Liity verkostomme!

Talous

Energiaunioni tai ylhäältä alas-täytäntöönpano? Kaupunginvaltuutettu puhuu Riian konferenssissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ruimtelijke Adaptatie -festivaali, 9. lokakuuta 2014, de Fabrique, UtrEuroopan komission alkuperäiset suuntaviivat "energiaunionia" koskevan lippuehdotuksensa toteuttamiseksi näyttävät ymmärtävän väärin sanan "unioni" laajan merkityksen. Vaikka kansalaiset ja paikalliset sidosryhmät mainitaan marginaalissa, komissio ei anna mitään viitteitä EU: n kaupunkien ja kansalaisten tosiasiallisesta osallistumisesta. Tänään Riiassa Delftin apulaiskaupunginjohtaja Stephan Brandligt (kuvassa) puhui Energiaunionin ministerikokous, korosti kaupunkien ja paikallisten sidosryhmien tärkeää roolia energiaunioniprosessissa.

Lattialla pian fossiilisten polttoaineiden ja ydinalan edustajien jälkeen hän puhui hallituksen jäsenenä energian kaupungit ja allekirjoittanut Kaupunginjohtajien yleiskokous edustaa noin 6,000 muuta paikallisviranomaista eri puolilla Eurooppaa osoittamaan, kuinka kaupungin johtama hajautettu energiapolitiikka voi tukea energiaunionihanketta. Tarkemmin sanottuna hän korosti, kuinka tällainen paikallisesti ohjattava lähestymistapa johtaisi enemmän demokraattinen, vauras että tulevaisuuteen keskittynyt Liitto.

Demokraattinen

Mainos

Brandligt toisti näkemyksiä äskettäin jaettu Euroopan parlamentin jäsen Claude Turmes, joka väittää, että energia- ja ilmastoliiton pitäisi käynnistää alhaalta ylöspäin suuntautuva energiamuutos kaikkialla Euroopassa ja tavoittaa 500 miljoonaa EU: n jäsentä sen sijaan, että "rajoitettaisiin Brysselissä lukittuun muutaman ihmisen ryhmään". toimistot ”. Brandligt korosti, että sen sijaan, että energiaunionia asetettaisiin ylhäältä alas, sen olisi hyödynnettävä EU: n monitasoista hallintomallia EU: n kaupunginjohtajien sopimus. Sen pitäisi olla toiveikas ja osallistava politiikka, joka parantaa elämänlaatua ja vähentää energiaköyhyyttä, hän sanoi. Ottaen puheenvuoron muutama tunti ennen häntä, Claude Turmes korosti myös kaupunginjohtajien liiton hyödyllisyyttä alhaalta ylöspäin suuntautuvan energiansiirtymän tukemiseksi maailmanlaajuisesti.

Vauras

Brandligt osoitti edelleen, että hajautettu kestävä energiapolitiikka kykeni parhaiten ruokkimaan Euroopan taloutta, koska se "kannustaa työvaltaisiin toimialoihin" ja ohjaa rahaa ulkomaisista kukkaroista Euroopan alueelle. Tämä paikallinen ulottuvuus, jonka hän lisäsi, tuottaisi vauraan energiaunionin, josta kaikki kansalaiset voisivat hyötyä. Lainsäädännöllisen tuen lisäksi EU: n rahoitusmekanismien tulisi myös lisätä paikallisia investointeja ja aloitteita, erityisesti Juncker-suunnitelmasta rahoitettavia hankkeita.

Mainos

Tulevaisuudenkestävä

EU: n energiaunionin ei pitäisi asettaa vanhentuneita energiajärjestelmiä elämäntuelle. Päinvastoin, sen pitäisi tarjota mahdollisuus siirtyä päättäväisemmin tulevaisuuteen. "Uusia organisaatiomalleja on syntynyt kaikkialla Euroopassa, jossa paikallisviranomaiset ottavat kansalaiset, osuuskunnat, paikalliset yritykset ja sidosryhmät mukaan vähähiiliseen hajautettuun energiajärjestelmään”. Tällaisten uusien mallien tulisi muodostaa energiaunionin selkäranka.

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa