Liity verkostomme!

energia

Valtataistelu varten valvoa Ukrainan ydinenergia-alalla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

3043-705735Ydinvoima tuottaa noin 60% kaikesta sähköstä Ukrainassa (kirjoittaa James Wilson). Voimalaitokset ovat moderneja ja turvallisia Ukrainan kansainvälisten turvallisuusvelvoitteiden mukaisesti. Niitä hallinnoi ja ylläpitää valtion omistama yritys Energoatom, jonka hallinta on tullut valokeilaan taistelussa vaikutusalueista Ukrainassa.

Se ei ole vain strateginen voimavara, joka on elintärkeä Ukrainan teollisuudelle, vaan myös kanavan erittäin kannattaville sopimuksille ydinpolttoaineiden toimittamisesta, reaktorien kunnossapidosta sekä atomijätteiden hävittämisestä ja varastoinnista.

Ukrainan ydinvoimalat ovat historiallisesti tuoneet ydinpolttoainetta Venäjältä, ja tämä järjestely sopi kaikille vuoteen 2013 asti, jolloin Venäjän käyttäytyminen Ukrainaa kohtaan muuttui aggressiivisemmaksi. Yleisö herätti kysymyksiä viisaudesta luottaa Ukrainan suvereenille alueelle tunkeutuvan vihamielisen valtion omistamaan monopoliasemien toimittajaan. Reagoimalla näihin paineisiin Energoatom neuvotteli ja allekirjoitti sopimukset suurten länsimaisten ydinyritysten, kuten Westinghousen, Arevan ja Holtec Internationalin, kanssa toimitusketjun monipuolistamiseksi ja kansainvälistämiseksi parhaiden käytäntöjen mukaisesti. Näiden liikekumppanuuksien kaupallinen tavoite on ollut ydinenergia-ajanjakson päivittäminen, toimituspohjan monipuolistaminen ja turvaaminen säilyttäen samalla ydinenergian turvallisuuden, tuotteiden laadun ja hintakilpailukyvyn kansainväliset normit.

Mainos

Nämä kaupalliset uudistukset toteutettiin sen taustalla, että kansalaisyhteiskunta on tietoinen asiaan liittyvistä kysymyksistä, elpyvä kansallinen ylpeys Ukrainan kansalaisista ja määrätietoinen korruption torjunta.

Mutta jos olet tottunut hallitsevaan monopoliasemaan markkinoilla, on vaikea luopua tästä tapasta ilman taistelua, ja Venäjä on osoittautunut poikkeukseksi Ukrainan ydinvoimalan tapauksessa. Venäjän tavoitteena on kääntää julkisten hankintojen nykyisten kaupallisten uudistusten suunta, jotta ne voivat palata entisiin viihtyisiin toimitusjärjestelyihin. Tämän saavuttamiseksi heidän on erotettava nykyinen johto ja varmistettava siten strateginen valvonta Ukrainan yhdestä tärkeimmistä valtion varoista, mikä on elintärkeää maan teollisuustuotannolle ja taloudelliselle elpymiselle.

Venäjän viidennen sarakkeen kannattajat Ukrainan hallinnossa ovat yrittäneet häiritä Energoatomin uudistusten etenemistä yhdistämällä tiedotusvälineiden mustia PR-kampanjoita, byrokraattista huliganismia ja manipuloimalla kohdennettua hallinnollista sabotaasia.

Mainos

Energoatomin yritystoimintaa edistäviä uudistuksia tukivat aiemmin Verhovna Radan energiavaliokunta ja sen päällikkö Mykola Martynenko (joka kuuluu pääministeri Arseniy Yatsenyukin poliittiseen puolueeseen). Mutta entinen poliittinen toimittaja ja nykyinen kansanedustaja Sergey Leschenko (joka kuuluu presidentti Petro Poroshenkon poliittiseen puolueeseen) joutui hänen kimppuunsa. Leschenko syytti Martynenkoa korruptiosta vedoten todisteisiin Sveitsin viranomaisten korruption vastaisesta tutkinnasta Martynenkoa vastaan ​​ja aloitti kovan mustan PR-kampanjan häntä vastaan. Asiaa tutkitaan edelleen Sveitsissä, ja Martynenko vetoaa edelleen viattomuuteensa, mutta hän on kouristellut julkisen mielipiteen painostuksesta ja luopunut asemastaan ​​Verhovna Radassa.

Toisella puolella energiaministeri Volodymyr Demchyshyn (presidentti Poroshenkon nimittämä) on kritisoinut suoraan Energoatomin politiikkaa ja Energoatomin presidentin Nedashkovskyn toimintaa. Hän on syyttänyt yritystä avoimesti tehottomuudesta, huonosta ajoituksesta ja huonosta johtamisesta - ei tarkalleen ottaen henkilöstön motivaatiota kannustavista huomautuksista - mutta ministeri ei ole vielä epätavallisen vielä esittänyt mitään tosiseikkoja näiden syytösten perustelemiseksi.

Kuten taisteluhullut Apache-soturit, jotka laskeutuvat Energoatomin ympäröimälle vaunujunalle, myös pääsihteeri Poroshenkon valvomat pääsihteeri ja turvallisuuspalvelut ovat joutuneet taisteluun sotahoppuaan. He ovat tehneet toistuvia tarkastuksia ja virallisia tutkimuksia yrittäessään nousta Energoatomiin ja löytää yrityksen rikkovan Ukrainan lakia. Heidän Energoatomin piiritys on perusteellinen ja hienostunut; Se käyttää ovelaa julkista mielipidettä ja sijoittaa Ukrainan julkishallinnon valtavat lainvalvonta- ja turvallisuusvirastot. Valitettavasti, kuten missä tahansa perinteisessä länsimaisessa elokuvassa, näyttää siltä, ​​että on vain ajan kysymys, ennen kuin Energoatomin vaunujuna valtaa sotapuolueen rohkea joukko voimia. Seuraavassa verilöylyssä euroatlanttinen kannatus todennäköisesti uhrataan ja yrityksen strateginen suunta muuttuu maan etujen vahingoksi.

Energoatomin piirittämiskampanjan takana on venäläisen oligarkin Konstantin Grigorishinin pimeä hahmo, joka ei ole salannut kiinnostustaan ​​Ukrainan ydinvoimalaan. Hän lobbailee kovasti palatakseen entiseen monopoliin ydinpolttoaineiden tuonnissa Venäjältä, ja olosuhteet huomioon ottaen tällainen skenaario ei ole mahdoton.

Mutta tällaisen tuloksen vaarallinen seuraus olisi maan sähköalan altistuminen toimitusketjun kiristyksen mahdolliselle uhalle. Tämä vaarantaisi sähkön toimitusvarmuuden pitämällä maan teollisuuden ja kuluttajat panttivankina hallitsevan monopolitoimittajan vaatimuksina kriittisinä talvikuukausina.

Vakuuden uhri olisi myös parantunut liiketoimintaympäristö ja parempi investointi-ilmapiiri Ukrainassa, joka on tarkoitus ottaa käyttöön perustamalla EU: n ja Ukrainan vapaakauppa-alue tammikuussa 2016.

James Wilson
EU: n Ukrainan yritysneuvoston johtaja

Sähkö yhteenliitettävyys

Komissio hyväksyy Kreikan toimenpiteet PPC: n kilpailijoiden sähkön saatavuuden lisäämiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tehnyt EU: n kilpailusääntöjen nojalla oikeudellisesti sitoviksi Kreikan ehdottamat toimenpiteet, jotka mahdollistavat sen, että Kreikan valtion omistaman sähkön vakiintuneen valtion Power Corporationin (PPC) kilpailijat voivat ostaa enemmän sähköä pidemmällä aikavälillä. Kreikka toimitti nämä toimenpiteet poistaakseen vääristymän, joka johtui PPC: n yksinomaisesta pääsystä ruskohiilellä tuotetulle energialle, jonka komissio ja unionin tuomioistuimet olivat todenneet luovan epätasa-arvoiset mahdollisuudet Kreikan sähkömarkkinoille. Ehdotetut korjaustoimenpiteet raukeavat, kun nykyiset ruskohiililaitokset lakkaavat toimimasta kaupallisesti (mitä odotetaan tällä hetkellä vuoteen 2023 mennessä) tai viimeistään 31. joulukuuta 2024.

Sen maaliskuuta 2008 tehty päätöskomissio totesi, että Kreikka oli rikkonut kilpailusääntöjä antamalla PPC: lle etuoikeutetut ruskohiilen käyttöoikeudet. Komissio kehotti Kreikkaa ehdottamaan toimenpiteitä rikkomisen kilpailunvastaisten vaikutusten korjaamiseksi. Sekä unionin yleisessä tuomioistuimessa että Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa tehtyjen valitusten ja aikaisempien korjaustoimenpiteiden täytäntöönpanoon liittyvien vaikeuksien vuoksi tällaisia ​​korjaavia toimenpiteitä ei ole toteutettu toistaiseksi. Kreikka toimitti 1. syyskuuta 2021 muutetun version korjaustoimenpiteistä.

Komissio on tullut siihen tulokseen, että ehdotetuilla toimenpiteillä puututaan täysin komission vuoden 2008 päätöksessä havaitsemaan rikkomukseen, kun otetaan huomioon Kreikan suunnitelma poistaa käytöstä kaikki nykyinen ruskohiilellä tuotettu tuotanto vuoteen 2023 mennessä Kreikan ja EU: n ympäristötavoitteiden mukaisesti. Kilpailupolitiikasta vastaava johtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Päätös ja Kreikan ehdottamat toimenpiteet mahdollistavat PPC: n kilpailijoiden suojautumisen paremmin hintavaihtelulta, mikä on elintärkeää niiden kilpailulle sähkön vähittäismarkkinoilla. tarjota kuluttajille vakaita hintoja. Toimenpiteet toimivat käsi kädessä Kreikan suunnitelman kanssa poistaa käytöstä erittäin saastuttavat ruskohiilivoimalaitoksensa estämällä näiden laitosten käyttöä täysin Euroopan vihreän sopimuksen ja EU: n ilmastotavoitteiden mukaisesti. ”

Mainos

Täydellinen lehdistötiedote on saatavana verkossa.

Mainos
Continue Reading

Biopolttoaineet

Komissio hyväksyy biopolttoaineiden verovapautuksen yhden vuoden jatkamisen Ruotsissa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ruotsin biopolttoaineiden verovapautustoimenpiteen jatkamisen. Ruotsi on vapauttanut nestemäiset biopolttoaineet energia- ja hiilidioksidiverosta vuodesta 2002 lähtien. Toimenpidettä on jo jatkettu useita kertoja, viimeksi vuonna lokakuu 2020 (SA.55695). Komissio hyväksyy tänään tekemällään päätöksellä verovapautuksen jatkamisen vielä yhdellä vuodella (1. tammikuuta-31. joulukuuta 2022). Verovapautustoimenpiteen tavoitteena on lisätä biopolttoaineiden käyttöä ja vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä liikenteessä. Komissio arvioi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen, erityisesti Suuntaviivat valtiontuelle ympäristönsuojelulle ja energialle.

Komissio totesi, että verovapautukset ovat välttämättömiä ja tarkoituksenmukaisia ​​kotimaisten ja tuontibiopolttoaineiden tuotannon ja kulutuksen stimuloimiseksi vääristämättä kohtuuttomasti kilpailua sisämarkkinoilla. Lisäksi järjestelmä edistää sekä Ruotsin että koko EU: n pyrkimyksiä saavuttaa Pariisin sopimus ja siirtyä kohti vuoden 2030 uusiutuvan energian ja hiilidioksidin tavoitteita. Elintarvikepohjaisille biopolttoaineille annettavan tuen olisi oltava edelleen rajallista Uusiutuvien energialähteiden käyttöä koskeva direktiivi. Lisäksi poikkeus voidaan myöntää vain, jos toimijat osoittavat noudattavansa kestävyyskriteerejä, jotka Ruotsi saattaa osaksi kansallista lainsäädäntöä tarkistetun uusiutuvan energian direktiivin mukaisesti. Tämän perusteella komissio päätteli, että toimenpide on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. Lisätietoja on saatavilla komissiosta kilpailu verkkosivuilla, Valtiontukirekisterissä numerolla SA.63198.

Mainos

Continue Reading

energia

Bidenin hallinto pyrkii leikkaamaan julkisen maan aurinko- ja tuuliprojektien kustannuksia

Julkaistu

on

By

Aurinkopaneelit nähdään Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Aurinkopaneelit näkyvät Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. Kuva otettu 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Bidenin hallinto aikoo tehdä liittovaltioista halvempia pääsyä aurinko- ja tuulivoiman kehittäjille sen jälkeen, kun puhdas sähköteollisuus väitti tänä vuonna edunvalvonnassa, että vuokrakorot ja -maksut ovat liian korkeita investointien saamiseksi ja voivat torpedoida presidentin ilmastonmuutosta koskevan esityksen, kirjoittaa Nichola sulhanen että Valerie Volcovici.

Washingtonin päätös tarkistaa liittovaltion maapolitiikkaa uusiutuviin energialähteisiin liittyvissä hankkeissa on osa presidentti Joe Bidenin hallituksen laajempaa pyrkimystä torjua ilmaston lämpenemistä edistämällä puhtaan energian kehittämistä ja estämällä poraus ja hiilikaivos.

"Ymmärrämme, että maailma on muuttunut siitä, kun viimeksi katsoimme tätä, ja päivityksiä on tehtävä", Janea Scott, Yhdysvaltain sisäasiainministeriön maa- ja mineraalivastaavan sihteeri, sanoi Reutersille.

Mainos

Hän sanoi, että hallinto tutkii useita uudistuksia helpottaakseen liittovaltion alueiden kehittämistä aurinko- ja tuulivoimaloille, mutta ei kertonut yksityiskohtia.

Pyrkimys helpottaa pääsyä laajoille liittovaltion alueille korostaa myös uusiutuvan energian teollisuuden kireää tarvetta uudelle viljelyalueelle: Bidenin tavoitteena on hiili -hiili -energian poistaminen vuoteen 2035 mennessä, mikä edellyttää Alankomaita suurempaa aluetta pelkästään aurinkoteollisuudelle, tutkimusyhtiön Rystad Energy mukaan.

Kyseessä on liittovaltion aurinko- ja tuulivuokrasopimusten vuokra- ja palkkiojärjestelmä, jonka tarkoituksena on pitää hinnat lähellä olevien maatalousmaan arvojen mukaisina.

Mainos

Tämän politiikan mukaisesti, jonka presidentti Barack Obaman hallinto toteutti vuonna 2016, jotkut suuret aurinkoenergiahankkeet maksavat 971 dollaria hehtaarilta vuodessa vuokria ja yli 2,000 XNUMX dollaria vuosittain megawattia tehokapasiteettia kohti.

Hyödyllinen mittakaavahanke, joka kattaa 3,000 hehtaaria ja tuottaa 250 megawattia tehoa, joka on noin 3.5 miljoonan dollarin välilehti vuosittain.

Tuuliprojektien vuokrat ovat yleensä alhaisempia, mutta kapasiteettimaksu on korkeampi kuin 3,800 dollaria liittovaltion maksuaikataulun mukaan.

Uusiutuvan energian teollisuus väittää, että sisäministeriön asettamat maksut ovat ristiriidassa yksityisten maanvuokrien kanssa, jotka voivat olla alle 100 dollaria hehtaarilta, eivätkä ne sisällä maksuja tuotetusta sähköstä.

Ne ovat myös korkeampia kuin liittovaltion vuokrat öljyn ja kaasun porausvuokrauksista, joiden hinta on 1.50 dollaria tai 2 dollaria vuodessa hehtaaria kohden, ennen kuin ne korvataan 12.5 prosentin tuotantomaksuilla, kun öljy alkaa virrata.

"Ennen kuin nämä liian raskaat kustannukset on ratkaistu, kansakuntamme todennäköisesti jää käyttämättä mahdollisuuksiaan toteuttaa kotimaisia ​​puhtaan energian hankkeita julkisilla maillamme - ja työpaikkoja ja taloudellista kehitystä", sanoi Gene Grace, yleinen neuvonantaja puhtaan energian kauppakonsernille American Clean Power Association.

Uusiutuvan energian teollisuus on historiallisesti luottanut yksityiseen pinta -alaan suurten projektien rakentamiseen. Mutta suuret katkeamattoman yksityisen maan alueet ovat vähissä, mikä tekee liittovaltion maista parhaita vaihtoehtoja tulevalle laajentumiselle.

Tähän mennessä sisäministeriö on sallinut alle 10 GW aurinko- ja tuulivoimaa sen yli 245 miljoonan hehtaarin liittovaltion maille, mikä on kolmannes siitä, mitä näiden kahden teollisuuden odotettiin asentavan maanlaajuisesti juuri tänä vuonna, Energy Information Administrationin mukaan .

Aurinkoteollisuus aloitti asiasta lobbauksen huhtikuussa, kun Large Scale Solar Association, joidenkin kansakunnan parhaiden aurinkokehittäjien - mukaan lukien NextEra Energy, Southern Company ja EDF Renewables - koalitio, jätti vetoomuksen Interior's Bureau of Land Managementille alemmat vuokrat yleishyödyllisissä hankkeissa kansakunnan rakkuloisissa aavikoissa.

Ryhmän tiedottaja sanoi, että teollisuus keskittyi alun perin Kaliforniaan, koska siellä asuu joitakin lupaavimmista aurinkoketjuista ja koska maa suurten kaupunkialueiden, kuten Los Angelesin, ympärillä oli paisunut arvioita koko maakunnille, jopa aavikon pinta -alalle, joka ei sovellu maataloudelle.

NextEran virkamiehet (NEE.N), Eteläinen (POIKA)ja EDF ei kommentoinut, kun Reuters otti yhteyttä.

Kesäkuussa Bureau alensi vuokria kolmessa Kalifornian läänissä. Mutta aurinkoenergian edustajat kutsuivat toimenpidettä riittämättömäksi ja väittivät, että alennukset olivat liian pieniä ja että megawattikapasiteetti pysyi voimassa.

Sekä aurinkoyhtiöiden että BLM: n asianajajat ovat keskustelleet asiasta puhelimissa sen jälkeen, ja lisäneuvottelut on määrä järjestää syyskuussa aurinkokonsernia edustavan asianajajan Peter Weinerin mukaan.

"Tiedämme, että BLM: n uusilla ihmisillä on ollut paljon lautasillaan", Weiner sanoi. "Arvostamme todella heidän huomioimistaan."

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa