Liity verkostomme!

energia

Energian etsiminen: Euroopan liberaalit reagoivat muutokseen kaasuenergiassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

kaasunsiirtoViime kuussa Dublinissa pidetyssä kongressissaan Euroopan liberaalidemokraatit, ELDR, julkaisivat itsensä uudelleen nimellä, jota heidän ryhmänsä jo käytti Euroopan parlamentissa, Euroopan liberaalidemokraattien liitto tai ALDE.

Heidän presidenttinsä Sir Graham Watson sanoi, että heidän tavoitteensa oli taata "sielumme sepässä mantereen tietoisuus". Heidän välittömänä tehtävänään viikonloppuna Dublinissa oli päättää, kuinka täyttää smithy tai ainakin keskustella siitä, miten reagoida energiamarkkinoiden muutoksiin.

Komission varapuheenjohtaja Siim Kallas, entinen Viron pääministeri, kehotti Eurooppaa vähentämään riippuvuuttaan kaasusta ja öljystä; erityisesti sen riippuvuus Venäjän kaasusta. Hän huomautti, että jos vapaat markkinat vaativat vapaan liikkuvuuden, niin vapaat energiamarkkinat vaativat fyysistä infrastruktuuria, mikä esimerkiksi lopettaa Bulgarian täydellisen riippuvuuden Venäjän kaasusta.

Mainos

Hän muistutti edustajia siitä, että komissio teki 18 kuukautta sitten ehdotuksia, jotka hänen mukaansa ovat vaarassa, jos EU: n talousarviota leikataan. Hän huomautti, että aina jonkin jäsenvaltion mielestä se voi rikastua, jos se ei noudata eurooppalaisia ​​periaatteita. Kyseessä oli mahdollisesti Yhdistyneen kuningaskunnan vaatimukset budjetin leikkaamisesta, mutta varmasti huikeus Saksan kahdenvälisessä kaasusopimuksessa Venäjän kanssa.

"Haluammeko EU: n politiikan vai ei?", Komissaari kysyi. Tanskan entinen energiaministeri Lykke Friis oli käsillä huomauttaessaan, että EU: n energiapolitiikka on kannustanut Lähi-idän vähemmän demokraattisia hallituksia, koska se yritti vähentää riippuvuutta Venäjästä.

Ison-Britannian entinen energiaministeri Chris Huhne huomautti, että liuskekaasu on puolittanut kaasun hinnan Yhdysvalloissa. Yhdysvallat rakensi nesteytetyn maakaasun terminaalinsa tuontia varten Lähi-idästä, mutta se muuttaa niitä nyt vientiin, mikä heikentää Venäjän markkinavoimaa. Kivikaasu, joka saadaan murskaamalla tai ”hajottamalla” kiviä maan alla, on edelleen erittäin kiistanalainen polttoaine Euroopassa.

Mainos

Sir Graham Watson varoitti, että öljy- ja kaasuverkkojen kehitys haittaa sähköä, myös vihreää sähköä uusiutuvien energialähteiden, kuten tuulivoiman, kannalta. Ison-Britannian varapääministeri Nick Clegg puhui vihreän sähkön "jännittävistä ideoista", kuten Ison-Britannian ja Irlannin yhdistämisestä, jotta Irlannin tuulivoimaa voidaan viedä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Clegg toisti komission jäsenen Kallasin kehotuksen turvata EU: n investoinnit ja halvensi brittien vihreän parlamentin jäsenen Caroline Lucasin äänestävän työväenpuolueen ja oikeistokonservatiivien kanssa kehottaakseen leikkaamaan EU: n budjettia. Watson teki selväksi, ettei hän ajatellut, että vihreille olisi koskaan sijaa ALDE-ryhmässä.

Lykke Friis korosti, että Tanskassa vihreästä energiapolitiikasta on tullut poliittinen yksimielisyys. Tanskan uusi hallitus on jatkanut puolueiden välistä tukea maan "energia-alan itsenäisyysjulistukselle", jota hän edisti ministerina ollessaan. Sen tavoitteena on tehdä Tanskasta hiileneutraali vuoteen 2020 mennessä, sillä 70 prosenttia energiastaan ​​tulee uusiutuvista lähteistä, mukaan lukien 50 prosenttia tuulista.

Hän oli yhtä puolueeton vetämällä inspiraatiota Amerikasta ja viittasi Elvis-periaatteeseen, jonka mukaan jäsenvaltiot voisivat alkaa noudattaa nykyistä EU: n energiapolitiikkaa "hiukan vähemmän keskustelemalla, hiukan enemmän tekemällä". Hän muistutti myös liberaalikavereitaan Ronald Reaganin viisaista sanoista, että "status quo on vain latinalainen sotkamme ollessa".

Kauppakomissaari Karel De Gucht totesi, että Yhdysvaltain äskettäiset presidentinvaalit olivat osoittaneet melkein täydellisen välinpitämättömyyden Euroopan unionin suhteen. Kun Amerikka käy kauppaa enemmän nousevien talouksien kanssa, EU: n suhteet halpahintaisen liuskekaasun maahan ovat heikentyneet.

Myös hänellä on vaikeuksia saada jäsenvaltiot tekemään täysimääräistä yhteistyötä tavoitteessaan varmistaa kattava uusi kauppasopimus Yhdysvaltojen kanssa. Hän toivoo EU: n ja Yhdysvaltojen virkamiesten laativan loppuraportin vuoden loppuun mennessä, joka perustuu siihen, mitä hän kutsui kunnianhimoiseksi sopimukseksi tarpeettomien ongelmien ja kustannusten välttämiseksi.

De Gucht haluaa lopettaa tariffit ja luoda palveluille avoimet markkinat sekä poistaa ”osavaltioiden” esteet Atlantin molemmin puolin. Hän sanoi, että jokainen jäsenvaltio kannattaa yleisesti, mutta ei erityisesti. Suuri taistelu kärsi Yhdysvaltojen pääsyn tarjoamisesta Euroopan maatalouden markkinoille ja julkisiin hankintoihin.

Kun komission jäsen Kallas valmistautui käymään laillista taistelua Venäjän ja Gazpromin kanssa kaasuntoimituksen erottamisesta putkilinjojen omistuksesta, komissaari De Grucht totesi suuren kuvan olevan, että liberaalien demokratioiden tulee pysyä yhdessä. Hänen lainauksensa oli Winston Churchilliltä: "Voit luottaa siihen, että amerikkalaiset tekevät oikein - kun he ovat väsyneet kaiken muun".

Kukaan Dublinissa ei ehdottanut odottaa, ovatko venäläiset noudattaneet samaa lähestymistapaa.

Continue Reading
Mainos

Sähkö yhteenliitettävyys

Komissio hyväksyy Kreikan toimenpiteet PPC: n kilpailijoiden sähkön saatavuuden lisäämiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tehnyt EU: n kilpailusääntöjen nojalla oikeudellisesti sitoviksi Kreikan ehdottamat toimenpiteet, jotka mahdollistavat sen, että Kreikan valtion omistaman sähkön vakiintuneen valtion Power Corporationin (PPC) kilpailijat voivat ostaa enemmän sähköä pidemmällä aikavälillä. Kreikka toimitti nämä toimenpiteet poistaakseen vääristymän, joka johtui PPC: n yksinomaisesta pääsystä ruskohiilellä tuotetulle energialle, jonka komissio ja unionin tuomioistuimet olivat todenneet luovan epätasa-arvoiset mahdollisuudet Kreikan sähkömarkkinoille. Ehdotetut korjaustoimenpiteet raukeavat, kun nykyiset ruskohiililaitokset lakkaavat toimimasta kaupallisesti (mitä odotetaan tällä hetkellä vuoteen 2023 mennessä) tai viimeistään 31. joulukuuta 2024.

Sen maaliskuuta 2008 tehty päätöskomissio totesi, että Kreikka oli rikkonut kilpailusääntöjä antamalla PPC: lle etuoikeutetut ruskohiilen käyttöoikeudet. Komissio kehotti Kreikkaa ehdottamaan toimenpiteitä rikkomisen kilpailunvastaisten vaikutusten korjaamiseksi. Sekä unionin yleisessä tuomioistuimessa että Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa tehtyjen valitusten ja aikaisempien korjaustoimenpiteiden täytäntöönpanoon liittyvien vaikeuksien vuoksi tällaisia ​​korjaavia toimenpiteitä ei ole toteutettu toistaiseksi. Kreikka toimitti 1. syyskuuta 2021 muutetun version korjaustoimenpiteistä.

Komissio on tullut siihen tulokseen, että ehdotetuilla toimenpiteillä puututaan täysin komission vuoden 2008 päätöksessä havaitsemaan rikkomukseen, kun otetaan huomioon Kreikan suunnitelma poistaa käytöstä kaikki nykyinen ruskohiilellä tuotettu tuotanto vuoteen 2023 mennessä Kreikan ja EU: n ympäristötavoitteiden mukaisesti. Kilpailupolitiikasta vastaava johtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Päätös ja Kreikan ehdottamat toimenpiteet mahdollistavat PPC: n kilpailijoiden suojautumisen paremmin hintavaihtelulta, mikä on elintärkeää niiden kilpailulle sähkön vähittäismarkkinoilla. tarjota kuluttajille vakaita hintoja. Toimenpiteet toimivat käsi kädessä Kreikan suunnitelman kanssa poistaa käytöstä erittäin saastuttavat ruskohiilivoimalaitoksensa estämällä näiden laitosten käyttöä täysin Euroopan vihreän sopimuksen ja EU: n ilmastotavoitteiden mukaisesti. ”

Mainos

Täydellinen lehdistötiedote on saatavana verkossa.

Mainos
Continue Reading

Biopolttoaineet

Komissio hyväksyy biopolttoaineiden verovapautuksen yhden vuoden jatkamisen Ruotsissa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ruotsin biopolttoaineiden verovapautustoimenpiteen jatkamisen. Ruotsi on vapauttanut nestemäiset biopolttoaineet energia- ja hiilidioksidiverosta vuodesta 2002 lähtien. Toimenpidettä on jo jatkettu useita kertoja, viimeksi vuonna lokakuu 2020 (SA.55695). Komissio hyväksyy tänään tekemällään päätöksellä verovapautuksen jatkamisen vielä yhdellä vuodella (1. tammikuuta-31. joulukuuta 2022). Verovapautustoimenpiteen tavoitteena on lisätä biopolttoaineiden käyttöä ja vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä liikenteessä. Komissio arvioi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen, erityisesti Suuntaviivat valtiontuelle ympäristönsuojelulle ja energialle.

Komissio totesi, että verovapautukset ovat välttämättömiä ja tarkoituksenmukaisia ​​kotimaisten ja tuontibiopolttoaineiden tuotannon ja kulutuksen stimuloimiseksi vääristämättä kohtuuttomasti kilpailua sisämarkkinoilla. Lisäksi järjestelmä edistää sekä Ruotsin että koko EU: n pyrkimyksiä saavuttaa Pariisin sopimus ja siirtyä kohti vuoden 2030 uusiutuvan energian ja hiilidioksidin tavoitteita. Elintarvikepohjaisille biopolttoaineille annettavan tuen olisi oltava edelleen rajallista Uusiutuvien energialähteiden käyttöä koskeva direktiivi. Lisäksi poikkeus voidaan myöntää vain, jos toimijat osoittavat noudattavansa kestävyyskriteerejä, jotka Ruotsi saattaa osaksi kansallista lainsäädäntöä tarkistetun uusiutuvan energian direktiivin mukaisesti. Tämän perusteella komissio päätteli, että toimenpide on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. Lisätietoja on saatavilla komissiosta kilpailu verkkosivuilla, Valtiontukirekisterissä numerolla SA.63198.

Mainos

Continue Reading

energia

Bidenin hallinto pyrkii leikkaamaan julkisen maan aurinko- ja tuuliprojektien kustannuksia

Julkaistu

on

By

Aurinkopaneelit nähdään Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Aurinkopaneelit näkyvät Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. Kuva otettu 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Bidenin hallinto aikoo tehdä liittovaltioista halvempia pääsyä aurinko- ja tuulivoiman kehittäjille sen jälkeen, kun puhdas sähköteollisuus väitti tänä vuonna edunvalvonnassa, että vuokrakorot ja -maksut ovat liian korkeita investointien saamiseksi ja voivat torpedoida presidentin ilmastonmuutosta koskevan esityksen, kirjoittaa Nichola sulhanen että Valerie Volcovici.

Washingtonin päätös tarkistaa liittovaltion maapolitiikkaa uusiutuviin energialähteisiin liittyvissä hankkeissa on osa presidentti Joe Bidenin hallituksen laajempaa pyrkimystä torjua ilmaston lämpenemistä edistämällä puhtaan energian kehittämistä ja estämällä poraus ja hiilikaivos.

"Ymmärrämme, että maailma on muuttunut siitä, kun viimeksi katsoimme tätä, ja päivityksiä on tehtävä", Janea Scott, Yhdysvaltain sisäasiainministeriön maa- ja mineraalivastaavan sihteeri, sanoi Reutersille.

Mainos

Hän sanoi, että hallinto tutkii useita uudistuksia helpottaakseen liittovaltion alueiden kehittämistä aurinko- ja tuulivoimaloille, mutta ei kertonut yksityiskohtia.

Pyrkimys helpottaa pääsyä laajoille liittovaltion alueille korostaa myös uusiutuvan energian teollisuuden kireää tarvetta uudelle viljelyalueelle: Bidenin tavoitteena on hiili -hiili -energian poistaminen vuoteen 2035 mennessä, mikä edellyttää Alankomaita suurempaa aluetta pelkästään aurinkoteollisuudelle, tutkimusyhtiön Rystad Energy mukaan.

Kyseessä on liittovaltion aurinko- ja tuulivuokrasopimusten vuokra- ja palkkiojärjestelmä, jonka tarkoituksena on pitää hinnat lähellä olevien maatalousmaan arvojen mukaisina.

Mainos

Tämän politiikan mukaisesti, jonka presidentti Barack Obaman hallinto toteutti vuonna 2016, jotkut suuret aurinkoenergiahankkeet maksavat 971 dollaria hehtaarilta vuodessa vuokria ja yli 2,000 XNUMX dollaria vuosittain megawattia tehokapasiteettia kohti.

Hyödyllinen mittakaavahanke, joka kattaa 3,000 hehtaaria ja tuottaa 250 megawattia tehoa, joka on noin 3.5 miljoonan dollarin välilehti vuosittain.

Tuuliprojektien vuokrat ovat yleensä alhaisempia, mutta kapasiteettimaksu on korkeampi kuin 3,800 dollaria liittovaltion maksuaikataulun mukaan.

Uusiutuvan energian teollisuus väittää, että sisäministeriön asettamat maksut ovat ristiriidassa yksityisten maanvuokrien kanssa, jotka voivat olla alle 100 dollaria hehtaarilta, eivätkä ne sisällä maksuja tuotetusta sähköstä.

Ne ovat myös korkeampia kuin liittovaltion vuokrat öljyn ja kaasun porausvuokrauksista, joiden hinta on 1.50 dollaria tai 2 dollaria vuodessa hehtaaria kohden, ennen kuin ne korvataan 12.5 prosentin tuotantomaksuilla, kun öljy alkaa virrata.

"Ennen kuin nämä liian raskaat kustannukset on ratkaistu, kansakuntamme todennäköisesti jää käyttämättä mahdollisuuksiaan toteuttaa kotimaisia ​​puhtaan energian hankkeita julkisilla maillamme - ja työpaikkoja ja taloudellista kehitystä", sanoi Gene Grace, yleinen neuvonantaja puhtaan energian kauppakonsernille American Clean Power Association.

Uusiutuvan energian teollisuus on historiallisesti luottanut yksityiseen pinta -alaan suurten projektien rakentamiseen. Mutta suuret katkeamattoman yksityisen maan alueet ovat vähissä, mikä tekee liittovaltion maista parhaita vaihtoehtoja tulevalle laajentumiselle.

Tähän mennessä sisäministeriö on sallinut alle 10 GW aurinko- ja tuulivoimaa sen yli 245 miljoonan hehtaarin liittovaltion maille, mikä on kolmannes siitä, mitä näiden kahden teollisuuden odotettiin asentavan maanlaajuisesti juuri tänä vuonna, Energy Information Administrationin mukaan .

Aurinkoteollisuus aloitti asiasta lobbauksen huhtikuussa, kun Large Scale Solar Association, joidenkin kansakunnan parhaiden aurinkokehittäjien - mukaan lukien NextEra Energy, Southern Company ja EDF Renewables - koalitio, jätti vetoomuksen Interior's Bureau of Land Managementille alemmat vuokrat yleishyödyllisissä hankkeissa kansakunnan rakkuloisissa aavikoissa.

Ryhmän tiedottaja sanoi, että teollisuus keskittyi alun perin Kaliforniaan, koska siellä asuu joitakin lupaavimmista aurinkoketjuista ja koska maa suurten kaupunkialueiden, kuten Los Angelesin, ympärillä oli paisunut arvioita koko maakunnille, jopa aavikon pinta -alalle, joka ei sovellu maataloudelle.

NextEran virkamiehet (NEE.N), Eteläinen (POIKA)ja EDF ei kommentoinut, kun Reuters otti yhteyttä.

Kesäkuussa Bureau alensi vuokria kolmessa Kalifornian läänissä. Mutta aurinkoenergian edustajat kutsuivat toimenpidettä riittämättömäksi ja väittivät, että alennukset olivat liian pieniä ja että megawattikapasiteetti pysyi voimassa.

Sekä aurinkoyhtiöiden että BLM: n asianajajat ovat keskustelleet asiasta puhelimissa sen jälkeen, ja lisäneuvottelut on määrä järjestää syyskuussa aurinkokonsernia edustavan asianajajan Peter Weinerin mukaan.

"Tiedämme, että BLM: n uusilla ihmisillä on ollut paljon lautasillaan", Weiner sanoi. "Arvostamme todella heidän huomioimistaan."

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa