Liity verkostomme!

Maatalous

Käännä ilmastotoimiin työtä runsaasti talouden elpymistä, eurooppalaisista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

jpclimate-articleLargeNeljä viidestä Euroopan unionin ihmisestä tunnustaa, että ilmastonmuutoksen torjunta ja energian tehokkaampi käyttö voivat vauhdittaa taloutta ja työllisyyttä, sanotaan tänään julkaistun erityisen ilmastomuutosta koskevan Eurobarometri-kyselyn mukaan. Tämä on hiukan korkeampi kuin edellisessä kyselyssä, 2011, kun 78% suostui.

Useat talous- ja finanssikriisissä eniten kärsineet jäsenvaltiot ovat maita, joissa ilmastotoimien ja energiatehokkuuden taloudelliset hyödyt tunnustetaan parhaiten. Yhdessäkään jäsenvaltiossa alle 65% vastaajista oli samaa mieltä.

Kysely1 totesi myös, että seitsemän kymmenestä kansalaisesta on yhtä mieltä siitä, että fossiilisten polttoaineiden tuonnin vähentäminen EU: n ulkopuolelta voisi tuoda taloudellista hyötyä.

Mainos

Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso sanoi: "Hyvän taloustieteen ja ilmastonsuojelun välillä ei ole valintaa: kustannustehokas ilmastotoimi on todellakin hyvää taloutta. Olen erittäin rohkaiseva, että myös Euroopan kansalaiset tunnustavat tämän. Tämä kysely lähettää vahvan signaalin kehottaa EU: n johtajia ryhtymään rohkeisiin ilmastotoimiin kestävän talouden elpymisen hyväksi. Ja se on rohkaisu myös meille komissiossa jatkamaan taistelua kunnianhimoisten ilmastotoimien puolesta Euroopassa. "

Ilmastotoimista vastaava komissaari Connie Hedegaard sanoi: '' Kysely vahvistaa, että selkeä enemmistö eurooppalaisista odottaa poliitikkojensa vastaavan ilmastohaasteeseen nyt. Kansalaiset ymmärtävät, että ilmastonmuutos ei mennyt pois, kun heidän hallituksensa olivat kiireisiä talouskriisin hoitamisessa. Se ei ole kasvua ja kilpailukykyä eikä ilmastoa. Se on molempia, sen on oltava molempia. Toivon, että EU: n johtajat kuuntelevat ja toimivat sen mukaisesti myöhemmin tässä kuussa kokoontuvassa Eurooppa-neuvostossa keskustellessaan vuoden 2030 ilmasto- ja energiaehdotuksistamme.

Kyselyn keskeiset tulokset

Mainos
  • 80% vastaajista on yhtä mieltä siitä, että ilmastomuutoksen torjuminen ja energian tehokkaampi käyttö voivat lisätä taloutta ja työpaikkoja. 31% on täysin samaa mieltä ja 49% yleensä yhtä mieltä. Ihmiset sopivat todennäköisimmin kokonaan Espanjassa (52%), Ruotsissa (50%), Maltalla (44%), Irlannissa ja Kyproksessa (43%) ja Kreikassa (42%). Pienin vastaajista, jotka olivat joko täysin samaa mieltä tai yleensä taipuvaisia, oli Virossa 65%.
  • Yhdeksän kymmenestä eurooppalaisesta pitää ilmastonmuutosta vakavana ongelmana. Suuri enemmistö - 69% - uskoo sen olevan "erittäin vakava" ja 21% "melko vakava" ongelma. Vain 9% ei pidä sitä vakavana ongelmana. Asteikolla 1 (vähiten) 10 (eniten) ilmastonmuutoksen vakavuus luokiteltiin arvoon 7.3. Tätä verrataan tuloksiin 7.4 vuonna 2011 ja 7.1 vuonna 2009.
  • Ilmastonmuutosta pidetään erittäin vakavana ongelmana, jonka maailma kohtaa köyhyyden ja taloudellisen tilanteen jälkeen. 2011: ssä ilmastonmuutos oli toisella sijalla köyhyyden, nälän ja veden jälkeen, mutta talouden edellä. Nykyään puolet (50%) Euroopan kansalaisista näkee ilmastomuutoksen neljän vakavimman ongelman joukossa. Ruotsissa (39%), Tanskassa (30%) ja Maltalla (30%) vastaajat katsovat todennäköisimmin ilmaston nykyään vakavimmaksi maailmanlaajuiseksi ongelmaksi.
  • 70% eurooppalaisista on yhtä mieltä siitä, että fossiilisten polttoaineiden tuonnin vähentämisestä voisi olla hyötyä EU: lle taloudellisesti. 26% on täysin samaa mieltä ja 44% yleensä yhtä mieltä. Vastaajat olivat todennäköisesti täysin yhtä mieltä Espanjassa (45%), Itävallassa (40%), Kyproksella (38%), Irlannissa (37%), Portugalissa (34%) ja Maltalla (34%).
  • Suurin osa eurooppalaisista tukee kansallisia toimia energiatehokkuuden ja uusiutuvien energialähteiden alalla. 92% vastaajista pitää hallitustensa tärkeänä tukea energiatehokkuuden parantamista vuoteen 2030 mennessä. Hieman yli puolet (51%) sanoi, että tämä on "erittäin tärkeää". Uusiutuvien energialähteiden osalta 90% pitää hallitustensa tärkeänä asettaa tavoitteita lisätä uusiutuvien energialähteiden käyttöä vuoteen 2030 mennessä, ja 49% pitää tätä "erittäin tärkeänä".
  • 50% eurooppalaisista sanoo, että ne ovat ryhtyneet jonkinlaisiin toimiin ilmastomuutoksen torjumiseksi viimeisen kuuden kuukauden aikana, hiukan vähemmän kuin 53: n% 2011: ssa. Kuitenkin, kun heiltä kysytään luetteloa erityisistä toimista, joita he ovat mahdollisesti toteuttaneet, ja ilman aikataulua, kyseinen osuus nousee 89%: iin, verrattuna 85%: iin 2011. Yleisimmät toimet ovat jätteiden vähentäminen ja kierrätys (69%) ja kertakäyttöisten esineiden käytön vähentäminen (51%).

Lisätietoja

Linkki Eurobarometri-sivulle
EU: n ilmastotoiminnan Facebook-sivu

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Maatalous

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Unkarista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytSzegedi tükörponty ' Unkarista suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin (SMM). 'Szegedi tükörponty' on karppilajien kala, joka on tuotettu Szegedin alueella lähellä Unkarin etelärajaa, jossa luotiin kalalammijärjestelmä. Lammien emäksinen vesi antaa kaloille erityisen elinvoimaa ja kimmoisuutta. Näissä lampissa kasvatettujen kalojen hilseilevä, punertava ja maukas liha ja sen raikas tuoksu ilman sivumakuja voidaan katsoa johtuvan suoraan kyseisestä suolaisesta maasta.

Kalan laatuun ja makuun vaikuttavat suoraan suolaiseen maaperään muodostuneiden kalalammien järvipohjan hyvä hapensaanti. Szegedi tükörpontyn liha on proteiinipitoista, vähärasvaista ja erittäin maukasta. Uusi nimitys lisätään luetteloon 1563 tuotteesta, jotka on jo suojattu eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja verkossa laadukkaita tuotteita.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa