Liity verkostomme!

Talous

Miksi Ukraina pitäisi etsiä lähempänä kotia ratkaisemaan sen kaasutoimitusten kriisi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ukraine_europe_asia_450_380resizeMielipiteen James Drew

Venäjän suurin energiantoimittaja Gazprom lopetti maakaasun toimittamisen Ukrainaan 1. heinäkuuta sen jälkeen, kun Ukraina ei ollut maksanut ennakkojaan heinäkuulta. Tällä tasolla maksat etukäteen, eikä ole lempeitä muistutuksia.

Pikemminkin Gazpromin toimitusjohtaja Alexey B. Miller katkaisee sinut välittömästi ja julistaa: "Gazprom ei toimita kaasua Ukrainaan mihinkään hintaan ilman ennakkomaksua."

Ho-hum. Ukrainan ja Venäjän välillä vallitsevassa tilanteessa katkaisu ei todennäköisesti olisi voinut tapahtua huonompaan aikaan, vaikka analyytikoiden mukaan tarjonnan leikkauksella ei vielä ole lyhyellä aikavälillä kriittisiä vaikutuksia kulutukseen tai kaasuvirtaan. Eurooppa ja lisää, että Ukrainalla on riittävästi kaasuvarastoja, jotta se pääsee kesään, kun kulutus on vähäistä.

Mainos

Ja se ei ole ensimmäinen kerta siinä tapauksessa; Venäjä katkaisi lyhyesti maakaasun toimitukset Ukrainalle kesäkuussa 2014 Ukrainan armeijan ja Kaakkois-Ukrainan venäläismielisten separatistien välisen kasvavan konfliktin aikana, ja Venäjän ja Ukrainan väliset kaasuhintoja koskevat kiistat johtivat myös sulkemiseen vuosina 2006 ja 2008.

Kun otetaan huomioon Ukrainan hallituksen nykyiset taloudelliset epäonnistumiset, näyttää enemmän kuin hieman yllättävältä, että se ei etsi lähempänä kotia kaasun ja energian tarpeiden tyydyttämisessä, erityisesti ryhmän DF: lle (Dmirty Firtash), jolla on tänä vuonna muun muassa , on ollut tärkeä osa Ukrainan nykyaikaistamisviraston (AMU) perustamista.

Maaliskuun alussa Ranskan, Saksan ja Ison-Britannian edustajat hyväksyivät Ukrainan työnantajien federaation ja sen ammattiliittojen yhdessä ilmoittaman ehdotuksen perustaa Ukrainan nykyaikaistamisvirasto, joka on pian (200 päivää sen perustamisen jälkeen) perustettu. esitellä selkeä ja kattava Ukrainan nykyaikaistamista koskeva toimintasuunnitelma, jonka on määrä laatia kahdeksan tunnettua eurooppalaista poliitikkoa ja liikemiestä, jotka johtavat Ukrainan eurointegraation eri osa-alueita, kuten terveydenhuolto, rahoitus ja verotus, talous, kauppa, perustuslaillinen ja oikeudellinen uudistus, anti -korruptio ja lainvalvonta.

Mainos

Kun otetaan huomioon DF: n todistama kokemus luotettavan, halvan kaasun toimittamisesta Ukrainaan ja siitä eteenpäin Eurooppaan, on enemmän kuin hieman hätkähdyttävää, että hallituksen ristiriitaisen suorituskyvyn vuoksi näyttää siltä, ​​että se ei tällä hetkellä halua viihdyttää ajatusta yhteistyöstä DF: n kanssa sen sijaan, että tukahduttaisi sen toiminnan pikkupolitiikan takia.

Hallituksen tulisi todella katsoa laakereitaan - Kreikan ollessa maksukyvyttömyyden partaalla, jättäen euroalueen ja EU: n, Ukraina voi hyvin seurata esimerkkiä. Venäjä on katkaissut maan kaasunsaannin uudesta hinnoittelu- ja maksukiistasta, josta myös hallitus on vastuussa. Tällainen taloudellinen epäonnistuminen on pettää muuta Eurooppaa ja antaa Venäjälle yhä enemmän poliittista voimaa muiden kansojen kiristämiseksi.

Kuten jo todettiin, DF: n mukaan kaasunsaanti oli kestävää, luotettavaa ja halpaa, joten miksi Ukrainan hallitus ei yksinkertaisesti myönnä energiapuutteitaan ja antaa AMU: lle enemmän luottoa ja mikä tärkeintä, yrittää työskennellä sen kanssa maan pelastamiseksi talous?

Ryhmä DF on ilmoittanut useaan otteeseen aikomuksestaan ​​yhdistää kaasunjakeluvarallisuus parantaakseen niiden hallinnointitehokkuutta ja tarjotakseen korkealaatuista palvelua kaasun loppukäyttäjille, mukaan lukien yritykset, sähköyhtiöt, valtion laitokset ja ukrainalaiset. DF-ryhmän strategiassa kaasunjakelussa suunnitellaan merkittäviä investointeja teollisuuteen sellaisen liiketoiminnan rakentamiseksi, joka pystyy muuttamaan Ukrainan kaasuteollisuutta.

Samaan aikaan energiakomissaari Maroš Šefčovič on ollut vanhalla Silkkitiellä etsimässä uusia kaasuntoimitussopimuksia, jotka rikkovat Gazpromin otteen Euroopan markkinoilla, ja Ukrainan pääministeri Arseniy Yatsenyuk on sanonut, että Ukrainan tulisi siirtyä yksinomaan kotimaiseen maakaasun tuotantoon vuoteen 2025 mennessä - rehellisesti sanottuna tämän pitäisi olla tavoite, joka voidaan saavuttaa paljon aikaisemmin.

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa