Liity verkostomme!

energia

Tutkimus ja innovaatio: Horizon 2020 asiantuntijaryhmien nimitetty

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Horizon2020-uutiskirjeEuroopan komissio on nimittänyt 15 riippumatonta asiantuntijaryhmää neuvomaan Horisontti 2020 -puiteohjelman, EU: n seuraavan tutkimus- ja innovaatio-ohjelman painopisteistä. Neuvoa-antavat ryhmät ovat tähän mennessä kaikkein monipuolisimpia. Ne perustuvat julkisen, yksityisen ja kansalaisyhteiskunnan lähteisiin. Lähes 40% jäsenistä ei ole antanut neuvoja aiemmista EU: n tutkimusohjelmista, mikä takaa uuden lähestymistavan uudessa ohjelmassa. Neuvoa-antavat ryhmät ovat myös ensimmäistä kertaa voittaneet naisten aliedustuksen, ja naisten osuus ryhmistä on keskimäärin 52%. Ryhmien monipuolinen kokoonpano auttaa päättämään, kuinka EU: n rahoittama tutkimus ja innovaatiot voivat auttaa vastaamaan Euroopan suurimpiin huolenaiheisiin, kuten paremman terveydenhuollon ja puhtaan, tehokkaan energian tarjoamiseen..

Tutkimus-, innovaatio- ja tiedekomissaari Máire Geoghegan-Quinn sanoi: "Horisontti 2020 on täysin uusi tutkimus- ja innovaatio-ohjelma, joka on suunnattu vastaamaan 21-luvun haasteisiin. Siksi tarvitsimme parasta ja kirkkainta asiantuntijoillemme, ja minä Olen kiitollinen siitä, että Euroopan tutkimus- ja innovaatioyhteisö on reagoinut. Olen erityisen iloinen nähdessäni suuren määrän naisia ​​ja uusia asiantuntijoita, jotka haluavat osallistua. "

Kaikkien alojen asiantuntijoita kutsuneen avoimen kutsun jälkeen yli 15,000 400 vastasi ensimmäiseen määräaikaan mennessä tämän vuoden maaliskuussa. Näistä 15 ryhmään valittiin noin 20 asiantuntijaa, joista kussakin 30-2020. Ryhmillä on hyvä tasapaino, mukaan lukien teollisuuden ja julkisen tutkimuksen toimijat sekä kansalaisyhteiskunnan edustajat. Ryhmät ovat yksi tärkeimmistä neuvontalähteistä Horisontti XNUMX -puiteohjelman toteuttamisessa, erityisesti niiden työohjelmien kehittämisen painopisteet, joista tutkimus- ja innovaatioehdotuspyynnöt julkaistaan.

Mainos

Vaikka kaikki ryhmät on nimetty, ryhmiä viimeistellään jatkuvasti, kun yksittäiset asiantuntijat hyväksyvät nimityksen. Suurin osa ryhmistä löytyy jo Euroopan komission asiantuntijaryhmiä koskevasta verkkorekisteristä, johon on lisätty lisätietoja ja alkuperäinen puheluteksti.

Kiinnostuksenilmaisupyyntö on avoinna Horisontti 2020 -ohjelman koko elinkaaren ajan, jotta ryhmät voidaan uusia kunkin toimikauden lopussa. Valittujen asiantuntijoiden toimikausi on 2 vuotta, ja mahdollisuus uusia enintään kahdeksi vuodeksi.

Horisontin 15 neuvoa-antavaa ryhmää kattavat seuraavat alueet:

Mainos
 • Tulevat ja kehitteillä olevat teknologiat (FET)
 • Marie Skłodowska-Curie -toiminta taidoissa, koulutuksessa ja urakehityksessä
 • Eurooppalaiset tutkimusinfrastruktuurit, mukaan lukien sähköiset infrastruktuurit
 • Tieto- ja viestintätekniikka
 • Nanoteknologia, edistyneet materiaalit ja edistynyt valmistus ja käsittely
 • Tila
 • Riskirahoituksen saatavuus (velka- ja pääomarahoitus)
 • Innovaatiot pienissä ja keskisuurissa yrityksissä (pk-yritykset)
 • Terveys, väestörakenteen muutokset ja hyvinvointi
 • Elintarviketurva, kestävä maa- ja metsätalous, meri-, meri- ja sisävesitutkimus sekä biotalous ja biotekniikka
 • Turvallinen, puhdas ja tehokas energia ja Euratom
 • Älykäs, ympäristöystävällinen ja integroitu liikenne
 • Ilmastotoimet, ympäristö, resurssitehokkuus ja raaka-aineet
 • Eurooppa muuttuvassa maailmassa - osallistava, innovatiivinen ja reflektiivinen yhteiskunta
 • Turvalliset yhteiskunnat - Euroopan ja sen kansalaisten vapauden ja turvallisuuden suojaaminen

Tausta

Vuonna 2014 Euroopan unioni käynnistää uuden, seitsemän vuotta kestävän tutkimuksen ja innovaatioiden rahoitusohjelman nimeltä Horisontti 2020. Horisontti 2020 -ohjelmassa keskitytään entistä paremmin siihen, että erinomaisista ideoista tulee markkinoitavia tuotteita, prosesseja ja palveluja. Horisontti 2020 -puiteohjelman työohjelmat tarjoavat kahden vuoden näkymän vähemmän määrättävillä aiheilla, jotta tutkijoille jää enemmän aikaa ehdotusten valmisteluun ja enemmän mahdollisuuksia tehdä innovatiivisia ehdotuksia.

Neuvoa-antavien ryhmien lisäksi komissio julkaisee pian uuden pyynnön perustaa tietokanta asiantuntijoista neuvomaan ja avustamaan esimerkiksi ehdotusten arvioinnissa ja tulevien ohjelmien valmistelussa.

Uusimmat tiedot eurooppalaisen tutkimuksen ja innovaation, Klikkaa tästäja tätä.

Horisontti 2020.

Sähkö yhteenliitettävyys

Komissio hyväksyy Kreikan toimenpiteet PPC: n kilpailijoiden sähkön saatavuuden lisäämiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tehnyt EU: n kilpailusääntöjen nojalla oikeudellisesti sitoviksi Kreikan ehdottamat toimenpiteet, jotka mahdollistavat sen, että Kreikan valtion omistaman sähkön vakiintuneen valtion Power Corporationin (PPC) kilpailijat voivat ostaa enemmän sähköä pidemmällä aikavälillä. Kreikka toimitti nämä toimenpiteet poistaakseen vääristymän, joka johtui PPC: n yksinomaisesta pääsystä ruskohiilellä tuotetulle energialle, jonka komissio ja unionin tuomioistuimet olivat todenneet luovan epätasa-arvoiset mahdollisuudet Kreikan sähkömarkkinoille. Ehdotetut korjaustoimenpiteet raukeavat, kun nykyiset ruskohiililaitokset lakkaavat toimimasta kaupallisesti (mitä odotetaan tällä hetkellä vuoteen 2023 mennessä) tai viimeistään 31. joulukuuta 2024.

Sen maaliskuuta 2008 tehty päätöskomissio totesi, että Kreikka oli rikkonut kilpailusääntöjä antamalla PPC: lle etuoikeutetut ruskohiilen käyttöoikeudet. Komissio kehotti Kreikkaa ehdottamaan toimenpiteitä rikkomisen kilpailunvastaisten vaikutusten korjaamiseksi. Sekä unionin yleisessä tuomioistuimessa että Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa tehtyjen valitusten ja aikaisempien korjaustoimenpiteiden täytäntöönpanoon liittyvien vaikeuksien vuoksi tällaisia ​​korjaavia toimenpiteitä ei ole toteutettu toistaiseksi. Kreikka toimitti 1. syyskuuta 2021 muutetun version korjaustoimenpiteistä.

Komissio on tullut siihen tulokseen, että ehdotetuilla toimenpiteillä puututaan täysin komission vuoden 2008 päätöksessä havaitsemaan rikkomukseen, kun otetaan huomioon Kreikan suunnitelma poistaa käytöstä kaikki nykyinen ruskohiilellä tuotettu tuotanto vuoteen 2023 mennessä Kreikan ja EU: n ympäristötavoitteiden mukaisesti. Kilpailupolitiikasta vastaava johtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Päätös ja Kreikan ehdottamat toimenpiteet mahdollistavat PPC: n kilpailijoiden suojautumisen paremmin hintavaihtelulta, mikä on elintärkeää niiden kilpailulle sähkön vähittäismarkkinoilla. tarjota kuluttajille vakaita hintoja. Toimenpiteet toimivat käsi kädessä Kreikan suunnitelman kanssa poistaa käytöstä erittäin saastuttavat ruskohiilivoimalaitoksensa estämällä näiden laitosten käyttöä täysin Euroopan vihreän sopimuksen ja EU: n ilmastotavoitteiden mukaisesti. ”

Mainos

Täydellinen lehdistötiedote on saatavana verkossa.

Mainos
Continue Reading

Biopolttoaineet

Komissio hyväksyy biopolttoaineiden verovapautuksen yhden vuoden jatkamisen Ruotsissa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ruotsin biopolttoaineiden verovapautustoimenpiteen jatkamisen. Ruotsi on vapauttanut nestemäiset biopolttoaineet energia- ja hiilidioksidiverosta vuodesta 2002 lähtien. Toimenpidettä on jo jatkettu useita kertoja, viimeksi vuonna lokakuu 2020 (SA.55695). Komissio hyväksyy tänään tekemällään päätöksellä verovapautuksen jatkamisen vielä yhdellä vuodella (1. tammikuuta-31. joulukuuta 2022). Verovapautustoimenpiteen tavoitteena on lisätä biopolttoaineiden käyttöä ja vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä liikenteessä. Komissio arvioi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen, erityisesti Suuntaviivat valtiontuelle ympäristönsuojelulle ja energialle.

Komissio totesi, että verovapautukset ovat välttämättömiä ja tarkoituksenmukaisia ​​kotimaisten ja tuontibiopolttoaineiden tuotannon ja kulutuksen stimuloimiseksi vääristämättä kohtuuttomasti kilpailua sisämarkkinoilla. Lisäksi järjestelmä edistää sekä Ruotsin että koko EU: n pyrkimyksiä saavuttaa Pariisin sopimus ja siirtyä kohti vuoden 2030 uusiutuvan energian ja hiilidioksidin tavoitteita. Elintarvikepohjaisille biopolttoaineille annettavan tuen olisi oltava edelleen rajallista Uusiutuvien energialähteiden käyttöä koskeva direktiivi. Lisäksi poikkeus voidaan myöntää vain, jos toimijat osoittavat noudattavansa kestävyyskriteerejä, jotka Ruotsi saattaa osaksi kansallista lainsäädäntöä tarkistetun uusiutuvan energian direktiivin mukaisesti. Tämän perusteella komissio päätteli, että toimenpide on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. Lisätietoja on saatavilla komissiosta kilpailu verkkosivuilla, Valtiontukirekisterissä numerolla SA.63198.

Mainos

Continue Reading

energia

Bidenin hallinto pyrkii leikkaamaan julkisen maan aurinko- ja tuuliprojektien kustannuksia

Julkaistu

on

By

Aurinkopaneelit nähdään Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Aurinkopaneelit näkyvät Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. Kuva otettu 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Bidenin hallinto aikoo tehdä liittovaltioista halvempia pääsyä aurinko- ja tuulivoiman kehittäjille sen jälkeen, kun puhdas sähköteollisuus väitti tänä vuonna edunvalvonnassa, että vuokrakorot ja -maksut ovat liian korkeita investointien saamiseksi ja voivat torpedoida presidentin ilmastonmuutosta koskevan esityksen, kirjoittaa Nichola sulhanen että Valerie Volcovici.

Washingtonin päätös tarkistaa liittovaltion maapolitiikkaa uusiutuviin energialähteisiin liittyvissä hankkeissa on osa presidentti Joe Bidenin hallituksen laajempaa pyrkimystä torjua ilmaston lämpenemistä edistämällä puhtaan energian kehittämistä ja estämällä poraus ja hiilikaivos.

"Ymmärrämme, että maailma on muuttunut siitä, kun viimeksi katsoimme tätä, ja päivityksiä on tehtävä", Janea Scott, Yhdysvaltain sisäasiainministeriön maa- ja mineraalivastaavan sihteeri, sanoi Reutersille.

Mainos

Hän sanoi, että hallinto tutkii useita uudistuksia helpottaakseen liittovaltion alueiden kehittämistä aurinko- ja tuulivoimaloille, mutta ei kertonut yksityiskohtia.

Pyrkimys helpottaa pääsyä laajoille liittovaltion alueille korostaa myös uusiutuvan energian teollisuuden kireää tarvetta uudelle viljelyalueelle: Bidenin tavoitteena on hiili -hiili -energian poistaminen vuoteen 2035 mennessä, mikä edellyttää Alankomaita suurempaa aluetta pelkästään aurinkoteollisuudelle, tutkimusyhtiön Rystad Energy mukaan.

Kyseessä on liittovaltion aurinko- ja tuulivuokrasopimusten vuokra- ja palkkiojärjestelmä, jonka tarkoituksena on pitää hinnat lähellä olevien maatalousmaan arvojen mukaisina.

Mainos

Tämän politiikan mukaisesti, jonka presidentti Barack Obaman hallinto toteutti vuonna 2016, jotkut suuret aurinkoenergiahankkeet maksavat 971 dollaria hehtaarilta vuodessa vuokria ja yli 2,000 XNUMX dollaria vuosittain megawattia tehokapasiteettia kohti.

Hyödyllinen mittakaavahanke, joka kattaa 3,000 hehtaaria ja tuottaa 250 megawattia tehoa, joka on noin 3.5 miljoonan dollarin välilehti vuosittain.

Tuuliprojektien vuokrat ovat yleensä alhaisempia, mutta kapasiteettimaksu on korkeampi kuin 3,800 dollaria liittovaltion maksuaikataulun mukaan.

Uusiutuvan energian teollisuus väittää, että sisäministeriön asettamat maksut ovat ristiriidassa yksityisten maanvuokrien kanssa, jotka voivat olla alle 100 dollaria hehtaarilta, eivätkä ne sisällä maksuja tuotetusta sähköstä.

Ne ovat myös korkeampia kuin liittovaltion vuokrat öljyn ja kaasun porausvuokrauksista, joiden hinta on 1.50 dollaria tai 2 dollaria vuodessa hehtaaria kohden, ennen kuin ne korvataan 12.5 prosentin tuotantomaksuilla, kun öljy alkaa virrata.

"Ennen kuin nämä liian raskaat kustannukset on ratkaistu, kansakuntamme todennäköisesti jää käyttämättä mahdollisuuksiaan toteuttaa kotimaisia ​​puhtaan energian hankkeita julkisilla maillamme - ja työpaikkoja ja taloudellista kehitystä", sanoi Gene Grace, yleinen neuvonantaja puhtaan energian kauppakonsernille American Clean Power Association.

Uusiutuvan energian teollisuus on historiallisesti luottanut yksityiseen pinta -alaan suurten projektien rakentamiseen. Mutta suuret katkeamattoman yksityisen maan alueet ovat vähissä, mikä tekee liittovaltion maista parhaita vaihtoehtoja tulevalle laajentumiselle.

Tähän mennessä sisäministeriö on sallinut alle 10 GW aurinko- ja tuulivoimaa sen yli 245 miljoonan hehtaarin liittovaltion maille, mikä on kolmannes siitä, mitä näiden kahden teollisuuden odotettiin asentavan maanlaajuisesti juuri tänä vuonna, Energy Information Administrationin mukaan .

Aurinkoteollisuus aloitti asiasta lobbauksen huhtikuussa, kun Large Scale Solar Association, joidenkin kansakunnan parhaiden aurinkokehittäjien - mukaan lukien NextEra Energy, Southern Company ja EDF Renewables - koalitio, jätti vetoomuksen Interior's Bureau of Land Managementille alemmat vuokrat yleishyödyllisissä hankkeissa kansakunnan rakkuloisissa aavikoissa.

Ryhmän tiedottaja sanoi, että teollisuus keskittyi alun perin Kaliforniaan, koska siellä asuu joitakin lupaavimmista aurinkoketjuista ja koska maa suurten kaupunkialueiden, kuten Los Angelesin, ympärillä oli paisunut arvioita koko maakunnille, jopa aavikon pinta -alalle, joka ei sovellu maataloudelle.

NextEran virkamiehet (NEE.N), Eteläinen (POIKA)ja EDF ei kommentoinut, kun Reuters otti yhteyttä.

Kesäkuussa Bureau alensi vuokria kolmessa Kalifornian läänissä. Mutta aurinkoenergian edustajat kutsuivat toimenpidettä riittämättömäksi ja väittivät, että alennukset olivat liian pieniä ja että megawattikapasiteetti pysyi voimassa.

Sekä aurinkoyhtiöiden että BLM: n asianajajat ovat keskustelleet asiasta puhelimissa sen jälkeen, ja lisäneuvottelut on määrä järjestää syyskuussa aurinkokonsernia edustavan asianajajan Peter Weinerin mukaan.

"Tiedämme, että BLM: n uusilla ihmisillä on ollut paljon lautasillaan", Weiner sanoi. "Arvostamme todella heidän huomioimistaan."

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa