Liity verkostomme!

Talous

Investointisuunnitelma Euroopalle tukea uusiutuvan energian ja strategisten infrastruktuurihankkeiden

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Photo4_HomePage_InternetInvestointeja energiatehokkuuteen, uusiutuvaan energiaan ja strateginen energiainfrastruktuuria, oli yksi yli € 8 miljardin rahoituksen hyväksymän Euroopan investointipankin (EIP) hallituksen kokouksessa tänään (19 toukokuu).

EIP-ryhmän hallitus hyväksyi lainoja yhteensä 21 hanketta, joista neljä hanketta varattu, suostumuksella Euroopan komission, tukea EU: n talousarviotakuuta koskevan eurooppalaisen rahaston strategiset sijoitukset (EFSI), kun se on virallisesti vahvistettu . Hyväksyntä hallituksen on keskeinen virstanpylväs ennen lopullista neuvotteluihin lainojen.

"EIP-ryhmä liikkuu nopeasti tuloaan investointisuunnitelmassa Euroopan pyynnön mukaisesti hallitukset, Euroopan parlamentti ja komissio kun suunnitelma käynnistettiin. Investoinnit uusiutuvaan energiaan ja toimenpiteitä leikata energialaskuihin tarvitaan kiireellisesti. Hankkeet EIP hyväksyi tällä viikolla myös heijastaa EU pankin keskittyminen ilmastotoimiin. EFSI antaa meille mahdollisuuden tehdä enemmän hyvää työtä EIP on tehnyt aikaisemmin lukituksen tarvittavia investointeja vähentää energiankulutusta ja vähentää päästöjä. Hankkeet varattu tänään EFSI takaustukea täydentämiseksi EIP-ryhmän tukea hankkeille innovaatioihin, sosiaaliseen infrastruktuuriin ja pk-rahoitus vuoden EFSI osana tavanomaiseen toimintaan. EIP-ryhmän tuki EU: n talous on edelleen merkittäviä ja johdonmukaisia ​​ja investointisuunnitelmassa Euroopan perustuu että tukea. "Sanoi Euroopan investointipankkiryhmä puheenjohtaja Werner Hoyer.

Mainos

Neljä hanketta rahoitukseen varattiin alle EFSI ovat tukemalla energiatehokkuutta investointeihin vähentää lämmityskustannuksia omakotitaloalueella Ranskassa; uusiutuvan energian ja siihen liittyvät siirtoyhteyksien Pohjois- ja Länsi-Euroopassa; vähentäminen teollisuuden energian käytön Suomessa; ja parannus Kaasunsiirtoverkkoihin Espanjassa.

Hanke tukemaan energiatehokkuuteen investointi Ranskassa mahdollistaa kunnostustöitä leikata sähkölaskuja yli 40,000 koteihin.

Tausta energian investointeja koko Pohjois- ja Länsi-Euroopassa, osakepääomalla osallistumisen erikoistunut rahasto, tukee investointeja eri energia järjestelmien, kuten uudisrakentaminen Merituulipuistojen, biomassa tilat, ja energian siirtoyhteydet jotka auttavat leikata hiilidioksidipäästöjä ja luoda tuhansia työpaikkoja.

Mainos

Rahoitus EIP hyväksyi hallituksen uuden suuren mittakaavan sellutehtaan Suomessa avulla laitos voidaan omavarainen uusiutuvan energian.

Uusia investointeja Espanjan kaasun jakeluverkon tulee ensimmäistä kertaa antaa kuluttajille joillakin alueilla valinnassa käytetään maakaasua, puhtaampi ja halvempi vaihtoehto polttoöljyä.

Muut lainat, joista periaatepäätös hallituksen Euroopan pitkän aikavälin myöntävä rahoituslaitos, kuuluvat varmuuskopioiden modernisoinnin alueellisen sairaalan Itävallassa, tuki kestävien investointien kuntien Espanjassa ja Unkarissa, päivitystä kaupunkien infrastruktuuri Ukrainassa, ja parantaa keskeisten tieyhteyksien Hondurasissa.

Luotonanto alle EFSI odotetaan tukena ydin lahjoitusvarat € 21bn, käsittäen € 5bn Euroopan investointipankin ja € 16bn tae EU: lta. Tämä alkupääomaa vahvistaa pääomamarkkinoita otto- ja edelleen antolainaus kapasiteettia Euroopan investointipankin, maailman suurin monenvälisen velallisen ja luotonantajan käyttöön € 315bn lisäinvestointeja Euroopassa kolmen vuoden aikana.

Varataan hankkeita EFSI tukea kuvastaa EIP-ryhmän vastaus puheluihin hallitukset, Euroopan parlamentti ja komissio, toteuttaa pikaisesti investointisuunnitelmassa Euroopassa jo ennen EFSI rahasto virallisesti perustettu EIP-ryhmän. Kun lopullinen lainan yksityiskohdat on saatu päätökseen, EIP-ryhmä on sitoutunut tukemaan hankkeita rahoitukseen varattiin alle EFSI taseessaan vaikka EU: n takuu olisi löydettävä ei sovelleta.

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa