Liity verkostomme!

energia

Ympäristö: Komissio suosittelee liuskekaasun vähimmäisperiaatteita

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

HalkeilunesteEuroopan komissio antoi tänään (22. tammikuuta) suosituksen, jolla pyritään varmistamaan, että asianmukaiset ympäristö- ja ilmastosuojelut ovat käytössä "murtumisessa". Suosituksen tulisi auttaa kaikkia jäsenvaltioita, jotka haluavat käyttää tätä käytäntöä, puuttumaan terveys- ja ympäristöriskeihin ja parantamaan kansalaisten avoimuutta. Se luo pohjan myös tasapuolisille toimintaedellytyksille teollisuudelle ja luo selkeämmän kehyksen sijoittajille.

Suosituksen liitteenä on tiedonanto, jossa tarkastellaan frackingin mahdollisuuksia ja haasteita hiilivetyjen saamiseksi. Molemmat asiakirjat ovat osa komission laajempaa aloitetta perustaa yhdennetty ilmasto- ja energiapolitiikan kehys vuoteen 2030 asti.

Ympäristöasioista vastaava komissaari Janez Potočnik sanoi: "Liuskekaasu herättää toiveita joissakin osissa Eurooppaa, mutta on myös yleisen huolenaiheen aiheuttaja. Komissio vastaa toimintakehotuksiin, joissa noudatetaan vähimmäisperiaatteita, joita jäsenvaltioita kehotetaan noudattamaan ympäristöongelmien ratkaisemiseksi terveys- ja terveysongelmia ja antaa toimijoille ja sijoittajille tarvitsemansa ennustettavuuden. "

Mainos

Perustuen olemassa olevaan EU: n lainsäädäntöön ja täydentämällä sitä tarvittaessa, suosituksessa kehotetaan jäsenvaltioita etenkin:

  • Suunnittele kehitystä eteenpäin ja arvioi mahdolliset kumulatiiviset vaikutukset ennen lisenssien myöntämistä;
  • arvioi huolellisesti ympäristövaikutukset ja riskit;
  • varmistaa, että kaivon eheys vastaa parhaita käytäntöjä koskevia standardeja;
  • tarkista paikallisen veden, ilman, maaperän laatu ennen toiminnan aloittamista, jotta voidaan seurata muutoksia ja käsitellä syntyviä riskejä;
  • hallita ilman päästöjä, mukaan lukien kasvihuonekaasupäästöt, sieppaamalla kaasut;
  • tiedottaa yleisölle yksittäisissä kaivoissa käytetyistä kemikaaleista;
  • Varmista, että operaattorit soveltavat parhaita käytäntöjä koko projektin ajan.

Komissio jatkaa tietojenvaihdon helpottamista jäsenvaltioiden, teollisuuden ja kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden kanssa liuskekaasuhankkeiden ympäristönsuojelun tasosta.

Seuraavat vaiheet

Mainos

Jäsenvaltioita kehotetaan soveltamaan periaatteita kuuden kuukauden kuluessa ja ilmoittamaan joulukuusta 2014 alkaen vuosittain komissiolle toteuttamistaan ​​toimenpiteistä. Komissio seuraa suosituksen soveltamista julkisesti saatavalla tulostaululla, jossa verrataan tilannetta eri jäsenvaltioissa. Se arvioi tämän lähestymistavan tehokkuutta 18 kuukaudessa.

Tausta

Tavanomainen maakaasu on loukussa maanalaisissa säiliöissä. Liuskekaasu on erilaista - se on myös maakaasu, mutta se on loukussa kivien sisällä, jotka on avattava ("murtunut" tai "murtunut") kaasun vapauttamiseksi. EU: ssa on toistaiseksi rajallista kokemusta suurten volyymien hydraulisesta murtamisesta suuressa mittakaavassa ja suurella voimakkuudella. Käytännössä ruiskutetaan suuria määriä vettä, hiekkaa ja kemikaaleja porausreikään kallion murtamiseksi ja kaasun uuttamisen helpottamiseksi. Toistaiseksi kokemus Euroopassa on keskittynyt lähinnä pienimuotoiseen hydrauliseen murtamiseen joissakin tavanomaisissa ja tiukoissa kaasusäiliöissä, lähinnä pystysuorissa kaivoissa, jotka muodostavat vain pienen osan EU: n aikaisemmista öljy- ja kaasutoiminnoista. Pohjois-Amerikan kokemusten perusteella, joissa suurten määrien hydraulista murtamista on käytetty laajasti, operaattorit testaavat tätä käytäntöä edelleen EU: ssa.

Ympäristövaikutuksia ja riskejä on hallittava asianmukaisesti. Koska lisää kaivoja on porattava laajemmalle alueelle, jotta saadaan sama määrä kaasua kuin tavanomaisissa kaivoissa, kumulatiiviset vaikutukset on arvioitava ja vähennettävä asianmukaisesti.

Suurin osa EU: n ympäristölainsäädännöstä edeltää suuren volyymin hydraulista murtumista. Tästä syystä tiettyjä ympäristönäkökohtia ei käsitellä kattavasti nykyisessä EU: n lainsäädännössä. Tämä on herättänyt yleistä huolta ja vaatii EU: n toimia.

Lisätietoja

Tiedonanto ja suositus

Lisätietoja ilmasto- ja energiapolitiikasta

Audiovisuaalista materiaalia, mukaan lukien liuskekaasun VNR ja laaja B-tela, voi ladata osoitteesta tvlink.org

MEMO / 14 / 42 : Kysymyksiä ja vastauksia liuskekaasusta

Sähkö yhteenliitettävyys

Komissio hyväksyy Kreikan toimenpiteet PPC: n kilpailijoiden sähkön saatavuuden lisäämiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tehnyt EU: n kilpailusääntöjen nojalla oikeudellisesti sitoviksi Kreikan ehdottamat toimenpiteet, jotka mahdollistavat sen, että Kreikan valtion omistaman sähkön vakiintuneen valtion Power Corporationin (PPC) kilpailijat voivat ostaa enemmän sähköä pidemmällä aikavälillä. Kreikka toimitti nämä toimenpiteet poistaakseen vääristymän, joka johtui PPC: n yksinomaisesta pääsystä ruskohiilellä tuotetulle energialle, jonka komissio ja unionin tuomioistuimet olivat todenneet luovan epätasa-arvoiset mahdollisuudet Kreikan sähkömarkkinoille. Ehdotetut korjaustoimenpiteet raukeavat, kun nykyiset ruskohiililaitokset lakkaavat toimimasta kaupallisesti (mitä odotetaan tällä hetkellä vuoteen 2023 mennessä) tai viimeistään 31. joulukuuta 2024.

Sen maaliskuuta 2008 tehty päätöskomissio totesi, että Kreikka oli rikkonut kilpailusääntöjä antamalla PPC: lle etuoikeutetut ruskohiilen käyttöoikeudet. Komissio kehotti Kreikkaa ehdottamaan toimenpiteitä rikkomisen kilpailunvastaisten vaikutusten korjaamiseksi. Sekä unionin yleisessä tuomioistuimessa että Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa tehtyjen valitusten ja aikaisempien korjaustoimenpiteiden täytäntöönpanoon liittyvien vaikeuksien vuoksi tällaisia ​​korjaavia toimenpiteitä ei ole toteutettu toistaiseksi. Kreikka toimitti 1. syyskuuta 2021 muutetun version korjaustoimenpiteistä.

Komissio on tullut siihen tulokseen, että ehdotetuilla toimenpiteillä puututaan täysin komission vuoden 2008 päätöksessä havaitsemaan rikkomukseen, kun otetaan huomioon Kreikan suunnitelma poistaa käytöstä kaikki nykyinen ruskohiilellä tuotettu tuotanto vuoteen 2023 mennessä Kreikan ja EU: n ympäristötavoitteiden mukaisesti. Kilpailupolitiikasta vastaava johtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Päätös ja Kreikan ehdottamat toimenpiteet mahdollistavat PPC: n kilpailijoiden suojautumisen paremmin hintavaihtelulta, mikä on elintärkeää niiden kilpailulle sähkön vähittäismarkkinoilla. tarjota kuluttajille vakaita hintoja. Toimenpiteet toimivat käsi kädessä Kreikan suunnitelman kanssa poistaa käytöstä erittäin saastuttavat ruskohiilivoimalaitoksensa estämällä näiden laitosten käyttöä täysin Euroopan vihreän sopimuksen ja EU: n ilmastotavoitteiden mukaisesti. ”

Mainos

Täydellinen lehdistötiedote on saatavana verkossa.

Mainos
Continue Reading

Biopolttoaineet

Komissio hyväksyy biopolttoaineiden verovapautuksen yhden vuoden jatkamisen Ruotsissa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ruotsin biopolttoaineiden verovapautustoimenpiteen jatkamisen. Ruotsi on vapauttanut nestemäiset biopolttoaineet energia- ja hiilidioksidiverosta vuodesta 2002 lähtien. Toimenpidettä on jo jatkettu useita kertoja, viimeksi vuonna lokakuu 2020 (SA.55695). Komissio hyväksyy tänään tekemällään päätöksellä verovapautuksen jatkamisen vielä yhdellä vuodella (1. tammikuuta-31. joulukuuta 2022). Verovapautustoimenpiteen tavoitteena on lisätä biopolttoaineiden käyttöä ja vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä liikenteessä. Komissio arvioi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen, erityisesti Suuntaviivat valtiontuelle ympäristönsuojelulle ja energialle.

Komissio totesi, että verovapautukset ovat välttämättömiä ja tarkoituksenmukaisia ​​kotimaisten ja tuontibiopolttoaineiden tuotannon ja kulutuksen stimuloimiseksi vääristämättä kohtuuttomasti kilpailua sisämarkkinoilla. Lisäksi järjestelmä edistää sekä Ruotsin että koko EU: n pyrkimyksiä saavuttaa Pariisin sopimus ja siirtyä kohti vuoden 2030 uusiutuvan energian ja hiilidioksidin tavoitteita. Elintarvikepohjaisille biopolttoaineille annettavan tuen olisi oltava edelleen rajallista Uusiutuvien energialähteiden käyttöä koskeva direktiivi. Lisäksi poikkeus voidaan myöntää vain, jos toimijat osoittavat noudattavansa kestävyyskriteerejä, jotka Ruotsi saattaa osaksi kansallista lainsäädäntöä tarkistetun uusiutuvan energian direktiivin mukaisesti. Tämän perusteella komissio päätteli, että toimenpide on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. Lisätietoja on saatavilla komissiosta kilpailu verkkosivuilla, Valtiontukirekisterissä numerolla SA.63198.

Mainos

Continue Reading

energia

Bidenin hallinto pyrkii leikkaamaan julkisen maan aurinko- ja tuuliprojektien kustannuksia

Julkaistu

on

By

Aurinkopaneelit nähdään Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Aurinkopaneelit näkyvät Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. Kuva otettu 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Bidenin hallinto aikoo tehdä liittovaltioista halvempia pääsyä aurinko- ja tuulivoiman kehittäjille sen jälkeen, kun puhdas sähköteollisuus väitti tänä vuonna edunvalvonnassa, että vuokrakorot ja -maksut ovat liian korkeita investointien saamiseksi ja voivat torpedoida presidentin ilmastonmuutosta koskevan esityksen, kirjoittaa Nichola sulhanen että Valerie Volcovici.

Washingtonin päätös tarkistaa liittovaltion maapolitiikkaa uusiutuviin energialähteisiin liittyvissä hankkeissa on osa presidentti Joe Bidenin hallituksen laajempaa pyrkimystä torjua ilmaston lämpenemistä edistämällä puhtaan energian kehittämistä ja estämällä poraus ja hiilikaivos.

"Ymmärrämme, että maailma on muuttunut siitä, kun viimeksi katsoimme tätä, ja päivityksiä on tehtävä", Janea Scott, Yhdysvaltain sisäasiainministeriön maa- ja mineraalivastaavan sihteeri, sanoi Reutersille.

Mainos

Hän sanoi, että hallinto tutkii useita uudistuksia helpottaakseen liittovaltion alueiden kehittämistä aurinko- ja tuulivoimaloille, mutta ei kertonut yksityiskohtia.

Pyrkimys helpottaa pääsyä laajoille liittovaltion alueille korostaa myös uusiutuvan energian teollisuuden kireää tarvetta uudelle viljelyalueelle: Bidenin tavoitteena on hiili -hiili -energian poistaminen vuoteen 2035 mennessä, mikä edellyttää Alankomaita suurempaa aluetta pelkästään aurinkoteollisuudelle, tutkimusyhtiön Rystad Energy mukaan.

Kyseessä on liittovaltion aurinko- ja tuulivuokrasopimusten vuokra- ja palkkiojärjestelmä, jonka tarkoituksena on pitää hinnat lähellä olevien maatalousmaan arvojen mukaisina.

Mainos

Tämän politiikan mukaisesti, jonka presidentti Barack Obaman hallinto toteutti vuonna 2016, jotkut suuret aurinkoenergiahankkeet maksavat 971 dollaria hehtaarilta vuodessa vuokria ja yli 2,000 XNUMX dollaria vuosittain megawattia tehokapasiteettia kohti.

Hyödyllinen mittakaavahanke, joka kattaa 3,000 hehtaaria ja tuottaa 250 megawattia tehoa, joka on noin 3.5 miljoonan dollarin välilehti vuosittain.

Tuuliprojektien vuokrat ovat yleensä alhaisempia, mutta kapasiteettimaksu on korkeampi kuin 3,800 dollaria liittovaltion maksuaikataulun mukaan.

Uusiutuvan energian teollisuus väittää, että sisäministeriön asettamat maksut ovat ristiriidassa yksityisten maanvuokrien kanssa, jotka voivat olla alle 100 dollaria hehtaarilta, eivätkä ne sisällä maksuja tuotetusta sähköstä.

Ne ovat myös korkeampia kuin liittovaltion vuokrat öljyn ja kaasun porausvuokrauksista, joiden hinta on 1.50 dollaria tai 2 dollaria vuodessa hehtaaria kohden, ennen kuin ne korvataan 12.5 prosentin tuotantomaksuilla, kun öljy alkaa virrata.

"Ennen kuin nämä liian raskaat kustannukset on ratkaistu, kansakuntamme todennäköisesti jää käyttämättä mahdollisuuksiaan toteuttaa kotimaisia ​​puhtaan energian hankkeita julkisilla maillamme - ja työpaikkoja ja taloudellista kehitystä", sanoi Gene Grace, yleinen neuvonantaja puhtaan energian kauppakonsernille American Clean Power Association.

Uusiutuvan energian teollisuus on historiallisesti luottanut yksityiseen pinta -alaan suurten projektien rakentamiseen. Mutta suuret katkeamattoman yksityisen maan alueet ovat vähissä, mikä tekee liittovaltion maista parhaita vaihtoehtoja tulevalle laajentumiselle.

Tähän mennessä sisäministeriö on sallinut alle 10 GW aurinko- ja tuulivoimaa sen yli 245 miljoonan hehtaarin liittovaltion maille, mikä on kolmannes siitä, mitä näiden kahden teollisuuden odotettiin asentavan maanlaajuisesti juuri tänä vuonna, Energy Information Administrationin mukaan .

Aurinkoteollisuus aloitti asiasta lobbauksen huhtikuussa, kun Large Scale Solar Association, joidenkin kansakunnan parhaiden aurinkokehittäjien - mukaan lukien NextEra Energy, Southern Company ja EDF Renewables - koalitio, jätti vetoomuksen Interior's Bureau of Land Managementille alemmat vuokrat yleishyödyllisissä hankkeissa kansakunnan rakkuloisissa aavikoissa.

Ryhmän tiedottaja sanoi, että teollisuus keskittyi alun perin Kaliforniaan, koska siellä asuu joitakin lupaavimmista aurinkoketjuista ja koska maa suurten kaupunkialueiden, kuten Los Angelesin, ympärillä oli paisunut arvioita koko maakunnille, jopa aavikon pinta -alalle, joka ei sovellu maataloudelle.

NextEran virkamiehet (NEE.N), Eteläinen (POIKA)ja EDF ei kommentoinut, kun Reuters otti yhteyttä.

Kesäkuussa Bureau alensi vuokria kolmessa Kalifornian läänissä. Mutta aurinkoenergian edustajat kutsuivat toimenpidettä riittämättömäksi ja väittivät, että alennukset olivat liian pieniä ja että megawattikapasiteetti pysyi voimassa.

Sekä aurinkoyhtiöiden että BLM: n asianajajat ovat keskustelleet asiasta puhelimissa sen jälkeen, ja lisäneuvottelut on määrä järjestää syyskuussa aurinkokonsernia edustavan asianajajan Peter Weinerin mukaan.

"Tiedämme, että BLM: n uusilla ihmisillä on ollut paljon lautasillaan", Weiner sanoi. "Arvostamme todella heidän huomioimistaan."

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa