Liity verkostomme!

Talous

Energia: EU investoi 150 miljoonaa euroa infrastruktuuriin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

bulgaria_energy_factoryJäsenvaltiot sopivat tänään (14. heinäkuuta) komission ehdotuksesta 150 miljoonan euron osoittamisesta tärkeimmälle Euroopan laajuiselle energialle infrastruktuurihankkeet. Suurin osa tuesta menee Keski- ja Kaakkois-Euroopassa sekä Itämeren alueen hankkeisiin. Kaiken kaikkiaan 20 hanketta valittiin EU: n infrastruktuurien rahoitusohjelman Verkkojen Eurooppa -välineen (CEF) perusteella. Valitut hankkeet lisäävät energiavarmuutta ja auttavat lopettamaan jäsenvaltioiden eristämisen EU: n laajuisista energiaverkoista. Ne edistävät myös Euroopan energiamarkkinoiden toteuttamista ja uusiutuvien energialähteiden integrointia sähköverkkoon.

Ilmastotoimista ja energiasta vastaava komissaari Miguel Arias Cañete totesi tilaisuudessa: "Todella kilpailukykyisten EU: n laajuisten energiamarkkinoiden toteuttaminen on välttämätöntä, jotta energiaunionista saadaan todellisuutta. Mutta ilman luotettavia ja hyvin liitettyjä energiaverkkoja tämä Siksi investoimme hankkeisiin markkinoiden integroimiseksi edelleen ja monipuolistamiseksi lähteistä ja reiteistä erityisesti Keski- ja Itä-Euroopassa sekä Itämeren alueella. "

Sähköalalla sovittu luettelo sisältää toteutettavuustutkimuksia kelttiläisestä yhdysjohdosta, joka yhdistää Ranskan ja Irlannin - kaksi aiemmin yhdistämätöntä markkinaa - pitkän matkan merenalaisen kaapelin kautta. Uuden 400 kV: n sisäisen siirtojohdon rakentaminen Bulgariaan hyötyy myös Verkkojen Eurooppa -välineen taloudellisesta tuesta. Tämä linja on osa neljän linjan klusteria, joka lisää yhteyksiä Bulgarian ja Kreikan välillä. Tukea annetaan myös Litpol Linkin Liettuan osan rakentamiseen, joka integroi Liettuan ja muiden Baltian maiden sähköjärjestelmän edelleen Manner-Euroopan verkkoon, mikä osaltaan lisää sekä Puolan että Venäjän yhteenliitäntätasoja. Baltian maat.

Mainos

Kaasualalla myönnetyt avustukset kattavat muun muassa tutkimukset Chirenin maanalaisen varaston laajennusprojektille Bulgariassa ja työt Puolan ja Tšekin tasavallan yhteenliittämiseksi. Rahoitus osoitetaan myös innovatiivisille tutkimuksille siitä, miten EU: n kaasun vapaan virtauksen merkittävimmät esteet, nimittäin kaasun hajuttamisen erilaiset käytännöt poistetaan siirtojärjestelmässä. Tässä tutkimuksessa tunnistetaan ratkaisut kaksisuuntaisten virtausten sallimiseksi suurella pohjois-etelä-putkella Saksassa. Rahoitustukeen valittujen hankkeiden yleisenä tavoitteena on parantaa toimitusvarmuutta ja parantaa markkinoiden yhdentymistä monipuolistamalla lähteitä ja reittejä.

Rahoitettavaksi valitusta 20 ehdotuksesta:

  • 17 liittyy tutkimuksiin, kuten ympäristövaikutusten arviointiin (30 miljoonaa euroa) ja 3 rakennustöihin (120 miljoonaa euroa), ja
  • 11 on kaasualalla (80 miljoonan euron taloudellinen tuki) ja 9 sähköalalla (70 miljoonaa euroa).

Verkkojen Eurooppa -välineen koordinointikomitea, joka koostuu jäsenvaltioiden edustajista, tuki Euroopan komission ehdotusta näiden hankkeiden valitsemiseksi. Myöhemmin tässä kuussa komissio hyväksyy virallisesti luettelon ehdotuksista, jotka saavat taloudellista tukea Verkkojen Eurooppa -välineestä.

Mainos

Tausta

Verkkojen Eurooppa -välineestä on kaudelle 5.35--2014 osoitettu Euroopan laajuiselle energiainfrastruktuurille yhteensä 2020 miljardia euroa.

Avustuksen saamiseksi ehdotuksen on liityttävä hankkeeseen, joka sisältyy yhteistä etua koskevien hankkeiden luetteloon. Ensimmäisen luettelon hyväksyi Euroopan komissio lokakuussa 2013. Se koostuu 248 energiainfrastruktuurihankkeesta, joista valmistuttuaan kullakin olisi merkittäviä etuja vähintään kahdelle jäsenvaltiolle. parantaa toimitusvarmuutta, myötävaikuttaa markkinoiden yhdentymiseen ja kilpailun lisäämiseen sekä vähentää hiilidioksidipäästöjä2 päästöt.

Verkkojen Eurooppa -välineen ensimmäisen ehdotuspyynnön yhteydessä vuonna 2014 34 hankkeelle tarjottiin taloudellista tukea 647 miljoonaa euroa.

Ensimmäisen CEF Energy 2015 -hakemuksen yhteydessä vastaanotettiin 23 tukikelpoista ehdotusta, joissa pyydettiin yhteensä 216 miljoonaa euroa taloudellista tukea. Ehdotukset, joita ei valittu ensimmäisessä ehdotuspyynnössä, voivat hakea rahoitusta uudelleen toisessa ehdotuspyynnössä, joka käynnistettiin 30. kesäkuuta ja jonka alustava budjetti oli 550 miljoonaa euroa. Hakemusten jättämisen määräaika on 30. syyskuuta 2015.

Lisätietoja

Energian pääosaston verkkosivusto

Luettelo rahoitettavaksi valituista hankkeista

CEF Energy 2015 -pyynnöt

Innovaatioiden ja verkkojen toimeenpanovirasto (INEA)

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

Euroopan unionin huippukokouksissa

EU: n ja Yhdysvaltojen välinen kauppa- ja teknologianeuvosto johtaa arvopohjaista maailmanlaajuista digitaalista muutosta

Julkaistu

on

- ohjelman käynnistämisen jälkeen Kauppa- ja teknologianeuvosto (TTC) EU: n ja Yhdysvaltojen huippukokouksessa kesäkuussa komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin toimesta EU ja Yhdysvallat ilmoittivat 9. syyskuuta Pittsburghissa Pennsylvaniassa 29. syyskuuta 2021 pidettävän ensimmäisen kokouksensa yksityiskohdista. Sen puheenjohtajina toimivat Euroopan komission varapuheenjohtajat Margrethe Vestager ja Valdis Dombrovskis sekä Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken, kauppaministeri Gina Raimondo ja kauppaedustaja Katherine Tai.

TTC: n puheenjohtajat julistivat: ”Tämä EU: n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja teknologianeuvoston (TTC) avajaiskokous merkitsee yhteistä sitoutumistamme transatlanttisen kaupan ja investointien laajentamiseen ja syventämiseen sekä 21-luvun talouden sääntöjen päivittämiseen. Yhteisten demokraattisten arvojemme ja maailman suurimman taloussuhteen pohjalta olemme työskennelleet kovasti huippukokouksen jälkeen löytääksemme alueet, joilla voimme toteuttaa konkreettisia toimia varmistaaksemme, että kauppa- ja teknologiapolitiikka tuottaa kansallemme. TTC: n yhteydessä sekä EU että Yhdysvallat ovat sitoutuneet ja odottavat vahvaa ja jatkuvaa sitoutumista monenlaisten sidosryhmien kanssa varmistaakseen, että tämän yhteistyön tulokset tukevat laajapohjaista kasvua molemmissa talouksissa ja ovat yhteisten arvojemme mukaisia . ”

TTC: n kymmenen työryhmää käsittelee erilaisia ​​haasteita, mukaan lukien yhteistyö teknologian standardien, globaalin kaupan haasteiden ja toimitusketjun turvallisuuden, ilmaston ja vihreän teknologian, tieto- ja viestintätekniikan turvallisuuden ja kilpailukyvyn, tiedonhallinnan ja teknologian alustojen, turvallisuutta uhkaavan teknologian väärinkäytön ja ihmisoikeudet, vientivalvonta, investointien seulonta sekä digitaalisten teknologioiden käyttö ja käyttö pienillä ja keskisuurilla yrityksillä. Koko lausunto on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa