Liity verkostomme!

energia

Energia: komissio julkistaa luettelo 250 infrastruktuurihankkeita, jotka voivat saada € 5.85 miljardia rahoituksen

SHARE:

Julkaistu

on

LOGO CE_Vertical_EN_quadriModerni infrastruktuuri, jossa on riittävät yhdysjohdot ja luotettavat verkot, on ratkaisevan tärkeää integroiduille energiamarkkinoille, joilla kuluttajat saavat parhaan vastineen rahoilleen. Euroopan komissio on tänään hyväksynyt luettelon noin 250 keskeisestä energiainfrastruktuurihankkeesta. Nämä 'yhteisen edun mukaiset hankkeet' hyötyvät nopeutetuista lupamenettelyistä ja paremmista sääntelyedellytyksistä, ja niillä voi olla mahdollisuus saada rahoitustukea Verkkojen Eurooppa -välineestä, jonka mukaisesti Euroopan laajuisiin energiainfrastruktuureihin on osoitettu 5.85 miljardin euron budjetti. kaudella 2014--20. Tämä auttaa heitä toteuttamaan nopeammin ja tekee niistä houkuttelevampia sijoittajille. Valmistuttuaan hankkeet auttavat jäsenvaltioita integroimaan energiamarkkinansa, mahdollistavat monipuolistamaan energialähteitään ja auttavat lopettamaan joidenkin jäsenvaltioiden energiaeristyksen. Ne mahdollistavat myös verkon käyttävän yhä enemmän uusiutuvia energialähteitä ja auttavat siten vähentämään hiilidioksidipäästöjä.

Energiakomissaari Günther Oettinger sanoi: "Meidän on varmistettava, että rajallisia varojamme käytetään viisaasti ja että EU: n rahat menevät sinne, missä ne voivat tuottaa eniten hyötyä eurooppalaisille kuluttajille. Tämän energiainfrastruktuurihankkeiden ja niihin liittyvien etujen luettelon avulla toivomme myös houkutella lisää sijoittajia. "

Luettelo sisältää enintään 140 alan hankkeiden sähkön siirron ja varastoinnin, noin 100 alan hankkeissa kaasun siirto-, varastointi ja nesteytetty maakaasu, sekä useita öljy- ja älykkäiden verkkojen hankkeisiin. Hankkeet hyötyvät useita etuja:

Mainos
  • Nopeutettu suunnittelu- ja lupamenettely (sitova kolmen ja puolen vuoden määräaika)
  • yksi kansallinen viranomainen toimii yhden luukun lupamenettelyjen;
  • vähemmän hallinnollisia kustannuksia hankkeen toteuttajien ja viranomaiset vuoksi sujuvammat ympäristövaikutusten arviointimenettelyä, vaatimuksia noudattaen unionin oikeutta.
  • lisäämällä avoimuutta ja parantaa yleisön osallistumista;
  • parannettu sääntelykehys, jossa kustannukset kohdennetaan niille maille, jotka hyötyvät eniten valmistuneesta hankkeesta;
  • mahdollisuus saada taloudellista tukea Verkkojen Eurooppa Facility. Tämä on keskeinen rooli hyödyntäen tarvittavat yksityisen ja julkisen rahoituksen, ja mahdolliset rahoitus voi tulla jo 2014.

Jotta hanke voidaan sisällyttää luetteloon, sillä piti olla merkittäviä hyötyjä ainakin kahdessa jäsenvaltiossa; edistää markkinoiden yhdentymistä ja edelleen kilpailua; parantaa toimitusvarmuutta ja vähentää CO2 päästöjä.

Komissio seuraa tiiviisti täytäntöönpanoa luvan myöntämistä toimenpiteisiin ja rakentaminen hankkeita. Lopuksi luettelo etua koskevien hankkeiden päivitetään joka toinen vuosi ja tavoitteena on integroida hiljattain tarvitaan projekteja ja poistaa vanhasta.

Tausta

Mainos

Valtava tarve investointeja energiainfrastruktuuriin oli yksi syy asetusehdotuksen suuntaviivoista Euroopan laajuisten energiainfrastruktuurien (TEN-E-suuntaviivat) in 2011. TEN-E-suuntaviivoissa tarjoavat strategiset puitteet pitkän aikavälin energiainfrastruktuuria visio Euroopan unionin ja käyttöön käsite Yhteistä etua palvelevat hankkeet. Ne tunnistaa yhdeksän strategista infrastruktuuria ensisijaisten ohjelman aloilla sähkön, kaasun ja öljyn, ja kolme EU: n laajuista infrastruktuuria painopistealueet sähkön moottoriteitä, älykkäät verkot ja hiilidioksidin liikenneverkot.

Komissio on hyväksynyt lopullisen luettelon perusteellisen tunnistamis- ja arviointiprosessin tuloksena. 2013 tapauskohtaista alueellista työryhmää, joista kukin kattoi yhden strategisen painopistealueen tai käytävän, arvioivat ehdotetut hankkeet ja laativat alueellisen luettelon yhteistä etua koskevista hankkeista heinäkuuhun XNUMX mennessä. He kuulivat myös yleisöä ja sidosryhmiä, mukaan lukien ympäristöjärjestöt, infrastruktuurin tärkeimmistä pullonkauloista mahdollisten yhteistä etua koskevien hankkeiden luetteloluonnoksessa. Jäsenvaltioiden, sähkön ja kaasun siirtoverkonhaltijoiden eurooppalaisen verkoston (ENTSO-E ja ENTSO-G), kansallisten siirtoverkonhaltijoiden ja hankkeiden vetäjien, kansallisten sääntelyviranomaisten ja energia-alan sääntelyviranomaisten yhteistyöviraston (ACER) edustajat kaikki osallistuivat - alueellisten ryhmien jäseninä - lopullisen luettelon valmisteluun.

Täydellinen luettelo yhteisistä hankkeista maittain.

Sähkö yhteenliitettävyys

Komissio hyväksyy Kreikan toimenpiteet PPC: n kilpailijoiden sähkön saatavuuden lisäämiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tehnyt EU: n kilpailusääntöjen nojalla oikeudellisesti sitoviksi Kreikan ehdottamat toimenpiteet, jotka mahdollistavat sen, että Kreikan valtion omistaman sähkön vakiintuneen valtion Power Corporationin (PPC) kilpailijat voivat ostaa enemmän sähköä pidemmällä aikavälillä. Kreikka toimitti nämä toimenpiteet poistaakseen vääristymän, joka johtui PPC: n yksinomaisesta pääsystä ruskohiilellä tuotetulle energialle, jonka komissio ja unionin tuomioistuimet olivat todenneet luovan epätasa-arvoiset mahdollisuudet Kreikan sähkömarkkinoille. Ehdotetut korjaustoimenpiteet raukeavat, kun nykyiset ruskohiililaitokset lakkaavat toimimasta kaupallisesti (mitä odotetaan tällä hetkellä vuoteen 2023 mennessä) tai viimeistään 31. joulukuuta 2024.

Sen maaliskuuta 2008 tehty päätöskomissio totesi, että Kreikka oli rikkonut kilpailusääntöjä antamalla PPC: lle etuoikeutetut ruskohiilen käyttöoikeudet. Komissio kehotti Kreikkaa ehdottamaan toimenpiteitä rikkomisen kilpailunvastaisten vaikutusten korjaamiseksi. Sekä unionin yleisessä tuomioistuimessa että Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa tehtyjen valitusten ja aikaisempien korjaustoimenpiteiden täytäntöönpanoon liittyvien vaikeuksien vuoksi tällaisia ​​korjaavia toimenpiteitä ei ole toteutettu toistaiseksi. Kreikka toimitti 1. syyskuuta 2021 muutetun version korjaustoimenpiteistä.

Komissio on tullut siihen tulokseen, että ehdotetuilla toimenpiteillä puututaan täysin komission vuoden 2008 päätöksessä havaitsemaan rikkomukseen, kun otetaan huomioon Kreikan suunnitelma poistaa käytöstä kaikki nykyinen ruskohiilellä tuotettu tuotanto vuoteen 2023 mennessä Kreikan ja EU: n ympäristötavoitteiden mukaisesti. Kilpailupolitiikasta vastaava johtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Päätös ja Kreikan ehdottamat toimenpiteet mahdollistavat PPC: n kilpailijoiden suojautumisen paremmin hintavaihtelulta, mikä on elintärkeää niiden kilpailulle sähkön vähittäismarkkinoilla. tarjota kuluttajille vakaita hintoja. Toimenpiteet toimivat käsi kädessä Kreikan suunnitelman kanssa poistaa käytöstä erittäin saastuttavat ruskohiilivoimalaitoksensa estämällä näiden laitosten käyttöä täysin Euroopan vihreän sopimuksen ja EU: n ilmastotavoitteiden mukaisesti. ”

Mainos

Täydellinen lehdistötiedote on saatavana verkossa.

Mainos
Continue Reading

Biopolttoaineet

Komissio hyväksyy biopolttoaineiden verovapautuksen yhden vuoden jatkamisen Ruotsissa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ruotsin biopolttoaineiden verovapautustoimenpiteen jatkamisen. Ruotsi on vapauttanut nestemäiset biopolttoaineet energia- ja hiilidioksidiverosta vuodesta 2002 lähtien. Toimenpidettä on jo jatkettu useita kertoja, viimeksi vuonna lokakuu 2020 (SA.55695). Komissio hyväksyy tänään tekemällään päätöksellä verovapautuksen jatkamisen vielä yhdellä vuodella (1. tammikuuta-31. joulukuuta 2022). Verovapautustoimenpiteen tavoitteena on lisätä biopolttoaineiden käyttöä ja vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä liikenteessä. Komissio arvioi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen, erityisesti Suuntaviivat valtiontuelle ympäristönsuojelulle ja energialle.

Komissio totesi, että verovapautukset ovat välttämättömiä ja tarkoituksenmukaisia ​​kotimaisten ja tuontibiopolttoaineiden tuotannon ja kulutuksen stimuloimiseksi vääristämättä kohtuuttomasti kilpailua sisämarkkinoilla. Lisäksi järjestelmä edistää sekä Ruotsin että koko EU: n pyrkimyksiä saavuttaa Pariisin sopimus ja siirtyä kohti vuoden 2030 uusiutuvan energian ja hiilidioksidin tavoitteita. Elintarvikepohjaisille biopolttoaineille annettavan tuen olisi oltava edelleen rajallista Uusiutuvien energialähteiden käyttöä koskeva direktiivi. Lisäksi poikkeus voidaan myöntää vain, jos toimijat osoittavat noudattavansa kestävyyskriteerejä, jotka Ruotsi saattaa osaksi kansallista lainsäädäntöä tarkistetun uusiutuvan energian direktiivin mukaisesti. Tämän perusteella komissio päätteli, että toimenpide on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. Lisätietoja on saatavilla komissiosta kilpailu verkkosivuilla, Valtiontukirekisterissä numerolla SA.63198.

Mainos

Continue Reading

energia

Bidenin hallinto pyrkii leikkaamaan julkisen maan aurinko- ja tuuliprojektien kustannuksia

Julkaistu

on

By

Aurinkopaneelit nähdään Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Aurinkopaneelit näkyvät Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. Kuva otettu 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Bidenin hallinto aikoo tehdä liittovaltioista halvempia pääsyä aurinko- ja tuulivoiman kehittäjille sen jälkeen, kun puhdas sähköteollisuus väitti tänä vuonna edunvalvonnassa, että vuokrakorot ja -maksut ovat liian korkeita investointien saamiseksi ja voivat torpedoida presidentin ilmastonmuutosta koskevan esityksen, kirjoittaa Nichola sulhanen että Valerie Volcovici.

Washingtonin päätös tarkistaa liittovaltion maapolitiikkaa uusiutuviin energialähteisiin liittyvissä hankkeissa on osa presidentti Joe Bidenin hallituksen laajempaa pyrkimystä torjua ilmaston lämpenemistä edistämällä puhtaan energian kehittämistä ja estämällä poraus ja hiilikaivos.

"Ymmärrämme, että maailma on muuttunut siitä, kun viimeksi katsoimme tätä, ja päivityksiä on tehtävä", Janea Scott, Yhdysvaltain sisäasiainministeriön maa- ja mineraalivastaavan sihteeri, sanoi Reutersille.

Mainos

Hän sanoi, että hallinto tutkii useita uudistuksia helpottaakseen liittovaltion alueiden kehittämistä aurinko- ja tuulivoimaloille, mutta ei kertonut yksityiskohtia.

Pyrkimys helpottaa pääsyä laajoille liittovaltion alueille korostaa myös uusiutuvan energian teollisuuden kireää tarvetta uudelle viljelyalueelle: Bidenin tavoitteena on hiili -hiili -energian poistaminen vuoteen 2035 mennessä, mikä edellyttää Alankomaita suurempaa aluetta pelkästään aurinkoteollisuudelle, tutkimusyhtiön Rystad Energy mukaan.

Kyseessä on liittovaltion aurinko- ja tuulivuokrasopimusten vuokra- ja palkkiojärjestelmä, jonka tarkoituksena on pitää hinnat lähellä olevien maatalousmaan arvojen mukaisina.

Mainos

Tämän politiikan mukaisesti, jonka presidentti Barack Obaman hallinto toteutti vuonna 2016, jotkut suuret aurinkoenergiahankkeet maksavat 971 dollaria hehtaarilta vuodessa vuokria ja yli 2,000 XNUMX dollaria vuosittain megawattia tehokapasiteettia kohti.

Hyödyllinen mittakaavahanke, joka kattaa 3,000 hehtaaria ja tuottaa 250 megawattia tehoa, joka on noin 3.5 miljoonan dollarin välilehti vuosittain.

Tuuliprojektien vuokrat ovat yleensä alhaisempia, mutta kapasiteettimaksu on korkeampi kuin 3,800 dollaria liittovaltion maksuaikataulun mukaan.

Uusiutuvan energian teollisuus väittää, että sisäministeriön asettamat maksut ovat ristiriidassa yksityisten maanvuokrien kanssa, jotka voivat olla alle 100 dollaria hehtaarilta, eivätkä ne sisällä maksuja tuotetusta sähköstä.

Ne ovat myös korkeampia kuin liittovaltion vuokrat öljyn ja kaasun porausvuokrauksista, joiden hinta on 1.50 dollaria tai 2 dollaria vuodessa hehtaaria kohden, ennen kuin ne korvataan 12.5 prosentin tuotantomaksuilla, kun öljy alkaa virrata.

"Ennen kuin nämä liian raskaat kustannukset on ratkaistu, kansakuntamme todennäköisesti jää käyttämättä mahdollisuuksiaan toteuttaa kotimaisia ​​puhtaan energian hankkeita julkisilla maillamme - ja työpaikkoja ja taloudellista kehitystä", sanoi Gene Grace, yleinen neuvonantaja puhtaan energian kauppakonsernille American Clean Power Association.

Uusiutuvan energian teollisuus on historiallisesti luottanut yksityiseen pinta -alaan suurten projektien rakentamiseen. Mutta suuret katkeamattoman yksityisen maan alueet ovat vähissä, mikä tekee liittovaltion maista parhaita vaihtoehtoja tulevalle laajentumiselle.

Tähän mennessä sisäministeriö on sallinut alle 10 GW aurinko- ja tuulivoimaa sen yli 245 miljoonan hehtaarin liittovaltion maille, mikä on kolmannes siitä, mitä näiden kahden teollisuuden odotettiin asentavan maanlaajuisesti juuri tänä vuonna, Energy Information Administrationin mukaan .

Aurinkoteollisuus aloitti asiasta lobbauksen huhtikuussa, kun Large Scale Solar Association, joidenkin kansakunnan parhaiden aurinkokehittäjien - mukaan lukien NextEra Energy, Southern Company ja EDF Renewables - koalitio, jätti vetoomuksen Interior's Bureau of Land Managementille alemmat vuokrat yleishyödyllisissä hankkeissa kansakunnan rakkuloisissa aavikoissa.

Ryhmän tiedottaja sanoi, että teollisuus keskittyi alun perin Kaliforniaan, koska siellä asuu joitakin lupaavimmista aurinkoketjuista ja koska maa suurten kaupunkialueiden, kuten Los Angelesin, ympärillä oli paisunut arvioita koko maakunnille, jopa aavikon pinta -alalle, joka ei sovellu maataloudelle.

NextEran virkamiehet (NEE.N), Eteläinen (POIKA)ja EDF ei kommentoinut, kun Reuters otti yhteyttä.

Kesäkuussa Bureau alensi vuokria kolmessa Kalifornian läänissä. Mutta aurinkoenergian edustajat kutsuivat toimenpidettä riittämättömäksi ja väittivät, että alennukset olivat liian pieniä ja että megawattikapasiteetti pysyi voimassa.

Sekä aurinkoyhtiöiden että BLM: n asianajajat ovat keskustelleet asiasta puhelimissa sen jälkeen, ja lisäneuvottelut on määrä järjestää syyskuussa aurinkokonsernia edustavan asianajajan Peter Weinerin mukaan.

"Tiedämme, että BLM: n uusilla ihmisillä on ollut paljon lautasillaan", Weiner sanoi. "Arvostamme todella heidän huomioimistaan."

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa