Liity verkostomme!

Talous

Kampanjaryhmät protestoivat yritysten rikkomisen EU: n kulissien takana

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKahden kampanjaryhmän tutkimuksessa todetaan, että fracking-yritykset hallitsevat kulissien takana olevaa ohjelmaa EU: n fracking-politiikassa.

Earth of Friends Europe ja Corporate Europe Observatory (toimitusjohtaja) väittävät, että kiistanalaisen murtamisen edistämisestä ja laajentamisesta Euroopassa on tullut Euroopan komission viime vuonna perustaman neuvoa-antavan verkoston "keskeinen tavoite".

Laitoksen piti arvioida meneillään olevat murtumishankkeet sekä eri tekniikoiden turvallisuus ja tarkoituksenmukaisuus Euroopassa.

Mainos

Maan Euroopan ystävät liittyivät alun perin asiantuntijaverkostoon "korostaakseen liuskekaasun kehityksen vaarat kansalaisille ja ympäristölle".

Mutta Earth of Europe sanoo, että "sen jälkeen kun kävi ilmi, että liuskekaasua edistävä ohjelma hallitsee ryhmää", se on nyt päättänyt mennä ulos.

Kaksi ryhmää vaativat uuden neuvontaverkoston tunnustamista teollisuuden lobbauksen "rintamaksi" ja romuttamista.

Mainos

Antoine Simon, Earth of Friends of Europe, kertoi tälle verkkosivustolle: "Vaikka epätavanomaisten fossiilisten polttoaineiden" tiede- ja teknologiaverkosto "kuulostaa objektiiviselta, se on täydellinen julkisivu. Euroopan komissio antaa murtumateollisuudelle kaikki paikat ylimmässä taulukossa ja syrjäyttää kansalaiset ja ryhmät, joilla on perusteltua huolta tästä likaisesta teollisuudesta. "

Ryhmät sanovat, että tarkastelu "kuka kuka" neuvoa-antavassa verkostossa kuvaa "huolestuttavan kuvan" komission liuskekaasupolitiikan "likaisen energian määräävästä asemasta".

Kahden ryhmän mukaan jäsenistä, jotka eivät ole Euroopan komission palveluksessa:

  • Yli 70% edustaa tai on taloudellisesti sidoksissa frakkiteollisuuteen, kun taas vähemmän kuin 10% edustaa kansalaisyhteiskuntaa.
  • Parhaimmissa töissä olevat - elimen työryhmien viisi tuolia - työskentelevät joko frakkiteollisuuden hyväksi, ovat peräisin fracking-hallituksista tai teollisuusystävällisistä elimistä.
  • Fracking-teollisuuden jättiläiset, kuten Cuadrilla, ConocoPhillips, Shell, Total, ExxonMobil ja GDF Suez, ovat kaikki edustettuina "komission sisäisessä" liuskekaasualan aulassa Euroopan komission energiastrategiassa.

Lisäkommentteja lähetti toimitusjohtaja Pascoe Sabido, joka sanoi: ”Vaikka komissio harhauttaa kattojen päästä ilmastotavoitteitaan lähestyessämme Pariisin tärkeitä ilmastoneuvotteluja, sen viihtyisä suhde fossiilisten polttoaineiden teollisuuteen varmistaa, että murtuminen tapahtuu. sisään takaoven kautta.

"Tämä ei vain haittaa tekopyhyyttä, mutta siinä jätetään huomiotta miljoonat, jotka vaativat pirstoutumisen lopettamista ja fossiilisten polttoaineiden jättämistä maahan. Mutta tämä tapaus ei ole kertaluonteinen. Likaisen teollisuuden etuoikeutettu pääsy on endeeminen komission neuvoa-antavissa ryhmissä.

"Toivottavasti Euroopan oikeusasiamiehen käynnissä olevan tutkinnan pitäisi olla tarpeeksi herätyskeino ongelman ratkaisemiseksi lopullisesti."

Koska frakkiteollisuuden on jo sanottu olevan vastuussa ”huomattavista” ympäristövahinkoista ympäri maailmaa ja laaja yleisö vastustaa sitä kaikkialla Euroopassa, molemmat ryhmät sanovat olevansa ”syvästi huolissaan” siitä, että frakkiteollisuudessa on ”niin hallitseva” asema arvioitaessa oma esitys.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa