen yhdistelmä auttaa paitsi varmistamaan toimitusvarmuuden myös pitämään siirtymän kustannukset mahdollisimman pieninä".

FORATOMin teettämän FTI-CL Energy Consulting -tutkimuksen (Polut vuoteen 2050: ydinvoiman rooli vähähiilisessä Euroopassa), Eurooppa voisi säästää yli 440 miljardia euroa vuosina 2020--2050 tukemalla 25 prosentin osuutta ydinvoimasta vuoden 2050 sähkövalikoimassa. Asiakkaat säästävät noin 350 miljardia euroa kustannuksia, joista 90% säästöistä tapahtuu ennen vuotta 2035 pääasiassa olemassa olevien ydinreaktorien käyttöiän pidentämisen ja uusien rakentamisen ansiosta. Lisäksi noin 90 miljardia euroa voitaisiin säästää suhteessa siirto- ja jakeluverkon lisäkustannuksiin, joita tarvitaan uuden aurinko- ja tuulikapasiteetin huomioon ottamiseksi, jos sellaista rakennetaan, mikä korvaisi menetetyn ydinkapasiteetin.

"On huomattava, että siirtyminen ei ole vain kustannussäästö, vaan myös talouskasvun ja työpaikkojen varmistaminen", lisäsi Desbazeille. ”Täällä ydinvoimalla on tärkeä rooli, koska sillä on tällä hetkellä yli miljoona työpaikkaa EU-27: ssä. Vuoteen 2050 mennessä tämä luku voi nousta 1.2 miljoonaan ”[1].

Euroopan ydinteollisuus on valmis auttamaan EU: ta vähentämään hiilidioksidipäästöjä. Tätä varten EU: n politiikassa on kohdeltava kaikkia tekniikoita samalla tavalla. Kuten useat jäsenvaltiot ovat korostaneet vuoden 2019 lopulla, jos ne haluavat edetä kohti niin kunnianhimoisia tavoitteita, niillä on oltava vapaus sisällyttää vähähiilinen ydin energiayhdistelmäänsä.

Euroopan atomienergiafoorumi (FORATOM) on Euroopan ydinvoimateollisuuden Brysselissä toimiva ammattiliitto. FORATOMin jäsenyys koostuu 15: n kansallisista ydinvoimayhdistyksistä, ja näillä yhdistyksillä FORATOM edustaa lähes 3,000-eurooppalaisia ​​alan yrityksiä, jotka tukevat 1,100,000-työpaikkoja.

[1] Deloitte taloudellisten ja sosiaalisten vaikutusten raportti, 2019

energia

Nord Stream-2 ja Yhdysvaltain pakotteet

Julkaistu

on

Washingtonin uhka Nord Stream-2 -hanketta koskevista pakotteista ei ole muuta kuin yrityksiä syrjäyttää Venäjä Euroopan kaasumarkkinoilta markkinoiden ulkopuolisilla välineillä. Tämän totesi Gazpromin viennin päällikkö (Gazprom PJSC: n "tytär") Elena Burmistrova, joka puhui verkkokonferenssissa, kirjoittaa Alexi Ivanov, Moskovan kirjeenvaihtaja.

"Valitettavasti on olemassa ylimääräinen uhka, joka vaikuttaa yhä enemmän yhteistyöhömme, on yleinen poliittinen vastakkainasettelu ja erityisesti Yhdysvaltain Nord Stream-2: een kohdistuvien pakotteiden uhka", hän sanoi.

Burmistrovan mukaan amerikkalaiset nesteytetyn maakaasun (LNG) toimittajat ovat häirinneet Euroopan markkinoita eivätkä pysty vakauttamaan häntä. "Nyt Yhdysvallat yrittää syrjäyttää Venäjän markkinoiden ulkopuolisilla välineillä", ylimmän johtajan mielestä.

Yhdysvaltain uhka määrätä pakotteita Nord stream 2: lle on yrityksiä syrjäyttää Venäjä Euroopan kaasumarkkinoilta markkinoiden ulkopuolisilla välineillä, sanoi Elena Burmistrova.

Aiemmin Venäjän suurlähettiläs Yhdysvalloissa Anatoly Antonov sanoi, että Yhdysvaltojen toiminta "Nord stream - 2": n suhteen johtuu halusta saada Moskova maksamaan itsenäisestä ulkopolitiikasta.

Samaan aikaan Tanska löysi lokakuun alussa keinon kiertää Yhdysvaltojen pakotteita Nord Stream-2: ta vastaan. Monien uutisraporttien mukaan Kööpenhamina, joka oli vetänyt jalkojaan vuosia luvan kanssa rakentaa putki, antoi etenemisen sen toiminnalle etukäteen ja kuinka se vaikuttaisi projektin loppuun saattamiseen.

Puolan uuden hallituksen työn ensimmäisenä päivänä, jolloin kansallisesta turvallisuudesta vastaavan varapääministerin asema annettiin russofobille Jaroslaw Kaczynskille, Puolan kilpailuoikeuden valvojan UOKiK: n päällikkö Tomasz Krustny sanoi, että hänen osastonsa oli suorittanut Nord Stream-2: n tutkinta edellisenä päivänä ja päätti määrätä 29 miljardin zlotyn (7.6 miljardin dollarin) sakon Venäjän Gazpromille. Varsovassa he ovat vakuuttuneita siitä, että projektin osallistujien olisi pitänyt ilmoittaa asiasta aiemmin UOKiK: lle ja saada suostumus.

"Puhumme rakentamisesta ilman monopolien vastaisen Saksan liittokanslerin Angela Merkelin suostumusta." Meillä on erilaiset näkemykset Nord stream-2: sta. Pidämme tätä hanketta taloudellisena. Kannatamme monipuolistamista. Projekti ei ole uhka monipuolistumiselle ", sanoi poliitikko helmikuussa 2020 tapaamassa Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki.

Saksalaiset kannattavat monipuolistamista. Saksan seuraavien kolmen vuoden energiaoppi viittaa terminaalien rakentamiseen nesteytetyn maakaasun (LNG) vastaanottamiseksi. Yksinkertaisesti sanottuna Berliini aikoi tuoda polttoainetta muilta toimittajilta: amerikkalaisilta tai Qatarisilta. Tämä näyttää hieman oudolta, kun otetaan huomioon Saksan ja Gazpromin nykyiset suhteet (joissa Saksalla on kaikki mahdollisuudet tulla avaintoimijaksi Euroopan energiamarkkinoilla). Samanaikaisesti LNG: n kustannukset ovat ehdottomasti kalliimpia kuin pääkaasu. Puhumattakaan siitä, että LNG-infrastruktuurin rakentaminen maksaa myös rahaa (vähintään 500 miljoonaa euroa Brunsbuttelin yhdelle terminaalille Bloombergin mukaan).

Toisaalta sama saksalainen energiaoppi määrää hiilen käytön täydellisen hylkäämisen (vuoteen 2050 mennessä). Tämä tehdään ympäristösyistä. Hiili on halpa polttoaine, mutta sen käyttö on vaarallista ilmakehään pääsevien haitallisten aineiden takia. Kaasu on ympäristölle paljon turvallisempi polttoainetyyppi. On käynyt ilmi, että sen kysyntä Saksalta kasvaa, mutta saksalaiset eivät pysty vastaamaan kaasutarpeisiinsa tuomalla LNG: tä Yhdysvalloista ja Qatarista. Todennäköisesti Berliinin nesteytetyn maakaasun suunnitelmat ovat vain askel monipuolistamaan toimituksia, mutta maa ei voi kieltäytyä venäläisestä polttoaineesta, asiantuntijat sanovat ..

Saksa on aina ollut tärkein edunvalvoja Nord Stream-2: n rakentamisessa. Tämä on ymmärrettävää: kaasuputken käyttöönoton jälkeen Saksasta tulee Euroopan suurin kaasukeskus, joka saa sekä poliittisia näkökulmia että rahoitusvirtoja. Kaksi saksalaista yritystä osallistuu Nord Streamin toisen haaran rakentamiseen: E.ON ja Wintershall (molemmilla on kumpikin 10%).

Eräänä päivänä Saksan ulkoministeri Heiko Maas väitti, että kaasuputkihanke on taloudellinen. "Nord stream-2 on yksityisen talouden projekti. Tämä on puhtaasti kaupallinen, taloudellinen projekti", Maas lainasi TASS.

Saksan liittokansleri Angela Merkel esittää samanlaisia ​​lausuntoja: "Meillä on erilaiset näkemykset Nord-virrasta. Pidämme tätä hanketta taloudellisena. Kannatamme monipuolistamista. Hanke ei ole uhka monipuolistamiselle", sanoi poliitikko kokouksessa Puolan pääministerin Mateusz Morawieckin kanssa helmikuussa 2020.

Näyttää siltä, ​​että kukaan muu Euroopassa ei välitä Yhdysvaltojen pakotteista Nord stream - 2 -kaasuputken rakentamisen yhteydessä. He ovat jo pitkään ymmärtäneet, että omat taloudelliset edut ovat paljon tärkeämpiä kuin amerikkalaiset väitteet, ja siksi he yrittävät voittaa Yhdysvaltojen painostuksen kaikin mahdollisin tavoin taloudellisten hyötyjensä vuoksi.

Continue Reading

Biopolttoaineet

Komissio hyväksyy biopolttoaineiden verovapautuksen yhden vuoden jatkamisen Ruotsissa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti biopolttoaineiden verovapautustoimenpiteen jatkamisen Ruotsissa. Ruotsi on vapauttanut nestemäiset biopolttoaineet energia- ja hiilidioksidiverotuksesta vuodesta 2002. Järjestelmää jatkettiin komission tekemän päätöksen jälkeen SA: ssa. 48069 vuonna 2017 31. joulukuuta 2020. Tällä päätöksellä komissio hyväksyy verovapautuksen yhden vuoden jatkamisen (01. tammikuuta 2021 - 31. joulukuuta 2021).

Verovapautustoimenpiteen tavoitteena on lisätä biopolttoaineiden käyttöä ja vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä liikenteessä. Komissio arvioi toimenpiteet EU: n valtiontukisääntöjen ja erityisesti Suuntaviivat valtiontuelle ympäristönsuojelulle ja energialle 2014--2020. Komissio katsoi, että verovapautukset ovat välttämättömiä ja aiheellisia kotimaisten ja tuotujen biopolttoaineiden tuotannon ja kulutuksen edistämiseksi vääristämättä tarpeettomasti kilpailua sisämarkkinoilla. Lisäksi järjestelmä tukee sekä Ruotsin että koko EU: n pyrkimyksiä saavuttaa Pariisin sopimus ja siirtyä kohti vuoden 2030 uusiutuvien energialähteiden ja hiilidioksidipäästöjen tavoitteita.

Elintarvikepohjaisten biopolttoaineiden tuen olisi pysyttävä rajoitettuna tarkistetun uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin asettamien kynnysarvojen mukaisesti. Lisäksi vapautus voidaan myöntää vain, jos toimijat osoittavat noudattavansa kestävyyskriteereitä, jotka Ruotsi saattaa täytäntöön tarkistetun uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin vaatimusten mukaisesti. Tämän perusteella komissio päätteli, että toimenpide on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. Lisätietoja on saatavilla komissiossa kilpailu verkkosivuilla, Valtiontukirekisterissä numerolla SA.55695.

Continue Reading

energia

Investointi uuteen energiainfrastruktuuriin: Vihreä valo EU: n avustuksille, joiden arvo on lähes miljardi euroa

Julkaistu

on

EU: n jäsenvaltiot ovat sopineet komission ehdotuksesta sijoittaa avaimeen 998 miljoonaa euroa Euroopan energiainfrastruktuurihankkeet alla Verkkojen Eurooppa -väline (CEF). Rahoitustukea myönnetään kymmenen hankkeen töihin ja tutkimuksiin ohjelman tavoitteiden mukaisesti Euroopan vihreä sopimus; 84% rahoituksesta menee sähkö- tai älyverkkohankkeisiin. Suurin summa menee Baltian synkronointiprojekti (720 miljoonaa euroa) Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan sähkömarkkinoiden integroimiseksi paremmin.

Tapaaminen Liettuan presidentin sekä Viron, Latvian ja Puolan pääministerien kanssa juhlimaan Itämeren synkronointiprojektin rahoitusta, presidentti Ursula von der Leyen (kuvassa) sanoi: ”Tänään on erittäin tärkeä päivä Euroopalle. Se on merkittävä hetki Baltian energiamarkkinoiden eristämisen lopettamiseksi. Tämä projekti on hyvä Euroopan yhdistämiselle, hyvä energiavarmuudellemme ja Euroopan vihreälle sopimukselle. "

Energiakomissaari Kadri Simson sanoi: "Nämä kymmenen hanketta myötävaikuttavat nykyaikaisemman, turvallisemman ja älykkäimmän energiainfrastruktuurijärjestelmän luomiseen, mikä on ratkaisevan tärkeää Euroopan vihreän diilin toteuttamiseksi ja kunnianhimoisten vuoteen 2030 ilmastotavoitteidemme saavuttamiseksi. Eilinen päätös on ratkaiseva askel erityisesti Itämeren synkronointiprosessissa, joka on Euroopan strategista etua koskeva hanke. Nämä investoinnit auttavat ylläpitämään EU: n talouden elpymistä ja luomaan työpaikkoja. "

Kymmenen projektin joukossa on kaksi sähkönsiirtoa varten, yksi älykkäille sähköverkoille, kuusi CO2-kuljetuksille ja toinen kaasulle. Presidentin huomautukset tämän aamukokouksessa ovat saatavilla tätä ja lehdistötiedote kymmenen projektin rahoituksesta on saatavilla tätä.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa