#NordStream2

| Lokakuu 5, 2018

8th St. Petersburg International Gas Forum pidettiin viime viikolla Venäjän pohjois-pääkaupungissa, ja se tarjosi foorumin merkittävälle vuoropuhelulle kaasuteollisuuden, hallinnon ja alan asiantuntijoiden johtajien kesken. Foorumi on ainutlaatuinen kaasuteollisuuden tapahtuma Venäjällä: sen lisäksi, että se on laaja näyttelyohjelma, se tarjoaa laajan mahdollisuuden avoimeen ja avoimeen keskusteluun maakaasumarkkinoiden kehityksestä akuutin ja painokkain kysymyksin.

Yksi tärkeimmistä kysymyksistä oli kansainvälisen yhteistyön hanke maakaasun kuljetusta ja käyttöä koskevissa hankkeissa.

Yksi keskustelunaihe oli tarve Nord Stream 2: lle, putkelle, jota kehitetään Venäjän maakaasun toimittamiseksi EU: n markkinoille Itämeren kautta.

Putkihanketta ympäröivät kiistat ja terävät riidat Euroopassa.

Yhdysvallat on vastustanut voimakkaasti tätä hanketta ja uhkaa EU: ta rangaistuksille, jos se etenee, samalla kun se yrittää painostaa Eurooppaa käyttämään LNG: tä, mikä on paljon kalliimpi kuin Venäjältä tuleva kaasu.

Puheenvuoron kärjessä oli GAZPROMin puheenjohtaja A. Miller, joka käsitteli foorumia Nord Stream 2 -ohjelman tarpeesta.

"Kuten tiedätte, 2017: ssa kaasutoimitusten määrä Euroopan markkinoille saavutti 194.4 miljardia kuutiometriä", kertoi GAZPROMin puheenjohtaja konferenssille. "Tämä luku osoittaa 8.4%: n kasvua verrattuna 2016: ään, mikä osoittaa, että 2018: ssä löydämme uuden ennätyksen kaasutoimituksista Euroopan markkinoille."

"Mutta tässä on huomattava muutamia kohtia. Ensinnäkin absoluuttinen toimitusmäärä on suurempi kuin 200 miljardia kuutiometriä kaasua ", sanoi Miller.

"Mitä se tarkoittaa? Tämä tarkoittaa sitä, että lähestymme tarkasti tai todennäköisesti 205 miljardin kuutiometriä kaasun toimitusta Eurooppaan. Tämä sopii suurimpaan vuotuiseen sopimusmäärään kaikkien toimitussopimusten osalta Euroopan markkinoille. Näemme Venäjän kaasun kysynnän kasvavan edelleen. "

Nord Stream 2 on suunniteltu tarjoamaan luotettavaa ja taloudellista energiainfrastruktuuria ja tarjoamaan kaasun toimitusvarmuutta Euroopan siirtoverkkoon.

Se tarjoaa Euroopan teollisuudelle ja kotitalouksille ylimääräisen, turvallisen ja kestävän maakaasun toimitusreitin.

Millerin mukaan: "Kysymys on kysynnästä tietyille kaasunkuljetusreiteille, erityisesti Itämeren - Nord Stream -hankkeelle. Viimeisen 12 kuukauden aikana Nord Streamin kuorma nousi 7% korkeammaksi kuin suunniteltu kapasiteetti ". Miller muistutti yleisölle, että "putken tuotantokapasiteetti on 55 miljardia kuutiometriä, mutta sen tekniset mahdollisuudet antavat meille mahdollisuuden viedä hieman enemmän". Viimeisten 12-kuukausien aikana hän jatkoi, "toimitimme Eurooppaan 59 miljardia kuutiometriä. Tämä tarkoittaa sitä, että Venäjän Venäjän vientikaasun kuljetusreitti vaati yli 100%. Kaikki nykyiset kapasiteetit tutkitaan kauemmas kuin ennustetut. "

Euroopan kasvava talous tarvitsee luonnollisesti lisää maakaasua, EU: n määräykset vaativat useita energialähteitä. Mutta GAZPROMin puheenjohtaja sanoo jälleen kerran, että Eurooppa ei voi jatkaa normaalia kehitystä ilman venäläistä kaasua. Tämä on vastaus kysymykseen: "Tarvitsemmeko Nord Stream 2?" Sanoi Miller lopuksi.

Tunnisteet: , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, energia, Energiamarkkinat, varustellun, Varustellun artikla, Gazprom, Maakaasu, Venäjä