Liity verkostomme!

Talous

Vihreän ja tehokkaan energian edistäminen Euroopan alueille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

6028652710dd6171bf121b0674d2236dTänään (26 toukokuu) Euroopan komissio käynnistää Euroopan Älykkään erikoistumisen foorumin energia, Joka tukee alueita ja jäsenvaltioita käyttämään koheesiopolitiikan rahoitusta tehokkaammin edistää kestävää energiaa. Alusta auttaa alueita jakamaan asiantuntemusta kestävän energian investointeja ja etenkin innovatiivisen vähähiilisen teknologian.

Tukemalla optimaalista käyttöä koheesiopolitiikan varoja kestävän energian hankkeisiin, foorumin tulee suoraan edistävät Euroopan unionin energia-alan strategiaa. Sen tavoitteena on myös yhdenmukaistaa energia-alan innovaatiotoimet paremmin kansallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla, jotta voidaan luoda yhteinen strateginen strategia energiaprioriteeteista. Foorumi, jonka on perustanut komission sisäinen tiedepalvelu, Yhteinen tutkimuskeskus (YTK), edistää alueiden talouskasvua varmistamalla kestävän, kilpailukykyisen ja varman energiahuollon.

Aluepolitiikasta vastaava komissaari Corina Creţu totesi: "Vuosille 2014--2020 koheesiopolitiikan varoista investoidaan yli 38 miljardia euroa energiaunionistrategian saavuttamiseen ja siirtymiseen kohti vähähiilistä taloutta kaikilla aloilla. Tämä on enemmän kuin rahoituksen kaksinkertaistaminen edelliseen kauteen verrattuna. Koheesiopolitiikan rahoitus tarjoaa monia mahdollisuuksia, mutta se asettaa myös alueille merkittäviä haasteita EU: n osarahoittamien energiahankkeiden toteuttamisen kannalta. Siksi olen tyytyväinen uuteen energia-alustaan, joka yhdistää kestävää energiaa koskevaa taitotietoa ja auttaa alueita käyttämään käytettävissä olevaa rahoitusta tehokkaasti investoimaan innovatiivisiin ratkaisuihin. "

Mainos

Myös YTK: sta vastaava koulutus-, kulttuuri-, nuoriso- ja urheilukomissaari Tibor Navracsics totesi: "Todellisen energiaunionin rakentaminen edellyttää vankkaa tieteellistä perustaa, ja olen iloinen siitä, että komission sisäinen tiedepalvelu, Yhteinen tutkimuskeskus, on tärkeä rooli tämän varmistamisessa. Älykäs erikoistumisfoorumi yhdistää tieteellisen asiantuntemuksen ja innovatiiviset verkkotyökalut. Se auttaa alueita saamaan tietoa ja vaihtamaan ideoita ja parhaita käytäntöjä - luomalla uutta asiantuntemusta ja muuttamalla ne energiaunionin rakennuspalikoiksi. "

Merkitse käynnistää alustan, joka on korkean tason konferenssi käydään tänään Brysselissä läsnäollessa komissaari Tibor Navracsics. Kaksi rinnakkaista istuntoa, järjestäytynyt Andalusiassa ja Skotlannissa liittyy kautta vidoelink. Tapahtuma kokoaa päättäjät, virkamiehet, energia-asiantuntijat ja tutkijat pohtimaan ja keskustella strategisen toimintaohjelman ja seuraavat vaiheet kehittämisessä älykkään erikoistumisen energia-alalla.

Tausta

Mainos

Hanke perustuu yhteiseen yhteistyötä PO alue- ja kaupunkipolitiikkaan (REGIO), PO (ENER) ja Yhteisen tutkimuskeskuksen (JRC). Se ammentaa myönteisiä kokemuksia nykyisten älykkään erikoistumisen foorumin keskitytty tutkimukseen ja innovaatiostrategioita (S3 Platform). Tällä hetkellä 172 alueiden tai maiden osuus on yli 80% EU alueet osallistuvat toimintaan tällä alustalla. Yli kaksi kolmasosaa näistä ovat valinneet energiaa kuin niiden alueella älykkään erikoistumisen.

Älykäs erikoistuminen on innovatiivinen lähestymistapa kehittämä Euroopan komissio voi edistää talouskasvua ja hyvinvointia alueellisella tasolla. Se kannustaa tehokasta ja kohdennettua käyttöä julkisten tutkimus- ja innovaatio luoda kilpailuetuja ja mahdollistaa alueiden erikoistua alalla niiden vahvuuksista. Se on myös edellytys hyötyy Euroopan rakenne- ja Investment Funds.

Uusi alusta Energiaa saadaan tietoa, tietoa ja asiantuntemusta investoida energiahankkeisiin, linjassa tarpeiden päättäjät, viranomaiset ja sidosryhmät vastaavat energian ja tutkimuksen. Se myös kehittää keinoja vastaavia jäsenvaltioiden ja alueiden, joilla on samanlaiset intressit ja suunniteltuja investointeja energia innovaatio.

EU aikoo investoida noin € 38bn vuosina 2014-2020 puitteissa sen koheesiopolitiikan lukien € 2bn investointeihin älyverkkojen. Tavoitteena on helpottaa siirtymistä vähähiiliseen talouteen tukemalla hankkeita energiatehokkuuden ja uusiutuvien energialähteiden sekä kestävän kaupunkiliikenteen sekä tutkimus ja innovointi.

Esimerkkejä energiahankkeet rahoittamien koheesiopolitiikan

WAVE HUB, innovatiivinen uusiutuvan energian ratkaisu (Iso-Britannia)

The Green Building Cluster, energiaa rakennukset oikealla tavalla (Itävalta)

Scheme of peruskorjaus julkisten rakennusten (Liettua)

Kistelek osoittaa potentiaalia maalämpö (Unkari)

Lisätietoja

Käynnistetään Euroopan älykkään erikoistumisen foorumin energiaa

Älykkään erikoistumisen foorumin energia

EU: n koheesiopolitiikka - ilmastonmuutos ja energiavarmuus haasteet

Vähähiiliseen talouteen - Aluepolitiikka

Älykkään erikoistumisen foorumin tutkimukseen ja innovointistrategioita

Maatalous

Maatalous: Vuosittainen EU: n luomupäivä

Julkaistu

on

Euroopan parlamentti, neuvosto ja komissio juhlivat 24. syyskuuta EU: n luomupäivän viettoa. Kolme toimielintä allekirjoittivat yhteisen julistuksen, jonka mukaan 23. syyskuuta on EU: n luomupäivä. Tämä seuraa Toimintasuunnitelma luonnonmukaisen tuotannon kehittämiseksi, Komissio hyväksyi 25. maaliskuuta 2021, ja se ilmoitti luovansa päivän luomutuotannon tietoisuuden lisäämiseksi.

Allekirjoitus- ja lanseerausseremoniassa maatalouskomissaari Janusz Wojciechowski sanoi: ”Tänään juhlimme luomutuotantoa, kestävää maataloustyyppiä, jossa elintarviketuotanto tapahtuu sopusoinnussa luonnon, biologisen monimuotoisuuden ja eläinten hyvinvoinnin kanssa. 23. syyskuuta on myös syksyinen päiväntasaus, jolloin päivä ja yö ovat yhtä pitkiä, ja se symboloi maatalouden ja ympäristön välistä tasapainoa, joka sopii ihanteellisesti luomutuotantoon. Olen iloinen siitä, että voimme yhdessä Euroopan parlamentin, neuvoston ja tämän alan keskeisten toimijoiden kanssa käynnistää tämän vuotuisen EU: n luomupäivän, joka on loistava tilaisuus lisätä tietoisuutta luonnonmukaisesta tuotannosta ja edistää sen keskeistä roolia siirtymässä kestävään ruokajärjestelmät. ”

Luonnonmukaisen tuotannon kehittämistä koskevan toimintasuunnitelman yleistavoite on lisätä merkittävästi luomutuotteiden tuotantoa ja kulutusta, jotta voidaan edistää maatilalta haarukalle -strategian ja biologisen monimuotoisuuden strategian tavoitteiden saavuttamista, kuten lannoitteiden, torjunta -aineiden käytön vähentämistä. ja mikrobilääkkeet. Luomuala tarvitsee oikeat työkalut kasvaakseen toimintasuunnitelman mukaisesti. Rakennettu kolmen akselin ympärille - lisäämällä kulutusta, lisäämällä tuotantoaja parantaa alan kestävyyttä entisestään -, esitetään 23 toimenpidettä alan tasapainoisen kasvun varmistamiseksi.

Mainos

Toiminnot

Kulutuksen lisäämiseksi toimintasuunnitelma sisältää toimia, kuten luomutuotannosta tiedottaminen ja siitä tiedottaminen, luomutuotteiden kulutuksen edistäminen ja luomumateriaalien käytön lisääminen julkisissa ruokaloissa julkisten hankintojen avulla. Lisäksi luonnonmukaisen tuotannon lisäämiseksi Yhteinen maatalouspolitiikka (CAP) on edelleen keskeinen väline luomuviljelyyn siirtymisen tukemisessa. Sitä täydennetään esimerkiksi tiedotustilaisuuksilla ja verkostoitumisella parhaiden käytäntöjen ja sertifioinnin jakamiseksi viljelijäryhmille eikä yksittäisille henkilöille. Lopuksi, luonnonmukaisen maatalouden kestävyyden parantamiseksi komissio käyttää vähintään 30 prosenttia maatalous-, metsätalous- ja maaseutututkimuksen ja -innovaation talousarviosta luonnonmukaiseen alaan liittyviin tai olennaisiin aiheisiin.

Tausta

Mainos

Luomutuotannolla on useita tärkeitä etuja: luomupelloilla on noin 30% enemmän biologista monimuotoisuutta, luonnonmukaisesti tuotetuilla eläimillä on parempi eläinten hyvinvointi ja he käyttävät vähemmän antibiootteja, luomuviljelijöillä on korkeammat tulot ja ne ovat kestävämpiä, ja kuluttajat tietävät tarkalleen, mitä he saavat kiitosta EU: n luomumerkki.

Lisätietoja

Toimintasuunnitelma luomualan kehittämiseksi

Maasta haaraan -strategia

biodiversiteettistrategian

Luomuviljely yhdellä silmäyksellä

Yhteinen maatalouspolitiikka

Continue Reading

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa