Liity verkostomme!

energia

Parlamentin jäsenet reagoivat itävaltalaisiin Hinkley Point -valituksiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

HINKLEY-04Parlamentin jäsenet ovat reagoineet nopeasti uutisiin, joiden mukaan Itävalta aikoo ryhtyä oikeustoimiin komissiota vastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan ehdottamaan tukijärjestelmään Hinkley Pointin uudelle ydinvoimalalle.

Väite kahden ydinreaktorin rakentamisesta Isossa-Britanniassa Hinkley Pointiin Somersetiin on siirtynyt seuraavalle kierrokselle uutisten kera, että Itävallan hallitus aikoo tehdä virallisen valituksen Euroopan yhteisöjen tuomioistuimelle Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen suunnitelmasta rahoittaa reaktoreita valtion tuella. Itävallan hallitus katsoo tämän olevan laitonta valtiontukea ja kilpailun vääristymistä

Itävallan hallitus tekee virallisen valituksen Euroopan yhteisöjen tuomioistuimelle  maanantaina (22 kesäkuu) ja sitä ei ole vahvistettu, mutta todennäköisesti Luxemburgin hallitus tukee tapausta.

Mainos

Skotlantilainen Euroopan parlamentin jäsen Alyn Smith ja SNP Westminster Energyn edustaja Callum McCaig olivat tyytyväisiä ilmoitukseen.

Smith sanoi: "Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen ydinalan pakkomielle on huono veronmaksajille, huono kuluttajille ja huono Skotlannille. Tämä vanha kallis vaarallinen tekniikka ei yksinkertaisesti sovi tarkoitukseen, varsinkaan kun Skotlantia siunataan niin runsailla luonnonvaroilla, että olemme parhaillaan Skotlanti voi olla Euroopan puhdas vihreä voimanpesä, mutta alkuvaiheessa investoinnin on perustuttava varmuuteen tukijärjestelmästä.

"Vietin suurimman osan kymmenestä vuodesta Euroopan parlamentin energiavaliokunnassa työskennellessäni korostaakseni uusiutuvien energialähteiden ja toisiinsa yhteydessä olevien EU: n markkinoiden etuja. Yhdistynyt kuningaskunta ei ole koskaan pelannut palloa. Ennen itsenäisyyden kansanäänestystä pidin sitä mieltä, että tällaiset päätökset kuuluvat Isossa-Britanniassa, mutta niin kauan kuin Skotlanti on edelleen osa Yhdistynyttä kuningaskuntaa, myös nämä ovat verojamme.

Mainos

"Yhdistynyt kuningaskunta, joka pyrkii suosimaan ydinvoimaa kustannuksellamme, on huono uutinen, ja siltä osin kuin näen rikkovan EU: n lakia - se on järkyttävän huono kauppa skotlantilaisille ja Yhdistyneen kuningaskunnan veronmaksajille, enkä halua Skotlannin verojen hukkaamista tällä tavalla, kun voisimme tukea tulevaisuuden energiateknologioita Skotlannissa. Tähän hankkeeseen osallistuvat luvut ovat silmiinpistäviä, ja noin 31.2 miljardia euroa pelkästään asian rakentamiseen. Tämä on tyhjin tyhjä sekki. "

Vihreiden / EFA: n Euroopan parlamentin jäsen Molly Scott Cato antoi uuden kommentin, joka otti uutiset vastaan ​​ja sanoi: "Itävallan hallitus myöntää, että Euroopan komissio rikkoo omia valtiontukisääntöjään, eikä tätä voida jättää kyseenalaiseksi. Tämä kauppa menettäisi valtavia summia julkisia varoja vanhentuneeseen ja vaaralliseen tekniikkaan, kun meidän olisi sen sijaan edistettävä turvallista ja kestävää tulevaisuutta Euroopalle.

"Lounais-Englannissa on Euroopan parhaita uusiutuvia energialähteitä, ja alue pystyy tuottamaan yli 100% energiantarpeestaan ​​pelkästään uusiutuvien energialähteiden avulla ja luomalla prosessissa noin 122,000 XNUMX työpaikkaa.

"Silti keskittyminen Hinkleylle tarkoittaa sitä, että ydinvoimalalle varataan varakapasiteettia. Tämä heikentää uusiutuvien energialähteiden yritysten kykyä kehittää vaihtoehtoisia sähköntuotantolupia kieltämällä heiltä tarvitsemansa verkkokapasiteetti."

Vihreät / EFA: n yhteispuheenjohtaja Rebecca Harms sanoi: "Itävallan hallitus on oikeassa - Euroopan komissiolla ei ole oikeutta sekaantua Euroopan energiamarkkinoihin tällaisten varojen avulla. Ranskan Areva-ryhmän kaltaisten ydinsombien tukeminen on taloudellisesti järjetöntä ja vaarallista. Ilman suuria määriä valtionapua atomin korkean turvallisuuden tekniikka ei ole enää elinkelpoinen. Ydinteollisuus on selvästi häviämässä uusiutuvien energialähteiden kilpailusta.

"Tuuli- ja aurinkovoima ovat jo nykyään huomattavasti halvempia kuin ydinvoima. EU: n siirtyminen energiaan voi olla mahdollista vain, jos edistämme uusiutuvia energialähteitä ja energiatehokkuutta vanhentuneen ja vaarallisen tekniikan tukemisen sijaan."

Sähkö yhteenliitettävyys

Komissio hyväksyy Kreikan toimenpiteet PPC: n kilpailijoiden sähkön saatavuuden lisäämiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tehnyt EU: n kilpailusääntöjen nojalla oikeudellisesti sitoviksi Kreikan ehdottamat toimenpiteet, jotka mahdollistavat sen, että Kreikan valtion omistaman sähkön vakiintuneen valtion Power Corporationin (PPC) kilpailijat voivat ostaa enemmän sähköä pidemmällä aikavälillä. Kreikka toimitti nämä toimenpiteet poistaakseen vääristymän, joka johtui PPC: n yksinomaisesta pääsystä ruskohiilellä tuotetulle energialle, jonka komissio ja unionin tuomioistuimet olivat todenneet luovan epätasa-arvoiset mahdollisuudet Kreikan sähkömarkkinoille. Ehdotetut korjaustoimenpiteet raukeavat, kun nykyiset ruskohiililaitokset lakkaavat toimimasta kaupallisesti (mitä odotetaan tällä hetkellä vuoteen 2023 mennessä) tai viimeistään 31. joulukuuta 2024.

Sen maaliskuuta 2008 tehty päätöskomissio totesi, että Kreikka oli rikkonut kilpailusääntöjä antamalla PPC: lle etuoikeutetut ruskohiilen käyttöoikeudet. Komissio kehotti Kreikkaa ehdottamaan toimenpiteitä rikkomisen kilpailunvastaisten vaikutusten korjaamiseksi. Sekä unionin yleisessä tuomioistuimessa että Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa tehtyjen valitusten ja aikaisempien korjaustoimenpiteiden täytäntöönpanoon liittyvien vaikeuksien vuoksi tällaisia ​​korjaavia toimenpiteitä ei ole toteutettu toistaiseksi. Kreikka toimitti 1. syyskuuta 2021 muutetun version korjaustoimenpiteistä.

Komissio on tullut siihen tulokseen, että ehdotetuilla toimenpiteillä puututaan täysin komission vuoden 2008 päätöksessä havaitsemaan rikkomukseen, kun otetaan huomioon Kreikan suunnitelma poistaa käytöstä kaikki nykyinen ruskohiilellä tuotettu tuotanto vuoteen 2023 mennessä Kreikan ja EU: n ympäristötavoitteiden mukaisesti. Kilpailupolitiikasta vastaava johtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Päätös ja Kreikan ehdottamat toimenpiteet mahdollistavat PPC: n kilpailijoiden suojautumisen paremmin hintavaihtelulta, mikä on elintärkeää niiden kilpailulle sähkön vähittäismarkkinoilla. tarjota kuluttajille vakaita hintoja. Toimenpiteet toimivat käsi kädessä Kreikan suunnitelman kanssa poistaa käytöstä erittäin saastuttavat ruskohiilivoimalaitoksensa estämällä näiden laitosten käyttöä täysin Euroopan vihreän sopimuksen ja EU: n ilmastotavoitteiden mukaisesti. ”

Mainos

Täydellinen lehdistötiedote on saatavana verkossa.

Mainos
Continue Reading

Biopolttoaineet

Komissio hyväksyy biopolttoaineiden verovapautuksen yhden vuoden jatkamisen Ruotsissa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ruotsin biopolttoaineiden verovapautustoimenpiteen jatkamisen. Ruotsi on vapauttanut nestemäiset biopolttoaineet energia- ja hiilidioksidiverosta vuodesta 2002 lähtien. Toimenpidettä on jo jatkettu useita kertoja, viimeksi vuonna lokakuu 2020 (SA.55695). Komissio hyväksyy tänään tekemällään päätöksellä verovapautuksen jatkamisen vielä yhdellä vuodella (1. tammikuuta-31. joulukuuta 2022). Verovapautustoimenpiteen tavoitteena on lisätä biopolttoaineiden käyttöä ja vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä liikenteessä. Komissio arvioi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen, erityisesti Suuntaviivat valtiontuelle ympäristönsuojelulle ja energialle.

Komissio totesi, että verovapautukset ovat välttämättömiä ja tarkoituksenmukaisia ​​kotimaisten ja tuontibiopolttoaineiden tuotannon ja kulutuksen stimuloimiseksi vääristämättä kohtuuttomasti kilpailua sisämarkkinoilla. Lisäksi järjestelmä edistää sekä Ruotsin että koko EU: n pyrkimyksiä saavuttaa Pariisin sopimus ja siirtyä kohti vuoden 2030 uusiutuvan energian ja hiilidioksidin tavoitteita. Elintarvikepohjaisille biopolttoaineille annettavan tuen olisi oltava edelleen rajallista Uusiutuvien energialähteiden käyttöä koskeva direktiivi. Lisäksi poikkeus voidaan myöntää vain, jos toimijat osoittavat noudattavansa kestävyyskriteerejä, jotka Ruotsi saattaa osaksi kansallista lainsäädäntöä tarkistetun uusiutuvan energian direktiivin mukaisesti. Tämän perusteella komissio päätteli, että toimenpide on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. Lisätietoja on saatavilla komissiosta kilpailu verkkosivuilla, Valtiontukirekisterissä numerolla SA.63198.

Mainos

Continue Reading

energia

Bidenin hallinto pyrkii leikkaamaan julkisen maan aurinko- ja tuuliprojektien kustannuksia

Julkaistu

on

By

Aurinkopaneelit nähdään Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Aurinkopaneelit näkyvät Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. Kuva otettu 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Bidenin hallinto aikoo tehdä liittovaltioista halvempia pääsyä aurinko- ja tuulivoiman kehittäjille sen jälkeen, kun puhdas sähköteollisuus väitti tänä vuonna edunvalvonnassa, että vuokrakorot ja -maksut ovat liian korkeita investointien saamiseksi ja voivat torpedoida presidentin ilmastonmuutosta koskevan esityksen, kirjoittaa Nichola sulhanen että Valerie Volcovici.

Washingtonin päätös tarkistaa liittovaltion maapolitiikkaa uusiutuviin energialähteisiin liittyvissä hankkeissa on osa presidentti Joe Bidenin hallituksen laajempaa pyrkimystä torjua ilmaston lämpenemistä edistämällä puhtaan energian kehittämistä ja estämällä poraus ja hiilikaivos.

"Ymmärrämme, että maailma on muuttunut siitä, kun viimeksi katsoimme tätä, ja päivityksiä on tehtävä", Janea Scott, Yhdysvaltain sisäasiainministeriön maa- ja mineraalivastaavan sihteeri, sanoi Reutersille.

Mainos

Hän sanoi, että hallinto tutkii useita uudistuksia helpottaakseen liittovaltion alueiden kehittämistä aurinko- ja tuulivoimaloille, mutta ei kertonut yksityiskohtia.

Pyrkimys helpottaa pääsyä laajoille liittovaltion alueille korostaa myös uusiutuvan energian teollisuuden kireää tarvetta uudelle viljelyalueelle: Bidenin tavoitteena on hiili -hiili -energian poistaminen vuoteen 2035 mennessä, mikä edellyttää Alankomaita suurempaa aluetta pelkästään aurinkoteollisuudelle, tutkimusyhtiön Rystad Energy mukaan.

Kyseessä on liittovaltion aurinko- ja tuulivuokrasopimusten vuokra- ja palkkiojärjestelmä, jonka tarkoituksena on pitää hinnat lähellä olevien maatalousmaan arvojen mukaisina.

Mainos

Tämän politiikan mukaisesti, jonka presidentti Barack Obaman hallinto toteutti vuonna 2016, jotkut suuret aurinkoenergiahankkeet maksavat 971 dollaria hehtaarilta vuodessa vuokria ja yli 2,000 XNUMX dollaria vuosittain megawattia tehokapasiteettia kohti.

Hyödyllinen mittakaavahanke, joka kattaa 3,000 hehtaaria ja tuottaa 250 megawattia tehoa, joka on noin 3.5 miljoonan dollarin välilehti vuosittain.

Tuuliprojektien vuokrat ovat yleensä alhaisempia, mutta kapasiteettimaksu on korkeampi kuin 3,800 dollaria liittovaltion maksuaikataulun mukaan.

Uusiutuvan energian teollisuus väittää, että sisäministeriön asettamat maksut ovat ristiriidassa yksityisten maanvuokrien kanssa, jotka voivat olla alle 100 dollaria hehtaarilta, eivätkä ne sisällä maksuja tuotetusta sähköstä.

Ne ovat myös korkeampia kuin liittovaltion vuokrat öljyn ja kaasun porausvuokrauksista, joiden hinta on 1.50 dollaria tai 2 dollaria vuodessa hehtaaria kohden, ennen kuin ne korvataan 12.5 prosentin tuotantomaksuilla, kun öljy alkaa virrata.

"Ennen kuin nämä liian raskaat kustannukset on ratkaistu, kansakuntamme todennäköisesti jää käyttämättä mahdollisuuksiaan toteuttaa kotimaisia ​​puhtaan energian hankkeita julkisilla maillamme - ja työpaikkoja ja taloudellista kehitystä", sanoi Gene Grace, yleinen neuvonantaja puhtaan energian kauppakonsernille American Clean Power Association.

Uusiutuvan energian teollisuus on historiallisesti luottanut yksityiseen pinta -alaan suurten projektien rakentamiseen. Mutta suuret katkeamattoman yksityisen maan alueet ovat vähissä, mikä tekee liittovaltion maista parhaita vaihtoehtoja tulevalle laajentumiselle.

Tähän mennessä sisäministeriö on sallinut alle 10 GW aurinko- ja tuulivoimaa sen yli 245 miljoonan hehtaarin liittovaltion maille, mikä on kolmannes siitä, mitä näiden kahden teollisuuden odotettiin asentavan maanlaajuisesti juuri tänä vuonna, Energy Information Administrationin mukaan .

Aurinkoteollisuus aloitti asiasta lobbauksen huhtikuussa, kun Large Scale Solar Association, joidenkin kansakunnan parhaiden aurinkokehittäjien - mukaan lukien NextEra Energy, Southern Company ja EDF Renewables - koalitio, jätti vetoomuksen Interior's Bureau of Land Managementille alemmat vuokrat yleishyödyllisissä hankkeissa kansakunnan rakkuloisissa aavikoissa.

Ryhmän tiedottaja sanoi, että teollisuus keskittyi alun perin Kaliforniaan, koska siellä asuu joitakin lupaavimmista aurinkoketjuista ja koska maa suurten kaupunkialueiden, kuten Los Angelesin, ympärillä oli paisunut arvioita koko maakunnille, jopa aavikon pinta -alalle, joka ei sovellu maataloudelle.

NextEran virkamiehet (NEE.N), Eteläinen (POIKA)ja EDF ei kommentoinut, kun Reuters otti yhteyttä.

Kesäkuussa Bureau alensi vuokria kolmessa Kalifornian läänissä. Mutta aurinkoenergian edustajat kutsuivat toimenpidettä riittämättömäksi ja väittivät, että alennukset olivat liian pieniä ja että megawattikapasiteetti pysyi voimassa.

Sekä aurinkoyhtiöiden että BLM: n asianajajat ovat keskustelleet asiasta puhelimissa sen jälkeen, ja lisäneuvottelut on määrä järjestää syyskuussa aurinkokonsernia edustavan asianajajan Peter Weinerin mukaan.

"Tiedämme, että BLM: n uusilla ihmisillä on ollut paljon lautasillaan", Weiner sanoi. "Arvostamme todella heidän huomioimistaan."

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa