Liity verkostomme!

energia

Komissio esittää toimintasuunnitelman kehityksen tukemiseksi sininen energia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

1332-meri-energia-kuinka-paljon-kehityspotentiaalia on olemassaKomissaarit Maria Damanaki ja Günther Oettinger esittivät 20. tammikuuta uuden toimintasuunnitelman uusiutuvien merienergia-alan jatkokehityksen helpottamiseksi Euroopassa. Tämän toimintasuunnitelman keskeinen osa on perustaa valtamerien energiafoorumi, joka kokoaa sidosryhmät valmiuksien kehittämiseen ja yhteistyön edistämiseen. Toimintasuunnitelman pitäisi auttaa edistämään tätä syntyvää sinisen energian alaa kohti täydellistä teollistumista. Merienergia kattaa kaikki tekniikat merien ja valtamerien uusiutuvan energian keräämiseksi, lukuun ottamatta merituulia. Sen hyödyntäminen edistäisi EU: n talouden hiilidioksidipäästöjen vähentämistä ja tarjoaisi Euroopalle turvallista ja luotettavaa uusiutuvaa energiaa.

Meriasioista ja kalastuksesta vastaava komissaari Maria Damanaki sanoi: "Kuten sinisen kasvustrategiaamme korostaa, merillä ja valtamerillä on potentiaalia luoda valtava talouskasvu ja kaivattuja työpaikkoja. Auttaen merienergia-alan kehittymistä voimme täyttää tämän potentiaalin innovaatioiden avulla samalla turvaten puhtaan, uusiutuvan energian Euroopalle. "

Energiakomissaari Günther Oettinger sanoi: "Merienergialla on merkittävä potentiaali toimitusvarmuuden parantamiseksi. Tämän tiedonannon tarkoituksena on edistää teknologista innovaatiota ja saavuttaa Eurooppa 2020 -strategian tavoitteet ja niiden ulkopuolella. Laajan uusiutuvien energialähteiden, mukaan lukien valtamerienergian, kehittäminen helpottaa myös niiden integroitumista Euroopan energiajärjestelmään. "

Mainos

Globaalisti käytettävissä oleva valtameren energialähde ylittää nykyiset ja ennustetut tulevaisuuden energiatarpeemme. Se voidaan korjata monissa muodoissa, esimerkiksi aaltoenergian ja vuorovesivirran avulla. Merienergian hyödyntäminen auttaisi EU: ta etenemään kohti vähähiilistä taloutta ja parantamalla energiavarmuutta vähentämällä EU: n riippuvuutta fossiilisista polttoaineista. Lisäksi valtamerienergia voisi auttaa tasapainottamaan muiden uusiutuvien energialähteiden, kuten tuulienergian ja aurinkoenergian, tuotannon, jotta varmistetaan uusiutuvien energialähteiden vakaa kokonaishuolto verkkoon. Lisäksi valtamerienergia voi luoda uusia, laadukkaita työpaikkoja erityisesti Euroopan rannikkoalueilla, joilla on usein korkea työttömyys.

Huolimatta epäilemättömästä potentiaalistaan, tällä lupaavalla uudella sektorilla on useita haasteita, jotka on kohdattava tukeakseen tätä nousevaa sektoria saamaan merkittäviä taloudellisia ja ympäristöhyötyjä ja tulemaan kustannuskilpailukykyisiksi muiden sähköntuotantomuotojen kanssa:

  1. Teknologiakustannukset ovat korkeat ja rahoituksen saanti on vaikeaa;
  2. infrastruktuurilla on merkittäviä esteitä, kuten verkkoyhteysongelmat tai pääsy asianmukaisiin satamarakenteisiin ja erikoistuneisiin aluksiin;
  3. on olemassa hallinnollisia esteitä, kuten monimutkaiset lisensointi- ja hyväksymismenettelyt, jotka voivat viivästyttää hankkeita ja lisätä kustannuksia, ja
  4. on kohdattava ympäristökysymyksiä, mukaan lukien tarve lisätä tutkimusta ja parempaa tietoa ympäristövaikutuksista.

Komissio tukee jo useita merienergiaa koskevia aloitteita. Tämä valtamerienergian toimintasuunnitelma luo foorumin, joka tuo yhteen nykyisen tiedon ja asiantuntemuksen, luo synergioita, tarjoaa luovia ratkaisuja ja ajaa alan kehitystä eteenpäin. Se on työkalu, jonka avulla sidosryhmät voivat kehittää strategisen etenemissuunnitelman valtamerien energia-alalle, mikä voisi olla perusta myöhemmälle eurooppalaiselle teollisuusaloitteelle.

Mainos

Lisätietoja

  1. Toimintasuunnitelma
  2. MEMO / 14 / 31

Biopolttoaineet

Komissio hyväksyy biopolttoaineiden verovapautuksen yhden vuoden jatkamisen Ruotsissa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ruotsin biopolttoaineiden verovapautustoimenpiteen jatkamisen. Ruotsi on vapauttanut nestemäiset biopolttoaineet energia- ja hiilidioksidiverosta vuodesta 2002 lähtien. Toimenpidettä on jo jatkettu useita kertoja, viimeksi vuonna lokakuu 2020 (SA.55695). Komissio hyväksyy tänään tekemällään päätöksellä verovapautuksen jatkamisen vielä yhdellä vuodella (1. tammikuuta-31. joulukuuta 2022). Verovapautustoimenpiteen tavoitteena on lisätä biopolttoaineiden käyttöä ja vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä liikenteessä. Komissio arvioi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen, erityisesti Suuntaviivat valtiontuelle ympäristönsuojelulle ja energialle.

Komissio totesi, että verovapautukset ovat välttämättömiä ja tarkoituksenmukaisia ​​kotimaisten ja tuontibiopolttoaineiden tuotannon ja kulutuksen stimuloimiseksi vääristämättä kohtuuttomasti kilpailua sisämarkkinoilla. Lisäksi järjestelmä edistää sekä Ruotsin että koko EU: n pyrkimyksiä saavuttaa Pariisin sopimus ja siirtyä kohti vuoden 2030 uusiutuvan energian ja hiilidioksidin tavoitteita. Elintarvikepohjaisille biopolttoaineille annettavan tuen olisi oltava edelleen rajallista Uusiutuvien energialähteiden käyttöä koskeva direktiivi. Lisäksi poikkeus voidaan myöntää vain, jos toimijat osoittavat noudattavansa kestävyyskriteerejä, jotka Ruotsi saattaa osaksi kansallista lainsäädäntöä tarkistetun uusiutuvan energian direktiivin mukaisesti. Tämän perusteella komissio päätteli, että toimenpide on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. Lisätietoja on saatavilla komissiosta kilpailu verkkosivuilla, Valtiontukirekisterissä numerolla SA.63198.

Mainos

Continue Reading

energia

Bidenin hallinto pyrkii leikkaamaan julkisen maan aurinko- ja tuuliprojektien kustannuksia

Julkaistu

on

By

Aurinkopaneelit nähdään Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Aurinkopaneelit näkyvät Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. Kuva otettu 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Bidenin hallinto aikoo tehdä liittovaltioista halvempia pääsyä aurinko- ja tuulivoiman kehittäjille sen jälkeen, kun puhdas sähköteollisuus väitti tänä vuonna edunvalvonnassa, että vuokrakorot ja -maksut ovat liian korkeita investointien saamiseksi ja voivat torpedoida presidentin ilmastonmuutosta koskevan esityksen, kirjoittaa Nichola sulhanen että Valerie Volcovici.

Washingtonin päätös tarkistaa liittovaltion maapolitiikkaa uusiutuviin energialähteisiin liittyvissä hankkeissa on osa presidentti Joe Bidenin hallituksen laajempaa pyrkimystä torjua ilmaston lämpenemistä edistämällä puhtaan energian kehittämistä ja estämällä poraus ja hiilikaivos.

"Ymmärrämme, että maailma on muuttunut siitä, kun viimeksi katsoimme tätä, ja päivityksiä on tehtävä", Janea Scott, Yhdysvaltain sisäasiainministeriön maa- ja mineraalivastaavan sihteeri, sanoi Reutersille.

Mainos

Hän sanoi, että hallinto tutkii useita uudistuksia helpottaakseen liittovaltion alueiden kehittämistä aurinko- ja tuulivoimaloille, mutta ei kertonut yksityiskohtia.

Pyrkimys helpottaa pääsyä laajoille liittovaltion alueille korostaa myös uusiutuvan energian teollisuuden kireää tarvetta uudelle viljelyalueelle: Bidenin tavoitteena on hiili -hiili -energian poistaminen vuoteen 2035 mennessä, mikä edellyttää Alankomaita suurempaa aluetta pelkästään aurinkoteollisuudelle, tutkimusyhtiön Rystad Energy mukaan.

Kyseessä on liittovaltion aurinko- ja tuulivuokrasopimusten vuokra- ja palkkiojärjestelmä, jonka tarkoituksena on pitää hinnat lähellä olevien maatalousmaan arvojen mukaisina.

Mainos

Tämän politiikan mukaisesti, jonka presidentti Barack Obaman hallinto toteutti vuonna 2016, jotkut suuret aurinkoenergiahankkeet maksavat 971 dollaria hehtaarilta vuodessa vuokria ja yli 2,000 XNUMX dollaria vuosittain megawattia tehokapasiteettia kohti.

Hyödyllinen mittakaavahanke, joka kattaa 3,000 hehtaaria ja tuottaa 250 megawattia tehoa, joka on noin 3.5 miljoonan dollarin välilehti vuosittain.

Tuuliprojektien vuokrat ovat yleensä alhaisempia, mutta kapasiteettimaksu on korkeampi kuin 3,800 dollaria liittovaltion maksuaikataulun mukaan.

Uusiutuvan energian teollisuus väittää, että sisäministeriön asettamat maksut ovat ristiriidassa yksityisten maanvuokrien kanssa, jotka voivat olla alle 100 dollaria hehtaarilta, eivätkä ne sisällä maksuja tuotetusta sähköstä.

Ne ovat myös korkeampia kuin liittovaltion vuokrat öljyn ja kaasun porausvuokrauksista, joiden hinta on 1.50 dollaria tai 2 dollaria vuodessa hehtaaria kohden, ennen kuin ne korvataan 12.5 prosentin tuotantomaksuilla, kun öljy alkaa virrata.

"Ennen kuin nämä liian raskaat kustannukset on ratkaistu, kansakuntamme todennäköisesti jää käyttämättä mahdollisuuksiaan toteuttaa kotimaisia ​​puhtaan energian hankkeita julkisilla maillamme - ja työpaikkoja ja taloudellista kehitystä", sanoi Gene Grace, yleinen neuvonantaja puhtaan energian kauppakonsernille American Clean Power Association.

Uusiutuvan energian teollisuus on historiallisesti luottanut yksityiseen pinta -alaan suurten projektien rakentamiseen. Mutta suuret katkeamattoman yksityisen maan alueet ovat vähissä, mikä tekee liittovaltion maista parhaita vaihtoehtoja tulevalle laajentumiselle.

Tähän mennessä sisäministeriö on sallinut alle 10 GW aurinko- ja tuulivoimaa sen yli 245 miljoonan hehtaarin liittovaltion maille, mikä on kolmannes siitä, mitä näiden kahden teollisuuden odotettiin asentavan maanlaajuisesti juuri tänä vuonna, Energy Information Administrationin mukaan .

Aurinkoteollisuus aloitti asiasta lobbauksen huhtikuussa, kun Large Scale Solar Association, joidenkin kansakunnan parhaiden aurinkokehittäjien - mukaan lukien NextEra Energy, Southern Company ja EDF Renewables - koalitio, jätti vetoomuksen Interior's Bureau of Land Managementille alemmat vuokrat yleishyödyllisissä hankkeissa kansakunnan rakkuloisissa aavikoissa.

Ryhmän tiedottaja sanoi, että teollisuus keskittyi alun perin Kaliforniaan, koska siellä asuu joitakin lupaavimmista aurinkoketjuista ja koska maa suurten kaupunkialueiden, kuten Los Angelesin, ympärillä oli paisunut arvioita koko maakunnille, jopa aavikon pinta -alalle, joka ei sovellu maataloudelle.

NextEran virkamiehet (NEE.N), Eteläinen (POIKA)ja EDF ei kommentoinut, kun Reuters otti yhteyttä.

Kesäkuussa Bureau alensi vuokria kolmessa Kalifornian läänissä. Mutta aurinkoenergian edustajat kutsuivat toimenpidettä riittämättömäksi ja väittivät, että alennukset olivat liian pieniä ja että megawattikapasiteetti pysyi voimassa.

Sekä aurinkoyhtiöiden että BLM: n asianajajat ovat keskustelleet asiasta puhelimissa sen jälkeen, ja lisäneuvottelut on määrä järjestää syyskuussa aurinkokonsernia edustavan asianajajan Peter Weinerin mukaan.

"Tiedämme, että BLM: n uusilla ihmisillä on ollut paljon lautasillaan", Weiner sanoi. "Arvostamme todella heidän huomioimistaan."

Continue Reading

energia

Valtiontuki: Komissio hyväksyy 37.4 miljoonan euron tuen tehokkaan yhteistuotantolaitoksen rakentamiseen Ranskan Reunionin saarelle

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 37.4 miljoonan euron investointituen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti korkean suorituskyvyn yhteistuotantolaitoksen rakentamiseen Réunionin saarelle Ranskassa. Tämä laitos tuottaa lämpöä jätteen ja sähkön käsittelyllä yli 10,000 taloon. Laitoksen on määrä ottaa käyttöön vuoden 2023 toisella neljänneksellä. Tuen saaja on Réunionin etelä- ja länsi -mikroalueiden jätehuollon seka -syndikaatti, ILEVA.

Tämän hankkeen tavoitteena on edistää tehokasta lämmön ja sähkön yhteistuotantoa Reunionin saarella, koska näiden yhteistuotantolaitosten tuotanto mahdollistaa primäärienergian säästämisen verrattuna erilliseen tuotantoon. lämmöstä ja sähköstä. Tämä hanke lisää myös kierrätysastetta vähentämällä yhdyskuntajätettä kaatopaikoilla samanaikaisesti. Komissio on tutkinut toimenpidettä EU: n valtiontukisääntöjen ja erityisesti sen vuoden 2014 ympäristönsuojelu- ja energiatukea koskevien suuntaviivojen vastaisesti.

Komissio katsoi toimenpiteen tarpeelliseksi, koska hanke ei olisi kannattava ilman myönnettyä tukea ja oikeasuhteinen, koska tuki -intensiteetti noudattaa sallittujen tukikelpoisten kustannusten rajaa. Komissio on päätellyt, että järjestelmällä tuetaan sähköntuotantoa tehokkaasta yhteistuotannosta EU: n energia- ja ilmastotavoitteiden mukaisesti Euroopan vihreän sopimuksen puitteissa vääristämättä kohtuuttomasti kilpailua sisämarkkinoilla. Tämän perusteella komissio päätteli, että toimenpide on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio asetetaan saataville numerolla SA.60115 valtiontukirekisterissä komission kilpailusivustolla, kun kaikki luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa