Liity verkostomme!

energia

Euroopan parlamentin äänestys osoittaa täytyy poistaa haitallisia biopolttoaineita käyttää hyvä sanoa vihreiden

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

corn_guatemalaEuroopan parlamentin jäsenet äänestivät tänään (huhtikuussa 28) seitsemän prosentin enimmäismäärän käyttöönottamisesta elintarvikepohjaisille biopolttoaineille ja sisällyttävät maankäytön muutoksen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt ympäristöarviointeihin. Oxfam julkaisi yhdessä liittolaisten kansalaisjärjestöjen kanssa a paperi yksityiskohtaisia ​​suosituksia siitä, kuinka EU voi sisällyttää bioenergian kestävästi 2030-ilmasto- ja energiapolitiikkaansa.

Oxfamin EU: n biopolttoaineiden asiantuntija Marc-Olivier Herman sanoi: ”Euroopan parlamentin päätös vähentää Euroopan biopolttoainepolitiikan aiheuttamia haittoja sekä köyhille yhteisöille että ympäristölle on tervetullut, mutta se ei mene tarpeeksi pitkälle. Euroopan on nyt kiellettävä elintarvikkeiden tuotannosta täysin kilpailevat polttoaineet. 

”Tätä uudistusta ovat viiden vuoden ajan heikentäneet biopolttoaineteollisuuden voimakkaat omistautuneet intressit, jotka ovat pyrkineet lakkaamatta heikentämään sitä asettamalla omat voitonsa ympäristön ja ihmisten kyvyn ruokkia itsensä yläpuolelle.

”Tämän päivän äänestys on tärkeä oppitunti Junker-komissiolle. EU: n ilmasto- ja energiapolitiikka 2020: n jälkeen ei saa sallia sitovia tavoitteita liikenteelle. Tarvitaan uusia politiikkoja kaiken bioenergian käytöstä, josta on todella hyötyä ihmisille ja planeetalle. Tähän tulisi sisältyä konkreettisia toimenpiteitä bioenergian käytön rajoittamiseksi kestävällä tasolla ja vahvaa lainsäädäntöä, joka suojaa paikallisyhteisöjen oikeuksia päästä omaan maahansa. "

Mainos

· Oxfam julkaisi tänään yhdessä muiden organisaatioiden kanssa paperin, jonka otsikko on "Sudenkuopat ja potentiaalit: Bioenergian rooli EU: n ilmasto- ja energiapolitiikassa 2020: n jälkeen'. Suosituksiin sisältyy korkin käyttöönotto bioenergian käytön rajoittamiseksi, sen tehokkaan käytön varmistaminen, hiilipäästöjen laskeminen oikein ja sitovien kestävyyskriteerien sisällyttäminen 2030-energiapolitiikkaan.

Mitä lopullinen sopimus sisältää?

· Maatalouskasvien biopolttoaineiden 7-prosenttinen enimmäismäärä (verrattuna 8.6-prosenttiseen liiketoimintaan tavanomaisessa skenaariossa) - jäsenvaltioilla on mahdollisuus laskea.
· Euroopan komissio ja polttoaineiden toimittajat ilmoittavat epäsuorat päästöt joka vuosi ottaen huomioon ILUC-tekijät. Tämä lisää avoimuutta tämän politiikan vaikutuksista Euroopan kansalaisiin.
· Jäsenvaltioiden on vahvistettava 0.5%: n ei-sitova tavoite ns. Edistyneille biopolttoaineille, ottaen samalla huomioon "asianmukaisesti" suojatoimenpiteet näiden biopolttoaineiden kestävyyden varmistamiseksi. Lisäkannustimena nämä ns. Toisen sukupolven biopolttoaineet lasketaan kaksinkertaisesti kohti 10% -tavoitetta.
Mitä puuttuu viimeisestä sopimuksesta?· Tiukempi korkki kaikille biopolttoaineille, jotka kilpailevat maan ja muiden arvokkaiden luonnonvarojen tuotannossa tapahtuvan elintarviketuotannon kanssa. Euroopan komissio oli asettanut enimmäismäärän 5%. Euroopan parlamentti oli tehnyt korkin vesitiiviiksi kieltämällä korkin yläpuolella olevat tuet ja soveltamalla sitä kaikkiin biopolttoaineisiin, jotka on valmistettu maalla kasvatetuista raaka-aineista.
· Todellinen hiililaskenta, jotta vältetään sellaisten biopolttoaineiden tukeminen, jotka ovat saastuttavampia kuin fossiiliset polttoaineet. Epäsuorien maankäytön muutosten aiheuttamien päästöjen raportoinnin lisäksi Euroopan parlamentti oli valtuuttanut näiden päästöjen kirjanpitoon määrittämään biopolttoaineiden kasvihuonekaasupäästöt.
· Riittävät sosiaalisen ja ympäristön kestävyyskriteerit kaikentyyppisille biopolttoaineille. Euroopan parlamentti oli sisällyttänyt tarpeen varmistaa, että maakauppoista kärsivät yhteisöt antavat ennakkoon ja tietoon perustuvan suostumuksen tavanomaisten biopolttoaineiden tuottamiseksi sekä CSS: n käytön periaatteiden ja jätehierarkian noudattamista edistyneiden biopolttoaineiden tuottamiseksi.

Mainos

Katso lisätietoja ja EU: n biopolttoaineuudistuksen aikataulu  mediareaktio Ympäristövaliokunnan äänestykseen 14 huhtikuuta koskevasta lainsäädännöstä.

Sähkö yhteenliitettävyys

Komissio hyväksyy Kreikan toimenpiteet PPC: n kilpailijoiden sähkön saatavuuden lisäämiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tehnyt EU: n kilpailusääntöjen nojalla oikeudellisesti sitoviksi Kreikan ehdottamat toimenpiteet, jotka mahdollistavat sen, että Kreikan valtion omistaman sähkön vakiintuneen valtion Power Corporationin (PPC) kilpailijat voivat ostaa enemmän sähköä pidemmällä aikavälillä. Kreikka toimitti nämä toimenpiteet poistaakseen vääristymän, joka johtui PPC: n yksinomaisesta pääsystä ruskohiilellä tuotetulle energialle, jonka komissio ja unionin tuomioistuimet olivat todenneet luovan epätasa-arvoiset mahdollisuudet Kreikan sähkömarkkinoille. Ehdotetut korjaustoimenpiteet raukeavat, kun nykyiset ruskohiililaitokset lakkaavat toimimasta kaupallisesti (mitä odotetaan tällä hetkellä vuoteen 2023 mennessä) tai viimeistään 31. joulukuuta 2024.

Sen maaliskuuta 2008 tehty päätöskomissio totesi, että Kreikka oli rikkonut kilpailusääntöjä antamalla PPC: lle etuoikeutetut ruskohiilen käyttöoikeudet. Komissio kehotti Kreikkaa ehdottamaan toimenpiteitä rikkomisen kilpailunvastaisten vaikutusten korjaamiseksi. Sekä unionin yleisessä tuomioistuimessa että Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa tehtyjen valitusten ja aikaisempien korjaustoimenpiteiden täytäntöönpanoon liittyvien vaikeuksien vuoksi tällaisia ​​korjaavia toimenpiteitä ei ole toteutettu toistaiseksi. Kreikka toimitti 1. syyskuuta 2021 muutetun version korjaustoimenpiteistä.

Komissio on tullut siihen tulokseen, että ehdotetuilla toimenpiteillä puututaan täysin komission vuoden 2008 päätöksessä havaitsemaan rikkomukseen, kun otetaan huomioon Kreikan suunnitelma poistaa käytöstä kaikki nykyinen ruskohiilellä tuotettu tuotanto vuoteen 2023 mennessä Kreikan ja EU: n ympäristötavoitteiden mukaisesti. Kilpailupolitiikasta vastaava johtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Päätös ja Kreikan ehdottamat toimenpiteet mahdollistavat PPC: n kilpailijoiden suojautumisen paremmin hintavaihtelulta, mikä on elintärkeää niiden kilpailulle sähkön vähittäismarkkinoilla. tarjota kuluttajille vakaita hintoja. Toimenpiteet toimivat käsi kädessä Kreikan suunnitelman kanssa poistaa käytöstä erittäin saastuttavat ruskohiilivoimalaitoksensa estämällä näiden laitosten käyttöä täysin Euroopan vihreän sopimuksen ja EU: n ilmastotavoitteiden mukaisesti. ”

Mainos

Täydellinen lehdistötiedote on saatavana verkossa.

Mainos
Continue Reading

Biopolttoaineet

Komissio hyväksyy biopolttoaineiden verovapautuksen yhden vuoden jatkamisen Ruotsissa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ruotsin biopolttoaineiden verovapautustoimenpiteen jatkamisen. Ruotsi on vapauttanut nestemäiset biopolttoaineet energia- ja hiilidioksidiverosta vuodesta 2002 lähtien. Toimenpidettä on jo jatkettu useita kertoja, viimeksi vuonna lokakuu 2020 (SA.55695). Komissio hyväksyy tänään tekemällään päätöksellä verovapautuksen jatkamisen vielä yhdellä vuodella (1. tammikuuta-31. joulukuuta 2022). Verovapautustoimenpiteen tavoitteena on lisätä biopolttoaineiden käyttöä ja vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä liikenteessä. Komissio arvioi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen, erityisesti Suuntaviivat valtiontuelle ympäristönsuojelulle ja energialle.

Komissio totesi, että verovapautukset ovat välttämättömiä ja tarkoituksenmukaisia ​​kotimaisten ja tuontibiopolttoaineiden tuotannon ja kulutuksen stimuloimiseksi vääristämättä kohtuuttomasti kilpailua sisämarkkinoilla. Lisäksi järjestelmä edistää sekä Ruotsin että koko EU: n pyrkimyksiä saavuttaa Pariisin sopimus ja siirtyä kohti vuoden 2030 uusiutuvan energian ja hiilidioksidin tavoitteita. Elintarvikepohjaisille biopolttoaineille annettavan tuen olisi oltava edelleen rajallista Uusiutuvien energialähteiden käyttöä koskeva direktiivi. Lisäksi poikkeus voidaan myöntää vain, jos toimijat osoittavat noudattavansa kestävyyskriteerejä, jotka Ruotsi saattaa osaksi kansallista lainsäädäntöä tarkistetun uusiutuvan energian direktiivin mukaisesti. Tämän perusteella komissio päätteli, että toimenpide on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. Lisätietoja on saatavilla komissiosta kilpailu verkkosivuilla, Valtiontukirekisterissä numerolla SA.63198.

Mainos

Continue Reading

energia

Bidenin hallinto pyrkii leikkaamaan julkisen maan aurinko- ja tuuliprojektien kustannuksia

Julkaistu

on

By

Aurinkopaneelit nähdään Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Aurinkopaneelit näkyvät Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. Kuva otettu 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Bidenin hallinto aikoo tehdä liittovaltioista halvempia pääsyä aurinko- ja tuulivoiman kehittäjille sen jälkeen, kun puhdas sähköteollisuus väitti tänä vuonna edunvalvonnassa, että vuokrakorot ja -maksut ovat liian korkeita investointien saamiseksi ja voivat torpedoida presidentin ilmastonmuutosta koskevan esityksen, kirjoittaa Nichola sulhanen että Valerie Volcovici.

Washingtonin päätös tarkistaa liittovaltion maapolitiikkaa uusiutuviin energialähteisiin liittyvissä hankkeissa on osa presidentti Joe Bidenin hallituksen laajempaa pyrkimystä torjua ilmaston lämpenemistä edistämällä puhtaan energian kehittämistä ja estämällä poraus ja hiilikaivos.

"Ymmärrämme, että maailma on muuttunut siitä, kun viimeksi katsoimme tätä, ja päivityksiä on tehtävä", Janea Scott, Yhdysvaltain sisäasiainministeriön maa- ja mineraalivastaavan sihteeri, sanoi Reutersille.

Mainos

Hän sanoi, että hallinto tutkii useita uudistuksia helpottaakseen liittovaltion alueiden kehittämistä aurinko- ja tuulivoimaloille, mutta ei kertonut yksityiskohtia.

Pyrkimys helpottaa pääsyä laajoille liittovaltion alueille korostaa myös uusiutuvan energian teollisuuden kireää tarvetta uudelle viljelyalueelle: Bidenin tavoitteena on hiili -hiili -energian poistaminen vuoteen 2035 mennessä, mikä edellyttää Alankomaita suurempaa aluetta pelkästään aurinkoteollisuudelle, tutkimusyhtiön Rystad Energy mukaan.

Kyseessä on liittovaltion aurinko- ja tuulivuokrasopimusten vuokra- ja palkkiojärjestelmä, jonka tarkoituksena on pitää hinnat lähellä olevien maatalousmaan arvojen mukaisina.

Mainos

Tämän politiikan mukaisesti, jonka presidentti Barack Obaman hallinto toteutti vuonna 2016, jotkut suuret aurinkoenergiahankkeet maksavat 971 dollaria hehtaarilta vuodessa vuokria ja yli 2,000 XNUMX dollaria vuosittain megawattia tehokapasiteettia kohti.

Hyödyllinen mittakaavahanke, joka kattaa 3,000 hehtaaria ja tuottaa 250 megawattia tehoa, joka on noin 3.5 miljoonan dollarin välilehti vuosittain.

Tuuliprojektien vuokrat ovat yleensä alhaisempia, mutta kapasiteettimaksu on korkeampi kuin 3,800 dollaria liittovaltion maksuaikataulun mukaan.

Uusiutuvan energian teollisuus väittää, että sisäministeriön asettamat maksut ovat ristiriidassa yksityisten maanvuokrien kanssa, jotka voivat olla alle 100 dollaria hehtaarilta, eivätkä ne sisällä maksuja tuotetusta sähköstä.

Ne ovat myös korkeampia kuin liittovaltion vuokrat öljyn ja kaasun porausvuokrauksista, joiden hinta on 1.50 dollaria tai 2 dollaria vuodessa hehtaaria kohden, ennen kuin ne korvataan 12.5 prosentin tuotantomaksuilla, kun öljy alkaa virrata.

"Ennen kuin nämä liian raskaat kustannukset on ratkaistu, kansakuntamme todennäköisesti jää käyttämättä mahdollisuuksiaan toteuttaa kotimaisia ​​puhtaan energian hankkeita julkisilla maillamme - ja työpaikkoja ja taloudellista kehitystä", sanoi Gene Grace, yleinen neuvonantaja puhtaan energian kauppakonsernille American Clean Power Association.

Uusiutuvan energian teollisuus on historiallisesti luottanut yksityiseen pinta -alaan suurten projektien rakentamiseen. Mutta suuret katkeamattoman yksityisen maan alueet ovat vähissä, mikä tekee liittovaltion maista parhaita vaihtoehtoja tulevalle laajentumiselle.

Tähän mennessä sisäministeriö on sallinut alle 10 GW aurinko- ja tuulivoimaa sen yli 245 miljoonan hehtaarin liittovaltion maille, mikä on kolmannes siitä, mitä näiden kahden teollisuuden odotettiin asentavan maanlaajuisesti juuri tänä vuonna, Energy Information Administrationin mukaan .

Aurinkoteollisuus aloitti asiasta lobbauksen huhtikuussa, kun Large Scale Solar Association, joidenkin kansakunnan parhaiden aurinkokehittäjien - mukaan lukien NextEra Energy, Southern Company ja EDF Renewables - koalitio, jätti vetoomuksen Interior's Bureau of Land Managementille alemmat vuokrat yleishyödyllisissä hankkeissa kansakunnan rakkuloisissa aavikoissa.

Ryhmän tiedottaja sanoi, että teollisuus keskittyi alun perin Kaliforniaan, koska siellä asuu joitakin lupaavimmista aurinkoketjuista ja koska maa suurten kaupunkialueiden, kuten Los Angelesin, ympärillä oli paisunut arvioita koko maakunnille, jopa aavikon pinta -alalle, joka ei sovellu maataloudelle.

NextEran virkamiehet (NEE.N), Eteläinen (POIKA)ja EDF ei kommentoinut, kun Reuters otti yhteyttä.

Kesäkuussa Bureau alensi vuokria kolmessa Kalifornian läänissä. Mutta aurinkoenergian edustajat kutsuivat toimenpidettä riittämättömäksi ja väittivät, että alennukset olivat liian pieniä ja että megawattikapasiteetti pysyi voimassa.

Sekä aurinkoyhtiöiden että BLM: n asianajajat ovat keskustelleet asiasta puhelimissa sen jälkeen, ja lisäneuvottelut on määrä järjestää syyskuussa aurinkokonsernia edustavan asianajajan Peter Weinerin mukaan.

"Tiedämme, että BLM: n uusilla ihmisillä on ollut paljon lautasillaan", Weiner sanoi. "Arvostamme todella heidän huomioimistaan."

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa