Liity verkostomme!

energia

#StateAid: Komissio hyväksyy Espanjan uusiutuvan energian tukijärjestelmän

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on todennut, että Espanjan järjestelmä, joka tukee sähköntuotantoa uusiutuvista energialähteistä, korkean hyötysuhteen lämmön ja sähkön ja jätteen yhteistuotantoa, on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. Järjestelmä edistää EU: n energia- ja ilmastotavoitteita säilyttäen samalla kilpailun.

Kilpailupolitiikasta vastaava komissaari Margrethe Vestager sanoi: "Olen iloinen siitä, että viimeisimmät Espanjan uusiutuvien energialähteiden huutokaupat ovat osoittaneet kilpailun myönteiset vaikutukset: yritykset ovat valmiita investoimaan uusiin laitoksiin, joiden valtiontuki on hyvin alhainen. vähähiilinen, ympäristön kannalta kestävä energiansaanti on tärkeää, ja tämä tukiohjelma auttaa. "

Järjestelmän mukaan edunsaajat saavat tukea palkkiona sähkön markkinahinnan lisäksi, jotta heidän on vastattava markkinoiden signaaleihin. Tämän palkkion on tarkoitus auttaa näitä laitoksia korvaamaan kustannukset, joita ei voida kattaa myymällä sähköä markkinoilla, ja saada kohtuullinen tuotto sijoitukselle.

Järjestelmä on ollut voimassa vuodesta 2014, ja sitä sovelletaan uusiin edunsaajiin sekä laitoksiin, jotka saivat aikaisempaa tukea. Järjestelmässä on yhteensä noin 40,000 2016 edunsaajaa. Vuonna 6.4 järjestelmän mukaiset vuotuiset maksut olivat XNUMX miljardia euroa.

Vuodesta 2016 lähtien tukea uusille tiloille on myönnetty kilpailuhuutokaupoissa. Eri tekniikat ovat kilpailleet keskenään viimeisimmissä toukokuun 2017 ja heinäkuun 2017 huutokaupoissa. Yhteensä yli 8 gigawatin kapasiteetille myönnettiin tukea lähinnä tuuli- ja aurinkopaneelilaitoksille. Näiden huutokauppojen seurauksena edunsaajat saavat korvausta vain, jos markkinahinta putoaa tulevina vuosina merkittävästi alle nykyisten markkinahintojen. Suojaus markkinoiden hintojen yllättäen äkilliseltä laskulta auttaa kehittäjiä turvaamaan hankerahoituksen ja saattamaan projektit siten päätökseen ajoissa. Tämä auttaa Espanjaa saavuttamaan vuoden 2020 ympäristö- ja ilmastonmuutostavoitteensa.

Komissio arvioi järjestelmää EU: n valtiontukisääntöjen, erityisesti komission, mukaisesti 2014 suuntaviivat valtiontuesta ympäristönsuojelulle ja energia. Erityisesti he vaativat kilpailukykyisiä huutokauppoja uusiutuvien energialähteiden tuelle vuodesta 2017 lähtien. Ne varmistavat, että julkisten varojen käyttö on rajallista ja ettei siitä makseta liikaa korvauksia. Tämän perusteella komissio päätteli, että Espanjan toimenpide lisää uusiutuvista energialähteistä tuotetun sähkön osuutta EU: n mukaisesti ympäristötavoitteita, kun taas valtion tuen aiheuttamat kilpailun vääristymät minimoidaan.

Järjestelmään liittyy arviointisuunnitelma sen vaikutusten arvioimiseksi. Arvioinnin tulokset toimitetaan komissiolle joulukuuhun 2020 mennessä.

Mainos

Tausta

Komissio 2014 suuntaviivat valtiontuesta ympäristönsuojelulle ja energiaavulla jäsenvaltiot voivat tukea sähkön tuotantoa uusiutuvista energialähteistä (myös uusiutuvista jätteistä) ja tehokkaista yhdistetyistä lämpö- ja voimalaitoksista tietyin edellytyksin. Näiden sääntöjen tarkoituksena on saavuttaa EU: n kunnianhimoiset energia- ja ilmastotavoitteet mahdollisimman pienellä kustannuksella veronmaksajille ja ilman kohtuutonta kilpailun vääristymistä sisämarkkinoilla.

Uusiutuvan energian direktiivi asettanut tavoitteet kaikkien jäsenvaltioiden uusiutuvien energialähteiden osuudelle energian kokonaisloppukulutuksesta vuoteen 2020 mennessä. Espanjalle tämä tavoite on 20 prosenttia vuoteen 2020 mennessä.

Lisätietoja päätöksestä on saatavilla, kun mahdollisia luottamuksellisuuteen kysymykset on ratkaistu, että Valtiontukirekisterillä komissiolle kilpailu verkkosivusto tunnuksella SA.40348.  Valtiontuki Weekly e-News luetellaan uudet julkaisut valtiontukipäätösten Internetissä ja Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa