Liity verkostomme!

Talouden ohjausjärjestelmä

Kun Vilnan huippukokous: EU: n itäinen kumppanuus tienhaarassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

2.20131129_eastern_partnership_summit_vilnius_64.jpg-328George Vlad Niculescu,
Tutkimuspäällikkö, Euroopan geopoliittinen Forum
Itäisen kumppanuuden huippukokouksen, joka pidettiin 28-29 marraskuu 2013 Vilnassa, oli tarkoitus korostaa edistymisestä neljän viime vuoden aikana EU: n poliittisten assosiaatio ja taloudellinen yhdentyminen itänaapureihinsa (Armenia, Azerbaidžan, Georgia, tasavalta Moldovan ja Ukrainan).

Vaikka se johti parafointia assosiaatiosopimuksissa Georgian ja Moldovan ja allekirjoittamalla muutamia pieniä sopimuksia muiden itäisten kumppaneiden huippukokouksessa kaappasivat kasvava geopoliittinen kilpailu EU: n ja Venäjän. Ensisijainen uhrit kilpailu ovat olleet Armenia ja Ukrainassa, joka aiheutti voimakasta painetta Venäjä, lykätä suunnitelmiaan allekirjoittamaan Association ja menevästä ja laaja vapaakauppa-alueesta EU: n kanssa. Muut Itä kumppanit ovat tunteneet kylmä tuuli puhaltaa kaikkialla Euroopassa niiden talous-, energia- tai turvallisuutta suhteita Venäjään.

Itäinen kumppanuus käynnistettiin toukokuussa 2009, Prahassa, kehyksenä uudistuksia kumppanimaissa, joiden tarkoituksena on helpottaa hyvää hallintoa, edistää alueellista kehitystä ja sosiaalista yhteenkuuluvuutta, ja vähentää sosioekonomisia eroja. Assosiaatiosopimusten ja kokonaisvaltaisella vapaakauppa-alueita, Comprehensive Institution-Building ohjelmia, ja tukea kansalaisten liikkuvuutta ja viisumivapautta katsottiin virstanpylväitä.

Mainos

Toisin kuin Euroopan yhdentyminen, Euraasian tulliliiton (ECU) perustaminen Venäjälle, Valko-Venäjälle ja Kazakstanille ja aikoo käynnistää Euraasian talousliitto 2015 on luonut vaihtoehtoisen taloudellisen yhdentymisen Euraasiassa. Länsi-asiantuntijat varoittivat, että ECU voisi kehittyä tavalla, joka voisi haastaa Euroopan unionin "normatiiviseksi voimaksi" sen "yhteisessä naapurustossa" Venäjän kanssa. Ja ilmeisesti niin se teki. Syyskuun alussa Moskovan 2013, Armenian presidentti Sargsyan ilmoitti maan päätöksestä liittyä ECU: han. Samaan aikaan Ukrainan presidentti Janukovitshilla oli toinen ajatus maan tiukasta liittymisestä EU: hun pitkällä odotetulla assosiaatiosopimuksella, jossa todettiin, että "emme ehdottomasti halua olla taistelukenttä EU: n ja Venäjän välillä. Haluamme olla hyvät suhteet sekä EU: n että Venäjän kanssa. " 

Miksi itäisen kumppanuuden pahentaa Venäjän painetta Ukrainaa ja muita mahdollisia EU-kumppanien, jonka tarkoituksena on työntää heidät epätoivottujen valintoja eurooppalaisten ja Euraasian integraatio? Ja miksi Moskova mieltää itäisen kumppanuuden polku nollasummapeliä EU?

Helppo vastaus olettaa, että "Venäjä näkee sen itäisen Seudun strategisena välttämätöntä ja näkee itäisen kumppanuuden välineenä suojarakennuksen syyttäen EU yrittää heikentää suhteita elävän Venäjällä ja Ukrainassa sekä muita Neuvostoliiton jälkeinen maissa jotta ne mukaan yksinomainen vyöhyke kohteisiin ". Näin ollen Venäjä olisi "pakottaa EU osaksi geopoliittista taisteluun Moskovassa, joita se ei halua". Tämä ei kuitenkaan ole tyydyttävää vastausta, sillä se ei ota huomioon EU: n epäonnistuminen sijoittaa itäisen kumppanuuden tulee geopoliittinen ja toteuttaa sen mukaisesti. Kuten Steven Keil totesi: "Euroopan unioni edelleen ajautunut yrittävät sovittaa yhteen rooliaan normatiivinen toimija poliittisten realiteetit riidanalainen kiinnostaville aloille." Mitä EU kokee puhtaasti tekninen, normien asettaminen uudistusprosessi on nähty muiden (eli venäläisiä, ja mahdollisesti muut alueelliset suurvallat) kuin geopoliittinen prosessi, koska sen laaja-alaisia ​​seurauksia.

Mainos

Suoraan sanottuna, EU ei voi vapauttaa geopoliittisen vastuut. Päinvastoin, avoimuuden puute sen geopoliittisen aikeet itäisessä naapurustossa on tulkittu piilotettu yritys heikentää etuja kilpailevien alueelliset suurvallat. Siksi, jos Bryssel oli onnistua tavoitteiden saavuttamisessa itäisen kumppanuuden, sen täytyi ottaa täyden geopoliittiseen vastuun alueella. Muussa tapauksessa unioni tuskin voittaa "nykyinen yhteentörmäys eurooppalaisten normien ja geopoliittiset tosiasiat".

Esimerkiksi EU: n olisi kannettava oma osaa vastuu ulkoisista paineista, jotka johtivat sen kumppaneiden vetäytyminen parantaa sitoutumista unionin. Jos EU olisi ollut todellinen toimija Itä-Euroopan alueella, se voi olla joko ehkäistä Venäjän painetta näitä naapureita tai ainakin saattanut toimittaa kumppaneita merkittävää tukea vastustaa Moskovan manipulointia. Ellei se puhuu yhdellä äänellä ja toimii kapasiteetti on vastuullinen alueellinen toimija, Bryssel ei saa esimerkiksi antaa uskottava "nimenomainen signaaleja Moskovan että kustannukset kauppasota Ukrainaa vastaan ​​[tai jopa vastaan ​​ei itäisistä kumppanimaista] kuuluisi myös lisätä taloudellisia tappioita, diplomaattisia konfliktit ja poliittiset jännitteet Venäjän suhteita länteen ".

Mihin itäinen kumppanuus suuntautuu Vilnan huippukokouksen jälkeen? Virallisen vastauksen antoi itäisen kumppanuuden huippukokouksen yhteinen julistus Vilnassa 28. – 29. Marraskuuta 2013, itäinen kumppanuus: tie eteenpäin. On kuitenkin yhä selvempää, että itäinen kumppanuus on tienhaarassa: joko se on edennyt tunnistamalla geopoliittisen todellisuuden ja sopeutuen siihen, tai uppoaa merkityksettömyyteen. Siksi tarvitaan syvällisempää pohdintaa siitä, miksi itäisen kumppanuuden lievästi sanottuna viivästyminen tavoitteiden saavuttamisessa on toistaiseksi viivästynyt. Tämän pohdinnan tulisi olla itäisen kumppanuuden sijoittaminen geopoliittiseen kontekstiinsa perustamalla vakaa strategia Euraasian nousevien haasteiden ratkaisemiseksi - kasvavaa ideologinen kuilu Venäjän ja lännen; resoluutiota pitkittyneiden konfliktien; ja dilemma jälkeisen Neuvostoliiton valtioissa jumissa eurooppalaisten ja Euraasian taloudellisen yhdentymisen.

Geopoliittinen strategia joilla tuetaan itäisen kumppanuuden saattaa olla tarpeen, koska "... kun EU ehdottaa toiminnallinen integraatio, entisen Neuvostoliiton eliitin mieltymyksiä tiivistämään suhteitaan EU: hun usein tukena geopoliittiset motiivit. [...] Ei ole yllättävää, geopolitiikka on prisma, jonka avulla nämä maat tarkastella niiden suhteet EU: hun ". Lisäksi samassa tutkimuksessa Euroopan Policy Centre totesi, että "täydellinen puuttuminen perustana strategia on yllättävää, koska suuri ero kumppanimaiden tarpeet ja valmiudet sekä EU: n sääntelykehyksistä". Lopussa päivän, koska standardit luoda lainsäädäntö ja lainsäädännön muokkaa poliittista ja taloudellista vuorovaikutusta, jossa määritellään yhteiset standardit lopulta tulee tehokas keino rakentaa geopoliittisen identiteettejä.

Itäisen kumppanuuden geopoliittinen strategia voisi ehdottaa tehokkaita tapoja kompensoida EU: n heikkenevää pehmeää valtaa koko Euroopan naapurustossa, kun otetaan huomioon sen vähenevä poliittinen vaikutus ja taloudellinen houkuttelevuus eurokriisin jälkimainingeissa. Tällainen strategia saattaa osoittaa esimerkiksi, että Ukrainan pitäminen eurooppalaisella radalla samalla kun säilytetään maan yhtenäisyys ja vakaus, edellyttää EU: n oppivan työskentelemään Venäjän kanssa pikemminkin kuin vastustamaan tai sulkemaan pois Venäjää. Sama pätee myös Armenian, Azerbaidžanin ja Valkovenäjän, ellei kaikkien itäisten kumppaneiden, ylläpitämiseen Euroopan yhdentymisprosessissa.

Työskentely Venäjän hallinnon parantamiseksi yhteisessä naapurustossa on epätodennäköistä niin kauan kuin EU: n ja Venäjän pysyvän kertoimet ideologinen kysymyksissä, erityisesti demokratiasta, yksilön oikeuksia ja vapauksia. Toisaalta, mikäli poliittista tahtoa työskennellä Venäjän vallitsee sekä Euroopan pääkaupungeissa ja Moskovassa, kasvava ideologinen kuilu Venäjän ja lännen voisi vähitellen ohitettu käytännöllinen tapoja yhdenmukaistaa Euroopan ja Venäjän poliittisia ja inhimillisiä arvoja. Tätä varten vertaileva tutkimus Euroopan ja Venäjän hallintomallit voisi auttaa tunnistamaan tekijöitä lähentymisen ja tapoja sopeuttaminen elementtejä eroavuus, kun taas kääntämällä mikä näyttää tänään nollasummapeliä osaksi win-win strategia.

Geopoliittinen strategia itäisen kumppanuuden tulisi mahdollistaa EU-Venäjä vallanjakoon yhteisessä naapurustossa, ja saattaa yhdenmukaistaa Euroopan ja Euraasian integroimisjärjestelmien. Itse asiassa nämä toimenpiteet saattavat myös elvyttää taloudellista yhteistyötä yhteisten naapurustossa, mikä olisi paras etu Turkin ja alueellisen jälkeisen Neuvostoliiton valtioissa päin pulman Euroopan vs. Euraasian integraatio. Lopulta itäinen kumppanuus voisi avata mahdollisuuksia alueellisen integroitumisen erittäin herkillä alueilla yhteisen naapuruston, kuten Etelä-Kaukasiassa, jossa pitkittyneiden konfliktit ovat edelleen käynnissä.

Lopuksi, kuten Armenian päätös siirtää painopistettä Euroopan ja Euraasian integraatio on osoittanut, jäätyneiden konfliktien Etelä-Kaukasian ja Transnistrian heikentää pyrkimyksiä toteuttaa tavoitteita itäisen kumppanuuden. Geopoliittinen strategia itäisen kumppanuuden tulisi siksi tarkastella toimia selkkausten hallintaa ja ratkaisua, jotka voivat auttaa voittamaan krooninen umpikujaan, jossa alue on muddling kautta päättymisen jälkeen kylmän sodan. Esimerkiksi se voisi tarjota parempaa alueellista strategista koordinointia nykyisten kriisinhallintajärjestelmiä; vahvistaa paikallista omistajuutta rauhanprosessien, erityisesti muotoilussa jälkeinen yhteinen konfliktin alueellinen näkemys; ja laskuri pelkoja joidenkin paikallisten toimijoiden Venäjän määräämä ratkaisuja.

Lopuksi jälkimainingeissa Vilnan huippukokouksen, EU voisi tehdä paremmin eteenpäin itäiseen kumppanuuteen, jos se katsotaan geopoliittisia vaikutuksia standardeihin perustuva Euroopan yhdentymisen ja sen jälkeen kehitettiin sopiva geopoliittista strategiaa. Tällainen strategia olisi kehittämään tapoja ja keinoja saada muiden alueellisten toimijoiden kanssa prosessissa, mukaan lukien Venäjä ja Turkki, joka on keskeinen tekijä lievittämään niiden geopoliittiset huolenaiheet. Sen ansiosta unioni tarjoaa yhtenäisen ja koordinoidun toiminnan mahdollisia geopoliittiset haasteet johtuvat itäisen naapuruston. Muussa tapauksessa itäisen kumppanuuden riskit vajoamassa merkityksettömyys seurauksena geopoliittinen naiiviutta sen perustajien.

Talouden ohjausjärjestelmä

Keskustelu käynnistyy parlamentin jäsenten ja kansallisten parlamentin jäsenten välillä aiheesta #EconomicGovernance

Julkaistu

on

Avauksessa, jota johtaa talous- ja raha-asioiden valiokunnan puheenjohtaja Irene Tinagli (tiede ja kehitys, tietotekniikka), Euroopan huippupoliitikot puhuivat taloushallinnon ja sen uudistusten toteuttamisesta.

Tinagli korosti aloja, joilla edistys on kiireellisintä ja joilla Euroopan parlamentti työskentelee, mukaan lukien pankkiliiton ja pääomamarkkinaliiton loppuun saattaminen, talouden hallinnan arkkitehtuurin uudistaminen ja erityisesti taloushallinnon lisääminen demokraattisesti vastuullisemmaksi.

Komission varapuheenjohtaja Dombrovskis ja komission jäsen Gentiloni esittelivät toimielimen suunnitelmia tarkistaa talouden hallinnan rakennetta. Euroryhmän puheenjohtaja Centeno päätti, mitä valtiovarainministerit asettavat etusijalle tulevina kuukausina. Nykyinen Ecofin-neuvoston puheenjohtaja Zdravko Marić esitteli Kroatian puheenjohtajakauden painopisteet.

Mainos

EKP: n johtokunnan jäsen Fabio Panetta esitteli myös euroalueen rahapoliittiset näkymät ja kuvaili toimia, joita EKP pitää edelleen tarpeellisina talous- ja rahaliiton (EMU) toteuttamiseksi.

Voit katsella aloittavan keskustelun täällä.

Kokous jatkuu tiistaina ja keskiviikkona parlamentin jäsenten keskusteluilla verotuksesta, rahoituspalveluista sekä köyhyyden torjunnasta ja EU: n pitkän aikavälin talousarviosta.

Mainos

Kaikki tiedot kokouksesta löytyy tätä, mukaan lukien kaikki linkit istuntojen eri verkkovirroihin. Ohjelma on tätä.

Tausta

Kuten kokous tunnetaan, Euroopan parlamentin viikko kokoaa koko EU: n, ehdokasmaiden ja tarkkailijamaiden parlamentin jäsenet keskustelemaan talous-, budjetti- ja sosiaaliasioista. Se koostuu eurooppalaisen ohjausjakson konferenssista ja parlamenttien välisestä konferenssista, joka käsittelee vakautta, taloudellista koordinointia ja hallintotapaa Euroopan unionissa.

Tavoitteena on lisätä demokraattista valvontaa EU: n taloushallinnossa ja antaa mahdollisuuden vaihtaa tietoja parhaista käytännöistä lukukauden jaksojen toteuttamisessa.

Continue Reading

Pankkitoiminta

#Cryptocurrencies: Käytä tai kieltää?

Julkaistu

on

Marraskuussa 29 bitcoin on murskannut toisen tietueen tavoittamalla $ 11 000 hinnan. Suurin digitaalinen valuutta on noussut hämmästyttävään määrään, joka on yli 1,000 prosenttia tänä vuonna. Tämä on lisännyt kryptovaluuttojen aktivointia yhteensä $ 300 miljardiin, mukaan lukien $ 161bn bitcoin-pääoma. Toiseksi suurin digitaalinen valuutta Etherium omistaa toisen $ 46bn koko osakekannasta.

Kasvavien krypto-valuuttojen kasvuvauhti liittyy suoraan digitaalisiin varainhankintakampanjoihin (alkuperäinen kolikon tarjoukset, ICO). Enemmän kuin 200 näistä tapahtui 10: n 2017-kuukausien aikana. Sijoitusten kokonaismäärä oli noin $ 3.5bn.

Mainos

Sääntelyelimet kiinnittävät enemmän huomiota, kun lohkokaupan liiketoimien määrä kasvaa sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Digitaalisten valuuttojen maailmanlaajuinen asenne vaihtelee hieman: Gibraltar, Mansaari, Caymansaaret ja Mauritius ovat kriittisten valuuttojen kehittämisen avoimia puolueita, kun taas toiset, kuten Kiina, Etelä-Korea ja Vietnam, kieltäytyvät digitaalisen rahan sisäisestä liikkeestä.

Euroopan unioni ei ole vielä kehittänyt yhteistä lähestymistapaa kriittisten valuuttojen ja ICO: n menettelyjen sääntelyyn, mutta kansalliset ja eurooppalaiset elimet pitävät yksityisten sijoittajien ja kansallisten talouksien petosten ja keinottelujen turvallisuuden kehysten kehitystä.

Ranskan keskuspankin pääjohtaja Francois Villeroy de Galhau sanoi kesäkuussa, ettei mikään julkinen laitos pysty tarjoamaan Bitcoinin luottamusta, joten ne, jotka käyttävät salausvaluuttoja tänään, tekevät niin omalla vastuullaan. Bundesbankin hallituksen jäsen Carl-Ludwig Thiele kuvaili digitaalisia valuuttoja ja Bitcoinia enemmän spekulatiivisena leikkivälineenä kuin maksutapana. Samaan aikaan Bundesbank on aktiivisesti selvittänyt maksupalvelujärjestelmän soveltamista maksujärjestelmiinsä, koska PSD2-direktiivi tulee voimaan. Alankomaiden keskuspankki, Nederlandsche Bank, luo oman salaisen valuutan nimeltä DNBcoin sisäiseen liikkeeseen, jotta se ymmärtäisi, miten se toimii ja sitten mainitaan, että estoketju voi luonnollisesti olla sovellettavissa rahoitustoimiin.

Mainos

Euroopan keskuspankin hallintoneuvoston jäsen Ewald Nowotny mainitsi marraskuussa, että lainsäätäjät ja keskuspankit keskustelevat kriittisten valuuttojen sääntelyn malleista. Varsinaiset oikeudelliset puitteet antavat ICO: n hankkeille vastaavan rahoituksen ja sijoitusten sääntelyyn. Euroopan arvopaperimarkkinaviranomainen (EAMV) korosti sijoittajiensa ja yritystensa lausuntoihin liittyviä riskejä.

"On olemassa mekanismeja, joiden avulla salaussijoittajat voivat arvioida ICO-hankkeisiin liittyviä mahdollisia riskejä. Merkittävin niistä on alkuperäinen kolikko, joka tarjoaa hankkeen arvioinnin lainsäädännön vaatimusten, mukaan lukien sellaiset direktiivit kuin 2003/71 / EY (Esitedirektiivi), 2015/849 / EP (neljäs rahanpesudirektiivi), 2004/39 / EY (rahoitusvälineiden markkinoita koskeva direktiivi - MiFID), 2011/61 / EU (vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen hoitajien direktiivi - AIFMD) ", kertoi Alexander Zaitsev, Threesixty Elements, SA -sijoitusyhtiö, joka tuo Euroopan markkinoille RAISON-tekoälypohjaisen mobiilialustan, joka on suunniteltu hoitamaan investointeja ja henkilökohtaista rahoitusta.

"Muita tekijöitä, jotka voivat hyväksyä ICO-projektin due diligence -asiakirjan, ovat asiantuntijoiden toteuttajaryhmä ja laadittu askel askeleelta toimintasuunnitelma, joka on kuvattu kattavassa valkoisessa kirjassa", lisäsi Zaitsev. "Sen lisäksi on syytä muistuttaa, että riskipääomasijoitukset liittyvät riskeihin ja hankkeet, joilla on suuria tulolupauksia lyhyessä ajassa, ovat a priori roskasidonnaisia. Kohtuullinen lähestymistapa ja perusteellinen projektitaustakatselu ovat elintärkeitä salausinvestointien turvaamiseksi."

Näin ollen kehittäjän vastuullisuus rahoitusalan sääntelykehyksissä ja ammatillinen neuvonantaja sitoutuminen ovat yksinkertaisen strategian osia, jotka takaavat eurooppalaisten ICO-hankkeiden investoinnit operatiiviseen EU: n oikeusjärjestelmään.

Kansainvälinen asiantuntijayhteisö ja digitaalisten valuuttojen markkinatoimijat olettavat, että maailmanlaajuinen suuntaus yhteisen sääntelykehityksen kehittämiseen vastaa nykyisiin tarpeisiin ja sillä voi olla ratkaiseva merkitys salaussijoittajien etujen turvaamisessa. Yhdysvaltain suurimpien kansainvälisten teknologia sijoituspalveluyritysten, US Global Investorsin toimitusjohtajan mukaan yhteiskunta luottaa pian enemmän digitaalisiin valuuttoihin: "Mitä bitcoin on tehnyt, se on herättänyt kaikki blockchain-tekniikan voimaan ( bitcoinia tukeva pääkirja, kuten sähköpostit, herättivät kaikki Internetiin. Alussa ihmiset eivät luottaneet Internetiin. "

Continue Reading

Talouden ohjausjärjestelmä

#Eurozone: Syksyn 2017 talousennuste - kasvu jatkui muuttuvassa poliittisessa tilanteessa

Julkaistu

on

Euroalueen talous on kasvamassa nopeimmin viime vuosikymmenellä, ja BKT: n kasvun ennuste on 2.2%. Tämä on huomattavasti suurempi kuin odotettiin keväällä (1.7%). Koko EU: n talous on myös voittamassa odotuksia 2.3: n voimakasta kasvua tänä vuonna (1.9%: sta keväällä).

9-marraskuussa julkaistun syksynennusteensa mukaan Euroopan komissio odottaa kasvavan edelleen sekä euroalueella että EU: ssa 2.1: ssa 2018: ssa ja 1.9%: ssa 2019issa (kevään ennuste: 2018: 1.8% euroalueella, 1.9% EU: ssa).

Koko lehdistötiedote on saatavilla kaikilla kielillä tätä.

Syksyn 2017-talousennuste on saatavilla tätä.

Mainos

Komissaari Moscovicin huomautukset ovat saatavilla tätä.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa